2010. április 13. kedd

ápr. 13
0:54
Veszélyes lehet a magzatra a mellrákgyógyszer (WebBeteg)
Tízből három nő szed terméketlensége kezelésére letrozol hatóanyagú mellrákgyógyszert, holott az növelheti a magzat egészségügyi kockázatát - figyelmeztettek amerikai kutatók.
ápr. 13
1:21
Májbetegséget okozhat az üdítőkben használt cukorpótló! (HáziPatika)
Az elhízással már összefüggésbe hozott magas fruktóztartalmú kukoricaszirup a máj számára is ártalmas lehet - állítják a Duke Egyetem Egészségügyi Központjának kutatói.
ápr. 13
1:25
Ficamok, rándulások (HáziPatika)
Az ízületeket az ízületi tok és az ízületi szalagok rögzítik, erősítik. Ezek segítik az ízületek mozgását, nyújthatóságát. Baleset következtében a tok és a szalagok extrém módon megnyúlhatnak, megsérülhetnek, ez pedig ránduláshoz...
ápr. 13
9:18
Vesebetegségek és a gének (WebBeteg)
A krónikus vesebetegség minden tizedik felnőttet érinti. Az állapot progresszíven fejlődik ki, a vese lépésről lépésre veszíti el funkcióit.
ápr. 13
9:42
A magasságtól függ a munkabér (Infostart)
A magas nők évente átlagosan másfél millió forintnak megfelelő összeggel keresnek többet, mint alacsonyabb kolléganőik - derült ki egy brit kutatásból.
ápr. 13
10:21
Egészséges táplálkozással megelőzhető az Alzheimer-kór (WebBeteg)
Amerikai tudósok szerint megfelelő táplálkozással jelentősen csökkenthető az elbutulással járó Alzheimer-kór kialakulása.
ápr. 13
10:36
Tiger, a postások rémálma (Infostart)
Az angliai Leedsben egy idős macska tartja rettegésben a postásokat, akik így nem hajlandóak kézbesíteni az állat gazdájának a küldeményeket. A gazdi nem érti, hogyan lehet házi kedvence vérengző fenevad, hiszen már olyan öreg, hogy alig tud megmoccanni.
ápr. 13
10:54
Folyékonyan beszél németül a kómából felébredt horvát lány (Infostart)
Egy 13 éves lány Horvátországban 24 óráig volt kómában, majd amikor felébredt, nem horvátul, hanem az iskolában tanult idegen nyelven kezdett el folyékonyan beszélni.
ápr. 13
11:00
Napi fél óra mozgással a depresszió ellen (Metropol)
A rendszeres mozgás csökkenti a stresszt és a dühöt. Szakértők szerint széleskörűen kellene alkalmazni a depressziós és szorongásos megbetegedések kezelésében.
ápr. 13
11:24
A gyors szénhidrátok növelik a női szívinfarktus kockázatát (WebBeteg)
Nagyobb a szívroham kockázata azoknál a nőknél, akik sok nagy glikémiás indexű, gyorsan felszívódó szénhidrátot, például fehér kenyeret vagy cukros ételt esznek - közölték hétfőn megjelent tanulmányukban olasz kutatók.
ápr. 13
11:30
Hogyan függ össze a műfogsor a szívbetegséggel? (Infostart)
Nagyobb a szív- és érrendszeri kockázata azoknak, akiknek kevesebb saját foguk van - állapították meg svéd kutatók, akik a Journal of Periodontology című szaklapban megjelent tanulmányukban arról számoltak be, hogy a tíznél kevesebb saját foggal rendelkező embereknek hétszer nagyobb a koronáriás szívbetegség miatti halálozási kockázatuk, mint a velük egyidős, azonos nemű, ám 25-nél több foggal…
ápr. 13
12:15
Az aktív életnek is vannak veszélyei! (HáziPatika)
Az ízületeket az ízületi tok és az ízületi szalagok rögzítik, erősítik. Ezek segítik az ízületek mozgását, nyújthatóságát. Baleset következtében a tok és a szalagok extrém módon megnyúlhatnak, megsérülhetnek, ez pedig ránduláshoz...
