2010. április 14. szerda

ápr. 14
0:12
Óriási kokainfogás (Kripto Akadémia)
Rekord mennyiségű kokaint foglalt le a rendőrség kedden a hamburgi kikötőben.
ápr. 14
1:06
Lengyel katasztrófa: újabb áldozatokat azonosítottak (Kripto Akadémia)
A lengyel parlament kedden rendkívüli ülésen emlékezett meg a nyugat-oroszországi Szmolenszk mellett lezuhant lengyel elnöki repülőgép áldozatairól.
ápr. 14
5:54
Még mindig nem azonosították a légikatasztrófa összes áldozatát (168 Óra Online)
A repülőszerencsétlenségben életét vesztett Lech Kaczynski lengyel elnököt és hitvesét, Maria Kaczynskát a krakkói Wawel-székesegyházban helyezik örök nyugalomra - jelentette be kedden este Stanislaw Dziwisz krakkói bíboros érsek.
ápr. 14
6:30
Nemzetpolitikai váltásban bíznak az erdélyi vezetők (Kitekintő)
Nemzetpolitikai szemléletváltást, az autonómiatörekvések támogatását és jó együttműködést várnak az új budapesti kabinettől.
ápr. 14
6:39
Nagy drogfogás Hamburgban (Infostart)
Rekord mennyiségű, összesen 1,3 tonna kokaint foglalt le a rendőrség a hamburgi kikötőben. A hatóságok szerint a drog értéke 40 millió euró.
ápr. 14
6:48
Beatlemánia a Vatikánban? (Kripto Akadémia)
Váratlan fordulat következett be a Beatles és a katolikus egyház viszonyában. Igaz, nem közvetlenül a Vatikán elismeréséről van szó, hanem a Szentszék félhivatalos lapja, a L'Osservatore Romano illette dicsérő jelzőkkel a Beatles életművét, méghozzá negyven évvel a zenekar feloszlása után.
ápr. 14
6:57
Spanyolországban tüntettek a vizsgálóbíró elleni vádemelés miatt (Infostart)
Spanyolországban értelmiségiek és szakszervezetek tiltakoztak a Baltasar Garzón vizsgálóbíró elleni vádemelés miatt. A bíró korábban azzal vált ismertté, hogy a Franco-diktatúra éveiben elkövetett mintegy 100 ezer emberölés ügyében indított eljárást.
ápr. 14
6:59
Már hatvanhét halottja van a kínai földrengésnek (Infostart)
Nagy erejű, a Richter-skálán mért 7,1-es erősségű földrengés volt reggel Kína északnyugati részén.
ápr. 14
7:01
Az Egyesült Államok elnöke felszólította Izraelt, hogy írja alá az atomsorompó-szerződést (Infostart)
Barack Obama a Washingtonban tegnap befejeződött nukleáris biztonsági csúcstalálkozó után azt mondta: Izrael Indiához és Pakisztánhoz hasonlóan még nem írta alá a dokumentumot, és így elkerülheti a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség ellenőrzését.
ápr. 14
7:03
Az orosz államfő szerint két részre szakadhat szét Kirgizisztán (Infostart)
Dmitrij Medvegyev a washingtoni nukleáris biztonsági csúcsértekezlet után tartott előadásában úgy fogalmazott: a közép-ázsiai ország a polgárháború szélén áll, és valós a veszélye annak, hogy Kirgizisztán egy északi és egy déli területre szakad ketté, miután múlt héten elűzték a hatalomból Kurmanbek Bakijev elnököt, és átmeneti kormány jött létre.
ápr. 14
7:05
Obama a nukleáris biztonságról (Infostart)
Négy éven belül minden nukleáris anyagot biztonságba helyeznek azok az államok, amelyek részt vettek a Washingtonban megrendezett kétnapos nukleáris biztonsági csúcsértekezleten. Az erről szóló zárónyilatkozatot az Egyesült Államok elnöke ismertette.
ápr. 14
7:24
Slota: a Fidesz félfasiszta párt (Kitekintő)
Mi fütyülhetünk az egész Magyarországra. Csináljanak amit csak akarnak, csak minket hagyjanak békén, jelentette ki Slota.
ápr. 14
8:00
Hodorkovszkij: Itt csak az élet érvényes valuta (Metropol)
Mihail Hodorkovszkijt 2003-ban tartóztatták le: a Yukos olajtársaság korábbi feje nyolcéves szabadságvesztéséből eddig hét évet töltött le egy szibériai börtönben. Most ismét Moszkvában van, hogy ismét bíróság elé álljon.
ápr. 14
8:00
Medvegyev második Afganisztántól tart (Kripto Akadémia)
Az orosz elnök úgy látja, Kirgizisztán a polgárháború szélén áll, és fennáll a veszély, hogy a közép-ázsiai ország második Afganisztánná válik.
ápr. 14
8:02
Kína: Több száz halott a romok alatt (Kripto Akadémia)
Már 400 körülire teszik az északnyugat-kínai Csinghaj (Qinghai) tartományban szerda reggel bekövetkezett 7,1-es erősségű földrengés halálos áldozatainak számát, mintegy 10 ezer a sérült - jelentette a Hszinhua hírügynökség helyi forrásokra hivatkozva.
