2010. június 5. szombat

jún. 5
0:09
Így segítsen, ha baj történt a kiránduláson! (HáziPatika)
A kirándulóbalesetek igen ritkák, de ha váratlanul ér minket, könnyen tehetetlenné válunk. Néhány hasznos tanács, mire készüljünk, mit vigyünk magunkkal.
jún. 5
3:36
Ritkaság - Tizennyolc kilós daganat a hasban (WebBeteg)
Ritka méretű, 18 kilogrammos daganatot távolítottak el egy 63 éves nő hasából a miskolci városi kórház szülészeti osztályán - mondta el Hardonyi András főorvos az MTI-nek pénteken.
jún. 5
7:48
Koraszülést okozhatnak a rossz fogak (Infostart)
Nemcsak fertőzések, hanem szájüregi és fogászati problémák is koraszüléshez vezethetnek - hívta fel a figyelmet a SOTE II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika koraszülött intenzív osztályának vezetője. Nobilis András az InfoRádiónak elmondta, minden nyolcadik újszülött idő előtt jön a világra.
jún. 5
8:06
Jó tanács: ne olvasgassa a KRESZ-táblát, ha nem akar fizetni! (Infostart)
Szabálytalan parkolásáért másodpercenként 300 forintnyi fontra bírságoltak meg egy nőt Nagy-Britanniában.
jún. 5
8:51
Prosztatadaganat - Újabb rizikófaktort találtak (WebBeteg)
A rosszindulatú prosztatadaganat mérete egyenes arányban áll a betegek testsúlyával, és minél nagyobb a tumor, annál agresszívabb a kórlefolyás - derítették ki amerikai kutatók.
jún. 5
9:00
Heti három hamburgertől asztmás lehet a gyerek (Infostart)
Ritkábban alakul ki asztma azoknál a gyerekeknél, akik sok zöldséget, gyümölcsöt és tengeri halat fogyasztanak, a zsíros ételek azonban növelik a légzőszervi betegség kockázatát - hívták fel a figyelmet brit kutatók.
jún. 5
9:12
Helytelenül étkezel? Fejtsd meg az okát! (NLC)
Az evés az élet legjobb dolgai közé tartozik. Ha azonban nem vigyázol arra, hogy egyensúlyt tarts a táplálkozásban, az élvezet könnyen problémává válhat.
jún. 5
9:54
Hastífusz, paratífusz (enterális láz) (WebBeteg)
A hastífusz és a paratífusz tünetei több héttel a megfertőződés után - azaz sokaknál hazatérés után - jelentkeznek. A betegség ellen létezik védőoltás.
jún. 5
10:12
A terhes nők ne végezzenek házimunkát! (Infostart)
Egy szakfolyóiratban megjelent tanulmányban kutatók arra figyelmeztetik a várandós nőket, hogy kerüljék az unalmas házimunkákat, mert azok növelhetik a koraszülés esélyét.
jún. 5
10:57
Detre Diána: "A betegség nem csak az idősebb korosztályt veszélyezteti..." (WebBeteg)
A mellrák elleni küzdelem jegyében életre hívott Egészség Hídja Összefogás arcai évek óta hívják fel a magyar nők figyelmét a megelőzés és az egészséges életmód fontosságára.
jún. 5
14:06
Migrénes roham: drámai kaland (WebBeteg)
Közben este lett. Vagy ki tudja, este volt-e már. A fiatal nő teljesen estinek, sőt, éjszakainak érezte a sötétséget. Megnyugtatónak – ha egyáltalán bármiről azt tudta volna gondolni, érezni akkor, hogy megnyugtató. De legalább a sötétség mintha jót tett volna.
jún. 5
16:12
Túrázás - Mi legyen a hátizsákban? (WebBeteg)
A hétvégétől egyre javuló, nyárias idő lesz, ennek köszönhetően pedig egyre többen terveznek rövidebb-hosszabb túrákat, kirándulásokat. Ez mindenképpen hasznos időtöltés, hiszen a tiszta levegőn gyaloglással töltött órák szinte belülről masszírozzák a szervezetet. Érdemes azonban felkészülnünk a kisebb-nagyobb balesetekre, kényelmetlenségekre is.
jún. 5
18:18
A rossz fogazat is befolyásolja a koraszülést (WebBeteg)
Minden 8-10. gyerek idő előtt jön világra Magyarországon, ami azt jelenti, hogy a koraszülött ráta kétszer akkora, mint az uniós 4,5 százalékos átlag - mondta Nobilis András gyermekgyógyász.
jún. 5
20:42
Három vagy négy barátnál nem kell több a nőknek (Infostart)
Nem a barátok számát, hanem a kapcsolatok minőségét tartják fontosabbnak a nők, akik általában maximum három vagy négy emberrel osztják meg gondolataikat és érzéseiket - hívták fel a figyelmet brit kutatók.
jún. 5
21:36
Az ötös lottó nyerőszámai - 2 milliárd 560 millióért (Infostart)
Kettőmilliárd 560 millió forintot érhet a telitalálatos szelvény az ötös lottón a 22. héten.
jún. 5
21:38
Forróbbak lesznek a városi éjszakák (Infostart)
Harminc év múlva akár megötszöröződhet azon éjszakák száma, amikor a hőmérséklet nem megy 20 Celsius-fok alá - állítják brit meteorológusok, akik szerint ez leginkább az idősebbekre jelent veszélyt.
jún. 5
22:30
Az éjszakai nassolás következménye (WebBeteg)
Az éjszakai nassolásért a későbbiekben a fogaink elvesztésével fizethetünk - állítják amerikai kutatók, akik vizsgálataikról az Eating Behaviors című szaklap legújabb számában számolnak be. A University of Missouri - Kansas City kutatói egy nagyszabású dán követéses vizsgálat adatait elemezték

Keresés