2010. június 6. vasárnap

jún. 6
2:42
Talma új ruhája (Blikk)
MUGELLO – Újult erővel vág neki Talmácsi Gábor (29) a gyorsasági motoros világbajnokság Olasz Nagydíjának (Digi Sport, 12.05). Már a versenyruháján és a Hondáján is szemmel láthatóak a változások, új színekben pompázik.
jún. 6
7:12
Profi ökölvívás: Sylvester döntetlennel védte meg világbajnoki címét (She)
Szoros mérkőzésen, mindössze döntetlennel tudta megvédeni másodízben IBF középsúlyú világbajnoki címét Sebastian Sylvester.
jún. 6
7:14
Internazionale: Maicon tompított a Real Madrid-kérdésben (She)
Napokkal ezelőtt tett nyilatkozatán volt kénytelen tompítani Maicon, az olasz Internazionale brazil klasszisa. A válogatott oszlopos tagjaként éppen a dél-afrikai vb-re készülő, José Mourinho után a Real Madridhoz tartó(?) jobbhátvédnek hirtelen eszébe jutott, hogy 2014-ig szerződés köti a milánóiakhoz, akiknél speciel nagyon jól érzi magát.
jún. 6
7:48
Vb 2010: Vilmos herceg buzdítása az angol válogatott tagjainak (She)
Videoüzenetben lelkesítette az angol labdarúgó-válogatott játékosait Vilmos herceg. A felvételen a királyi család tagja arról beszél, hogy a megsérült Rio Ferdinand kiválása után se veszítsék kedvüket, az ország mögöttük áll.
jún. 6
8:06
Brazília: a Flamengo vendégeként nyert a Goias (She)
Az élvonalbeli brazil labdarúgó-bajnokság (Campeonato Brasileiro) hetedik fordulójában a Flamengo vendégeként nyert minimális különbséggel a Goias. A Fluminense ugyancsak idegenben jutott három ponthoz.
jún. 6
9:00
Vb 2010: kihagyja a japánok első meccsét Konno Jaszujuki (She)
Nem játszhat Japán első, Kamerun elleni csoportmérkőzésén Konno Jaszujuki a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, miután a védő az Elefántcsontpart ellen 2–0-ra elveszített pénteki felkészülési találkozón térdsérülést szenvedett.
jún. 6
9:02
NSO Tv: Szétesett a csapat, kivégzés lett a vége - Aczél Zoltán (She)
A Hollandia–Magyaroszág felkészülési mérkőzés (6–1) után rögtön Budapestre indult a magyar labdarúgó válogatott. A játékoson a repülőről leszállva nem voltak beszédes kedvükben, csupán a kapitány segítője, Aczél Zoltán értékelte a látottakat.
jún. 6
9:30
Viszik a tévét, mint a cukrot (Metropol)
A labdarúgó-világbajnokság közeledtével a műszaki boltok a karácsonyival vetekedő forgalmat várnak. A legnépszerűbbek a 82 centis képátlójú LCD tévék.
jún. 6
10:06
Drogba talán mégis játszhat (Metropol)
Sikeres műtéten esett át Bernben Didier Drogba, a világbajnokságra készülő elefántcsontparti labdarúgó-válogatott legjobbja, egyben csapatkapitánya, akinek pénteken eltört a könyökcsontja.
jún. 6
10:12
Liverpool: Torresért versenybe száll a City és a Chelsea - lapértesülés (She)
Újabb meghatározó spanyol alkalmazottját veszítheti el a Liverpool labdarúgócsapata: a menedzser Rafa Benítezt a gólerős támadó Fernando Torres követheti. Angol lapértesülések szerint Torres „kikiáltási ára” 70 millió angolt font lehet, a két érdeklődő pedig a Manchester City és a Chelsea.
jún. 6
11:06
Vb 2010: Casillas szerint az angoloknak a kapusposzt okozhatja a végzetét (She)
Az Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott kapusa, Iker Casillas szerint Anglia „klasszisa vitathatatlan”, viszont van gyenge pontjuk is a háromoroszlánosoknak, és ezt az ellenfelek kihasználhatják a dél-afrikai vb-n.
jún. 6
11:42
Vb 2010: Lampard szerint Rooneyt már nem lehet felingerelni (She)
Frank Lampard szerint hiába próbálják majd az amerikaiak felingerelni Wayne Rooneyt a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, nem érnek célt az utóbbi években lehiggadt játékosnál.
jún. 6
11:54
Benítez az Inter élén (Metropol)
Egyre valószínűbb, hogy Rafael Benítez váltja a Bajnokok Ligája-győztes Internazionale labdarúgócsapatának élén a Real Madridhoz távozott Jose Mourinhót.
