2010. április 22. csütörtök

ápr. 22
5:33
Az anyatej összetevői elpusztítják a rákos sejteket (168 Óra Online)
Egy, az anyatejből származó anyag humán tesztjeiben svéd kutatók igazolták, hogy elpusztítja a hólyagrákos sejteket - írja az MTI.
ápr. 22
20:09
Ugyanazok az őshüllők kalandoztak az egész ősi kontinensen (Infostart)
Homogén dinoszaurusz-közösség uralta Észak-Amerika területét a krétakor végén - állítják kanadai kutatók, akik az amerikai Nemzeti tudományos Akadémia folyóiratában, a PNAS-ban (Proceedings of the National Academy of Sciences) publikálták tanulmányukat.
ápr. 22
20:45
Fura férgek élik világukat az óceánok mélyén (Infostart)
Mintegy harmincmillió évvel ezelőtt fura kinézetű férgek fúrták be magukat a korai bálnák csontvázába - tudósoknak most első ízben sikerült "szitává" lyuggatott cetkövületekre lelniük. A leletről az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia folyóiratában, a PNAS-ban (Proceedings of the National Academy of Sciences) jelent meg tanulmány.
ápr. 22
21:39
Csak hiszi az ember, hogy annyira okos (Infostart)
Az új-kaledóniai varjakról eddig is ismert volt, hogy képesek az eszközhasználatra, megértenek egyszerű fizikai törvényszerűségeket, felismerik egymást és különböző embereket. Most kiderült, hogy még ennél is okosabbak: többrétű, viszonylag nehéz problémákat képesek különböző eszközökkel megoldani.

Keresés