2010. május 2. vasárnap

máj. 2
1:09
A jó házasság fiatalít (HáziPatika)
Az életet meghosszabbító tényezők között a negyedik helyen, a házasságon kívüli szerelemtől való tartózkodás, ötödiken pedig a boldog házasság áll - írja Hufeland 1796-ban. Sajnálatos tény, hogy a házasság kezdi elveszíteni valódi...
máj. 2
3:51
Barnuljunk - de hogyan? (WebBeteg)
Még nem is olyan régen a napbarnított bőrszín képzeletünkben az egészséggel és a szépséggel asszociálódott, ma új trend van születőben, melynek követői egyenesen kerülik a napfényt és hófehér bőrükkel tiltakoznak a túlzott mértékű napozás és szoláriumozás ellen.
máj. 2
4:54
Szklerózis multiplexet eredményezhet a kevés napfény (WebBeteg)
A szakértők úgy vélik, hogy a kevés napfény a D vitamin hiányán keresztül befolyásolhatja a magzat immunrendszerének kialakulását, és esendőbbé teszi a szklerózis multiplex kifejlődésével szemben.
máj. 2
7:18
Erre vágytak a Balaton szerelmesei! Most megkapták (Infostart)
Újra üzemel az egyik balatonboglári Időkép-ViharVadász kamera. A kezdetektől fogva a legnézettebbek közé tartozó webkamerák egy tavaly nyári viharban sérültek meg, és azóta sokan hiányolták a Badacsony, és a csodaszép naplementék élőképét.
máj. 2
7:54
Közel 9000 ember strandra ment tegnap Budapesten (Infostart)
Megkezdődött a strandszezon fővárosban; tegnap nyitott a Gellért és a Dagály fürdő szabadtéri medencéje, valamint a Palatinus. Kiss Ferenc, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fürdőüzemeltetési igazgatója azt mondta: zárásig 8500-9000 ember kereste fel az említett strandokat. A többi strand május közepétől vagy végétől fogadja a fürdőzőket.
máj. 2
7:56
Tiszaújvárosban propán gáz szivárgott a levegőbe (Infostart)
Tiszaújvárosban propán gáz szivárgott a levegőbe szombat kora délután a Tiszai Vegyipari Kombinátból; a rendőrség biztonsági okokból leállította a környéken a közúti és vasúti közlekedést - közölte a cég kommunikációs vezetője.
máj. 2
7:58
A legtöbb online póker eddig is illegális volt (Infostart)
Szigorították az élő pókerezés szabályait. A változtatások május elsejétől léptek életbe, de az online pókerre ezek nem vonatkoznak. Továbbra is illegális az engedély nélküli, internetes változat, ha van tét és nyeremény. A törvényellenes játszmákról Molnár Krisztián, az APEH Szerencsejáték Felügyeleti Főosztályának vezetője beszélt az InfoRádiónak.
máj. 2
8:03
Három anya és a „butító” enzimhiány (WebBeteg)
Az egyik leggyakoribb veleszületett anyagcsere-betegség: a fenilketonúria kezelés nélkül szellemi leépüléshez vezet. Nem sokkal a megszületés után azonban felismerhető a vérben, vizeletben felszaporodó fenilanalinról – ezért a fejlett ipari társadalmakban az 1960-70-es évektől kötelezően végzik az újszülöttek szűrését.
máj. 2
8:12
A háztartási pénz sem marad meg a nőknek? (Infostart)
A szaúdi nők egyre kevésbé gondolják magukról azt, hogy a háztartással kapcsolatos pénzügyi kérdésekben döntési kompetenciával rendelkeznek - derült ki a MasterCard Worldwide Index kutatásából.
máj. 2
10:09
A hüvely daganatai (WebBeteg)
A női nemi szervekben is kialakulhatnak egyaránt jó- és rosszindulatú daganatok. A jóindulatú daganataok általában tünet- és panaszmentesen növekednek, melyeket általában a beteg nem is vesz észre. A rosszindulatú elváltozások esetében már erős fájdalomérzet, vérzés, és átétek is jelentkezhetnek.
máj. 2
10:54
Gyors és egészséges receptek (Blikk)
máj. 2
10:54
Fájdalmat is csillapít a nevetés (Metropol)
Azok a társadalmak, amelyek tagjai elfelejtenek nevetni, elveszítik vitalitásukat és életerejüket - május első vasárnapján ünnepeljük a nevetés világnapját.
