2010. március 16. kedd

márc. 16
6:01
Március 15.: Külföldön is ünnepeltek a magyarok (Kripto Akadémia)
Kárpátalja és Erdély magyarsága rendezvények sorozatával emlékezett meg hétfőn az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 162. évfordulójáról.
márc. 16
6:03
Mélyponton az amerikai-izraeli viszony (Kripto Akadémia)
A kelet-jeruzsálemi építkezési tervek miatt az amerikai-izraeli kapcsolatok olyan mély válságba kerültek, mint 1975. óta még soha - figyelmeztetett jelentésében Izrael washingtoni nagykövete, Michel Oren.
márc. 16
6:05
Szerényen él a világ leggazdagabb embere (Kripto Akadémia)
Carlos Slim semmit nem utál jobban a világon, mint ha mindenki vele foglalkozik. Márpedig a mexikói milliárdos a nemzetközi figyelem középpontjába került, mivel a Forbes magazin becslései szerint 53,5 milliárd dollárjával a világ leggazdagabb embere lett. Az amerikai hetilap már 2007 nyarán is úgy becsülte, hogy Slim vagyona felülmúlta Bill Gates-ét. Két éve második, tavaly harmadik helyen…
márc. 16
6:18
Lady Ashton most bizonyíthat (Kitekintő)
Catherine Ashton, az EU új kül- és biztonságpolitikai főképviselője a Közel-Keletre utazott a héten. Olvassa el, milyen feladatok várnak a bárónőre.
márc. 16
6:36
Ismét erős földrengés (Metropol)
A Richter-skála szerint 6,7-es erősségű földrengés rázta meg helyi idő szerint hétfő éjszaka a chilei partvidéket az amerikai földtani intézet (USGS) szerint.
márc. 16
6:54
Ismét rengett a föld Chile partjainál (Infostart)
A Richter-skála szerint 6,7-es erősségű földrengés rázta meg helyi idő szerint hétfő éjszaka a chilei partvidéket az amerikai földtani intézet (USGS) szerint.
márc. 16
7:30
Hatalmas meglepetés a leggazdagabbak listáján! (Kitekintő)
A világ leggazdagabb emberei még most sem érték el összvagyonukkal a válság előtti szintet, de jó úton haladnak. Azonban a versenyt az ázsiai nemzetek vezetik.
márc. 16
7:48
Vér fog folyni – ígérik a kormány ellen tüntetők (168 Óra Online)
Hétfőn lejárt a thaiföldi parlament feloszlatását és új választások kiírását követelő "vörös ingesek" ultimátuma, nem sikerült kikényszeríteniük a kormány lemondását. Az emigrációba kényszerített exkormányfő hívei most azzal próbálnak nyomást gyakorolni Abhiszit Veddzsadzsiva miniszterelnökre, hogy szimbolikus gesztusként saját vérükkel kenik be a kormányépület lépcsőit Bangkokban.
márc. 16
8:06
Több mint száz visszaélést jelentettek az osztrák katolikus egyháznál (Metropol)
Több mint száz panasz érkezett gyerekek molesztálása vagy fizikai erőszak, illetve ezek gyanúja miatt idén az osztrák katolikus egyházhoz, a korábbi években érkezett bejelentéseknek a többszöröse - közölték hétfőn az egyházmegyék.
márc. 16
8:08
Uniós környezetvédelem: tovább szigorítanának (Metropol)
Ismét megvizsgálja az Európai Unió, hogy 20-ról kötelező érvénnyel 30 százalékra emelje-e vállalását a szén-dioxid kibocsátás csökkentésére a következő évtized végére.
márc. 16
8:24
Itt a tavaszi választás előzetes eredménye! (Kitekintő)
Az előzetes botrányok, a vidéki megyékből jelentett néhány erőszakos gerillacselekmény és szavazat-vásárlási kísérlet ellenére azonban Kolumbia így is az elmúlt évtizedek legnyugodtabb választását élte meg most vasárnap.
