2010. április 28. szerda

ápr. 28
6:51
Hol lehet ezentúl pókerezni? (Infostart)
A szerencsejáték törvény legutóbbi módosítása értelmében póker típusú kártyajáték csak játékkaszinóban, vagy kártyateremben űzhető, a módosítás május 1-jén lép hatályba.
ápr. 28
7:51
Amitől még az elefántok is rettegnek (168 Óra Online)
A kelet-afrikai elefántok rettegnek a méhektől, amelyek közeledtére képesek "riadót" fújni, hogy figyelmeztessék társaikat - derítették ki brit tudósok. A félelem jogos, hiszen a feldühödött rovarok belemélyeszthetik fullánkjukat a nagytestű állat szemkörnyéki érzékeny bőrébe, berepülhetnek ormányába, és könnyűszerrel átlyukaszthatják az elefántborjúk "irháját".
ápr. 28
8:57
A rossz szokások 12 évet öregítenek (168 Óra Online)
Négy rossz szokás - a dohányzás, túl sok ivás, inaktivitás és a helytelen étkezés - együttesen 12 évet öregíthet rajtunk egy új kutatás megállapítása szerint.
ápr. 28
11:42
Hónapokig hurcolták magukkal csecsemőik tetemét (168 Óra Online)
Az ember legközelebbi evolúciós rokonai, a csimpánzok hasonlóan reagálnak a halálra, mint az emberek - állítják kutatók tanulmányukban. A kutatók két esetet elemeztek. Egy idősebb nőstény csimpánz halálát, amely egy skóciai szafariparkban élt kisebb csoport tagjaként, és két szabadon élő csimpánzanya viselkedését, amelyek még hetekkel csecsemőik halála után is hurcolták utódaik mumifikálódott…
ápr. 28
15:33
Agykárosodást okozhat a sírás a csecsemőknek? (Infostart)
Dr. Penelope Leach szerint azoknál a babáknál, akiket sírni hagynak, nagyobb arányban léphet fel a későbbiekben agyi probléma. A gyermekszakértő a legújabb tanulmányokra hivatkozik.
ápr. 28
18:33
Noé bárkáját fedezték volna fel? (Infostart)
Kínai és török bibliai régészek megtalálni vélik Ararát hegyén Kelet-Törökországban Noé bárkáját.
ápr. 28
20:03
Kincseket rejt az olvadó sarkvidéki jégtakaró (Infostart)
Őskori vadászeszközöket hoz napvilágra a globális felmelegedés miatt olvadó sarkvidéki jégtakaró Kanada északi részén.

Keresés