2010. április 19. hétfő

ápr. 19
10:27
21 gyanúsított a magyar warez-ügyben – meghalt a főkolompos? (168 Óra Online)
Bűnszervezetben elkövetett szerzői jogi jogsértés gyanújával összesen huszonegy személy ellen folytat eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda. A hatósági szerv szerint a gyanúsítottak több mint kétmilliárd forint összegű kárt okoztak a jogtulajdonosoknak.
ápr. 19
13:00
Selyemből készült agyi implantátum a gerincsérülések és az epilepszia gyógyítására (Infostart)
A részben selyemből készült agyi implantátum az agy felszínére "olvadhat", ezáltal közvetlen összeköttetést teremthet az idegi jelek regisztrálására - közölték amerikai kutatók
ápr. 19
18:42
Google Books Project – Önnek mi a véleménye? (168 Óra Online)
Konferencia a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében – 2010. április 23.
ápr. 19
19:15
Chip mutatja ki a vérben keringő ráksejteket (Infostart)
A vérben keringő, a rák áttétképzését okozó tumorsejtek kimutatására dolgoztak ki tesztet a Harvard Egyetem kutatói, akik úgy vélik, hogy módszerükkel megjósolható lesz, melyik rák újul ki.
ápr. 19
20:21
Ezért késik a Discovery (168 Óra Online)
Eső és borús égbolt késlelteti a Discovery amerikai űrsikló visszatérését a Földre, emiatt helyi idő szerint kedden napfelkeltekor tervezik Cape Canaveralban a leszállást - közölte az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).
ápr. 19
20:45
Hatalmas vulkánkitörésekre lehet számítani az elkövetkező évtizedekben (Infostart)
Várható, hogy az elkövetkező évtizedekben a mostaninál sokkal nagyobb vulkánok is aktívak lesznek, azért érdemes már most felkészülni arra, hogy a kitörések ne érjék a társadalmakat annyira váratlanul, mint az izlandi - mondta hétfőn Harangi Szabolcs, az ELTE Kőzettan-Geokémiai Tanszék tanszékvezető professzora.

Keresés