2010. április 22. csütörtök

ápr. 22
5:36
Nagy-Britannia "IMF-segélyre szorulhat" választási döntetlen esetén (168 Óra Online)
Nagy-Britannia a Nemzetközi Valutaalap (IMF) segítéségére kényszerülhet, ha a májusi parlamenti választások után egyik párt sem tud egyértelmű többséggel kormányt alakítani - mondta az ellenzéki brit Konzervatív Párt egyik legtekintélyesebb szakpolitikusa.
ápr. 22
6:12
Vulkánkáosz: lehetne ez sokkal rosszabb is (Kripto Akadémia)
Az izlandiakat kevésbé zavarja vulkánjuk kitörése, mint a világ többi részét. Pedig az Eyjafjöll gyakorlatilag gazdasági és kis híján politikai káoszt okozott az európai kontinensen. A légtereket a kitörés óta felosztották, az izzó tűzhányó azonban rendületlenül gyarapítja rajongói számát, ugyanis még mindig rengeteg a látogatója.
ápr. 22
6:33
Észak-Korea megtorpedózta a dél-koreai hadihajót (Infostart)
A dél-koreai katonai hírszerzés egyik jelentése szerint egy észak-koreai tengeralattjáró süllyesztette el torpedótámadással a Sárga-tengeren március végén a dél-koreai hadihajót - jelentette csütörtökön a Yonhap hírügynökség.
ápr. 22
6:39
Célegyenesben az alkotmányvita (Kitekintő)
Huszonöt tagú alkotmánymódosító bizottság létrehozását szavazta meg kedden a bukaresti parlament két házának együttes plenáris ülése.
ápr. 22
6:48
Államfőválasztás június huszadikán (Kripto Akadémia)
Június huszadikán tartják a lengyel elnökválasztás első fordulóját Bronislaw Komorowski szejmelnök, ügyvezető államfő döntése alapján - közölte tegnap a parlamenti alsóház sajtószolgálata.
ápr. 22
6:50
Nagyváradon is működik a PET/CT (Kripto Akadémia)
Több éves előkészítő munka és számos ígéret után megszületett a Poztiron Diagnosztika Központ és a Román Egészségügyi Minisztérium közötti megállapodás a modern képalkotó diagnosztikai vizsgálatok terén csúcstechnológiát jelentő PET/CT (pozitronemissziós tomográfia és CT) eljárás finanszírozására. A program keretében a Nagyváradon 2008-ban létesított Pozitron Diagnosztika PET/CT Központban idén…
ápr. 22
6:51
A burka teljes betiltását tervezik Franciaországban (Infostart)
A francia elnök úgy döntött, hogy a kormány a női arcot takaró muzulmán viselet közterületen való teljes betiltásáról nyújtson be törvénytervezetet - jelentette be a kormány szóvivője.
ápr. 22
6:52
Rosszul áll az MKP és a Híd (Kripto Akadémia)
Nem kis meglepetést váltott ki szlovákiai politikai berkekben a Median Sk iroda minap közreadott közvélemény-kutatási eredménye. A felmérés szerint ha most tartanák a választásokat, akkor a törvényhozó testületen kívül rekedne a Csáky Pál (képünkön) által irányított Magyar Koalíció Pártja (MKP), valamint a Bugár Béla vezette Híd-Most is. A megkérdezettek 44 százaléka voksolna a Robert Fico-féle…
ápr. 22
7:06
Észak-Koreaiak süllyesztették el a dél-koreai hadihajót (Metropol)
A dél-koreai katonai hírszerzés egyik jelentése szerint egy észak-koreai tengeralattjáró süllyesztette el torpedótámadással a Sárga-tengeren március végén a dél-koreai hadihajót - jelentette csütörtökön a Yonhap hírügynökség,.
ápr. 22
7:06
Fogyózik Sarah Jessica Parker (Kripto Akadémia)
Megszállottan fogyókúrázik a "Sex in New York" sorozat sztárja, Sarah Jessica Parker. A 45 éves színésznő szülése óta rengeteg időt tölt az edzőteremben és szigorú diétát tart, s egyre inkább az izmos és szikár Madonnára emlékeztet.
