2010. június 6. vasárnap

jún. 6
0:36
Szex és allergia? (HáziPatika)
Már többször járt orvosnál azért, mert szexuális aktus után kellemetlen tüneteket tapasztalt, de a vizsgálatok nem mutattak ki semmilyen fertőzést? Érdemes azokra a szerekre és segédeszközökre gyanakodni, amik az ágyban...
jún. 6
1:39
Újinfluenza: orvosi lap bírálja az Egészségügyi Világszervezetet (WebBeteg)
A The British Medical Journal (BMJ) bírálta az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) az újinfluenza-világjárvány kezelése miatt; a tekintélyes orvosi folyóirat szerint az eljárást beárnyékolta a titkosítás és az összeférhetetlenség.
jún. 6
3:36
Receptek nem csak bányászoknak! (Blikk)
Sági Szilárd ezúttal is kitűnő recepteket ajánl a háziasszonyoknak. Azok is könnyen elkészíthetik, akik kevésbé jártasak a konyhában
jún. 6
4:48
Mit jelez, ha már nem használ a reggeli fekete? (WebBeteg)
A koffeinfüggés képes annyira kiütni az embert, hogy a rendszeres kávéfogyasztókat igazából nem is dobja fel a reggeli csésze - derítették ki brit kutatók.
jún. 6
7:57
A mediterrán diéta előnyei (WebBeteg)
A mediterrán diétaként ismert étrend segítheti a szívproblémák kialakulása elleni védekezést, és azoknál is hasznos lehet, akik már szívgondokkal küzdenek.
jún. 6
8:06
Bírósági ítélettel kobozták el gazdáitól a túlsúlyos kutyát (Infostart)
Egy bírósági ítélet alapján elkoboztak egy kutyát a gazdájától Angliában. Az eb a folyamatos etetés és a mozgásszegény életmód miatt több mint 30 kilót nyomott.
jún. 6
8:42
Budapesten már nem lehet közlekedni az alsórakpartokon (Infostart)
Budapesten a Duna áradása miatt már nem lehet közlekedni az alsórakpartokon. A magas vízállás miatt estétől szakaszosan jár a 2-es villamos, a Boráros tér és a Jászai Mari tér között buszok viszik az utasokat. A Római-part nagy részét elöntötte a víz; a Nánási-Királyok úti fővédvonalnál homokzsákokkal és mobilgáttal védekeznek az ár ellen. A Dunai árhullám miatt több családot is ki kellett…
jún. 6
9:18
Veszélyes diétával próbálnak fogyni a nők (Infostart)
Több millió brit nő próbál megszabadulni túlsúlyától divatos, ám az egészségre káros fogyókúrás étrenddel - számolt be a The Daily Telegraph.
jún. 6
9:36
Meglepően sok a túl sovány tinédzser (Infostart)
Még a spanyol kutatókat is meglepte annak az átfogó kutatásnak az eredménye, amelyben azt vizsgálták, hogy a tizenévesek körében a túlsúly vagy a soványság-e a leginkább jellemző.
jún. 6
9:38
Összefüggés van az öngyilkosság és az intelligencia között? (Infostart)
Nagyobb eséllyel kísérelnek meg öngyilkosságot azok az alacsonyabb intelligenciaszintű fiatal férfiak legintelligensebb társaiknál - derül ki egy svéd kutatásból.
jún. 6
10:12
Vigyázat: a strandolás is okozhat kötőhártya-gyulladást! (Infostart)
Különösen a gyerekek élik át gyakran, de nyaranta - egy-egy strandolás, uszodázás után - a felnőttek is tapasztalhatják magukon a kötőhártya-gyulladás jeleit. A fertőzést nem könnyű kivédeni, de a kezelése ma már meglehetősen hatékony.
jún. 6
10:14
Hat árvízi kaput zárnak le a fővárosban (Infostart)
Mintegy negyven árvízi kaput és több mint harminc csatornát zártak le eddig a fővárosban - közölte az MTI-vel a Fővárosi Csatornázási Művek szóvivője.
jún. 6
10:16
A honvédség háromezer katonája segít a védekezésben (Infostart)
A honvédség újabb tizenkét lánctalpas kétéltű járművet indított útnak az árvíz elleni védekezésre a borsodi térségben, ahol háromezer katona segíti a munkálatokat - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM)
jún. 6
10:18
Csónakkal mehetnek be házaikhoz a kitelepített edelényiek (Infostart)
Csónakkal viszik be a házaikhoz, portájukhoz azokat a lakókat, akiket elöntött a Bódva áradata a Borsod megyei Edelényben.