ápr. 13
13:30
140 új HIV-fertőzött Magyarországon (WebBeteg)
Kilencen haltak meg tavaly AIDS-ben és 140 új HIV-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon. Többek között ez derül ki az Országos Epidemiológiai Központ heti szaklapjának, az Epinfonak a legfrissebb számából.
ápr. 13
15:03
Kormányzati vizsgálatot kérnek a Malév-pilóták (Infostart)
A kormánytól kér vizsgálatot és az Állami Számvevőszékhez fordul a Malév pilótáit tömörítő Hunalpa Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesülete - ismertette Ferenczi Zsolt, a Hunalpa szóvivője a kedden megtartott közgyűlés döntését az utána tartott sajtótájékoztatón.
ápr. 13
16:39
Miért nem nő a hajam? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Nem értem, miért nem nő a hajam! Lassan 10 éve növesztem és mégis alig nőtt valamicskét. Már több mindent kipróbáltam, milyen probléma állhat a háttérben?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
ápr. 13
17:42
A pikkelysömör fénykezelése (WebBeteg)
A pikkelysömör, vagyis a psoriasis kezelésénél a cél a pikkelyek leválasztása, a gyulladásos folyamat csökkentése, a hámsejtek érési folyamatának helyreállítása a pikkelysömörös területeken.
ápr. 13
19:06
4 meglepő tény a koleszterinről (NLC)
Eddig csak annyit tudtál a koleszterinről, hogy nem jó, ha magas a szintje a vérben? És azt vajon tudod-e, hogy túl kevés is lehet belőle? Ráadásul nem ez az egyetlen meglepő dolog vele kapcsolatban...
ápr. 13
19:33
Miért kerül több nő kórházba, mint férfi? (Infostart)
Az amerikai kórházakba kerülő betegek 60 százaléka nő, és még akkor is többségben vannak, ha a szülészeti osztályokra fölvetteket kivonják a statisztikából.
ápr. 13
20:27
Tanuljunk meg aludni! (Infostart)
Az internet és a késő esti televíziózás még jobban visszaszorítja az alvással töltött órák számát, mint eddig bármikor. Az alváshiány kiemelten rossz hatással van az egészségünkre, erősítette meg John Shneerson, a cambidge-i Papworth Kórház alvásvizsgáló centrumának orvosa.
ápr. 13
20:29
Ezernél többen emlékeztek a megkéselt fiúra Dunaújvárosban (Infostart)
Könnyes szemű diáktársak, barátok, fájdalomtól megtört családtagok, dunaújvárosiak emlékeztek ezernél többen, csendes főhajtással kedden délután Dunaújvárosban a hétfőn egy késszúrással halálosan megsebesített 19 éves fiatalemberre.
ápr. 13
20:45
Nagy kaland együtt élni a balesetrekorderrel (Infostart)
Ismét szerencsétlenül járt Nagy-Britannia egyik legesendőbb embere, mondhatni balesetrekordere. Ezúttal egy markológéppel gyűlt meg a baja az immár 58 éves férfinak annyira, hogy eltörött mindkét lába. Az erőgép véletlenül egy falnak szorította.
ápr. 13
21:54
"Kulcslyuksebészet" - Hogyan zajlik? (WebBeteg)
A neuroendoszkópiával minimálisra csökkenthető a szövődmények kockázata, ezért elsősorban olyan rendkívül súlyos betegségeknél alkalmazzák, mint például az elzáródásos kamratágulat, a fejlődési rendellenességből származó agykamratágulat, a koponyaalapi tumorok, de az agyalapi mirigyek jóindulatú daganatai és az agyalapi verőértágulat is operálható ezzel a módszerrel.
ápr. 13
21:57
Rosszalkodás a gördeszkázás (Infostart)
Intőt kapott magatartásból egy férfi egy brit önkormányzattól: a hatóság levelet írt a 29 éves "gyerek" szüleinek, hogy figyeljenek jobban csemetéjükre, mert az utcán rosszalkodik.

Keresés