ápr. 22
7:08
Fehértigriskölykök születtek (Kripto Akadémia)
A felvételen Kicót állatorvos sztetoszkóppal hallgatja, miközben a fehértigriskölyök az őt tartó állatgondozó szájába karmol az észak-németországi Hodenhagen Serengeti Parkjában.
ápr. 22
7:15
Megvették a Fekete-tengeri kikötőt az oroszok (Kitekintő)
Mindkét fél jól járt, a szerdai kelet-ukrajnai tárgyalás után Medvegyev orosz - és Janukovics ukrán elnök is elégedetten nyilatkozott. Olcsóbb lesz a földgáz, több marad az államkasszában, és az orosz flotta is marad Szevasztopolban.
ápr. 22
7:27
Ma már a kisebb terrorista csoportok jelentik az igazi kihívást (Infostart)
Az amerikai hírszerzés meg tudna akadályozni egy újabb 9/11-es merényletet, de az interneten keresztül radikalizálódott kisebb terrorista csoportok és egyének komoly kihívást jelentenek - mondta az amerikai hírszerző főnök.
ápr. 22
7:42
Sarkozy betiltaná a burkát (Metropol)
Nicolas Sarkozy francia elnök úgy döntött, hogy a kormány a női arcot takaró muzulmán viselet közterületen való teljes betiltásáról nyújtson be törvénytervezetet.
ápr. 22
7:42
Obama népszerűségvesztése miatt aggódik a Demokrata Párt (168 Óra Online)
Barack Obama népszerűségvesztése miatt aggódik az amerikai Demokrata Párt. Szakértői szerint az elnök népszerűségének romlása és a sokak által elutasított egészségügyi reform fő téma lesz a novemberi félidős választások előtt - tudósított szerdán a Voice of America (VOA) rádió.
ápr. 22
7:42
A botrányba keveredett augsburgi püspök felajánlotta lemondását (Kripto Akadémia)
Felajánlotta lemondását XVI. Benedek pápának a gyermekek testi fenyítésével és anyagi visszaéléssel vádolt augsburgi püspök.
ápr. 22
7:51
Elment az olimpia egyik legnagyobb szimbóluma (Kitekintő)
Életének 89. évében elhunyt Juan Antonio Samaranch - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ex-elnöke, az olimpiai mozgalom fejlődésének az egyik szimbóluma.
ápr. 22
8:18
Meglepő fordulat - Sarkozy teljesen betiltaná a burkát (Kripto Akadémia)
A francia elnök úgy döntött, hogy a kormány a női arcot takaró muzulmán viselet közterületen való teljes betiltásáról nyújtson be törvénytervezetet - jelentette be szerdán a kormány szóvivője.
ápr. 22
8:27
Liberális siker: megfordulhat a választás végeredménye (Kitekintő)
Megtartották az Egyesült Királyság első miniszterelnök-jelölti tévévitáját, melyen Nick Clegg a közvélemény-kutatások szerint hatalmas sikert aratott.
ápr. 22
8:36
Az al-Kaida ellen közös bázist hoztak létre (Kripto Akadémia)
Négy szaharai ország példátlan összefogással közös katonai támaszpontot létesített szerdán az al-Kaida terrorhálózat térségbeli csoportja és a csempészet elleni fellépés céljából - jelentette be az algériai hadsereg vezérkari főnöke.
ápr. 22
8:39
Darabokra bontják a FIAT-ot (Napi)
ápr. 22
8:45
Tibeti sztár látogatja a székelyeket (Kitekintő)
Eljön a dalai láma Kőrösi Csoma Sándor szülőfalujába. Tökéletes alkalom, hogy a Székelyföld is megmártózzon a nemzetközi sajtó és a vakuk fényében.
ápr. 22
8:54
Tömegoszlatásba kezd a thai hadsereg Bangkokban (Kripto Akadémia)
A thai hadsereg felszólította csütörtökön a Bangkok központjában összegyűlt ellenzékieket, hogy távozzanak, "mert már nincs sok idő", és katonai művelet kezdődik a tömeg feloszlatására.
ápr. 22
9:03
Luxuscikkekre vernek el milliókat a politikusok (Kitekintő)
Dollármilliókat költ a két nagy amerikai párt különböző luxuscikkekre.
