2010. április 4. vasárnap

ápr. 4
6:09
Tűzharc! Rendőrökre lőttek szombaton (168 Óra Online)
A köztársaság fővárosától, Mahacskalától 70 kilométerre északnyugatra egy rendőrt lelőttek, egyet pedig megsebesítettek szombaton ismeretlen fegyveresekkel vívott tűzharcban.
ápr. 4
7:39
Amerikai atomfegyverek ellen tiltakoztak Belgiumban (Infostart)
Belgiumban több százan tüntettek a Kleine Brogel légitámaszpontnál, az amerikai atomfegyverek ellen.
ápr. 4
7:57
Elnézést kért az ír katolikus egyházat bíráló kijelentéseiért a canterbury-i érsek (Infostart)
Elnézést kért az ír katolikus egyházat bíráló kijelentéseiért a canterbury-i érsek.
ápr. 4
7:57
Egyedül ő vacsorázhatott négyesben Obamáékkal (Kitekintő)
Nicolas Sarkozy a hét elején rövid látogatáson járt Barack Obamánál. Előbb a kolumbiai egyetemen tartott előadás,  majd egy megbeszélés az ovális irodában az amerikai elnökkel, végül egy meghitt vacsora volt a program.
ápr. 4
7:59
Algériában nyolc halottja van két merényletnek (Infostart)
Algériában hét biztonsági őr és egy katona halt meg két pokolgépes merényletben.
ápr. 4
8:01
Újabb robbantás Dagesztánban, kisiklott egy vonat (Infostart)
Dagesztánban robbantás következtében kisiklott hajnalban egy tehervonat nyolc vagonja, és egy kocsi ki is gyulladt. A hatóságok közlése szerint a merényletnek nincsenek áldozatai.
ápr. 4
8:51
A nő, aki csak válófélben látszik (Kitekintő)
Legszívesebben azt mondanám, hogy a Tőkés-válás az a történet, amelyről nem kell és nem szabad beszélni, mert végre pontos határt kell húzni magán- és közélet között. Nem mondhatom.
ápr. 4
8:51
Rendben lezajlott a szavazás Amerikában (Kripto Akadémia)
Rendben lezajlott az amerikai kontinens magyar külképviseletein az országgyűlési képviselő-választás első fordulója helyi idő szerint szombaton; rendkívüli események nem történtek - tájékoztatták az MTI-t a külképviseleti választási irodák vezetői.
ápr. 4
9:09
Robbantás egy vasúti pályán Dagesztánban (Metropol)
Robbantás következtében kisiklott egy tehervonat nyolc vagonja, és egy kocsi ki is gyulladt vasárnap hajnalban Dagesztánban. Senki nem sérült meg, de az anyagi kár jelentős.
ápr. 4
9:27
Az interneten nincs demokrácia (Kitekintő)
Kína után Ausztrália is indul a "legszigorúbban szabályozott internet" címért, szakértők szerint az antidemokratikus intézkedések lassítják az internetet.
ápr. 4
9:27
Csontok után kutatnak a WTC törmelékeiben (Metropol)
New York-i igazságügyi orvosszakértők hétfőn újrakezdik a World Trade Center összeomlása után visszamaradt törmelék átkutatását a szeptember 11-i terrormerénylet áldozatainak maradványait keresve.
ápr. 4
9:27
Folytatódik a külképviseleti szavazás Amerikán kívül (Kripto Akadémia)
Vasárnap hajnalban megkezdődött a szavazás Európában, illetve az amerikai kontinensen kívüli többi magyar külképviseleten is.
ápr. 4
9:45
Két pokolgép robbanása Algériában (Metropol)
Két pokolgép robbant fel szombaton az algériai Bedzsája környékén hét biztonsági őr és egy katona életét kioltva.
ápr. 4
10:03
Tragédia! Tévedésből öltek a katonák (168 Óra Online)
A német katonák útban, hogy leváltsák bajtársaikat, szembetalálkoztak a két civil gépkocsival, amelyek nem engedelmeskedtek a felszólításnak, nem álltak meg. Csak később derült ki, hogy afgán katonai járműről van szó.
