2010. április 11. vasárnap

ápr. 11
0:06
Nap idézete: nemzeti tragédia (Kitekintő)
Donald Tusk, lengyel miniszterelnök
ápr. 11
6:06
Előrehozzák a választásokat! (168 Óra Online)
Lech Kaczyński szombati tragikus halálát követően június végéig meg kell tartani Lengyelországban az előrehozott választásokat – így írja elő a lengyel alkotmány.
ápr. 11
6:24
Kincses Kolozsvár (Kitekintő)
Kolozsvár városa ma is kincseket rejt: most egy képzeletbeli séta során megmutatjuk a város még ma is csodálatra méltó építészeti remekeműveit és kiemelkedő látványosságait.
ápr. 11
7:54
Mi lesz a miniszterelnök halála után? (Kitekintő)
A szombaton bekövetkezett lengyel tragédia úgy tűnik, Lengyelországon kívül talán a legjobban Oroszországot rázta meg.
ápr. 11
8:30
Vadnyugati eljárás: elképesztő, hová teszi a postás a levelet (168 Óra Online)
A vad délnyugat cowboya egykor egy vödröt vagy egy üres szögesdobozt dobott az úttest szélére, hogy a postás belehelyezze a leveleket. De néha egy kiürült zsírosbödön is megfelelt. Ma inkább az a kérdés: almából, halból vagy inkább gitárból vegyük ki a napi postát? Amerika-szerte sok fantáziadús postaboksszal találkozhatunk. A „mailbox“ nyomába eredtünk.
ápr. 11
8:30
Lengyel légikatasztrófa - Varsó gyászol (Kripto Akadémia)
A lengyel fővárosban mindenütt félárbocra eresztették a lengyel zászlókat Lech Kaczynski államfő halálhírére, köztük a varsói városházán is. A Bemowo kerületi városháza előtt hatalmas kivetítőn jelenítik meg az áldozatok családjainak szóló részvétnyilvánításokat. A fehér-piros nemzeti zászlókat a varsóiak sok helyütt önként kifüggesztik a lakóházakra, vagy kiteszik ablakaikba.
ápr. 11
8:48
Három olasz segélymunkás merényletre készült Afganisztánban (Infostart)
Egy dél-afganisztáni tartomány kormányzója elleni merényletre készült egy orvosi segélyszervezet 3 olasz munkatársa - közölték az afgán hatóságok. A milánói székhelyű Emergency szervezet alkalmazottai Hilmend tartomány székhelyén, Laskargáh-ban dolgoztak egy kórházban, ahol öngyilkos merényletekhez használható robbanómellényeket, kézigránátokat és lőfegyvereket találtak a hatóságok.
ápr. 11
8:48
Kirgizisztán temeti halottait (Kitekintő)
Eltemetik a felkelés áldozatait, Kirgizisztán hőseit Biskekben. A szertartásra többezres tömeg gyűlt össze.
ápr. 11
8:48
Nem packázik az USA-val Kirgizisztán (Kripto Akadémia)
A kirgiz kormány tiszteletben tartja az Egyesült Államok által használt, Biskek melletti Manasz légi bázisra vonatkozó megállapodásokat - erősítette meg a közép-ázsiai ország új, ideiglenes kormányának vezetője az amerikai külügyminiszternek.
ápr. 11
9:06
Hillary Clintonnal egyeztetett az ideiglenes kirgiz miniszterelnök (Infostart)
A kirgiz kormány tiszteletben tartja az Egyesült Államok által használt Manasz légi bázisra vonatkozó megállapodásokat - erősítette meg a közép-ázsiai ország új, ideiglenes kormányának vezetője az amerikai külügyminiszternek. Hillary Clinton és Roza Otunbajeva a humanitárius segítségnyújtásról és a közép-ázsiai régió biztonsági helyzetéről is egyeztetett.
ápr. 11
9:08
Egyre több a halott Bangkokban (Infostart)
Bangkokban 18-ra nőtt az ellenzéki tüntetők és a rendfenntartók közötti szombati összecsapás halálos áldozatainak száma. A katonák vízágyút, könnygázt és gumilövedéket vetettek be a tömeg feloszlatására; több mint 800-an sebesültek meg. Vidéken több száz ellenzéki tüntető betört két tartomány kormányzói hivatalának területére.