ápr. 22
9:12
Mexikót is elérték a katolikus egyház szexbotrányai (Metropol)
Egy mexikói pap által két évtizeden át elkövetett nemi visszaélések takargatásával vádolják egy bírósági keresetben a latin-amerikai ország katolikus egyházának fejét.
ápr. 22
9:21
Elkerülhető lett volna a hamufelhő okozta káosz? (Kitekintő)
A 2012-re tervezett egységes európai légtérrel napokkal lerövidülhetett volna a vulkáni hamu által okozott légiközlekedési káosz Európában – állítja a Bizottság.
ápr. 22
9:30
Ismét takargatni próbálják a visszaéléseket? (Kripto Akadémia)
Egy mexikói pap által két évtizeden át elkövetett nemi visszaélések takargatásával vádolják egy bírósági keresetben a latin-amerikai ország katolikus egyházának fejét. Norberto Rivera bíboros már több pert megnyert, amelyet ellene indítottak hasonló vádakkal.
ápr. 22
9:32
Koreai torpedó - talált, süllyedt! (Kripto Akadémia)
A dél-koreai katonai hírszerzés egyik jelentése szerint egy észak-koreai tengeralattjáró süllyesztette el torpedótámadással a Sárga-tengeren március végén a dél-koreai hadihajót - jelentette csütörtökön a Yonhap hírügynökség.
ápr. 22
9:33
Újra felszállóágban a Nestlé (Napi)
ápr. 22
9:39
Hihetetlen, hogy mire szórja el a pénzt a híres színész! (Kitekintő)
Nicolas Cage hatalmas adósságai ellenére egyáltalán nem fogja vissza magát a pénzköltésben, a színész egy új ingatlant vásárolt.
ápr. 22
9:48
Kismotorok a buszsávban? (168 Óra Online)
Néhány évvel ezelőtt Rómában egy üzletember barátommal találkoztam, aki megígérte, este 7-re értem jön a szállodába. Azt elfelejtette mondani, hogy melyik autójával jön, így az idő közeledtével elkezdtem minden kék Alfa Romeót és minden fekete Lanciát figyelni. A cimbora egyszer csak megjelent – egy Vespával és egy plusz bukósisakkal. „Pattanj fel! – mondta és máris belehúztunk. „Azt hittem,…
ápr. 22
9:48
Október 10-én járulnak az urnákhoz a kirgizek (Kripto Akadémia)
Kirgizisztánban október 10-én parlamenti és valószínűleg elnökválasztást is tartanak - közölte csütörtökön a közép-ázsiai ország átmeneti kormányának elnökhelyettese.
ápr. 22
9:50
Némi zavarok vannak a brit járatokkal (Kripto Akadémia)
Visszatér a megszokott rendhez az európai légi közlekedés, miután csaknem mindenütt megszüntették az izlandi vulkánkitörés nyomán elrendelt repülési korlátozásokat.
ápr. 22
9:57
Új pártot alapítanak a kiábrándult liberálisok (Kitekintő)
A nem eléggé liberális képviselők leváltására új párt alakulhat Észak-Karolinában.
ápr. 22
10:06
Túl sok tantárgyat tanítanak magyarul (Kripto Akadémia)
A pozsonyi oktatásügyi miniszter szerint túl sok tantárgyat tanítanak a szlovákiai magyar iskolákban magyarul, s ezért a gyerekek nem tanulnak meg jól szlovákul.
ápr. 22
10:33
Fegyverekkel tüntettek a főváros mellett (Kitekintő)
A fegyverpárti csoportok az alkotmány második kiegészítése mellett, és a kormány ellen tüntettek az Egyesült Államokban.
ápr. 22
10:51
Gyilkossággal vádolják a volt rendőrt (Kitekintő)
A Besztercebányai Kerületi Bíróságon ma kezdődött a gyilkossággal vádolt exrendőr, Marek Č. perének tárgyalása. Az egykori határőr kutyavezetőt azzal vádolják, hogy nyereségvágyból meggyilkolta  a 21 éves Zoran B.-t.
ápr. 22
10:53
A rózsákat is kivégezte a vulkáni hamufelhő (Kitekintő)
Az izlandi Eyjafjöll vulkán hamufelhője miatt elrendelt légtérzár következtében tonnaszám kerültek szemétbe az európai piacra termelt kenyai rózsák.
