2010. március 23. kedd

márc. 23
1:12
AIDS-járvány tört ki üzbegisztáni gyermekkórházakban (Kripto Akadémia)
Legkevesebb 14 gyermek meghalt, 133 pedig HIV-fertőzött lett, amikor AIDS-járvány tört ki két üzbegisztáni gyermekkórházban - derült ki egy közép-ázsiai honlapra feltett dokumentumból.
márc. 23
6:00
A német pedofilok orrára is rákoppinthat a pápa (Kripto Akadémia)
Nem kizárt, hogy a papi pedofíliával foglalkozó, az ír katolikus egyházhoz intézett pásztorlevél után XVI. Benedek pápa külön is állást foglal a németországi szexuális visszaélésekről.
márc. 23
6:02
Átalakítja a kormányt Sarkozy (Kripto Akadémia)
A regionális választáson elszenvedett kudarca után Nicolas Sarkozy köztársasági elnök úgy döntött, átalakítja kormányát, amelybe egyik bírálóját is bevonja.
márc. 23
6:04
Erdély az előítéletek fogságában (Kripto Akadémia)
Úgy tűnik, a román politikai élet nem tud beletörődni abba, hogy a legutóbbi elnökválasztás után kormányerővé vált RMDSZ megpróbálja valóra váltani programját. Pedig egyelőre még nem is az autonómiáról van szó, hanem csak arról, hogy a három székelyföldi megye Hargita, Kovászna és Maros közös fejlesztési régiót alkosson. Az erről szóló törvényjavaslatot a magyar párt már beterjesztette a…
márc. 23
6:06
Ficóék túlreagálták Sólyom kijelentését (Kripto Akadémia)
A szlovákiai magyar tanítási nyelvű iskolákban a diákok négy nyelvet tanulnak: a magyart, a szlovákot, az angolt és a németet. Nagy hiba volt bevezetni és kötelezővé tenni a második idegen nyelvet, hangsúlyozta a közszolgálati Szlovák Televízió (STV) vasárnapi vitaműsorában Bugár Béla, a Híd-Most párt elnöke.
márc. 23
6:18
Nemzeti tanácsok: a választásokat az állam szervezi meg (Kitekintő)
Június 6-án, vasárnap taják meg a kisebbségi nemzeti tanácsi választásokat Szerbiában. Reggel héttől este nyolc óráig tartanak majd nyitva a szavazóhelyiségek.
márc. 23
6:18
Az emberek bal-jobbos kormányt szeretnének (168 Óra Online)
Szlovákia lakossága az idei választások után bal-jobbos kormányt szeretne. Ez derül ki a Polis Slovakia felméréséből, amely során március 13.-16.-a között 1280 embert kérdeztek meg.
márc. 23
6:54
Sokba került a sztrájk a British Airwaysnek (Infostart)
Napi 7 millió fontjába került a British Airways légitársaságnak az utaskísérők éjfélkor befejeződött 3 napos sztrájkja - közölte a cég.
márc. 23
6:56
Netanjahu: Izraelnek joga van lakásokat építeni Jeruzsálemben (Infostart)
Izraelnek joga van lakásokat építeni Jeruzsálemben - hangsúlyozta az amerikai látogatáson tartózkodó Benjámin Netanjahu miniszterelnök, amikor felszólalt a legbefolyásosabb Izrael-barát amerikai lobbicsoport tanácskozásán. A kormányfő úgy vélte: akármilyen békemegállapodás születik is a palesztinokkal, aszerint Jeruzsálem zsidók lakta negyedei Izrael részei maradnak, így az ottani építkezések nem…
márc. 23
7:30
Önmaga ellen dolgozik a kormány (Kitekintő)
Az ország legújabb űrprogramja több tízmillió dolláros szerződést kínál a győztes cégnek, amelynek azonban nem kötelező Kanada gazdaságát élénkíteni a munkával.
márc. 23
7:32
Bugárék kiűznék a nehéz nyelvtant az alapiskolából (Kitekintő)
A Híd azt állítja, hogy a kisebbségi iskolákban meg kell változtatni a szlovák nyelvoktatás módszertanát, hogy a gyerekek jobban megtanuljanak szlovákul.
