2010. június 30. szerda

jún. 30
0:01
Videó: a számítógép szerint David Villa gólja lesről született (She)
Egy számítógépes elemzés szerint a Spanyolország–Portugália (1–0) világbajnoki nyolcaddöntőben David Villa gólja lesről született. A gép kimutatása alapján Villa 22 centiméterrel állt közelebb a kapuhoz a védőknél, vagyis a szabályok szerint a találat érvénytelen. Asszisztens legyen a talpán, akinek a szeme ezt érzékeli...
jún. 30
0:33
Átigazolások: kedden a DVSC és a Győr volt a „király” - összefoglaló (She)
A hétfői nagy átigazolási roham után kedden kevésbé voltak aktívak a Soproni Liga csapatai a honi piacon, de azért ma is adtak munkát az MLSZ átigazolási bizottságának, elsősorban a Debrecen és a Győr.
jún. 30
1:09
Vb 2010: Ön hogyan értékelné C. Ronaldo és Villa teljesítményét? (She)
Cristiano Ronaldo ezúttal sem villogott, David Villa ismét győzelemre vezette a spanyol armadát – Spanyolország a labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében 1–0-ra legyőzte Portugáliát, osztályozza a két csapat teljesítményét!
jún. 30
6:51
MOB: Schmitt Pál lett Magyarország új köztársasági elnöke (She)
Az Országgyűlés kedden köztársasági elnökké választotta Schmitt Pált, aki hivatalosan augusztus 6-tól tölti be a pozíciót.
jún. 30
6:51
Utolsó Tourjára készül Armstrong (Behaviour)
"Ez lesz az utolsó Tour de France" - tudatta twitter oldalán a 38 éves Lance Armstrong, a francia országúti kerékpáros viadal hétszeres győztese.
jún. 30
6:53
Vb 2010: a játékvezetők készek a videobíró alkalmazására (She)
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság játékvezetői nyitottak a videobíró bevezetésére. Órákkal azután, hogy Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke kedden elnézést kért a vb-n történt egyértelmű bírói tévedésekért, és bejelentette, hogy már a jövő hónapban napirendre tűzik a videobíró alkalmazásának kérdését, a sípmesterek közleményben jelezték: készen állnak a…
jún. 30
6:55
Tenisz: tizenegy éves kihagyás után vereséggel tért vissza Thomas Muster (She)
Tizenegy évvel utolsó profi mérkőzése után visszatért Thomas Muster, az osztrákok 1995-ben Roland Garros-győztes teniszezője. A „come back" azonban nem sikerült túl fényesre.
jún. 30
7:27
NSSZ: a szervezet elnöke kéri az adókedvezmény kiterjesztését (She)
A Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) az országgyűlés sport- és turisztikai bizottságához, Réthelyi Miklóshoz, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetőjéhez és a parlamenti pártokhoz fordul azért, hogy a látványsportokon kívül minden NSSZ-tagsággal rendelkező sportági szakszövetség támogatása esetén igénybe vehető legyen az adókedvezmény.
jún. 30
7:29
Öttusa: éremremények és Vörös-búcsú a debreceni Eb-n (She)
A magyar válogatott – a hagyományoknak megfelelően – éremszerzési reményekkel áll rajthoz a júliusi, hazai rendezésű öttusa Európa-bajnokságon, melyen hivatalosan is elbúcsúztatják a visszavonuló olimpiai bajnok Vörös Zsuzsannát.
jún. 30
7:31
Újpest: a Nordsjaelland sportigazgatója Korcsmárt dicsérte (She)
Az Újpest FC utánpótlás-válogatott játékosa, Korcsmár Zsolt a Koppenhágához közeli Farumba, a dán kupagyőztes Nordsjaelland labdarúgócsapatához utazott, ahol egyhetes tesztelésen vesz részt. Az Európa-ligában induló klub sportigazgatója, Jan Laursen a magyar légiósjelöltet dicsérte.
jún. 30
7:45
Vb 2010: a FIFA „bírófőnöke" elégedett a játékvezetéssel (She)
Miközben Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke egyre nyitottabb a videobíró bevezetésére, a FIFA szakmai bizottságának vezetője elégedett a dél-afrikai világbajnokságon látott játékvezetéssel.
jún. 30
8:03
Mainz: a Bancéért kapott 4-5 millió euróból vehetik meg Szalait (She)
A német Mainz labdarúgócsapata nem mondott le Szalai Ádám megszerzéséről, tovább tárgyal a spanyol Real Madriddal a válogatott támadó vételáráról. Az ügylet gazdasági hátterét elősegítheti, ha a Mainz jó pénzért eladja egyik keresett értékét, Aristide Bancét.