ápr. 11
9:10
Már 32 halálos áldozata van a kínai bányabalesetnek (Infostart)
Kínában újabb holttesteket hoztak a felszínre a mentőalakulatok abból a tárnából, amelyet 2 héttel ezelőtt víz öntött el. A Sanhszi tartományban történt bányabalesetnek már 32 halálos áldozata van, 6 embert még keresnek.
ápr. 11
9:24
Hullanak az emberek Bangkokban (Kripto Akadémia)
Tizennyolc ember vesztette életét Bangkokban szombat éjjel az ellenzéki tüntetők és a rendfenntartók közötti összecsapásokban a legújabb adatok szerint - közölték vasárnap kórházi források.
ápr. 11
9:42
Nincs igény a magyar KRESZ-vizsgára Erdélyben? (Kitekintő)
„Nem biztos, hogy ha lennének magyar tesztek, megnövekedne azok száma, akik magyarul szeretnének vizsgázni” – vélekednek az Új Magyar Szó által megkeresett erdélyi autósiskolák oktatói.
ápr. 11
9:42
Újabb halott bányászok Kínában (Kripto Akadémia)
Újabb holttesteket emeltek ki a mentőalakulatok abból az észak-kínai szénbányából, amelyet két héttel ezelőtt öntött el a víz. A Sanhszi (Shanxi) tartományban történt bányabalesetnek már legkevesebb 32 halálos áldozata van, hat embert még eltűntként tartanak nyilván.
ápr. 11
10:00
Folytatódik a nagy emberkísérlet (Kitekintő)
Múlt héten az Obama adminisztráció megtette az első lépéseket, hogy a Kongresszus megkerülésével a Környezetvédelmi Ügynökséget (EPA) használja arra, hogy kötelezőtörvényeket és szabályozásokat vezessen be a klímaváltozás megfékezésére.
ápr. 11
10:00
Lengyel légikatasztrófa: Putyin és Tusk a helyszínen (Kripto Akadémia)
Vlagyimir Putyin orosz és Donald Tusk lengyel miniszterelnök vasárnapra virradó éjszaka virágokat helyezett el a szmolenszki Szevernij repülőtér közelében, ahol szombaton reggel lezuhant a Lech Kaczynski lengyel államfőt és számos vezető lengyel személyiséget szállító repülőgép.
ápr. 11
10:02
Vicces! Megharapta a vizsgabiztost a KRESZ-vizsgán (Kitekintő)
Dühében, amiért sorrendben már tizedszer buktatták meg az autóvezetési vizsgán, megverte és megharapta vizsgáztatóját egy moszkvai férfi.
ápr. 11
10:36
Nagyobb kábítószerfogás Kassán (Kitekintő)
Nagyobb mennyiségű kábítószert foglalt le a rendőrség pénteken egy kassai, Hlinka utcai lakásban. Tizenhárom személyt előállítottak.
ápr. 11
10:36
Szavazásra buzdít a Facebook is (168 Óra Online)
Szavazásra buzdítja brit felhasználóit a Facebook nevű közösségi oldal – írta az MTI. A szájt egynapos akciója során minden bejelentkező angol tagjától megkérdezte: regisztráltak-e már a választási bizottság honlapján. Nagy-Britanniában ugyanis csak az vehet részt a voksoláson, aki előzetesen elektronikusan is elvégezte e szükséges lépéseket.
ápr. 11
10:54
Szász Jenő lett újra a Magyar Polgári Párt elnöke (Infostart)
Ellenjelölt nélkül választották újra Szász Jenőt a Magyar Polgári Párt elnökévé a párt szombati gyergyószentmiklósi rendkívüli kongresszusán.
ápr. 11
10:54
Félnek a kisebbségektől, a fiatalok is gyűlölködnek (Kitekintő)
Az osztrákok többsége elutasítóan viszonyul a muszlim vallású lakossághoz, minden második megkérdezett fenyegetést lát bennük.
ápr. 11
10:56
Közzéteték a lezuhant lengyel gép utaslistáját (Infostart)
A lengyel külügyminisztérium közzétette a nyugat-oroszországi Szmolenszk mellett tegnap lezuhant Tu-154-es lengyel elnöki különgép utaslistáját, amelyen 89 név szerepel. A szerencsétlenségben Lech Kaczynski államfő és felesége mellett életét vesztette a szejm alelnöke, a vezérkari főnök, a jegybank kormányzója, a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője, több államtitkár, a Lengyel Olimpiai Bizottság…
ápr. 11
11:30
Kasza nem vesz részt a választásokon (Kitekintő)
Kasza József, a VMSZ volt vezetője – akit nemrégiben zártak ki a szervezetből – határozottan cáfolta, hogy a június 6-ai MNT-választásokon vezetni fogja a Demokrata Pátrt által támogatott listát.