márc. 23
7:48
Újabb izraeli légicsapás a Gázai övezetben (Metropol)
Izrael újabb légitámadást hajtott végre kedd hajnalban a Gázai övezetben, megtorlásul azért, mert az előző nap palesztin fegyveresek újfent rakétával támadták Izraelt.
márc. 23
7:48
Izraelnek joga van építkezni (Kripto Akadémia)
Izraelnek joga van építkezni Jeruzsálemben, hiszen "a város nem egy telep" - jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, amikor hétfőn felszólalt a legbefolyásosabb Izrael-barát amerikai lobbicsoport, az AIPAC washingtoni tanácskozásán.
márc. 23
7:50
Papok és apácák elleni vizsgálat Regensburgban (Metropol)
Négy pap és két apáca ellen folyik vizsgálat nemi visszaélés gyanújával a regensburgi egyházmegyében.
márc. 23
7:52
Nyolc iskolást halálra szúrt egy kínai ámokfutó (Metropol)
Nyolc diákot megölt, másik ötöt pedig megsebesített egy középkorú ámokfutó kedden a kelet-kínai Fucsien (Fujian) tartomány egyik iskolájában.
márc. 23
8:06
Két apáca ellen is indult vizsgálat nemi visszaélés gyanújával (Infostart)
Németországban négy pap és két apáca ellen indult vizsgálat nemi visszaélés gyanújával. A regensburgi egyházmegye szóvivője részleteket nem közölt, de azt elmondta, hogy további két emberrel szemben is felmerült a bűncselekmény gyanúja.
márc. 23
8:06
Valóban vizsgálat folyik a regensburgi egyházmegyében (Kripto Akadémia)
Négy pap és két apáca ellen folyik vizsgálat nemi visszaélés gyanújával a regensburgi egyházmegyében - közölte hétfőn az egyházmegye szóvivője.
márc. 23
8:08
Izrael újabb légicsapást hajtott végre (Infostart)
Izrael újabb légicsapást hajtott végre hajnalban a Gázai övezetben, válaszul a tegnapi palesztin rakétatámadásra. Négy palesztin, köztük egy nő könnyebben megsérült.
márc. 23
8:10
Napi 3-5 ezer fontért lobbizik három brit képviselő (Infostart)
Felfüggesztették a munkáspárti brit kormány több egykori magas rangú tagjának alsóházi frakciótagságát, miután belpolitikai botránnyá duzzadó lobbiügybe keveredtek.
márc. 23
8:12
A Google marad is, meg nem is Kínában (Infostart)
Beszüntette kínai keresőportálja öncenzúrázását és leállítja működését a Google. Az amerikai internetes szolgáltató tájékoztatása szerint az ázsiai ország szárazföldi részén élő internetezőket hongkongi honlapjára irányítja át.
márc. 23
8:14
Nyolc diákot szurkált halálra a kínai ámokfutó (Infostart)
Kínában nyolc diákot halálra szúrt, másik tízet megsebesített egy középkorú férfi a kelet-kínai Fucsien tartomány egyik iskolájában.
márc. 23
8:24
Franciaországban megúszta a miniszterelnök (Infostart)
Franciaországban átalakította a kabinetet az államfő a kormányzó jobboldalnak a regionális választáson elszenvedett súlyos veresége miatt. Nicolas Sarkozy hivatala közölte: a miniszterelnök továbbra is Francois Fillon marad, de változtatnia kell a kormány stratégiáján anélkül, hogy a reformokat veszélybe sodorná.
márc. 23
8:24
Felhördültek Sólyom László kijelentésén (Kitekintő)
Szó szerint kiakasztotta a kormánykoalíciót Sólyom László kijelentése: Fico elítéli, Mikolaj fenyeget, Slota talán inkább háborúzna, de ha azt nem is, a budapesti nagykövetet azért hazarendelné.
márc. 23
8:26
Aláírták a magyar-szerb védelmi egyezményt (Kitekintő)
Erősödik a szerb-magyar együttműködés, miután Szekeres Imre honvédelmi miniszter belgrádi látogatása során katonai egyezményt írt alá szerb kollégájával.
