2010. május 28. péntek

máj. 28
0:36
Karcsúsít, koleszterint szabályoz és megelőzi a daganatot? (HáziPatika)
Itt a tavasz, irány a piac! A pultok roskadoznak a friss zöldségtől és gyümölcstől, amikből érdemes is válogatnunk, hiszen a rostban gazdag növényi eredetű élelmiszerek nagymértékben óvják egészségünket.
máj. 28
0:40
Ezt egye, hogy ne legyen szívbeteg! (HáziPatika)
A Michigani Egyetem tudósai által végzett állatkísérletes eredmények szerint a szőlő csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések, illetve a metabolikus szindróma kockázatát. A hatás a szőlőben lévő természetes antioxidánsoknak...
máj. 28
8:24
Az olvadás még veszélyesebbé teszi a Mount Everestet (Infostart)
Egyre nehezebbé és veszélyesebbé válik a Mount Everest meghódítása az olvadás miatt - állítja a serpa, aki húsz alkalommal mászta meg a világ legmagasabb hegyét. A University College London kutatói szerint a Himalájában található gleccserek az összes többinél gyorsabban zsugorodnak - évente 10-60 métert.
máj. 28
8:36
Mozogj velünk – és a sztárokkal! (NLC)
Ismét Wellness-aerobiknap! Tavaly is nagyon jól sikerült, több százan tornáztunk együtt – most megpróbáljuk túlszárnyalni, még nagyobb helyen, még több oktatóval.
máj. 28
9:45
Tüdőrák és génmutációk (WebBeteg)
A tüdőtumorban szenvedő erős dohányosok akár ötvenezer génmutációt is hordozhatnak - állítják amerikai kutatók, akik vizsgálataikról a Nature legújabb számában számolnak be.
máj. 28
10:48
Heroinfüggőség - Meglepő leszokási mód (WebBeteg)
Hasznosabb lehet a leszokásban a metadonnál a heroin - erre utal, hogy olyan függők, akik felügyelet mellett heroint kaptak segítségül, jobb eredményeket értek el, mint azok, akiket metadonnal kezeltek.
máj. 28
12:48
Fejleszd a testi intelligenciád! (NLC)
Kit látsz a tükörben? Magadat vagy egy idegent, aki cseppet sem hasonlít arra a nőre, aki lenni szeretnél? Hogy bánsz a testeddel? Használod vagy kihasználod? Törődsz vele, vagy beletörődsz? Milyen fejlett a testi intelligenciád? Segítünk, hogy megválaszolhasd a kérdéseket.
máj. 28
12:54
Hamis gyógyszer - Új munkacsoport alakult (WebBeteg)
Gyógyszerhamisítás elleni kormányközi munkacsoport összehívásáról állapodtak meg a WHO 63. közgyűlésén résztvevő egészségügyi miniszterek és szakemberek. Az időszaki jelleggel felállított munkacsoport a WHO gyógyszerhamisítás elleni szerepvállalását és feladatait fogja értékelni.
máj. 28
13:12
A szeszélyes hétvége után visszatér a kora tavasz (Infostart)
Hétvégén meleg lesz, záporokkal és zivatarral. Hétfőn viszont hidegfront éri el az országot, ezért a vasárnapra jellemző 25 Celsius-fokos átlaghőmérséklet jelentősen visszaesik.
máj. 28
20:06
Nagyot zuhant a tinédzserkori terhességek száma Kanadában (Infostart)
Minél őszintébben, és elfogadóbban kezeli egy társadalom a kamaszkori szexualitást, annál jobban csökken a tinédzserkori terhességek száma - állapította meg egy kanadai tanulmány, amely arról számolt be, hogy az utóbbi évtizedben Kanadában jóval kevesebb kamaszlány lett terhes, mint az Egyesült Államokban, Angliában vagy Svédországban.
máj. 28
20:15
Milyen jelek utalnak pajzsmirigy betegségre? (WebBeteg)
A pajzsmirigy a nyelőcső két oldalán elhelyezkedő, pillangó alakú szerv. Két fontos hormont termel: a thyroxint és a trijód-thyronint, melyek az alapanyagcsere szabályozásának lévén, a szervezet valamennyi sejtjének működésére hatást gyakorolnak. Pajzsmirigy betegség több okból is jelentkezhet.
máj. 28
20:24
Csúnya, hangos - de ártalmatlan (Infostart)
Alaptalannak tartják a városban élő varjak támadásaitól való félelmet a madarakat vizsgáló német kutatók. Az elmúlt hetekben, Berlinben és Brémában is varjak támadtak néhány gyalogosra és kerékpárosra.
máj. 28
20:42
Nőkre vadásznak a dohányreklámok (Infostart)
Nőket célzó dohányreklámok elleni erőteljesebb küzdelemre szólította fel a világot az Egészségügyi Világszervezet. Az ENSZ szerint a dohánytermékeknek a nők jelentik a legnagyobb piacot, így őket a divathoz, sporteseményekhez és szórakozáshoz kapcsolódó agresszív reklámkampányokkal igyekeznek elérni.

Keresés