ápr. 11
12:06
Folytatódik a Karadzic-per (Kripto Akadémia)
Csaknem fél éves szünet után folytatódik kedden Radovan Karadzic volt boszniai szerb vezető pere a volt Jugoszláviában elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszéken.
ápr. 11
12:24
Kárpátalján ismét megrongálták a vereckei honfoglalási emlékművet (Infostart)
Alig több mint egy év után ismét meggyalázták a vereckei honfoglalási emlékművet - adta hírül a hétvégén megjelent számában az Ungváron megjelenő Kárpáti Igaz Szó című lap.
ápr. 11
12:24
Tűzvörös luxuskocsira költi pénzét az elnök úr (168 Óra Online)
Egyedi színezésű Dacia Dustert vásárolt Traian Băsescu a Dacia mioveni-i üzeméből – számolt be a hírportál.
ápr. 11
12:24
Szudánban is választanak ma (Kripto Akadémia)
Szudánban megkezdődtek vasárnap a három napig tartó elnök-, parlamenti és regionális választások, amelyeken 24 év óta először több párt vehet részt.
ápr. 11
12:42
Obama csillapítja Kelet-Európa félelmeit (Kitekintő)
Miután az Egyesült Államok elnöke aláírta Oroszországgal a nukleáris stratégiai fegyverek leszereléséről szóló szerződést, megnyugtatta Kelet-Európa vezetőit, hogy Moszkva és Washington kapcsolatának újraélesztése nem okoz biztonsági űrt Kelet-Európában.
ápr. 11
13:00
Megrongálták a honfoglalási emlékművet (Metropol)
A vandál cselekedet elkövetői gázolajjal öntötték le a vereckei emlékművet, és meggyújtották. A lángokban elégtek a koszorúk, az oltárkő egyik oldalán lévő kereszt pedig valósággal szétporladt, s az egész emlékmű alsó részét korom fedte.
ápr. 11
13:00
Erős földrengés a Salamon-szigeteken (Kripto Akadémia)
Erős, a Richter-skála szerint 7,1-es erősségű földrengés rázta meg helyi idő szerint vasárnap este a Salamon-szigeteket - közölte az amerikai földtani intézet.
ápr. 11
13:02
Nálunk is nemzeti gyász lesz a lengyel elnök temetésének napján (Kripto Akadémia)
A kormány nemzeti gyásznappá nyilvánítja a lengyel elnök temetésének napját - jelentette be Bajnai Gordon, miután személyesen nyilvánította ki részvétét Lech Kaczynski halála miatt a budapesti Lengyel Nagykövetségen vasárnap délelőtt.
ápr. 11
13:18
Erős földrengés rázta meg a Salamon-szigeteket (Infostart)
Erős, a Richter-skála szerint 7,1-es erősségű földrengés rázta meg helyi idő szerint vasárnap este a Salamon-szigeteket - közölte az amerikai földtani intézet.
ápr. 11
13:18
Húsz tonna fogkrémet loptak el (Kitekintő)
Léva | A huszonöt raklapnyi kozmetikai termék Budapest felé indult egy kamionnal, de soha nem érkezett meg rendeltetési helyére.
ápr. 11
13:18
Tovább hajszolja a lázadókat a pakisztáni légierő (Kripto Akadémia)
Csapást mértek a pakisztáni légierő gépei a lázadók rejtekhelyeire Pakisztán északnyugati részén, s legalább tíz feltételezett gerillát öltek meg - közölte egy helyi tisztviselő.
ápr. 11
13:36
Elzavarnák az országból a kormányfőt (Kripto Akadémia)
A thaiföldi miniszterelnöknek az országból való távozását követelték vasárnap Bangkokban az ellenzéki tüntetők, nem elégedve meg immár a korábban is követelt azonnali lemondásával.
ápr. 11
13:54
Hatezer euró egy menekültért (Kitekintő)
Azoknak a tagállamoknak, melyek arra vállalkoznak, hogy harmadik országokból menekülteket telepítenek le a saját területükön, minden egyes befogadott személy után legfeljebb hatezer eurót kellene kapniuk.
