2010. március 6. szombat

márc. 6
0:03
Az al-Kaida "kijárási tilalmat" hirdetett Irakban a választások napjára (Kripto Akadémia)
Az al-Kaida terrorhálózat iraki szervezete "kijárási tilalmat" hirdetett vasárnapra az ország egész területére, hogy megakadályozza az iraki parlamenti választások megtartását - adta hírül az iszlamista honlapokat figyelő amerikai központ, a SITE.
márc. 6
1:15
Wilders bemutatta iszlámellenes filmjét a londoni parlamentben (Kripto Akadémia)
Bemutatta iszlámellenes filmjét péntek este a londoni parlamentben Geert Wilders, az iszlámot rendszeresen ostorozó holland parlamenti képviselő, akit tavaly egyszer már kitoloncoltak Nagy-Britanniából.
márc. 6
2:09
Angela Merkel a tőkepiaci spekuláció ellen (Kripto Akadémia)
A tőkepiaci spekuláció ellen szállt síkra Angela Merkel német kancellár a görög miniszterelnökkel pénteken folytatott megbeszéléseit követő sajtótájékoztatón.
márc. 6
3:03
Papandreu: szigetek eladásával nem lehet megoldani a görög válságot (Kripto Akadémia)
Szigetek eladása nem megoldás a görög pénzügyi válságra - mondta Jeórjiosz Papandreu görög kormányfő pénteken Berlinben, miután tárgyalt Angela Merkel német kancellárral.
márc. 6
6:57
Kiszabadult a jégbe fagyott komphajó (Kripto Akadémia)
Három svéd és egy finn jégtörő szabadította ki az Amorella nevű hatalmas komphajót, amely csütörtökön került a jég fogságába a Balti-tengeren, Svédország keleti partjainál. Mintegy ötven hajó fagyott jégbe az elmúlt napokban a rendkívüli hideg és az erős sarkvidéki szél miatt.
márc. 6
6:59
Összetűzés a Szentélyhegyen (Kripto Akadémia)
Néhány tüntető álarcos palesztin fiatal valamint öt rendőr könnyebben megsebesült tegnap, amikor kiújultak a tüntetések a jeruzsálemi Szentélyhegyen.
márc. 6
7:01
Vita az örmények elleni népírtásról (Kripto Akadémia)
Törökország élesen elítélte, Örményország pedig elégedetten üdvözölte pénteken az amerikai képviselőház külügyi bizottságának azt a határozatát, amely népirtásként bélyegezte meg az örményeknek az I.világháború alatt és után az oszmán törökök által elkövetett tömeges lemészárlását.
márc. 6
7:15
Sztálinhoz hasonlították a szlovák pártvezért (Kitekintő)
Vladimír Mečiar szerint nagyon könnyen kijátszható a parlament által elfogadott, vagyon eredetéről szóló törvény. A HZDS elnöke egyben Sztálinhoz hasonlította Ficót.
márc. 6
7:51
A magyar pénzügyminiszter kételkedik (Kitekintő)
Oszkó Péter magyar pénzügyminiszter egy mai TV interjúban arról beszélt, hogy véleménye szerint majdnem teljesen kizárható annak a lehetősége, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) elfogadja azt, hogy a 2010-es GDP arányos államháztartási hiány elérje akár az 5.5%-ot Magyarországon.
márc. 6
8:45
Durva! Nőket árulnak az interneten (Kitekintő)
A társkeresés új módja vagy emberkereskedelem? Ez még nem tisztázott Kanadában, ahol egy férfi orosz hölgyeket közvetít helyieknek házasság céljából. A férfi szerint az oroszok még őrzik a hagyományokat, ellenben a kanadaiakkal.
márc. 6
8:45
Ellenzékbe vonul Timosenko (Kripto Akadémia)
Az ukrán miniszterelnök bejelentette pénteken, hogy ellenzékbe vonul, miután a parlament megvonta tőle és kormányától a bizalmat.