jún. 30
8:21
Vb 2010: hét csoportelső jutott be a negyeddöntőbe - új rekord (She)
Spanyolország és Paraguay keddi továbbjutásával újabb két csoportelső került be a negyeddöntőbe, amivel megdőlt a labdarúgó-világbajnokságok vonatkozó rekordja.
jún. 30
8:21
A bíróknak nincs gondja a videobíróval (Metropol)
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság játékvezetői nyitottak a videobíró bevezetésére. Órákkal azután, hogy Joseph Blatter, a FIFA elnöke kedden elnézést kért a vb-n történt egyértelmű bírói tévedésekért, és bejelentette, hogy már a jövő hónapban napirendre tűzik a videobíró alkalmazásának kérdését, a sípmesterek közleményben jelezték: készen állnak a technológia használatára.
jún. 30
8:23
Vb 2010: Nelson Mandela a döntőn már ott lehet (She)
Várhatón megjelenik a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság döntőjén Nelson Mandela, az ország első színes bőrű elnöke.
jún. 30
8:25
Udinese: Antonio Candreva visszatért, de most a Fiorentina vinné (She)
Antonio Candreva visszatért az olasz Udinese labdarúgócsapatához, de vélhetően ismét csak átmenetileg: a Fiorentina szeretné szerződtetni az olasz válogatott bő vb-keretébe is meghívott középpályást.
jún. 30
8:39
NBA: Paul Pierce is szabadügynöknek áll, lemond 21.5 millióról (She)
Az ESPN információja szerint az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Boston Celtics egyik alapjátékosa, Paul Pierce kivásárolja magát szerződése utolsó esztendejéből, és szabadügynökként jobb ajánlatot vár.
jún. 30
8:57
Wimbledon: szurkol a Babos-tábor, Fucsovicsot mindig is ez a verseny izgatta (She)
Saját tábora szurkol a harmadik helyen kiemelt Babos Tímeának, aki kedden bejutott a juniorverseny nyolcaddöntőjébe Wimbledonban. A másik magyar, Fucsovics Márton tervei között különleges helyet foglal el az angliai verseny.
jún. 30
8:59
Felkészülés: Leandro csapata újra nyert, gólt továbbra sem kapott (She)
A labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjére készülő Omonia Nicosia a harmadik felkészülési mérkőzését is 1–0-ra nyerte meg ausztriai edzőtáborában, ellenfele a svájci élvonalbeli St. Gallen volt.
jún. 30
9:01
Jégkorong: a Montreal Juniors csapott le Hári Jánosra (She)
A CHL-drafton tizenkettedik helyen jegyzett tehetséges magyar jégkorongozó, Hári János Quebec Major Junior Hockey League-ben (QMJHL) szereplő a Montreal Juniorsban folytatja pályafutását.
jún. 30
9:15
Futsal: taktikát tanítana, nyelvet tanulna a Győr új vezetőedzője (She)
A magyar bajnok és kupagyőztes Duna Takarék ETO futsalcsapatának új vezetőedzője, Paco Araujo szerint elsősorban a győri csapat taktikai tudását kell erősítnei. A szakember emellett mihamarabb megtanulná a nyelvet is. Erről az etofutsal.hu-nak nyilatkozott a spanyol tréner.
jún. 30
9:17
Oroszország: svájci válogatottal erősödhet Huszti Szabolcs csapata (She)
Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Zenit Szentpétervár ajánlatot tett az olasz Sampdoriának Reto Ziegler megvásárlására.
jún. 30
9:33
Atlétika: Kiss az országos csúcsnál jobb eredménnyel második Moszkvában (She)
Kitűnő eredményt ért el Kiss Dániel a moszkvai nemzetközi versenyen: a 110 méteres gátfutásban 13.20 másodperccel második lett. Ideje lényegesen jobb, mint a kilenc nappal ezelőtt a budapesti csapat Európa-bajnokságon felállított 13.32 másodperces országos csúcsa, ám a megengedettnél erősebb hátszél miatt nem hitelesíthető rekordként.
jún. 30
9:35
Túraautó-vb: Michelisz Norbert dobogóra állna Portimaóban (She)
A két héttel ezelőtti belgiumi viadal után július 2–4. között azon a portugál pályán folytatódik a túraautó-világbajnokság (WTCC), amelyen Michelisz Norbert, a Zengő-Dension Team versenyzője tavaly nyerni tudott a spanyol bajnokságban.
jún. 30
9:51
Németország: Megvolt az esélyünk, hogy ott legyünk - Torghelle (She)
Torghelle Sándor az augsburgi feszültség után derűsen várja a bajnoki rajtot, góljaival szeretné feljutáshoz segíteni új csapatát, a német labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Fortuna Düsseldorfot – többek között erről szól a Westdeutsche Zeitung cikke, amelyben eddigi pályafutása áttekintése mellett a világbajnokságról, terveiről kérdezték a magyar támadót.