ápr. 14
8:18
Elutasítja a kapitalizmust a franciák csaknem háromnegyede (168 Óra Online)
A franciák nagy többsége szerint a kapitalizmus igazságtalan rendszer, amiből kevesen húznak hasznot - ez derült egy kedden közzétett felmérésből, amit ezerfős mintán végeztek február közepén az Institut de France megrendelésére. A 18 évesnél idősebb férfiak és nők több mint 71 százaléka adott negatív választ a kapitalizmusra, az Opinonway Institute által végzett kutatásban.
ápr. 14
8:36
Kiderült: egymilliárd forintot keresett a miniszter (Kitekintő)
Április 12-én nyilvánossá vált az orosz elnök, Dmitrij Medvegyev, és az orosz kormány tagjainak a fizetése. Kiderült, hogy vannak olyan miniszterek, akik 50-szer annyit keresnek, mint az orosz államfő!
ápr. 14
8:38
Összefogásra szólít Obama az atomfegyverek ellen (Kitekintő)
A Washingtonban zajló nukleáris biztonsági tanács ülésén Obama elnök közös cselekvésre buzdít, hogy elkerülhető legyen egy esetleges világkatasztrófa.
ápr. 14
8:54
Tizenéves narkósokat kaptak el (Kitekintő)
Marihuánát szívó két tizenéves szinnai (Snina) fiatal ellen indult rendőrségi eljárás Szlovákiában.
ápr. 14
9:12
A második leggyengébb GDP-t produkálta Románia (Kitekintő)
Románia 2009-es GDP-je alig éri el az Európai Unió átlagának 23%-át.
ápr. 14
9:12
Vörösingesek: ez a harc lesz a végső (Kripto Akadémia)
A thaiföldi "vörösinges" tüntetők közölték, hogy nem tárgyalnak, a végső küzdelemre készülnek. Erőiket Bangkok egyetlen pontjára vonják össze, a miniszterelnök eltávolítását célzó összecsapásra készülve.
ápr. 14
9:21
A cégeket is elkapta a Facebook-őrület (Napi)
ápr. 14
9:48
Bemutatta programját a baloldal (Kitekintő)
Bemutatta Gordon Brown a Munkáspárt választási programját, mely elsősorban a gazdaság újjáépítésével foglalkozik, de szerepelnek benne tervek a választási rendszer és a bűnüldözés reformjáról is.
ápr. 14
9:50
Váratlan bejelentést tett a szexi sztár! (Kitekintő)
Shakira Haitin tett látogatása után kijelentette, hogy iskolát szeretne építtetni a nyomorban élő haiti gyerekeknek.
ápr. 14
9:57
Legalább 31 halottja van az ázsiai trópusi viharnak (Infostart)
India keleti részén legalább 31 ember meghalt és több százan megsérültek a térségen átvonuló trópusi viharban.
ápr. 14
9:59
Több ezren álltak sorba éjjel Lech Kaczynski ravatalánál (Infostart)
Lengyelországban több ezer ember állt sorba éjjel a varsói elnöki palotánál, hogy ma leróhassa tiszteletét a légikatasztrófában elhunyt Lech Kaczynski államfő és felesége ravatalánál.
ápr. 14
10:06
Örülhetnek a befektetők (Kitekintő)
Tegnap, nem sokkal az amerikai tőzsdék zárását követően tette közzé az Intel az idei első negyedévre vonatkozó gyorsjelentését, amely az elemzői várakozásokat felülmúló eredményt tartogatott a befektetők számára.
ápr. 14
10:15
Újabb Toyota-botrány készül (Napi)
ápr. 14
10:24
A románok csinálnak Napocából Kolozsvárt? (Kitekintő)
Miközben a magyar helyi tanácsosok a novemberben leadott 11 ponttal tökölnek, a románok átvették a kezdeményezést. A valódi Kolozsvárt már a román értelmiség és sajtó kéri vissza.
ápr. 14
10:33
A kínaiak rákaptak az európai luxusra (Napi)
ápr. 14
10:42
Itt a jobboldal programja (Kitekintő)
A Munkáspárt után a Konzervatív Párt is bemutatta választási programját, mely a kiadások csökkentésén, és a nagyobb társadalmi részvételen alapszik.
ápr. 14
10:51
Ki kérhetné meg a Palm kezét? (Napi)
ápr. 14
11:00
Alig 19 éves rablót fogtak (Kitekintő)
Elfogta a rendőrség azt a 19 éves férfit, aki múlt pénteken kifosztott egy földszinti lakást a kassai Petzval utcában.
ápr. 14
11:00
Fenyeget a vulkán Izlandon (Kripto Akadémia)
Mintegy nyolcszáz embert telepítettek ki szerdán reggel Izlandon, amelynek déli peremén kitöréssel fenyeget egy vulkán - közölte a rendőrség.