márc. 23
8:42
Lépett a Google, Kína dühös (Napi)
márc. 23
8:42
Thaiföldön őrizetbe vettek 16 észak-koreai menedékkérőt (Infostart)
Tizenhat észak-koreai menedékkérőt, köztük három gyereket vettek őrizetbe a thaiföldi hatóságok az ország északi részén - közölte kedden a rendőrség.
márc. 23
8:42
Indiai autógyár épül Szlovákiában (Kitekintő)
Az elektromos meghajtású autókat gyártó indiai Reva Electric Car Company Szlovákiában kíván üzemet létesíteni.
márc. 23
8:42
Csapás csapás hátán Gázában (Kripto Akadémia)
Izrael újabb légitámadást hajtott végre kedd hajnalban a Gázai övezetben, megtorlásul azért, mert az előző nap palesztin fegyveresek újfent rakétával támadták Izraelt.
márc. 23
8:44
Mégis jó a Raiffeisen házassága? (Napi)
márc. 23
8:44
Bagram lehet az új Guantánamo (Infostart)
Az Egyesült Államok állítólag azt fontolgatja, hogy a terrorizmus vádjával fogva tartott rabokat a bezárás előtt álló guantánamói táborból az afganisztáni Bagramba szállítják.
márc. 23
8:44
A Google besokallt és leáll Kínában (Kripto Akadémia)
A washingtoni Fehér Ház csalódottságának adott hangot hétfőn amiatt, hogy a Google amerikai internetes szolgáltató bejelentette: beszüntette kínai keresőportálja öncenzúrázását, és leállítja annak működését. Peking pedig megvádolta a Google-t azzal, hogy megszegte az ígéretét.
márc. 23
9:00
Afganisztánban lezuhant egy helikopter (Metropol)
Leszálláskor lezuhant kedden Afganisztánban egy helikopter, a balesetben két török katona megsérült - közölte az Afganisztánban szolgálatot teljesítő török csapatok szóvivője.
márc. 23
9:18
Afganisztánban lezuhant egy civil helikopter (Infostart)
Afganisztánban leszállás közben lezuhant egy utánpótlást szállító civil helikopter a Vardak tartomány székhelyén lévő katonai támaszponton.
márc. 23
9:18
Bocsánatot kért a zsidótörvényekért (168 Óra Online)
Mélyen megrendítette az olasz tv-nézőket a minap Emanuele Filiberto herceg, a volt olasz királyi ház leszármazottja, III. Viktor Emánuel király unokája. Az egy hónappal ezelőtt sanremói szereplésével nagy vitákat kiváltó herceg a RAI Uno köztévé Ciak Si Canta (Csapó, énekelnek) című show-jának műsorvezetőjeként bocsánatot kért azért, hogy nagyapja 1938-ban aláírta a Benito Mussolini által elé…
márc. 23
9:36
Trianon parlamentbe segítheti Slotát (Kitekintő)
Jelentősen befolyásolhatja a június 12-i szlovákiai parlamenti választások eredményeit, hogy néhány nappal előtte lesz a trianoni szerződés aláírásának 90. évfordulója.
márc. 23
9:36
Obama elérte, amit akart (Metropol)
Obama eddigi legnagyobb győzelmét aratta az egészségügyi reformterv kongresszusi elfogadtatásával. Erről a Barack Obama szuper sztár című könyv szerzőjével beszélgettünk.
márc. 23
9:38
Negyven kiló apróval állt bosszút a városházán (Kitekintő)
Berágott egy nagyváradi férfi azon, hogy a helyi polgármesteri hivatal megemelte a gépjárműadót, és annak első félévben esedékes részét kizárólag pénzérmékkel fizette be múlt hétvégén.
márc. 23
9:54
Óriási autóipari beruházás a láthatáron (Kitekintő)
A Bloomberg beszámolója szerint a General Motors (GM) a tervek szerint 1.4 milliárd brazil reál, vagyis 780 millió dollár értékű beruházást hajt végre két brazíliai gyárában annak érdekében, hogy egyrészt növelhesse a kitermelését, másrészt pedig, hogy szélesítse a kínálatban szereplő modellek számát.