jún. 6
12:00
MotoGP: Márquez látványos csatában szerezte meg első győzelmét (She)
Karrierje első futamgyőzelmét aratta Marc Márquez a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 kcm-es kategóriájában, a mugellói Olasz Nagydíjon. Márquez Nicolás Terolt, Pol Espargarót és Bradley Smitht előzte meg hatalmas csatában.
jún. 6
12:02
Vb 2010: megérkeztek a portugálok, a japánok, a görögök és a hollandok is (She)
Újabb válogatottak érkeztek meg a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság helyszínére. A legutóbbi érkezők között találjuk a szombaton még a magyar együttest lelépő hollandokat, a Cristiano Ronaldo vezette portugálokat, valamint a 2004-es Eb-győztes, második vb-döntőjükre utazó görögöket és a japánokat. A repülőtéren a megszokott fokozott rendőri felügyelet fogadta a nemzeti csapatokat.
jún. 6
12:36
Vb 2010: David Villa rúgja a büntetőket, Xavié a szabadrúgás és a szöglet (She)
A spanyol labdarúgó-válogatott gólerős támadója, a közelmúltban a Barcelonához szerződő David Villa lesz az együttes első számú büntető-végrehajtója a dél-afrikai világbajnokságon. A szabadrúgások és szögletek elvégzése elsődlegesen Xavi Hernández feladata lesz.
jún. 6
12:54
Rögbi: a Nagybánya nyerte meg a közép-európai kupasorozatot (She)
A Nagybánya rögbicsapata nyerte meg a közép-európai kupasorozatot (EDF Energy-kupa), miután a budapesti döntőben legyőzte a címvédő Temesvárt.
jún. 6
13:12
MotoGP: Iannone simán nyert, Talmácsi a 7. helyen végzett (She)
Az olasz Andrea Iannone imponáló magabiztossággal, nagy fölénnyel nyerte meg a Moto2-es Olasz Nagydíjat Mugellóban Sergio Gadea és Simone Corsi előtt. Talmácsi Gábor ugyan remekül rajtolt, de később visszaesett, a 7. helyen zárt.
jún. 6
13:24
Magyar bíró a brazil-észak-koreai meccsen (Behaviour)
Kassai Viktor vezeti június 15-én a Brazília-Koreai NDK mérkőzést a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.
jún. 6
14:00
Holland-magyar: megalázó vereség Amszterdamban (Behaviour)
A magyar labdarúgó-válogatott megalázó, 6-1-es vereséget szenvedett szombaton a világbajnokságra készülő hollandoktól Amszterdamban.
jún. 6
14:06
Dragon ob: a Gömbös, Detre, Takács trió szerzett bajnoki címet (She)
Szombaton befejeződött az Erste Private Banking által támogatott országos dragonbajnokság. A gyenge, 4-6 csomós szélben mintegy kétórás futamon dőlt el a győzelem és a magyar bajnoki cím sorsa. A nemzetközi versenyt – immár harmadszor, 2008 és 2009 után ismét – a német Vincent Hoesch, Peter Liebner és Thomas Mayer nyerte meg, ők hárman kiváló vitorlázással az utolsó futamon elsők lettek. A magyar…
jún. 6
14:08
Motorcsónak-vb: Havas Attila megvédte címét Lengyelországban (She)
Megvédve címét Havas Attila nyerte meg a motorcsónakos O-700-as kategória világbajnokságát.
jún. 6
14:24
Talmácsi hetedik (Infostart)
Talmácsi Gábor a hetedik helyről indulva hetedikként ért célba a Moto2 géposztályban a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Olasz Nagydíján, Mugellóban.
jún. 6
14:36
Benítez váltja Mourinhót az Inter élén? (Behaviour)
Egyre valószínűbb, hogy Rafael Benítez váltja a Bajnokok Ligája-győztes Internazionale labdarúgócsapatának élén a Real Madridhoz távozott Jose Mourinhót.
jún. 6
14:42
Vb 2010: Japán önbizalom-növelő sikert aratna, még egy meccset szervez (She)
A japán labdarúgó-válogatott szakmai vezetősége arra kérte a szövetséget, hogy szervezzen még egy felkészülési mérkőzést a pocsék formában levő és önbizalomhiánnyal küszködő csapatnak a dél-afrikai világbajnokság előtt.
jún. 6
14:54
Talmácsi hetedik az Olasz Nagydíjon (Metropol)
Talmácsi Gábor a hetedik helyről indulva hetedikként ért célba a Moto2 géposztályban a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Olasz Nagydíján, Mugellóban.