ápr. 4
10:03
Pedofília: világméretben csak 0,02% irható az egyház javára (Kripto Akadémia)
A kolumbiai püspöki konferencia titkára bocsánatot kért szombaton a katolikus egyházon belül elkövetett szexuális visszaélések miatt, de mint fogalmazott: világméretekben az ilyen jellegű a bűncselekményeknek csak 0,02 százaléka érintette az egyházat.
ápr. 4
10:21
Kanada: beköszöntött a tavasz (Kitekintő)
ápr. 4
10:39
Megdöbbentő tragédia! Az egész falut eltüntette a sárlavina! (Kitekintő)
Az északkelet-perui Ambo faluban 28 ember meghalt, 25-nek nyoma veszett. A településre sárlavina zúdult az özönvízszerű esőzést követően.
ápr. 4
10:57
Obama már hivatalosan is az első fekete amerikai elnök (Infostart)
Barack Obama immár hivatalosan is az első fekete amerikai elnök: a Fehér Ház ura az idei népszámlálási kérdőíven azt és csak azt jelölte be, hogy a fekete emberfajtához tartozik.
ápr. 4
10:57
Éttermi lövöldözés Los Angelesben (Metropol)
Egy ismeretlen fegyveres tüzet nyitott egy Los Angeles-i étterem vendégeire, akik közül négy életét vesztette, kettő pedig életveszélyes sebesüléseket szenvedett.
ápr. 4
10:59
Bocsánatot kért a vatikáni prédikátor (Metropol)
Bocsánatot kért egy vasárnapi lapban nagypénteken elhangzott szavaiért a vatikáni prédikátor, aki közvetett párhuzamot vont az antiszemitizmus és a pedofilbotrányok miatt a pápát, illetve az egyházat ért bírálatok között.
ápr. 4
11:15
Visszajött a volt miniszterelnök! Ő lesz a választás csodafegyvere? (Kitekintő)
Úgy tűnik, hogy a brit Munkáspárt mindent egy lapra tesz fel, hiszen Tony Blair visszatérése ugyanannyi választót hozhat a párt számára, mint amennyit elvihet: vagyis milliókat.
ápr. 4
11:15
Hivatalossá vált: Obama az első fekete amerikai elnök (Kripto Akadémia)
Barack Obama immár hivatalosan is az első fekete amerikai elnök: a Fehér Ház ura az idei népszámlálási kérdőíven azt és csak azt jelölte be, hogy a fekete emberfajtához tartozik.
ápr. 4
11:33
Bocsánatot kért Raniero Cantalamessa (Infostart)
Bocsánatot kért nagypénteken elhangzott szavaiért a vatikáni prédikátor. Raniero Cantalamessa a Corriere della Sera című napilapban közvetett párhuzamot vont az antiszemitizmus és a pedofilbotrányok miatt a pápát, illetve az egyházat ért bírálatok között.
ápr. 4
11:33
Egyre több az öngyilkos (Kitekintő)
A szociológusok a gazdasági válsággal és a szegénységgel magyarázzák ezt. Az utóbbi időben ugyanis nagyon sokan veszítették el a munkahelyüket, és kerültek rossz anyagi helyzetbe.
ápr. 4
11:33
Hatalmas robbanás Irán bagdadi nagykövetsége előtt (Metropol)
Hatalmas robbanás történt az iraki főváros központjában, Irán nagykövetsége előtt vasárnap. A környéket sűrű füstfelhő borítja újságírók helyszíni beszámolói szerint. Legalább harminc halálos és 168 sebesült áldozata van a vasárnapi bagdadi merényleteknek, amelyek közül kettő az iráni és az egyiptomi nagykövetséget vette célba.
ápr. 4
11:35
Hatalmas robbanások Bagdadban (Infostart)
Hatalmas robbanások voltak Bagdadban. Áldozatokról, károkról nem érkezett jelentés.