ápr. 14
11:02
Repülőgépekkel üzletelnek (Kitekintő)
Az amerikai állam által több tízmilliárd dollárral kisegített American International Group (AIG) egyik üzletága, a repülőgépek lízingelésével foglalkozó részleg egy mai hír szerint 2 milliárd dollárnyi készpénz ellenében értékesítette meglévő flottája egy részét.
ápr. 14
11:18
Tízezrek tüntettek a fővárosban és országszerte (Kitekintő)
Egyet akar az ország? Ezrek vonultak az utcákra, hogy Bagdad elestére emlékezzenek és üzenjenek az amerikai erőknek: menjetek!
ápr. 14
11:18
Ismét kitöréssel fenyeget egy izlandi vulkán (Metropol)
Mintegy nyolcszáz embert telepítettek ki szerdán reggel Izlandon, amelynek déli peremén, az Eyjafjallajökull jégmezőn kitöréssel fenyeget egy vulkán - közölte a rendőrség.
ápr. 14
11:36
Medvegyev beszólt George W. Bush-nak? (videóval) (Kitekintő)
Dimitrij Medvegyev orosz államfő vélhetően George  W. Bush volt amerikai elnök szellemi képességeire tett megjegyzést az ABC hírcsatornának adott interjújában.
ápr. 14
11:36
Választások előtt áll Közép-Európa (Metropol)
A közép-európai országokban idén esedékes voksolásokon azok a politikusok lehetnek a befutók, akik az utóbbi húsz évben nyomták rá a bélyegüket hazájuk politikai életére.
ápr. 14
11:45
Leminősítették a görög banki részvényeket (Napi)
ápr. 14
11:54
Magyar roma menekültáradat Kanadában? (168 Óra Online)
2008. március elsején Kanadában eltörölték a vízumkötelezettséget a magyar (és lengyel, litván, szlovák) állampolgárokkal szemben, ha csak látogatni érkeznek az országba. 2008 óta azonban többszörösére emelkedett a magyar politikai menekültstátusért folyamodók száma, ami aggódással tölti el a kanadai hatóságokat, bár egyelőre nem tervezik a vízumkötelezettség visszaállítását.
ápr. 14
11:54
Csőd! Rettenetesen sokba kerül majd a színész válása! (Kitekintő)
Mel Gibsonnnak anyagilag nagyon fog fájni a válás, mert válása lesz a történelem harmadik legdrágább válása.
ápr. 14
11:56
Hatalmas banki fúzióra számíthatunk? (Kitekintő)
Megugrott a Raiffeisen Zentralbank (RZB) tavalyi nettó eredménye a megelőző évhez képest, 2008-ban még 48 millió eurós profitot jelentett az osztrák bank, 2009-re teljesítménye 433 millió eurónyi adózás utáni eredményt hozott.
ápr. 14
12:03
Olcsóbb lehet idén a vetőmag (Napi)
ápr. 14
12:12
Ezrek a lengyel elnöki házaspár ravatalánál (Metropol)
Lengyelek ezrei álltak sorba szerdára virradó éjjel a varsói elnöki palotánál, hogy leróják tiszteletüket a légi katasztrófában elhunyt Lech Kaczynski államfő és felesége ravatalánál. A várakozási idő a hét órát is meghaladta.
ápr. 14
12:14
Földrengés Kínában: több száz halott, ezrek a romok alatt (Metropol)
Már 400 körülire teszik az északnyugat-kínai Csinghaj (Qinghai) tartományban szerda reggel bekövetkezett 7,1-es erősségű földrengés halálos áldozatainak számát, mintegy 10 ezer a sérült - jelentette a Hszinhua hírügynökség helyi forrásokra hivatkozva.
ápr. 14
12:21
Több száz halott, ezrek a romok alatt Északnyugat-Kínában (Infostart)
Már 400 körülire teszik az északnyugat-kínai Csinghaj tartományban szerda reggel bekövetkezett 7,1-es erősségű földrengés halálos áldozatainak számát, mintegy 10 ezer a sérült - jelentette a Hszinhua hírügynökség helyi forrásokra hivatkozva.
ápr. 14
12:30
Kihagyhatatlan lehetőség a magyarok előtt (Kitekintő)
Június 6-án kerül sor a nemzeti tanácsi választásokra Szerbiában. A választásokon várhatóan négy listára szavzhatnak majd a magyarok. A listaállítás még zajlik, azonban néhány szervezet elvi alapon elzárkózik a részvételtől.
ápr. 14
12:48
Nyelvtörvény élesben - vizsgálat egy kiadvány miatt (Kripto Akadémia)
A Zoboralján vizsgálódik a szlovák "nyelvrendőrség", mert a Csemadok kalászi színjátszó csoportja műsorfüzetével állítólag megsértette az államnyelvtörvényt.
ápr. 14
12:48
Székely vezetőkkel találkozik a magyarellenes pópa (Kitekintő)
A Hargita és Kovászna megyei vezetők találkozni fognak Ioan Selejannal, az ortodox érsek kezdeményezésére, hogy egyebek mellett az etnikumközi kapcsolatokról tárgyaljanak.

Keresés