jún. 6
10:20
Teljes útzár a M2-es főúton egy baleset miatt (Infostart)
Teljes útzár van az M2-es főút Budapest felé tartó szakaszán a 26-os kilométer közelében, mert két személyautó ütközött - mondta Kovács Viktória, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jún. 6
10:30
Nő a Felsőzsolcáról kitelepítettek száma (Infostart)
További háromszáz embert kell kitelepíteni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcán - mondta Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője
jún. 6
10:32
Megindult az apadás az észak-magyarországi folyók felső szakaszán (Infostart)
Megindult az apadás az észak-magyarországi folyók felső szakaszain, de az üteme lassú.
jún. 6
10:34
Kiürítették Miskolc keleti kapujánál az áruházakat (Infostart)
Kiürítették a Miskolc keleti kapujánál lévő áruházakat is vasárnapra virradóra, mert a Sajó árvize ezeket is elöntötte.
jún. 6
10:36
Lezárták a Népszigetet (Infostart)
Lezárták a fővárosban a Népszigetet az árvízi veszélyeztetés miatt vasárnap 10 órakor - közölte a XIII. kerületi védelmi bizottság.
jún. 6
10:38
Teljes útzár Felső-Göd és Vác között (Infostart)
A 2-es főúton teljes útlezárást vezettek be Felső-Göd és Vác között ( 26-33 km ), a forgalmat a kosdi és a gödi csomópontok között az M2 autóútra terelik - olvasható az Útinform honlapján; a kozut.hu tájékoztatása szerint az M2-en azonban a teherjárművek csak díjfizetés ellenében közlekedhetnek.
jún. 6
10:40
Még hetekig ideiglenes állapotok lehetnek az M1-esen Győrnél (Infostart)
Akár hetekig is fennállhatnak az ideiglenes állapotok az M1-es autópályának azon a Győrhöz közeli szakaszán, amely pénteken este megsüllyedt, és egyik sávját lezárták - közölte az Állami Autópálya-kezelő Zrt. szóvivője
jún. 6
11:06
A BRFK akcióosztályának rendőrei is részt vesznek a mentésben - képekkel (Infostart)
A BRFK Akcióosztályának munkatársai is részt vesznek az árvízi mentésben.
jún. 6
11:06
Rákbetegek - Gyógytorna, tréningek, közösség (WebBeteg)
A nyári hónapokban is mind Budapestről, mind vidékről várják a rákbetegeket és családtagjaikat a Tűzmadár Ház Pszichoszociális Rehabilitációs Központban.
jún. 6
11:08
Nyolc megyében van vészhelyzet (Infostart)
Nyolc megye, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Fejér területén van érvényben a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet - írta a Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság a közleményében.
jún. 6
12:18
A Tisza egyik legnagyobb árhullámát várják Szolnoknál (Infostart)
A jövő héten a Tisza középső szakaszán felgyorsul az áradás napi üteme, és Szolnoknál a hónap közepére a mindenkori harmadik-negyedik legmagasabb tetőzést várják - közölte a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság védelemvezető-helyettese
jún. 6
12:20
Újabb szakaszon van elsőfokú készültség a Felső-Tiszán (Infostart)
A Tisza újabb, 24 kilométer hosszú szakaszán rendeltek el elsőfokú árvízvédelmi készültséget, így a folyón már Szabolcsveresmart és Tokaj között van érvényben a riasztás - közölte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese
jún. 6
12:36
Feloldották a teljes útzárat a M2-es főúton (Infostart)
Feloldották a teljes útzárat az M2-es főút Budapest felé tartó szakaszán a 26-os kilométer közelében, ahol korábban két személyautó ütközött - mondta Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jún. 6
13:12
Tilos a fürdés a megáradt vizekben! (WebBeteg)
Tilos a fürdés a megáradt folyókban, patakokban - áll az ÁNTSZ szombat esti közleményében. A szakemberek úgy tapasztalták, sokan becsülik alá a valós veszélyt.
jún. 6
14:24
Részeg madarak potyognak az égből (Infostart)
Kókadt lórik potyognak az égből Ausztráliában. Azt a szakértők sem tudják, mitől tűnnek részegnek a madarak, de lehetségesnek tartják, hogy valamilyen erjedő gyümölcsből lakmároznak.
jún. 6
14:26
Csaknem tízezren vettek részt a mellrák elleni küzdelem hétvégi rendezvényein (Infostart)
Csaknem tízezren vettek részt a mellrák elleni küzdelem hétvégi rendezvényein a budapesti Városligetben és környékén. A 4 kilométeres sétán kétszer annyian gyalogoltak, mint tavaly. A menethez ismert sztárok is csatlakoztak, akik a szakemberek mellett a megelőzés és a szűrővizsgálatok fontosságára hívták fel a figyelmet.
jún. 6
15:18
Elhunyt szívbetegek: a pacemaker örökölhető (WebBeteg)
Szívritmust szabályozó pacemakert vagy bonyolultabb változatát, a mellkasukba beültethető defibrillátort adományoztak végrendeletükben elhunyt szívbetegek - ismertették kutatók a Heart Rhythm Society 2010 nemzetközi kongresszusán.