ápr. 4
11:51
"Szebb jövőt!" New Yorkban is (Kripto Akadémia)
Békésen zajlott a külképviseleti szavazás első fordulója New Yorkban, köszönhetően annak, hogy a választási bizottság nem reagált a Jobbik-hívek "Szebb jövőt!" köszöntésére.
ápr. 4
12:09
Légitámadások a Gázai-övezetben (Kitekintő)
Izraeli harcigépek legkevesebb négy alkalommal hajtottak végre légitámadást a Gázai-övezetben április 2-án pénteken. A hadsereg közlése szerint a célpotnok fegyvergyárak és raktárak voltak.
ápr. 4
12:11
Batman amerikai állampolgár akar lenni (Kitekintő)
Christian Bale amerikai állampolgárságért folyamodott – állítja a Star amerikai magazin. A 36 éves angol színész 2 éves volt mikor szüleivel elköltöztek Walesből, gyermekkorában jó néhány országban élt, beleértve Portugáliát és Angliát is. Később az USA-ba költözött, ahol immár már 20 év óta él.
ápr. 4
12:27
Medvegyev és Putyin is megjelent a moszkvai éjféli istentiszteleten (Infostart)
Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkája a moszkvai Megváltó Krisztus templomban, az orosz ortodox egyház főtemplomában tartotta a húsvéti éjféli istentiszteletet, amelyen megjelent Dmitrij Medvegyev államfő és Vlagyimir Putyin miniszterelnök is.
ápr. 4
12:27
Húsvétra is börtönben marad a korrupt szenátor (Kitekintő)
A Legfelsőbb Bíróság pénteken úgy döntött, visszautasítja Cătălin Voicu ügyvédjeinek fellebbezését a szenátor vizsgálati fogságba helyezése ellen, így a korrupcióval gyanúsított szociáldemokrata szenátor az ünnepet zárkában tölti.
ápr. 4
12:27
Meghökkentő brit felhívás: „vegyenek példát” a magyarokról! (168 Óra Online)
Talán egy éve sincs, hogy mértékadó elemzők magát az Európai Uniót kezdték félteni a frissen csatlakozott kelet-közép-európai országok várható összeomlásától – különös tekintettel a balti államokra és Magyarországra. Költségvetések, fizetési mérlegek, tőzsdék, valuták és bankok csődjét vizionálták. Semmi hasonló nem következett be. Igaz, ehhez szükség volt az EBRD és a szigorán jelentősen enyhítő…
ápr. 4
12:29
Olvad a jeges sárkányszív: Hu Csin-tao az Egyesült Államokba látogat (Kitekintő)
Obama nem bízza a véletlenre: telefonon is egyeztetett Hu Csin-taóval, az áprilisi találkozó érdekében.
ápr. 4
12:45
Hatalmas robbanás történt a bagdadi nagykövetség előtt (Kripto Akadémia)
Három hatalmas robbanás történt az iraki főváros központjában, az egyik Irán nagykövetsége előtt vasárnap. Legalább harminc halálos és 168 sebesült áldozata van a merényleteknek, amelyek közül kettő az iráni és az egyiptomi nagykövetséget vette célba - közölte az iraki belügyminisztérium illetékese.
ápr. 4
13:03
Az ortodox pátriárka megtartotta a húsvéti istentiszteletet (Kripto Akadémia)
Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkája a moszkvai Megváltó Krisztus templomban, az orosz ortodox egyház főtemplomában tartotta a húsvéti éjféli istentiszteletet, amelyen megjelent Dmitrij Medvegyev államfő és Vlagyimir Putyin miniszterelnök is.
ápr. 4
13:21
Újabb bomba robbant Oroszországban! (Kitekintő)
Az orosz hatóságok megtalálták azt a lakást is, ahol a moszkvai metróban robbantó terroristák elkészítétték a bombákat. Vasárnap pedig újabb merényletet követtek el - ezúttal egy tehervonat siklott ki, és a legújabb információk szerint délután egy bombát is találtak egy ortodox temetőben.
