2010. április 16. péntek

ápr. 16
6:12
A dohányzástól elvész a mértékletes ivás kedvező hatása (Infostart)
Brit kutatók 22 ezer emberre kiterjedt követéses tanulmánya szerint a mértékletes alkoholfogyasztás jelentősen csökkenti a rögképződés miatt előálló szélütés kockázatát, ám csak a nem dohányzóknál.
ápr. 16
7:06
Húsz év múlva ember lesz a Marson (Infostart)
Amerikai űrhajósok várhatóan a 2030-as évek közepéig eljutnak a Marsra - mondta a floridai Kennedy Űrközpontban Barack Obama elnök, aki azt is közölte: az amerikai Űrkutatási Hivatal programja keretében várakozása szerint asztronautákat lehet majd küldeni egy kisbolygóra is.
ápr. 16
7:36
Elképesztő! Erre is jó a GPS? (168 Óra Online)
Gondolt már arra, hogy a fűnyíróját centiméter pontos műholdas helymeghatározással irányítsa? Van, aki igen.
ápr. 16
9:12
A brit nők nyolc évet töltenek vásárlással életük során (Infostart)
Online kutatások szerint, egy átlagos brit nő összesen, több mint nyolc évig vásárol élete során.
ápr. 16
9:48
Egész Európát beterítheti a vulkáni hamu (168 Óra Online)
Akár az európai légtér egészét beterítheti az egyik izlandi tűzhányó kitörése miatt keletkezett vulkáni hamu - közölte az Inforádióval az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző munkatársa.
ápr. 16
10:06
Évekig csökkenhet a hőmérséklet az izlandi vulkánkitörés miatt - és a legrosszabb még hátra van (Infostart)
Látványosabbá teheti a naplementéket és csökkentheti a hőmérsékletet a légkörbe került vulkáni hamu, ami csütörtökön megbénította Nyugat-Európa légi közlekedését. A szakértők ugyanakkor attól tartanak, hogy az izlandi gleccser alatt fekvő tűzhányó aktivitása nyomán kitörhet közeli Katla vulkán, ami természeti katasztrófát okozna.
ápr. 16
11:18
Ma kiderülhet, mely intézmények kapnak kutatóegyetemi címet (Infostart)
Többszöri halasztás után ma délután kihirdetik a kutatóegyetemi cím elnyerésére kiírt pályázat eredményét.
ápr. 16
11:54
Meghalt Popper Péter (Infostart)
Elhunyt Popper Péter, az ország egyik legismertebb és legnépszerűbb pszichológusa. 76 éves volt. Számos könyvet írt, tanított, gyakran tartott előadásokat, sokat szerepelt újságokban, rádióadásokban, tévében.
ápr. 16
12:33
Teljes pánikban menekülnek kannibál fajtársaik elől (168 Óra Online)
Egy tanulmány szerint a sáskarajok azért verődnek össze és vetik magukat csillapíthatatlan mohósággal a növényzetre, mert attól félnek, hogy valamelyik fajtársuk lakomájává válnak.
ápr. 16
13:06
Teljes pánikban menekülnek kannibál fajtársaik elől (168 Óra Online)
Egy tanulmány szerint a sáskarajok azért verődnek össze és vetik magukat csillapíthatatlan mohósággal a növényzetre, mert attól félnek, hogy valamelyik fajtársuk lakomájává válnak.
ápr. 16
16:36
Vekerdy: "Popper Péter az egymás melletti békés együttélést vallotta és gyakorolta" (Infostart)
Vekerdy Tamás szerint Popper Péter az oldalak melletti döntések helyett az egymás melletti békés együttélést vallotta és gyakorolta. A neves és népszerű pszichológus hosszú betegség után, 76 éves korában hunyt el pénteken.
ápr. 16
19:42
Elmarad az idei nyár a vulkánkitörés miatt? (168 Óra Online)
Német szakértők szerint amennyiben folytatódik az izlandi vulkán kitörése, annyi hamu kerülhet a légkörbe, hogy az idén gyakorlatilag nem lesz nyár. A Die Welt szerint ez akkor következik be, ha a következő hetekben folyamatos lesz a hamueső.
ápr. 16
20:12
Padlóba írt családi történelem (Infostart)
A maja uralkodók emlékműveken örökítették meg tetteiket, de a közemberek is megtalálták annak a módját, hogy hogyan őrizzék meg családjuk történetét, amelyet otthonaik alapzatába "írtak".

Keresés