márc. 6
9:18
Szemerkényi: Fontosabbá váltak a lengyel-magyar kapcsolatok (Infostart)
A lengyel-magyar kapcsolatrendszer az unió csatlakozással nem leértékelődött, hanem éppen fontosabbá vált - mondta az InfoRádiónak Szemerkényi Réka. A külpolitikai szakértő a héten rangos elismerést vehetett át a lengyel külügyminisztertől.
márc. 6
9:21
Apa lett a Grace klinika sztárja (Kitekintő)
Rebecca Gayheart 38 éves amerikai színésznő szerdán világra hozta első gyermekét.
márc. 6
9:21
Szandállal dobták meg a "kis Uribét" (Kripto Akadémia)
Szandáljával dobta megy egy nő pénteken a kolumbiai elnökválasztás egyik nagyratörő jelöltjét.
márc. 6
9:39
Az USA nem vállalja a felelősséget a kudarcért (Kitekintő)
Az Egyesült Államok kormánya kész szerepet vállalni a palesztin-izraeli közvetett tárgyalásokban, ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy kudarc esetén nem fogja vállalni a felelősséget.
márc. 6
9:57
Pokolgépes merénylet a választások előtt (Kripto Akadémia)
Gépkocsiba rejtett pokolgép robbanása következtében legkevesebb három személy - két iráni és egy iraki zarándok - életét vesztette, 54 ember - köztük három iraki rendőr - pedig megsebesült szombaton Irakban, a parlamenti választások előtt egy nappal, az ország déli részén fekvő síita szent városban, Nedzsefben - közölte a rendőrség és kórházi források.
márc. 6
10:15
Közel 17 ezer embert fenyeget tömeges elbocsátás (Kitekintő)
Összesen 16 582 alkalmazottat fenyeget tömeges elbocsátás Szlovákiában. Eddig ugyanis összesen 45 681 dolgozó elbocsátást jelentették be a vállalatok, közülük 29 099 ember már utcára is került.
márc. 6
10:33
Autóbombás merénylet Irakban (Metropol)
Gépkocsiba rejtett pokolgép robbanása következtében legkevesebb három személy - két iráni és egy iraki zarándok - életét vesztette, 54 ember - köztük három iraki rendőr - pedig megsebesült szombaton Irakban, a parlamenti választások előtt egy nappal, az ország déli részén fekvő síita szent városban, Nedzsefben.
márc. 6
10:51
Szörnyű mészárlás! Beismerték! (Kitekintő)
A gáztámadás, aminek "Vegyi Ali" is a gúnynevét köszönhette. Húsz évvel az események után mondta ki az iraki legfelsőbb bíróság: népirtás volt.
márc. 6
10:51
Timosenko ellenzékbe vonul (Metropol)
Az ukrán miniszterelnök bejelentette pénteken, hogy ellenzékbe vonul, miután a parlament megvonta tőle és kormányától a bizalmat.
márc. 6
11:24
Terrortámadás a parlamenti választások előtt (Infostart)
Irakban két iráni és egy iraki zarándok meghalt, 54 ember, köztük három rendőr pedig megsebesült egy nadzsafi pokolgépes merényletben.
márc. 6
11:27
Tengeralattjárót vegyenek! (Kitekintő)
Albánia eladásra kínál két, szovjet gyártmányú tengeralattjárót. A haditengerészet egykori büszkeségei ma már csak ócskavasként jöhetnek számításba.
márc. 6
11:45
Farkasok tartják rettegésben a falusiakat (Kitekintő)
A gyerekek rettegnek iskolába vezető úttól: a kemény tél előrehaladtával egyre gyakrabban látogatnak be a hegyvidéki falvakba az éhező farkasok Kárpátalján.
márc. 6
12:03
Hazaérkezett Székelyföldre Gábor Áron ágyúja (Kitekintő)
Mert a székely embert bizony valami belülről bizsergeti ilyenkor. És úgy simogatják az ágyúcsövet, mint gyereküket.
márc. 6
12:03
Szexuális visszaélések egy UNESCO-mintaiskolában (Metropol)
Újabb, ezúttal egy Hessen tartománybeli reformiskolában elkövetett szexuális visszaélésekről számolt be szombati számában a Frankfurter Rundschau című német lap.