ápr. 22
11:09
Megünneplik a Föld Napját (Kitekintő)
Washington, New York, Róma és Mumbai után idén a marokkói fővárosban kezdődtek meg az április 17-24-ig tartó Föld Napja ünnepségek.
ápr. 22
11:18
Rakéták robbantak Eilat közelében (Metropol)
Az izraeli Tízes Csatorna tévéállomás szerint két - Jordániából vagy az egyiptomi Sínai-félszigetről kilőtt - Katyusa rakéta hullott le csütörtökön kora reggel a dél-izraeli Eilat kikötőváros közelében, de nem követelt áldozatokat.
ápr. 22
11:27
300 milliárdnyi beruházás 15 év alatt (Kitekintő)
Koherens és kiszámítható szabályozásra van szükség annak érdekében, hogy az EU lendületet tudjon adni a következő generációs hálózatokba történő beruházásoknak – egyebek között ez hangzott el az uniós szakminiszterek granadai informális ülésén.
ápr. 22
11:36
Nagyszabású hadgyakorlatba kezdett az elitalakulat (Kripto Akadémia)
Nagyszabású hadgyakorlatot kezdett az iráni hadsereg elitalakulata, a Forradalmi Gárda csütörtökön a Perzsa-öbölben és a Hormuzi-szorosban - jelentette a teheráni állami televízió.
ápr. 22
11:54
Bírálatok célkeresztjében Lady Ashton (Kripto Akadémia)
Fontos napok előtt áll az Európai Unió külügyi szolgálata (EEAS). A hétezer főt foglalkoztató testületről jövő héten tárgyal és szavaz az Európai Parlament. Már most biztosra vehető, ádáz vitákra lehet számítani. Sok EP-képviselő ugyanis úgy véli, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője még nem bizonyította, hogy alkalmas lenne feladatra, az unió külpolitikájának összefogására,…
ápr. 22
12:03
A védelmi minisztérium önmagát sem védi (Kitekintő)
Egy teljes, frissen elkészült épület vált eredeti célja szempontjából használhatatlanná mindössze egy figyelmetlenség miatt. A védelmi minisztérium hibáját az adózók pénzéből hozzák helyre.
ápr. 22
12:12
Rakéta hull az égből - nem tudják honnan jöttek (Kripto Akadémia)
Az izraeli Tízes Csatorna tévéállomás szerint két - Jordániából vagy az egyiptomi Sínai-félszigetről kilőtt - Katyusa rakéta hullott le csütörtökön kora reggel a dél-izraeli Eilat kikötőváros közelében, de nem követelt áldozatokat.
ápr. 22
12:14
Nincs előrelépés - az örmények felfüggesztik a ratifikációt (Kripto Akadémia)
Az örmény kormánykoalíció úgy döntött, hogy felfüggeszti az örmény-török viszony rendezéséről kötött kétoldalú megállapodás parlamenti ratifikációját.
ápr. 22
12:21
Durva vicc! Koldusokként figurázták ki a románokat (Kitekintő)
A román népen és annak koldusexportján ironizált a France 2 közszolgálati tévé On n’est pas couché című, nagy nézettségű műsorában Jonathan Lambert humorista, írja a Libertatea című napilap.
ápr. 22
12:30
Felmentették a Bagdadban bíróság elé állított amerikai katonát (Metropol)
Julio Huertas őrmestert azzal vádolták, hogy nem lépett közbe, amikor társai bántalmaztak egy gyilkosság gyanújával őrizetbe vett irakit, és befolyásolni akarta egyik katonatársának az ügyben tett vallomását.
ápr. 22
12:39
Baltát emeltek a részeg fiatalok (Kitekintő)
Baltával is fenyegetett egy fiatalembert két másik kedden a Kassához közeli Stószon. A 17 éves Milan B. és egy évvel fiatalabb társa, Slavomír P. (mindketten helybéliek) azt mondták a 18 esztendős újszomolnoki (Smolník) Gejzának, hogy elvágják a torkát.
ápr. 22
12:51
Csalódást okozott a Nokia, zuhan az árfolyam (Napi)

Keresés