ápr. 11
13:54
Nem közösködnek a Koreák (Kripto Akadémia)
Észak-Korea értesítette Dél-Koreát, hogy fokozatosan felhagy a részvétellel abban az idegenforgalmi programban, amelyet közösen irányítanak észak-koreai területen - közölték vasárnap szöuli tisztségviselők.
ápr. 11
13:56
Így haltak szörnyet a politikusok! (Kitekintő)
Az elmúlt 50 évben több politikus vesztette életét valamilyen légikatasztrófában. Ezekből a szerencsétlenségből szemezgetett a Kitekintő.
ápr. 11
14:12
Kétperces csenddel emlékeztek az áldozatokra Lengyelország-szerte (Infostart)
Két percre megállt az élet egész Lengyelországban vasárnap délben, hogy így emlékezzenek a repülőbalesetben meghalt államfőre és népes kíséretére.
ápr. 11
14:48
Újravizsgálják a botrányt kavaró iraki videót? (Kitekintő)
A BBC értesülései szerint újravizsgálja az Egyesült Államok hadserege azt a felvételt, amit nemrég hozott nyilvánosságra a WikiLeaks című honlap.
ápr. 11
15:24
Erős földrengés rázta meg a Salamon-szigeteket (Metropol)
Erős, a Richter-skála szerint 7,1-es erősségű földrengés rázta meg helyi idő szerint vasárnap este a Salamon-szigeteket - közölte az amerikai földtani intézet.
ápr. 11
15:24
Bíróság elé állíthatják a megbuktatott kirgiz elnököt (Kripto Akadémia)
A kirgiz átmeneti kormány fontolóra vette Kurmanbek Bakijev megbuktatott elnök őrizetbe vételét és bíróság elé állítását a zavargások során történt 81 haláleset miatt - közölte egy interjúban az ideiglenes kormány feje, Roza Otunbajeva vasárnap.
ápr. 11
15:42
Túl fiatal gyerekek is használják az internetes közösségi oldalakat (Kitekintő)
Az Ofcom kutatása szerint a brit gyerekek akár már nyolc évesen is regisztrálnak a közösségi oldalakra, figyelmen kívül hagyják a korhatárra vonatkozó biztonsági előírásokat.
ápr. 11
15:42
Orosz pénzből épülhet az ukrán atomerő (Kripto Akadémia)
Oroszország 5-6 milliárd dollár hitelt nyújtana Ukrajnának két atomreaktor építéséhez - közölte az orosz miniszterelnök szombaton.
ápr. 11
16:18
Újra elmarasztalja Magyarországot a Wiesenthal Központ (Infostart)
A náci háborús bűnösök felkutatására és bíróság elé állítására tett erőfeszítéseiért dicséri Németországot és az Egyesült Államokat, ugyanakkor elmarasztalja Magyarországot, Ausztráliát, a balti államokat és Ukrajnát a Simon Wiesenthal Központ.
ápr. 11
16:18
Húsz évvel nőtt a várható élettartam fél évszázad alatt (Kripto Akadémia)
A várható élettartam 47-ről 68 évre emelkedett az ötvenes évek óta - áll az ENSZ hétvégi jelentésében. A javulást többek között az egészségesebb táplálkozással, jobb higiéniai körülményekkel, és a fertőző betegségek elleni hatásosabb védekezéssel magyarázzák.
ápr. 11
16:36
Két évtizeddel nőtt a várható élettartam (Metropol)
A Földön a várható élettartam 47-ről 68 évre emelkedett az ötvenes évek óta. A javulást többek között az egészségesebb táplálkozással, jobb higiéniai körülményekkel, és a fertőző betegségek elleni hatásosabb védekezéssel magyarázzák.
ápr. 11
16:36
Minden lengyelt megrendített a tragédia (Kripto Akadémia)
Két percre megállt az élet egész Lengyelországban vasárnap délben, hogy így emlékezzenek a repülőbalesetben meghalt államfőre és népes kíséretére.
ápr. 11
16:36
Betiltották a Mein Kampf-ot (Kitekintő)
Betiltott olvasmánnyá vált Oroszországban is Hitler 1925-ben írt könyve, a Mein Kampf. Az országban gombamódra szaporodó neonáci szervezeteknek ez volt az alapolvasmánya - most pénzbüntetés jár érte.

Keresés