jún. 6
16:12
Póker: Phil Laak rekordot döntött, több mint 79 órát játszott egyhuzamban (She)
Világcsúcsot állított fel Phil Laak profi pókerjátékos Las Vegasban: helyi idő szerint szombatig több mint 79 órán át játszott egyhuzamban, megdöntve az addigi rekordot.
jún. 6
16:30
FTC: Pisanjuk feljutott a Szolnokkal, de a felkészülést már az Üllői úton kezdi (She)
Mint tegnap beszámoltunk róla, a Vác vereségével eldőlt, hogy a Szolnok feljutott a labdarúgó élvonalba. A csapatban kölcsönben szerepelt a ferencvárosi Igor Pisanjuk, aki 12 bajnoki mérkőzésen 9 gólt szerzett. A támadó az új szezonra való felkészülést már ismét az Üllői úton kezdi meg.
jún. 6
16:32
Magyar válogatott: az utóbbi 13 év legsúlyosabb veresége (She)
A hollandoktól szombaton Amszterdamban elszenvedett 6–1-es vereséget megelőzően legutóbb közel 13 éve kapott ki legalább öt góllal a magyar labdarúgó-válogatott.
jún. 6
16:48
Pólós változásokról döntött a LEN kongresszusa (Infostart)
A korábbi tizenöt helyett csapatonként húsz játékos vehet részt az Eb-ken, így már az augusztus végi-szeptember eleji zágrábi vízilabda Európa-bajnokságon is - döntött a kontinentális szövetség, a LEN a ciprusi Limasszolban tartott kongresszusán.
jún. 6
16:48
Inter: Benítez kevesli a pénzt, tíz millió eurót akar évente (She)
Olasz lapértesülés szerint a Liverpooltól búcsúzó, az Interhez tartó Rafa Benítez kevesli a milánói klub által ajánlott, 5.5-6 millió euró körüli éves fizetési ajánlatot, a spanyol szakember 10 milliót akar.
jún. 6
17:18
Az utóbbi 13 év legsúlyosabb veresége (Metropol)
A hollandoktól szombaton Amszterdamban elszenvedett 6-1-es vereséget megelőzően legutóbb közel 13 éve kapott ki legalább öt góllal a magyar labdarúgó-válogatott.
jún. 6
17:24
Ökölvívó Eb: Bacskai Balázs viszi a hátán a csapatot (She)
A 69 kilogrammban induló Bacskai Balázs második meccsén nyert a litván Egidijus Kavaliauskas ellen, így negyeddöntős a moszkvai Európa-bajnokságon.
jún. 6
17:42
Roland Garros: Nadalé a trófea és a világelsőség (She)
Rafael Nadal 6:4, 6:2, 6:4-re nyert Robin Söderling ellen a Roland Garros férfi egyesének döntőjében, így ötödször is megnyerte a párizsi Grand Slam-tornát. A spanyol játékos sikere azt is jelenti, hogy hétfőtől ismét ő vezeti a világranglistát.
jún. 6
17:44
Kerékpár: Carrara nyert Luxemburgban, Armstrong harmadik (She)
Az olasz Matteo Carrara nyerte meg a luxemburgi kerékpáros körversenyt, megelőzve a 2009-es győztes Frank Schlecket, míg az amerikai Lance Armstrong a harmadik helyen végzett az összetettben.
jún. 6
17:54
Nadal ötödször nyert Párizsban (Metropol)
A második helyen kiemelt, 24 esztendős Nadal játszmaveszteség nélkül nyerte meg a viadalt, és hétfőtől ismét a világranglista éllovasa lesz.
jún. 6
18:18
Rafael Nadal visszaült a Roland Garros trónjára (Infostart)
A spanyol Rafael Nadal nyerte a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesét, miután a vasárnapi döntőben 6:4, 6:2, 6:4-re győzött a svéd Robin Söderling ellen.
jún. 6
18:18
Empoli: Alfredo Agliettit nevezték ki a csapat új vezetőedzőjének (She)
A Serie B-ben szereplő Empoli a korábban a Sampdoria utánpótlás csapatát irányító Alfredo Agliettit nevezte új vezetőedzőjének.
jún. 6
18:20
Úszás: Gyurta Dániel száz mellen japán riválisát is legyőzte a Mare Nostrumon (She)
Ami nem sikerült szombaton 200 méter mellen, az összejött vasárnapon százon a Mare Nostrum-sorozat monte-carlói állomásán: Gyurta Dániel maga mögé utasított mindenki, vagyis legyőzte - többek között - a táv kétszeres olimpiai bajnokát, a japán Kitadzsima Koszukét is.