márc. 23
10:12
Szörnyű hibákat követett el az egyház (Kitekintő)
XVI. Benedek pápa szombaton az ír katolikusoknak szóló pasztoriális levelében elnézést kért mindazoktól, akik áldozatai voltak az utóbbi évtizedekben az írországi katolikus egyházon belül elkövetett szexuális molesztálásoknak.
márc. 23
10:12
Nem lehetett "kémgép": se fegyver, se hírszerző eszköz (Kripto Akadémia)
Nem volt fegyver, illetve fényképezésre vagy hírszerzésre alkalmas felszerelés a bolgár és a török hatóságok szerint annak a két izraeli repülőgépnek a fedélzetén, amelyek Magyarország légterében is berepültek március 17-én.
márc. 23
10:30
Tévedett a rendőrség - mégsem a rendőrgyilkosokat kapták el (Kitekintő)
A francia rendőrség a múlt heti gyilkosság elkövetőit keresi, akik feltételezhetően ETA terroristák. A nyomozás a jelek szerint nem megy simán: tévesen tartóztattak le öt katalán férfit.
márc. 23
10:30
Iskolai vérengzések a világban (Metropol)
A kelet-kínai Fucsien (Fujian) tartomány Nanping (Nanping) város egyik iskolájában egy középkorú ámokfutó férfi kedden késsel támadt gyerekekre és nyolc diákot megölt, másik ötöt pedig megsebesített.
márc. 23
10:32
Megint ölt a lavina (Kitekintő)
Lavina temetett maga alá három embert a Nagy-Fátrában. Egyikük életét vesztette, egyiküket sikerült kiásni a lezúdult hó alól, a harmadikat pedig még keresik - tájékoztatott hétfőn a hegyimentő-szolgálat.
márc. 23
10:48
A Google elvetette a sulykot! (Kitekintő)
Elvetette a sulykot a Google a kínai kormánnyal szemben, ugyanis korábbi ígéretéhez híven beszüntette az általa működtetett honlapok cenzúrázását és szervereit áthelyezte Hong-Kongba.
márc. 23
10:48
Temzén felúsztatott bomba - támadástól tart a brit kormány (Kripto Akadémia)
Növekszik a veszélye egy olyan nagy-britanniai merényletnek, amelyet a terroristák sugárzó anyagot szétszóró robbanószerkezettel - úgynevezett "piszkos bombával" - követnek el - írta a keddi The Daily Telegraph egy kormányzati elemzésre hivatkozva.
márc. 23
10:50
Tanácsadási botrány: a volt elnök is érintett? (Kitekintő)
Büntetőeljárás indult Vaira Vike-Freiberga, Lettország volt elnöke tulajdonában álló VVF Consulting cég ellen.
márc. 23
11:06
Terrortámadástól tart Spanyolország (Infostart)
Spanyolországban növelték a terrorfenyegetettség miatti készültség szintjét, miután kiderült, hogy valószínűleg baszk szakadárok felelősek egy, a múlt héten Párizsban lelőtt francia rendőr haláláért.
márc. 23
11:24
Életfogytiglanit kapott egy náci háborús bűnös (Metropol)
Tettének elkövetése után csaknem 66 évvel életfogytiglani börtönre ítélt az aacheni tartományi bíróság kedden egy náci háborús bűnöst.
márc. 23
11:24
Félidőben az orosz elnök (Kripto Akadémia)
Túljutott elnöki periódusa félidején az orosz elnök. Megcáfolva az előzetes elemzői várakozásokat, sikerült úgy együttműködnie Vlagyimir Putyin kormányfővel, hogy közben egyéniségét, önálló arculatát is megismerhette a világ.
márc. 23
11:26
Vírust találtak a rotavírus elleni vakcinában (Metropol)
Azonnali információkat kértek az európai gyógyszerügyi hatóság illetékesei a brit GlaxoSmithKline gyógyszergyártó cégtől hétfőn, miután a gyerekek számára készült vakcinájában egy sertéseket megfertőző vírus nyomaira bukkantak.

Keresés