márc. 16
8:24
Figyelmeztetést kapott a szavazóktól Sarközy (Metropol)
"Figyelmeztetés", "pofon", "bukás", "szétesés" - ezekkel a szavakkal minősítették a francia lapok hétfői szerkesztőségi írásaikban Nicolas Sarkozy államfő kormánypártjának vereségét a regionális választások első fordulójában.
márc. 16
8:26
Robotok őrzik majd a határt (Kitekintő)
A török hadsereg robotok telepítését tervezi azokon a területeken, ahol a katonák intenzív támadásoknak vannak kitéve.
márc. 16
8:42
Kétoldalú hitelelek formáját öltené a görög mentőcsomag (Kitekintő)
Az euróövezet tagjai szükség esetén kétoldalú alapon nyújtanak majd pénzügyi segítséget Görögországnak –úgy tűnik, hogy ebben állapodtak meg hétfő este a 16 tagállam pénzügyminiszterei. Az esetleges pénzügyi támogatásról szóló döntést az Európai Tanácsnak kell majd meghozni.
márc. 16
8:42
Hatalmas pofonba szaladt bele a kormánypárt (168 Óra Online)
A francia lapok hétfői szerkesztőségi írásaikban „figyelmeztetés”, „pofon”, „bukás”, „szétesés” szavakkal minősítették Nicolas Sarkozy államfő kormánypártjának vereségét a regionális választások első fordulójában.
márc. 16
9:00
Hihetetlen! Nem mos fogat a sztár! (Kitekintő)
Jessica Simpson amerikai énekesnő bevallotta, hogy nem mossa a fogát. „Nem mosom a fogam, csak szájvizet használok“ – nyilatkozta pár napja.
márc. 16
9:36
Kínozzák a rabokat a magyar börtönökben? (Kitekintő)
Az Amnesty International emberi jogi szervezet egy szerdán nyilvánosságra kerülő jelentésben arra szólítja fel az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja ki: Magyarország az uniós szabályok megszegésével beszerzett-e és a börtönökben alkalmaz-e elektrosokkra használatos öveket.
márc. 16
9:38
Elzárt egy falut a külvilágtól a hó (Kitekintő)
Szlovákiában Csorba (Štrba) és Szépfalu (Šuňava) között járhatatlan az út a hófúvás miatt, így hómaróval próbálják átjárhatóvá tenni. A III/018147 úton ugyanis akkora hó hullott, hogy Szépfalu egy részét elzárta a külvilágtól.
márc. 16
9:54
Legalább 30 százalékos a munkanélküliség? (Kitekintő)
Gheorghe Funar volt szenátor szerint a romániai hivatalos munkanélküliségi adat hamis, mert az valójában harminc százalék körüli.
márc. 16
9:54
Meghalt a világ legkisebb embere (Metropol)
Meghalt a világ legkisebb embere, mindössze 21 éves volt. A 74 centiméter magas kínai Ho Ping-ping nagy valószínűséggel szívrohamba halt bele.
márc. 16
10:12
Összeveszett a Daimler és a Renault (Napi)
márc. 16
10:12
Mexikói drogkartellek három napos mészárlása (Metropol)
Több mint száz embert, köztük két amerikai állampolgárt öltek meg Mexikóban drogkereskedelemmel kapcsolatos bűncselekményekben a hétfői ünnepnappal megnyújtott hosszú hétvégén - közölték hétfőn (helyi idő szerint) rendőrségi források.
márc. 16
10:30
Lemond az Unicredit-vezér? (Napi)
márc. 16
10:30
Fidzsi-szigetek - katasztrófa sújtotta övezet (Kripto Akadémia)
Természeti katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították a Fidzsi-szigeteket, miután a csendes-óceáni szigetországra nagy erejű trópusi szélvihar sújtott le.
márc. 16
10:48
Megint lelepleződött a kormány hazugsága! (Kitekintő)
Az eurózónában továbbra sem csitul a hangulat. Görögország továbbra is pácban, Portugália pedig az elmúlt napokban rántotta le a leplet az államháztartását érintő problémákról. A hét fontosabb eseményeit foglalta össze a Kitekintő.