jún. 6
18:36
Barcelona: a katalánok védője a Bayern Münchenben folytathatja (She)
Katalán sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy a Barcelona ukrán hátvédje, Dmitro Csihrinszkij elhagyja a gránátvörös-kékeket és a Bayern Münchenben folytatja pályafutását.
jún. 6
19:12
Ralikrossz Eb: Isachsen nyert Nyírádon, Harsányi 14., Kotán 16. (She)
Hihetetlen izgalmakban, drámai fordulatokban, szoros befutókban és vas a vas elleni küzdelmekben gazdag döntőket izgulhattak végig a Nyirádra kilátogatók a 2010-es magyar ralikrossz Európa-bajnoki futam végső tűzijátékaként. A csúcskategóriában a címvédő Sverre Isachsen, a divízió 1/A-ban a B-döntőből feljutó Jaroslav Kalny, a divízió 2-ben pedig a pályafutása első Eb-futamgyőzelmét arató Lars…
jún. 6
19:24
Gyurta legyőzte Kitadzsimát (Metropol)
Gyurta Dániel aranyérmes lett vasárnap 100 m mellen a Mare Nostrum elnevezésű úszósorozat első, monte-carlói állomásán.
jún. 6
19:30
Vb 2010: megvizsgálták Robbent, csak hétfőn lesz nyilvános az eredmény (She)
Arjen Robben, a holland labdarúgó-válogatott sztárja nem tartott a társakkal Dél-Afrikába, miután egy szerencsétlen mozdulat következtében megsérült a magyarok elleni szombati felkészülési mérkőzésen. A korábbi híreknek megfelelően a mai nap folyamán elvégezték a szükséges vizsgálatokat, de a holland szövetség tájékoztatása szerint csak a hétfői nap folyamán hozzák nyilvánosságra az eredményt.
jún. 6
19:32
NB II, Keleti csoport: gálázva szerezte meg a bajnoki címet a Szolnok (She)
Gálázva szerezte meg a bajnoki címet az NB II Keleti csoportjában a Szolnoki MÁV, amely a Baktalórántháza 6–0-s kiütésével azt is megünnepelte, hogy tegnap feljutott az élvonalba.
jún. 6
19:42
Holland-magyar: az utóbbi 13 év legsúlyosabb veresége (Behaviour)
A hollandoktól szombaton Amszterdamban elszenvedett 6-1-es vereséget megelőzően legutóbb közel 13 éve kapott ki legalább öt góllal a magyar labdarúgó-válogatott.
jún. 6
19:48
Juventus: Diego nem illik a csapatba, Del Pieróék nem eladók - Marotta (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus készen áll eladni Diegót, miután a klub sportigazgatója, Beppe Marotta szerint a brazil válogatott középpályás nem illik az új vezetőedző, Luigi Delneri által előnyben részesített 4-4-2-es felállásba.
jún. 6
19:50
Tenisz: csak Mikó jutott tovább a selejtezőből az Antalis-kupán (She)
A hat magyar játékos közül egyedül Mikó Zsófia jutott tovább a selejtezőből vasárnap azon a 25 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán, amelyen a főtábla mérkőzései jövő kedden kezdődnek a Grand Slam Park Teniszklubban, Budapesten.
jún. 6
20:00
Botrány és pánik a Nigéria-Észak-Korea meccsen (Behaviour)
Kilenc ember, köztük egy rendőr is megsérült, amikor pánik tört ki vasárnapi a Nigéria-Koreai NDK labdarúgó világbajnoki felkészülési mérkőzésen, a Johannesburg közelében lévő Makhulong Stadionban.
jún. 6
20:06
NB II, Nyugati csoport: Sowunmi góljával megelőzte a Siófok a Gyirmótot (She)
Igaz, hogy csak egy hajrában szerzett góllal, de végül kihasználta a Gyirmót tegnapi botlását a Siófok. Horváth Károly vezetőedző együttese Sowunmi Thomas góljával 1–0-ra győzött a Kaposvölgye otthonában, ezzel egypontos előnyre tett szert győri riválisával szemben a feljutásért folyó csatában.
jún. 6
20:08
Vb 2010: Gourcuff megvédte az utóbbi mérkőzéseken gólképtelen Anelkát (She)
Yoann Gourcuff szerint igazságtalanság lenne kizárólag Nicolas Anelkát okolni amiatt, hogy a csatár nem talált be a francia labdarúgó-válogatott legutóbbi három felkészülési mérkőzésén.

Keresés