jún. 30
9:53
Vb 2010: Hinnünk kell magunkban és a győzelmünkben - Van Marwijk (She)
Hatalmas kihívásnak nevezte a brazilok elleni világbajnoki negyeddöntős összecsapást Bert van Marwijk, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
jún. 30
10:09
Férfi kézilabda: Lino Cervar nem várt tovább Kiril Lazarovra (She)
Nem várt tovább a Metalurg Szkopje férfi kézilabdacsapatának trénre, Lino Cervar a világ egyik legjobb játékosának tartott Kiril Lazarovra, és az Emsdeten horvát válogatottban is számításba vett 27 éves, 202 centiméteres átlövőjével, Duje Miljakkal erősítette meg együttesét.
jún. 30
10:11
Ligue 1: Mathieu Bodmer a Lyontól a PSG-hez szerződött (She)
A PSG-ben folytatja pályafutását a Lyon francia futballistája, Mathieu Bodmer.
jún. 30
10:27
Vb 2010: az argentin Tévez csalódott lenne, ha nem nyernének vb-t (She)
Carlos Tévez, az argentin labdarúgó-válogatott támadója csalódott lenne, ha nem nyernék meg a dél-afrikai világbajnokságot.
jún. 30
10:29
Belgium: az Anderlecht kapusa nagyon bízik Juhász maradásában (She)
Silvio Proto, az Anderlecht kapusa egyebek mellett azt nyilatkozta a belga La Derniere Heure című lapnak, hogy reményei szerint az alapozásba a héten bekapcsolódó Juhász Roland nem hagyja el a belga labdarúgó-bajnokságban legutóbb aranyérmet szerző csapatot.
jún. 30
10:45
Csodálatos magyar pólós siker az Egyesült Államokban (Infostart)
A kanadaiaktól elszenvedett vereség után a második fordulóban javított a magyar női vízilabda-válogatott a Világliga kaliforniai nyolccsapatos Szuperdöntőjében: csoportjában Petrovics Mátyás alakulata büntetőkkel nyert az olimpiai bajnoki címvédő hollandok ellen.
jún. 30
10:45
DVSC: már Balmazújvárosban készül a szezonra a bajnokcsapat (She)
Kedd délelőtt még az Oláh Gábor utcai dobópályán edzett a Soproni Liga bajnoka, a DVSC-TEVA labdarúgócsapata, majd a társaság elutazott Balmazújvárosba, ahol szombatig marad – írja a dvsc.hu.
jún. 30
10:45
David Villa ígéri, lendületben marad (Metropol)
Újabb találatokat és továbbjutást "ígért" David Villa, a világbajnoki negyeddöntős spanyol labdarúgó-válogatott négygólos támadója, aki az argentin Gonzalo Higuaínnal és a szlovák Robert Vittekkel együtt vezeti a "mesterlövészek" listáját.
jún. 30
10:47
Beckhamékhez látogat a Real Madrid (Infostart)
A David Beckhamet is foglalkoztató Los Angeles Galaxyhez látogat augusztusban a Real Madrid labdarúgócsapata.
jún. 30
11:03
Németország: Megvolt az esélyünk, hogy ott legyünk a vb-n - Torghelle (She)
Torghelle Sándor az augsburgi feszültség után derűsen várja a bajnoki rajtot, góljaival szeretné feljutáshoz segíteni új csapatát, a német labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Fortuna Düsseldorfot – többek között erről szól a Westdeutsche Zeitung cikke, amelyben eddigi pályafutása áttekintése mellett a világbajnokságról, terveiről kérdezték a magyar támadót.
jún. 30
11:05
Nyereményjáték: játsszon foci-vb-s kvízünkkel, és nyerjen mindennap! (She)
Kövesse a labdarúgó-világbajnokság eseményeit, és válaszoljon helyesen a Nemzeti Sport Online kvízjátékán feltett kérdésekre. Mindennap új próba és új nyeremény vár Önre, így a vb alatt 31 alkalommal van lehetősége megnyerni az NSO értékes nyereményeit! Keddi nyertesünk: Tőzsér Szabina. Gratulálunk!
jún. 30
11:07
Videoton: a Mezey által kinézett védő a Celticet választotta (She)
Mezey György vezetőedző szerint áttörést jelenthet a Videoton és a magyar labdarúgás életében, hogy sikerült a fehérváriaknak megszerezni Bojan Djordjicot és Martin Kayongo-Mutumbát. A szakvezető azt is elmondta, hogy szerettek volna egy védőt is igazolni, aki azonban a Celticet választotta. Erről a vidi.hu számolt be.