márc. 16
10:48
Merkel a szexuális zaklatásokról (Kripto Akadémia)
A szexuális visszaélések feltárását sürgette a német kancellár.
márc. 16
10:50
Kaszás Attila ma lenne 50 éves (Kitekintő)
Március 16-án töltené be ötvenedik életévét a fiatalon elhunyt Kaszás Attila Jászai Mari-díjas felvidéki színművész.
márc. 16
10:52
Bevezetnék a luxusadót (Kitekintő)
A Legfelsőbb Tanács képviselője, Voldimir Litvin támogatja azt az elképzelést, mely szerint Ukrajnában bevezetnék a luxus- és ingatlan adót.
márc. 16
11:06
Mégsem nősül a dúsgazdag énekes? (Kitekintő)
Robbie Wiliamsnek egyáltalán nincsenek esküvői tervei barátnőjével, Ayda Fielddel. Minderről az énekes édesapja, Pete Conway nyilatkozott a News of the Worldnek.
márc. 16
11:24
Mi is beszállunk a milliárdos segélybe (Kitekintő)
A tavaly decemberi Koppenhágai Megállapodás mielőbbi végrehajtása és az egész folyamat összehangolása az EU új, 2020-ig tekintő gazdaságfejlesztési stratégiájával a célja azoknak az intézkedéseknek, melyeket hosszas egyeztetés után fogadtak el hétfői ülésükön az uniós környezetvédelmi miniszterek.
márc. 16
11:24
Lövöldözés tört ki egy indiai űrközpontnál (Metropol)
Lövöldözés tört ki két fegyveres férfi és biztonsági őrök között egy dél-indiai űrközpontnál kedd reggel, de túl korai lenne kijelenteni, hogy szélsőségesek támadták meg a létesítményt - közölte a helyi rendőrség.
márc. 16
11:42
Arattak a rendőrök a hétvégén (Kitekintő)
Két nap alatt 9 ittas gépkocsivezetőt állítottak meg a rendőrök a Zsolna megye főbb útjain tartott pénteki és szombati ellenőrzések során. Tizenegy olyan kerékpáros is fennakadt a hálójukon, aki többé-kevésbé alkohol befolyása alatt állt.
márc. 16
12:00
Egy helyet javítottunk a legfontosabb listán (Kitekintő)
Tavalyi helyezésén egyet javítva Magyarország a 20-ik pozíciót foglalja el az EU-rangsorban az ipar- és a munkaadók európai ernyőszervezete által hétfőn közzétett reformbarométer tanulsága szerint.
márc. 16
12:00
ENSZ-jelentés: egyre több az AIDS-fertőzött (Kripto Akadémia)
Nő a HIV-fertőzöttek száma a homoszexuálisok, a kábítószer-élvezők és a prostituáltak körében, mert büntethetőségük miatt félnek orvoshoz fordulni.
márc. 16
12:18
Több a nyugdíjas, mint a pályakezdő az EU-ban (Infostart)
Az idén először lesznek többen az Európai Unióban a nyugdíjasok, mint az újonnan munkát vállaló fiatalok - olvasható az Allianz biztosító elemzésében.
márc. 16
12:36
Eldőlt: már most nyert a kormánypárt (Kitekintő)
Oroszországban a regionális választásokon mindenütt vezet az állami dumában több mint kétharmados többséggel bíró, a hatalom pártjának is nevezett Egységes Oroszország Párt - közölte a Központi Választási Bizottság.
márc. 16
12:36
Több a nyugdíjas, mint a pályakezdő az EU-ban (Metropol)
Az idén először lesznek többen az Európai Unióban a nyugdíjasok, mint az újonnan munkát vállaló fiatalok.