márc. 6
12:03
Újabb szexuális visszaélés Németországban (Kripto Akadémia)
Újabb, ezúttal egy Hessen tartománybeli reformiskolában elkövetett szexuális visszaélésekről számolt be szombati számában a Frankfurter Rundschau című német lap.
márc. 6
12:05
Csökken az adó, nő a munka, (Kitekintő)
Az amerikai képviselőház csütörtökön fogadta el azt a 15 milliárd dolláros törvénykezést, mely a foglalkoztatási kedvet kívánja növelni – tudósít a The New York Times.
márc. 6
12:05
DNS-vizsgálat deríthet fényt a Rembrandt-lopásra (Metropol)
Húsz évvel a történtek után DNS-vizsgálattól reméli az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI), hogy fény derül minden idők egyik legjelentősebb festménylopására, és végre megtudják, kik lopták el a Remdrandt- és Vermeer-képeket.
márc. 6
12:21
Hazaszállítják a menekült tömegeket (Kripto Akadémia)
Belgium hazaszállítja azokat a szerbiai és macedóniai menedékkérőket, akik azután jelentkeztek tömegesen menekültként a nyugat-európai országban, hogy az Európai Unió megszüntette a vízumkényszert Szerbiával és Macedóniával szemben - jelentette péntek este az RTS szerb közszolgálati tv.
márc. 6
12:39
Basescu harckocsikat kért az amerikaiaktól (Kitekintő)
Traian Băsescu az Afganisztánban szolgálatot teljesítő román katonák számára biztosított harckocsik számának növelését kérte csütörtökön Stanley McCristal tábornoktól Kandahárban, ahova kazahsztáni látogatása után érkezett.
márc. 6
13:15
Fico: a hazafiasság túl komoly ahhoz, hogy kifigurázzuk (Kitekintő)
Robert Fico szerint az újságoknak ahelyett, hogy nevetségessé teszik a hazafias törvényt, arra kéne koncentrálniuk, hogy megmagyarázzák, miért fogadták el a rendelkezést.
márc. 6
13:17
Romániában több az autó, mint a bicikli (Kitekintő)
Romániában a gépkocsik száma az elmúlt év során a válság ellenére is növekedett. A nyilvántartási adatok szerint 2009-ben 5,3 millió gépkocsi volt  bejegyezve, vagyis 5%-kal több, mint egy évvel korábban.
márc. 6
13:30
Újabb bankokat ért utól a végzet (Napi)
márc. 6
13:33
Volt brit vezérkari főnökök cáfolják Brownt (Metropol)
A brit hadsereg két volt vezérkari főnöke is nyíltan cáfolta szombaton Gordon Brown miniszterelnök azon kijelentéseit, hogy a kormány az Irakba vezényelt haderő parancsnokainak minden hadfelszerelési kérését teljesítette.
márc. 6
13:33
Békül egymással Moszkva és Kijev (Kripto Akadémia)
Dmitrij Medvegyev orosz és Viktor Janukovics ukrán államfő moszkvai tárgyalása pénteken minden jel szerint fordulatot jelent a két ország kapcsolataiban: Janukovics szinte minden vitatott kérdés megoldását kilátásba helyezte a megbeszélés után tartott sajtóértekezleten, bár a gázárak kérdése nem került napirendre.
márc. 6
13:35
Nem kapott meg mindent a brit hadsereg (Kripto Akadémia)
A brit hadsereg két volt vezérkari főnöke is nyíltan cáfolta szombaton Gordon Brown miniszterelnök azon kijelentéseit, hogy a kormány az Irakba vezényelt haderő parancsnokainak minden hadfelszerelési kérését teljesítette.
márc. 6
13:37
A szobor-ügyek miatt bírálja Révkomáromot Slota (Kripto Akadémia)
Révkomárom önkormányzatát bírálta a Cirill és Metód szláv hittérítők, illetve a Szent István szobor kapcsán Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke szombaton Révkomáromban, a párt újjáalakulásának 20. évfordulója alkalmával megrendezett konferencián.
