2010. június 17. csütörtök

jún. 17
0:33
Nyaralás cseppnyi problémával (HáziPatika)
Ki ne vágyna felhőtlen pihenésre, olyan nyaralásra, amit semmi egészségügyi probléma nem árnyékol be. Joga van ehhez mindenkinek, még azoknak is, akik nyaralás alatt többször kényszerülnek felkeresni az illemhelyet.
jún. 17
0:37
Az étel utáni sóvárgás filozófiája (HáziPatika)
Az nem titok, hogy a fogyókúra egy óriási kihívás, az étel után sóvárgóknak viszont ez még nagyobb nehézséget okoz. A kutatók elkezdték tanulmányozni, vajon miért érzünk nagy vágyat egy bizony étel elfogyasztására.
jún. 17
1:03
Az elhízás szexuális problémákhoz vezet (WebBeteg)
A komoly súlytöbblet a hálószobában is problémákat okozhat, különösen a nők esetében - állítják európai tudósok.
jún. 17
1:07
Egyre több hamis gyógyszertípus (WebBeteg)
A Gyógyszerbiztonsági Intézet adatai szerint több mint 800 hamisított gyógyszertípust azonosítottak a szakértők a tavalyi évben. Ez a szám a megelőző év adataihoz képest 36 százalékos növekedést jelent.
jún. 17
3:09
Magaslati edzés - Oxigén bármi áron? (WebBeteg)
A sportteljesítmény a szervezet oxigén szállítási rendszerétől függ. Ennek kapacitását több módon is lehet növelni.
jún. 17
8:03
Így alakítja az agyat a Facebook és a Twitter (Infostart)
A legújabb kommunikációs vívmányok, mint például a blog, a Twitter és a Facebook hatására javul a döntéshozatali képesség, de romlik a hosszú távú memória - állapítja meg egy amerikai író most készülő könyvében. Hasonló eredményre jutott Csepeli György szociálpszichológus Örök visszatérés című munkájában.
jún. 17
8:57
Közzéteszik a Facebook kínos üzeneteit (Infostart)
Openbook, azaz Nyitott könyv néven egy új weboldal gyűjti a Facebook közösségi portálon megjelent kínos publikus üzeneteket.
jún. 17
9:51
Megállapították a férfi „menopauza” ismérveit (Metropol)
A negyven év fölötti férfiaknál a csökkent libidó, nyomott hangulat és az energiátlanság csupán a normális öregedési folyamat jele, nem pedig alacsony tesztoszteronszinté.
jún. 17
14:21
Napszemüvegek UV-tesztje (Metropol)
A napszemüvegek UV-szűrő képességéről olvashatnak az érdeklődők a Teszt Plussz Magazin legutóbbi számában.
jún. 17
16:09
Árvízből kimentett vadmadártojásokat keltetnek az Állatkertben (Infostart)
Vadmadártojásokat keltetnek a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A zömmel vörös gémektől és nagy kócsagoktól származó tojásokat a természetvédelmi őrök gyűjtötték be olyan területeken, ahol az árvíz fokozottan védett madárfajok költőtelepeit veszélyeztette.
jún. 17
20:57
Nem mindenkinél csökkenti a stresszt a dohányzás (Infostart)
A dohányzás elhagyása utáni egy év elteltével csökken a stressz szintje, a visszaszokó emberek egy része pedig ugyanolyan stresszben él, mint korábban - állapította meg egy brit tanulmány.

Keresés