márc. 16
12:54
Hatalmas autóipari üzlet készülődik (Kitekintő)
A Financial Times értesülései szerint a Renault és a Daimler között tárgyalások kezdődtek egy esetleges stratégiai szövetség létrehozásáról, amelynek keretében a ”kisautók” közös fejlesztését, valamint egy esetleges részvénycsere programot hajtana végre a két autógyártó.
márc. 16
12:54
Gránátok robbantak Bangkokban (Kripto Akadémia)
Aknavetős támadás sebesített meg két katonát a thaiföldi főváros egyik laktanyájának területén, miközben több mint százezer tüntető sikertelenül követelte a kormány távozását egy másik, Bangkok külvárosában lévő katonai támaszpontnál, ahol a kabinet ideiglenesen berendezkedett.
márc. 16
12:56
"Ésszerűtlen" elvárni a kelet-jeruzsálemi lakásépítések befagyasztását? (Kripto Akadémia)
Izrael és az Egyesült Államok túl fog lépni az izraeli telepépítések miatt köztük kialakult diplomáciai válságon - bizonygatta kedden az izraeli külügyminiszter. A válság közepette az amerikai elnök különmegbízottja elhalasztotta e heti közel-keleti útját. Amerikai szenátorok szintén az ügy elsimítását szorgalmazták.
márc. 16
13:12
Végre megnősül a szívtipró! (Kitekintő)
David Schwimmer, a Jóbarátok sorozat (1994-2004) sztárja eljegyezte barátnőjét, Zoe Buckman fényképészt. A hírt a színész sajtósa hozta nyilvánosságra, aki az Entertainment Weeklynek is megerősítette az eljegyzés tényét.
márc. 16
13:12
Nyugaton erősödőben, Keleten eltűnőben a baloldal (Metropol)
A nagy nyugat-európai országokban, Spanyolországot kivéve, az elmúlt hónapokban még ellenzékben is meggyengült a jobboldal.
márc. 16
13:30
Porig égett a családi ház (Kitekintő)
Családi ház gyulladt ki a rimaszombati járásbeli Cserencsény községben Szlovákiában.
márc. 16
13:48
A bírókat nem szabad csak úgy kritizálni! (Kitekintő)
Az amerikai Legfelsőbb Bíróság bírája bírálatot fogalmazott meg Barack Obamával és az évente egyszer megrendezésre kerülő országértékelő beszéddel szemben.
márc. 16
13:48
Hatezer eurót fizetünk vissza Brüsszelnek (Metropol)
Összesen 346,5 millió eurónyi szabálytalanul felhasznált agrártámogatást vissza kell fizetniük az Európai Unió tagországainak.
márc. 16
13:50
Jelentős átalakításokat tervez a nagybank (Kitekintő)
Rövid időn belül jelentős mérleg átalakítást tervez a Royal Bank of Scotland (RBS), amelynek keretében új hibrid kötvénytípusra cserélhetnék ki a befektetők az eddigi adósságleveleiket.
márc. 16
13:50
Magyar kamionos okozott halálos balesetet Angliában (Metropol)
Őrizetbe vettek kedden egy magyar kamionost Angliában, halálos baleset okozásának gyanújával. A baleset az északnyugat-angliai Cumbria megyében történt kedden hajnalban.
márc. 16
13:52
„Az EU nem fordulhat el, ha kisebbségi konfliktust lát” (Kitekintő)
Véget ért Sólyom László háromnapos vajdasági látogatása, melynek zárónapján a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) meghívására március 15-i nemzeti ünnep előestéjén tartott megemlékezésen vett részt.
márc. 16
14:06
A Lehman előtt a UBS-re fájt a Barclays foga (Napi)
márc. 16
14:06
Lövöldözés a Vörös téren (Metropol)
Kisebb lövöldözés tört ki hétfőn a moszkvai Vörös Téren, amikor egy férfi be akart hatolni a Lenin mauzóleumba, s az ezt megakadályozni próbáló őrre lőtt egy gumilövedékes fegyverrel. Az incidensben, amelyről az orosz sajtó kedden adott hírt, senki nem sérült meg.

Keresés