2010. április 11. vasárnap

ápr. 11
11:03
Megkezdték második űrsétájukat a Discovery asztronautái (Infostart)
Megkezdték második űrsétájukat a Discovery amerikai űrrepülőgép asztronautái. Az űrhajósok folytatják a Nemzetközi Űrállomás hűtőrendszerének javítását. Az ammóniumtartály cseréjét már az első, pénteki űrsétán elkezdték, de a befejezéséhez még egy sétára lesz szükség.
ápr. 11
12:06
Vége a letöltésnek! Odacsap az új törvény (168 Óra Online)
A brit parlament alsóháza harmadik olvasatban megszavazta az ország digitális gazdaságának élénkítését célzó törvénycsomagot. A kalózkodás elleni intézkedéseket is tartalmazó Digital Economy Bill törvényi erőre emelkedéséhez még a Lordok Házának formális jóváhagyása is szükséges.
ápr. 11
12:33
A szavak valóban fájnak (Infostart)
Az agy fájdalomközpontját ugyanúgy stimulálják a fájdalommal kapcsolatos szavak, mint a valós fizikai sérülések - állapították meg német kutatók.
ápr. 11
16:09
Megjósolható, kit fenyeget a tüdőrák (Infostart)
Olyan géncsoportot azonosítottak amerikai kutatók, amely különösen aktív a tüdőrákos pácienseknél még egészséges szöveteikben is, így megjósolható lehet e gének tesztelésével, hogy a dohányzók közül kiket fenyeget inkább a tüdőrák kialakulása. A Science Translational Medicine című szakfolyóiratban közzétett tanulmány szerzői megállapították azt is, hogy egy természetes étrend-kiegészítő…
ápr. 11
19:45
Bablevessel parancsolja a kisasszonyt, vagy csak úgy? (168 Óra Online)
Jó orvos, jó muzsikus, poliglott emigráns volt, a legkülönlegesebb mégis tán, hogy lefordította a Micimackót latinra. Ilyenre nem volt példa az egyetemes történelemben.

Keresés