jún. 30
11:21
Női vízilabda: a holland olimpiai bajnokon vett elégtételt a válogatott (She)
A magyar női vízilabda-válogatott 8–8-as döntetlent követően ötméteresekkel 7–6-ra nyert az olimpiai címvédő holland válogatott ellen az Egyesült Államokban zajló világliga szuperdöntőjében – adta hírül a nemzeti csapat honlapja, az nvv.hu. Csapatunk első találkozóján 11–9-es vereséget szenvedett Kanadától.
jún. 30
11:23
Felkészülés: az LA Galaxy is a Real Madrid nyári ellenfelei között (She)
A Los Angeles Galaxyval is megmérkőzik a nyáron a spanyol labdarúgó-bajnokságban legutóbb ezüstérmes Real Madrid. A találkozóra augusztus 7-én kerül sor.
jún. 30
11:57
Női vízilabda: az olimpiai bajnok hollandokon vett elégtételt a válogatott (She)
A magyar női vízilabda-válogatott 8–8-as döntetlent követően ötméteresekkel 7–6-ra nyert az olimpiai címvédő holland válogatott ellen az Egyesült Államokban zajló világliga szuperdöntőjében – adta hírül a nemzeti csapat honlapja, az nvv.hu. Csapatunk első találkozóján 11–9-es vereséget szenvedett Kanadától.
jún. 30
11:59
Pápa: Nagyon motivált vagyok, érzem a bizalmat - Tóth Norbert (She)
Elsősorban a több játéklehetőség reményében írt alá az Újpestről távozó Tóth Norbert a Pápához, és nagy örömére szolgál, hogy újra egy célért küzdhet az edző Véber Györggyel és a kapus Szűcs Lajossal – derül ki abból az interjúból, amit a pápai klub honlapja készített a csatárral.
jún. 30
12:01
Vb 2010: Robinho egyelőre nem elégedett a teljesítményével (She)
A brazil Robinho szeretne jobban futballozni, mint azt eddig tette a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.
jún. 30
12:15
Kerékpát: EPO-használat miatt két évre eltiltották Thomas Frei-t (She)
EPO-használat miatt két évre eltiltották a versenyzéstől a svájci kerékpárost, Thomas Frei-t.
jún. 30
12:15
Ronaldo köpködött és bánkódott (Metropol)
Dicstelenül és dühösen vonult le kedden utolsó dél-afrikai világbajnoki mérkőzéséről Cristiano Ronaldo, a spanyolok elleni nyolcaddöntőt 1-0-ra elvesztő portugálok futballsztárja.
jún. 30
12:33
Kerékpár: EPO-használat miatt két évre eltiltották Thomas Frei-t (She)
EPO-használat miatt két évre eltiltották a versenyzéstől a svájci kerékpárost, Thomas Frei-t.
jún. 30
12:33
Védővel és kapussal erősített a Debrecen (Behaviour)
Poleksic eltiltása miatt a kapusgondokkal küzdő magyar bajnok DVSC leigazolta a litván válogatott Mindaugas Malinauskast. Ezen kívül még egy horvát származású, német védő is érkezett a bajnokhoz, Dajan Simac személyében.
jún. 30
12:35
Zalaegerszeg: ugrás a tiranai ismeretlenbe, Rudnevs nélkül (She)
Bár nem tudták kellőképpen elemezni az ellenfél játékát, Csank János vezetőedző bízik abban, hogy a ZTE labdarúgócsapata is szolgál néhány meglepetéssel a KF Tiranának a csütörtöki Európa-liga-találkozón.
jún. 30
12:37
Milan: nyolcmillió eurót fizetnének a Barca-védőért - lapértesülés (She)
Az Il Corriere dello Sport értesülései szerint az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan nyolcmillió eurós ajánlatot tett a Barcelona tulajdonában lévő Martín Cáceresért.
jún. 30
12:39
Jótékonyság: több mint 2.5 millió forint jött össze a hokis relikviákból (She)
A szendrői árvízkárosultak megsegítésére összefogott a magyar jégkorong-társadalom, amelynek jeles tagjai árverésre bocsátottak jó néhány személyes relikviát. A Magyar Jégkorongszövetség és a jegkorong-blog.hu közös szervezésében lebonyolított árverésen 2 569 441 forint gyűlt össze – a vatera.hu lemondott a licitálásokon megszokott jutalékáról –, amelyet a szövetség saját költségvetéséből…
jún. 30
12:41
NHL: Kosztyicin a Nashville Predatorsben folytatja (She)
A fehérorosz Szergej Kosztyicin csapatot váltott az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL): a Montreal Canadienstől a Nashville Predatorshöz igazolt.

Keresés