jún. 6
15:36
Nem bírta a "nagy" meleget az 1-es villamos sínpárja (Infostart)
Autóbuszok viszik az utasokat az 1-es villamos vonalán a Bécsi út és a Lehel utca között, mert a meleg miatt megemelkedtek a sínek.
jún. 6
15:38
Megsérült egy árvízi védekezésen dolgozó rendőr Hernádcécén (Infostart)
Könnyebb sérülést szenvedett egy árvízi védekezésen dolgozó rendőr a Borsod megyei Hernádcécén - közölte az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője vasárnap délután az MTI-vel.
jún. 6
16:48
Folyatódtak az adománygyűjtések az árvízkárosultak javára (Infostart)
A hét végén is folytatódtak a különböző adománygyűjtések és -felajánlások az árvízkárosultak javára.
jún. 6
16:50
Ónod tartja magát (Infostart)
Ónod tartja magát, a településen sok százan megfeszítve dolgoznak, homokzsákok ezreivel erősítik, magasítják a töltést - mondta Tarnóczi József önkormányzati képviselő
jún. 6
16:52
Benzines kanna robbant fel egy nádudvari házban (Infostart)
Tűz ütött ki egy családi házban a Hajdú-Bihar megyei Nádudvaron vasárnap, amelyben egy benzines kanna is felrobbant. A balesetben egy házaspár is életveszélyesen megsérült, őket mentőhelikopterrel szállították Budapestre - közölte a megyei mentésvezető a balesetet követően
jún. 6
16:54
Új érettségi időpontok az árvíz miatt távol maradó diákoknak (Infostart)
Új vizsgaidőpontot biztosít az Oktatási Hivatal Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága annak a negyven észak-magyarországi érettségiző diáknak, akik az árvíz miatt nem tudtak megjelenni az emelt szintű érettségi vizsgákon.
jún. 6
16:56
Újabb telefonszámon lehet érdeklődni a kitelepített felsőzsolcaiakról (Infostart)
A miskolci Vörösmarty úti általános iskola, illetve a sportcsarnok munkatársainál is érdeklődhetnek a távolabb élő hozzátartozók a Felsőzsolcáról kitelepítettekről - közölte a Borsod megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vasárnap az MTI-vel.
jún. 6
16:58
Továbbra is közvetlen veszélyben Felsődobsza és Nagykinizs lakossága (Infostart)
Már 1300 embert mentettek ki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcáról, miközben közvetlen veszélybe került Felsődobsza és Nagykinizs lakossága. Edelényben az ivóvízhiány is gondokat okoz. Jelenleg nyolc megye, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Fejér területén van érvényben a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet. A…
jún. 6
17:06
Továbbra is közvetlen veszélyben Felsődobsza és Nagykinizs lakossága (Infostart)
Már 1300 embert mentettek ki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcáról, miközben közvetlen veszélybe került Felsődobsza és Nagykinizs lakossága. Edelényben az ivóvízhiány is gondokat okoz. Jelenleg nyolc megye, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Fejér területén van érvényben a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet. A…
jún. 6
18:18
Tetőzött a Sajó Felsőzsolcánál - megrázó képek az árvízről (Infostart)
Tetőzött a Sajó a Borsod megyei Felsőzsolcánál - ahonnan eddig 1300 embert kellett kitelepíteni - vasárnap 11 órakor 487 centiméteres vízállással. A folyó Sajószentpéter felett lassan apad.
jún. 6
19:30
A szívritmuszavar okai és rizikófaktorai (WebBeteg)
Az egészséges szívben nagyon kicsi a valószínűsége, hogy külső provokáló ingerek nélkül tartós arrhythmiák alakuljanak ki. A szerkezetileg károsodott szívben azonban a szív elektromos impulzusainak vezetése instabillá válhat.
jún. 6
20:24
Több mint 50 milliárdjába kerül Portugáliának az alkoholizmus (Infostart)
Minden huszonötödik halálesetet a túlzott alkoholfogyasztás okoz Portugáliában. A dél-európai ország jelenleg a nyolcadik helyen áll az alkoholfogyasztási világranglistán - adta hírül az UPI.
jún. 6
20:42
Könnyebben fogy, aki éhgyomorra edz (Infostart)
Több zsírt éget el a szervezetünk, ha nem eszünk edzés előtt - derül ki egy új kutatásból. A módszerrel könnyebb fogyni, a kevésbé fegyelmezetteknek viszont nem érdemes kipróbálni.
jún. 6
21:36
10 tanács az altató használatával kapcsolatban (WebBeteg)
Önnel is előfordult már, hogy hajnali háromkor ébren fekve bámulta az ébresztőóra zöld neonfényét arra gondolva, vajon fog-e valamennyit is aludni, mielőtt az megszólalna?

Keresés