ápr. 4
13:39
XVI. Benedek: Húsvét az emberiség valódi megmenekülése (Infostart)
Húsvét az emberiség valódi megmenekülése - fogalmazott XVI. Benedek pápa "Urbi et orbi" üzenetében. A szentatya arról beszélt, hogy ma is szüksége van az emberiségnek egy exodusra; nem felületes kiigazításokra, hanem lelki- és erkölcsi megtérésre.
ápr. 4
13:41
Sodano bíboros kiállt a pápa mellett (Infostart)
Az egyház és a hívek szilárd támogatásáról biztosította a pápát a húsvét vasárnapi mise elején Angelo Sodano bíboros, a bíborosi kollégium dékánja a katolikus egyházat feldúló pedofilbotrányok közepette.
ápr. 4
13:57
Az egyház szilárdan támogatja a pápát a botrányok közepette (Kripto Akadémia)
Az egyház és a hívek szilárd támogatásáról biztosította a pápát a húsvét vasárnapi mise elején Angelo Sodano bíboros, a bíborosi kollégium dékánja a katolikus egyházat feldúló pedofilbotrányok közepette.
ápr. 4
14:15
Legalább 30 halottja van a bagdadi robbantásoknak (Infostart)
Legalább harminc halálos és 168 sebesült áldozata van a vasárnapi bagdadi merényleteknek, amelyek közül kettő az iráni és az egyiptomi nagykövetséget vette célba.
ápr. 4
14:15
Tüdőbaj, nyomor és zsúfoltság: jobb életet szeretnének a romák (Kitekintő)
A Roma Barátság elnevezésű szervezet nemrég kezdeményező csoportot hozott létre, amely a munkácsi romatáborban tapasztalható áldatlan állapotok felszámolását tűzte ki célul.
ápr. 4
14:33
Öngyilkos merényletek rázták meg Bagdadot (Metropol)
Öngyilkos merénylők három autóbombát repítettek levegőbe külföldi nagykövetségek közvetlen közelében vasárnap, helyi idő szerint fél 12-kor Irak fővárosában.
ápr. 4
14:33
Öngyilkos merényletek rázták meg Bagdadot (Kripto Akadémia)
Öngyilkos merénylők három autóbombát repítettek levegőbe külföldi nagykövetségek közvetlen közelében vasárnap, helyi idő szerint fél 12-kor Irak fővárosában.
ápr. 4
14:51
A nők segíthetnek a bankrendszeren (Napi)
ápr. 4
14:51
Több tízezren tüntettek Bangkokban (Infostart)
Bangkokban ma is több tízezren tüntettek a kormányfő távozását és új választások kiírását követelve. Thakszin Sinavatra száműzetésben élő volt kormányfő hívei, a "vörös ingesek" Abhiszit Veddzsadzsiva miniszterelnök azonnali távozását akarják.
ápr. 4
14:51
Romlott húst adnak el! Minden harmadik áru veszélyes! (Kitekintő)
50 ezer tonna húskészítményből 16 ezer tonna nem felelt meg a fogyasztóvédelmi szabályoknak.
ápr. 4
15:09
Vasárnap is tüntettek Bangkokban (Kripto Akadémia)
Több tízezren tüntettek vasárnap is Bangkokban a kormányfő távozását és új választások kiírását követelve.
ápr. 4
15:27
Összeesküvés-elmélet: az IMF szándékosan sodort válságba minket? (Kitekintő)
Szándékosan súlyosbította a válságot Európa fejlődő felében az IMF, hogy később kisegíthesse a bajba került országokat - állítja Mojmir Hampi, a cseh jegybank alelnöke.
ápr. 4
15:45
Kártyafüggetlenítésre kötelezi a mobilszolgáltatókat Japán (Napi)
ápr. 4
15:45
Vasárnap is tüntettek Bangkokban (Metropol)
Több tízezren tüntettek vasárnap is Bangkok központjában a kormányfő távozását és új választások kiírását követelve.

Keresés