máj. 2
12:15
"Szex után többször vizelnem kell, ez normális?" Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Szex vagy önkielégítés után gyakran vizelnem kell, ami legalább utána 4-5 alkalom és nem nagy mennyiségű. Észrevettem a here alsó felén egy nagyobb csomót ez természetes?"Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 2
13:18
Hogyan igyuk a teát és a kávét, hogy egészséges legyen? (Infostart)
Angliában, ahol a teát hagyományosan tejjel isszák, annak idején nagy felhördülést váltott ki az a tudományos eredmény, hogy a teához öntött tej "kikapcsolja" a kedvelt ital szívet és érrendszert gyógyító hatását, ráadásul most ezt újabb vizsgálatok meg is erősítik. Európában viszont sokan lelkendezve fogadták a Journal of Nutrition új vizsgálati tanulmányát, amely szerint a kávé feketén vagy…
máj. 2
13:18
Egy gombától "lopták" egyedi génjüket a levéltetvek (WebBeteg)
Egy új genetikai felfedezés szerint állat szerzett gént gombától. A levéltetvek évmilliókkal ezelőtt, evolúciójuk során jutottak így hozzá egy, csak rájuk jellemző génhez.
máj. 2
13:36
Ismét megrongálták a zalaegerszegi holokauszt-emlékművet (Infostart)
Zalaegerszegen néhány héttel a helyreállítás után ismét megrongálták a holokauszt-emlékművet. A helyi zsidó hitközség elnöke elmondta: a talapzaton álló oszlopot ledöntötték, a világítótesteket pedig kirúgták a helyükről. Siklósi Vilmos hozzátette: a történtek miatt feljelentést tettek a rendőrségen.
máj. 2
13:38
Egy házaspár holttestére találtak egy XX. kerületi lakásban (Infostart)
Egy házaspár holttestére találtak egy budapesti XX. kerületi lakásban
máj. 2
14:12
Minden egészséges férfi mögött egy nő áll? (Infostart)
Az Amerikai Egészségügyi és Szociális Minisztérium (HHS) átfogó programot indított a férfiak egészségének megőrzésére. A kampány a nők figyelmét igyekszik felhívni a férfiakat veszélyeztető kockázati tényezőkre, mivel adataik alapján ők azok, akik a legtöbbet tehetik az erősebbik nem tagjainak egészségéért.
máj. 2
14:21
A nevetés természetes gyógyszer (WebBeteg)
Május első vasárnapja nemcsak az Anyák napja. 1998-ban Indiában egy nevető-klubban tartották az első Nevetés világnapot. Ami azóta a Föld számos országában is hagyománnyá vált.
máj. 2
14:48
Motoros és személyautó ütközött a 7-es főúton (Infostart)
Motoros és személyautó ütközött össze a 7-es főúton Kápolnásnyéknél vasárnap; a motoros megsérült, mentőhelikopter szállította a kórházba - közölte a rendőrség
máj. 2
16:27
Fülsérülést okozhatnak a hullámvasutak (WebBeteg)
Orvosok szerint nem csak hányinger lehet a hullámvasutazás egyetlen mellékhatása.
máj. 2
18:06
Felborult egy Suzuki Pest megyében - képekkel (Infostart)
Az útról az árokba sodródott és felborult egy Suzuki Gyál és Felsőpakony között.
máj. 2
19:18
Nem törődnek az élelmiszereken feltüntetett adatokkal a németek (Infostart)
Saját magukat csapják be a német fogyasztók, akik rendkívül fontosnak tartják ugyan a különböző élelmiszerek összetételére vonatkozó adatok feltüntetését, de túlnyomó többségük vásárláskor egyáltalán nem veszi figyelembe azokat.
máj. 2
19:36
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a 17. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták ki:
máj. 2
20:39
Új magyarázat a szívroham kialakulására (WebBeteg)
A német kórboncnok, Rudolf Virchow a XIX. században az érelmeszesedést gyulladásos folyamatként jellemezte. Az ütőerek belsejében zsíros anyag rakódik le, amely később elmeszesedik és az ér beszűkül.
máj. 2
21:06
Romantika a vércsoport alapján (Infostart)
A legtöbb embert egyáltalán nem érdekli, hogy milyen a vércsoportja, egészen addig, amíg baleset nem éri vagy műtétre nincs szüksége. De Japánban az, hogy valaki A-s, B-s, 0-s, esetleg AB-s vércsoportú szinte minden napi téma. Széles körben elterjedt hit ugyanis, hogy a vércsoport befolyásolja a személyiséget és hatással van az adott személy életére, munkájára, sőt a kapcsolataira is.
máj. 2
21:24
Brazil titok a betegségek ellen (Infostart)
A brazil egészségügyi miniszter meggyőződése, hogy a legjobb fegyver a makacs betegségek ellen a rendszeres testmozgás, különösen a gyakori szeretkezés.
máj. 2
23:48
Röntgen terhesség alatt – Biztonságos? (WebBeteg)
Gyakori kérdés, hogy vajon biztonságos-e a röntgen terhesség alatt. Talán meglepő, de a várandósság alatt elvégzett röntgenvizsgálat általában biztonságosnak tekinthető. A legtöbb esetben a terhességi röntgenvizsgálat előnyei meghaladják annak lehetséges kockázatát.

Keresés