2010. április 19. hétfő

ápr. 19
0:00
Elkerülhető a szellemi képességek romlása idős korban? (WebBeteg)
Az idős emberek esetében elkerülhető a kognitív képességek gyors romlása, amennyiben hatásosan kezelik az érintettek magas vérnyomását. Ezzel az eredménnyel zárult kanadai kutatók vizsgálata olyan emberek részvételével, akik döntési képessége márbizonyos mértékig romlott.
ápr. 19
1:00
Megdöbbentő: minden 50. ember melanomás (HáziPatika)
Járt bőrgyógyásznál az elmúlt egy évben? Tudja, hogy melyik anyajegyére kell különösen figyelnie? Használ naptejet a legnagyobb napsütésben? Ha a kérdésekre adott válaszai között több volt nemleges, mindenképpen olvasson tovább!
ápr. 19
1:04
Fogyni akar? Ne így próbálja! (HáziPatika)
Ha a kilókkal való harc egy végtelen csatának tűnik, egy új kutatás talán elárulja ennek okát: a kalóriamegszorító diéták megnehezítik a fogyást és az elért súly megtartását, mivel a kalóriabevitel csökkentése megemeli a kortizol...
ápr. 19
5:15
Férfititkok - Őszintén a korai magömlésről (WebBeteg)
A nemi élet örömtelisége jelentős mértékben függ az egyén szexuális ismereteitől, a kapcsolattól, a partnerek testi és lelki érettségétől, gátlásaitól. A szexuális viselkedést ugyanúgy tanulni illetve tanítani kell, kellene, mint az étkezést, járást, olvasást.(x)
ápr. 19
7:21
Cukorbetegség és többműszakos munka - Mire kell figyelni? (WebBeteg)
Milyen változtatás szükséges a kezelésben többműszakos munkavégzés esetén? Elöljáróban le kell szögeznünk, hogy a kizárólag életmódkezelést folytató, illetve az inzulinhatást erősítő tablettás vércukorcsökkentő kezelésben részesülők kivételével a többműszakos munkavégzés cukorbetegek számára általában nem tanácsos.
ápr. 19
8:24
Allergia: miért van egyre több beteg? (WebBeteg)
"Allergiás vagyok erre vagy arra" - mondjuk gyakran, miközben nem biztos, hogy azt jelenti, amit ki szeretnénk vele fejezni. Teremtsünk egy kis rendet!
ápr. 19
10:12
Az amerikaiak túlnyomó többsége nem bízik a szövetségi kormányzásban (Infostart)
Az amerikaiaknak csaknem 80 százaléka nem bízik a washingtoni kormányzásban, és abban sem nagyon, hogy a hatalmas szövetségi államapparátus meg tudja oldani az ország gondjait - állapította meg a Pew kutatóintézet egy friss felmérésében.
ápr. 19
10:14
Teljes útzár a 31-es főúton Szentmártonkátánál (Infostart)
Teljes útzár van a 31-es főúton a Pest megyei Szentmártonkátánál egy árokba borult kamion műszaki mentése miatt - közölte Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese
ápr. 19
11:06
Fejen talált egy autókerék egy nézőt egy Békés megyei raliversenyen (Infostart)
Fejen talált egy nézőt egy elszabadult autókerék tegnap a Békés megyei Pusztaottlakán, egy raliversenyen.
ápr. 19
11:42
Átfogó balatoni ellenőrzés (Infostart)
Átfogó ellenőrzést tartottak a hétvégén a balatoni vízirendészet, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai. A 228 ellenőrzésből 7 esetben tettek szabálysértési feljelentést.
ápr. 19
12:36
Hosszú várakozás a záhonyi határállomáson (Infostart)
Háromórás várakozási idő alakult ki délelőtt a záhonyi határállomáson a kilépő forgalomban.
ápr. 19
12:54
Támogatta a zöldfelületi programokat mai ülésén a Főpolgármesteri Kabinet (Infostart)
Támogatta a Főkert Zrt. által előterjesztett zöldfelületi programokat mai ülésén a Főpolgármesteri Kabinet.
ápr. 19
13:42
Chip mutatja ki a vérben keringő ráksejteket (Metropol)
A vérben keringő, a rák áttétképzését okozó tumorsejtek kimutatására dolgoztak ki tesztet a Harvard Egyetem kutatói, akik úgy vélik, hogy módszerükkel megjósolható lesz, melyik rák újul ki.
ápr. 19
13:48
Ráomlott a föld egy munkásra Debrecenben, egy órája a föld alatt van (Infostart)
Csatornázási munkálatok közben ráomlott a föld egy munkásra hétfőn dél körül Debrecen belvárosában, a tűzoltók jelenleg is a mentésén dolgoznak - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
ápr. 19
15:45
Parkinson-kór - Étrend és táplálkozás (WebBeteg)
Minden egyén számára fontos a jól összeállított, egészséges étrend, de ez különösen fontossá válik Parkinson-kóros betegek esetében. Ez a leírás abban segítheti Önt, hogyan állítson össze egy egészséges, kiegyensúlyozott étrendet, és hogyan küzdjön meg azokkal a táplálkozási problémákkal, amelyek Parkinson-kórban állnak fenn.
ápr. 19
16:06
Megváltoztatja a Danone egyes joghurtjai reklámját (Metropol)
Megváltoztatja Activia és Actimel márkájú joghurtjainak reklámját a francia Danone élelmiszeróriás, miután sikertelenül próbálta elismertetni, hogy fogyasztásuk egészségügyi előnyökkel jár.
ápr. 19
16:08
Nem született európai hatósági döntés a Danone termékek hatásairól (Metropol)
Néhány híradással ellentétben az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) nem utasította el a Danone állításait az Activia és az Actimel joghurtok jótékony egészségügyi hatásairól, és a hatóság nem is döntött még a vonatkozó beadványokról - közölte hétfőn a magyarországi Danone Kft.
ápr. 19
16:48
Szív-tüdő transzplantációra vár egy fiú - Van esélye? (WebBeteg)
Kettős transzplantációra, új szívre és új tüdőre vár egy 15 éves bokrosi fiú, Hegedűs Zoltán - írja a Délmagyarország. Betegsége miatt nem hagyhatja el a szobáját.
ápr. 19
17:51
Öngyilkossági hajlam - Kezelések és gyógyszerek (WebBeteg)
Az öngyilkossági késztetés és hajlam kezelése jelentős mértékben függ az illető sajátos helyzetétől, beleértve az öngyilkosság kockázatának mértékét és azt, milyen lappangó problémák okozhatják.
ápr. 19
21:00
Milyen intenzív legyen az edzés? (WebBeteg)
Amikor a testedzés intenzitása a kérdés, a mérsékelt általában a legjobb. Mikor edz, fontos tudni, hogy mikor kell gyorsítania és mikor lassítani egy kicsit.
ápr. 19
23:06
Cukorbetegség - Szemészeti vizsgálatok (WebBeteg)
Miért vizsgálja a szemész a szemfenék mellett a látásélességet és a szemnyomást is? Már említettük, hogy a cukorbetegség szemet érintőhatásának az ideghártya károsodása, a retinopátia csak egyik, bár a látás szempontjából kétségkívül legnagyobb jelentőségű szövődménye.

Keresés