márc. 6
13:39
Árthat a népszerűségüknek a sárdobálás (Kripto Akadémia)
Egymás besározása csökkentheti a Magyar Koalíció Pártja (MKP) és a Híd párt népszerűségét a magyar választók között - vélekedik az Új Szó című szlovákiai magyar napilap szombaton
márc. 6
13:51
Vérben úszó delfinek: japán specialitás (Kitekintő)
Egy eldugott japán falu, Tajdzsi, évente körülbelül 2500 delfint és tengeri emlőst mészárol le. Mi jobbak vagyunk?
márc. 6
14:27
Orális szexre és sztriptízre ajánlkozott a rendőrnő (Képpel!) (Kitekintő)
A bíróság is elismerte, hogy jogosan rúgtak ki egy, kollégáit huzamosabb ideje szexuálisan zaklató ausztrál rendőrnőt. A 22 éves, nimfomán Jessica Parfrey orális szexre és sztriptízre ajánlkozott munkatársainak.
márc. 6
14:27
Két hónapjuk van a távozásra (Kripto Akadémia)
Irán két hónapos határidőt adott az országban dolgozó orosz kereskedelmi pilótáknak az ország elhagyására, mert nincs szüksége rájuk - idézte a Farsz hírügynökség szombaton Hamed Behbahani szállítási és útügyi minisztert.
márc. 6
14:45
Jégbörtönben a balti hajók (Kitekintő)
A nyolcvanas évek óta nem volt példa arra, hogy ennyi hajó akadjon el egyszerre.
márc. 6
15:03
Egyszer használatos WC növénytermesztésre (Kitekintő)
Egy megoldás, amely megfelelő mennyiségben javíthat a közegészségügyi helyzeten és az éhezésen is.
márc. 6
15:39
Izland lakossága szavaz az Icesave-törvényről (Metropol)
Népszavazás kezdődött szombaton Izlandon a brit és holland befektetőket részlegesen kártalanító Icesave-törvényről, az ország 1944-es függetlenné válása óta ez az első népszavazás, s az előrejelzésekben szereplő, várható végeredmény, a törvény elutasítása nehezítheti Izland tervezett EU-csatlakozását.
márc. 6
15:57
Akadozik az oktatás Afganisztánban (Kitekintő)
Hamid Karzai elnök és oktatási minisztere az afgán iskolai év kezdetének apropójából beszélt az ország oktatási rendszerének helyzetéről, az eddigi eredményeikről és a jelenlegi kihívásokról.
márc. 6
15:57
Szingapúrban továbbra is tilos a rágózás (Metropol)
Szingapúr továbbra sem hajlandó eltörölni, vagy enyhíteni a rágógumi forgalmazását tiltó törvényt, amely támogatói szerint a szigorúsága ellenére nagyban hozzájárult a tiszta és rendezett ország képének kialakításához.
márc. 6
16:33
MPP rendezvénnyé válik a székely önkormányzati nagygyűlés (Kitekintő)
Március 12-én tartják a második Székely Önkormányzati Nagygyűlést, melyen az RMDSZ-es tanácstagok nem hajlandók részt venni. Az MPP és az SZNT támogatja, s részt vesz a gyűlésen.
márc. 6
16:35
Orgazmus okozott közlekedési balesetet (Kitekintő)
A jármű vezetőjének éppen orgazmusa volt, amikor a rendőrök feltépték a kocsi ajtaját.
márc. 6
16:51
Váratlan látogatást tett Brown Afganisztánban (Kripto Akadémia)
Gordon Brown brit miniszterelnök látogatást tett szombaton az Afganisztánban harcoló brit alakulatoknál, s 200 olyan új, járőrözésre szolgáló jármű beszerzését ígérte nekik, amely hatékonyabb védelmet nyújt az út mentén elhelyezett pokolgépek ellen.
márc. 6
17:09
Tudjon meg mindent az iraki kurd pártokról! (Kitekintő)
A március 7-i választások megosztják a kurd pártalakulatokat, a 2005-ös nagy egység végéről beszélnek a szakértők a Gorran és az iszlám pártok előretörésével, és a Hazafias Unió gyengülésével.

Keresés