2010. június 4. péntek

jún. 4
0:00
Strandfoci: a mieink a római Európa-kupán vesznek részt a hétvégén (She)
Első idei erőpróbájára készül a magyar strandlabdarúgó-válogatott, csapatunk a római Európa-kupán vesz részt hétvégén. A mieink az elmúlt napokban Gyöngyösön gyakoroltak az új szövetségi edző, Massimiliano De Celis irányításával.
jún. 4
6:48
"Az érzelmeimet nem tudom palástolni" (Behaviour)
Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a németek elleni (0-3) felkészülési mérkőzés után azt nyilatkozta, nem érné váratlanul a menesztés. Orbán Viktor miniszterelnök hónapokkal hivatalba lépése előtt kritizálta a holland szakember munkáját, s a sportág rajongójaként aligha nézi sokáig, hogy a nemzeti csapat (szerinte) rossz kezekben van.
jún. 4
6:50
Fogadásból lesz világbajnok a kis Ungvári? (Behaviour)
Amikor Bécs felé, az Európa-bajnokságra utazott Bíró Tamás mesteredző két kedvenc tanítványával, az Ungvári-testvérekkel, kötött velük egy megállapodást: ha valamelyik aranyat nyer, akkor elindul a masters-vb-n.
jún. 4
6:52
"Egy meccs legyen 5-3, abban van poén" (Behaviour)
Mához egy hétre a Dél-Afrika-Mexikó (16 óra) találkozóval kezdetét veszi a XIX. labdarúgó-világbajnokság. Az eseményre - miként az előző ötre - a magyar nemzeti gárda nem jutott ki, de ez nem jelenti, hogy egyetlen honfitársunk sem lesz részese a fiesztának.
jún. 4
7:06
Nullától V-ig, avagy vb-hírek egy héttel a rajt előtt. (Behaviour)
Háromfélidős találkozó, Rooney a 10-es, a francia játékosok már győztek: összeállítás a vb közeledtével az esemény legfrissebb híreiből.
jún. 4
7:12
Ferencváros: Csordás Csaba és Ivancsics Gellért is érkezhet (She)
A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetői már bejelentették Rodenbücher István és Nagy Patrik megszerzését, a Nemzeti Sport információi szerint pedig a kecskeméti Csordás Csaba és a legutóbb az NB II-ben szereplő Ivancsics Gellért is csatlakozhat Prukner László csapatához.
jún. 4
7:30
Jótékonyság: fradisták a gáton - az árvízvédelemben segédkeznek (She)
A Ferencváros Szurkolók Szövetsége (FSzSz) felvette a kapcsolatot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelmi igazgatósággal, és felajánlotta segítségét az árvízvédelmi munkában.
jún. 4
7:32
Újpest: korábbi ferencvárosi csatár érkezhet a Megyeri útra (She)
A Nemzeti Sport információi szerint az Újpest FC szeretné szerződtetni a Videotontól Sifter Tamást és a korábban a Ferencvárosban is futballozó Sitku Illést.
jún. 4
8:24
NB II: ingyen távozhat Ajkáról a góllövőlista vezetője (She)
Lejár a szerződése Mihalecz Péternek, az NB II Nyugati csoportjában szereplő FC Ajka csatárának.
jún. 4
8:42
Atlétika: ötven évesen is rajthoz áll az olimpiai- és világbajnok futónő (She)
A hét végi postojnai versenyen ismét rajthoz áll Merlene Ottey. A jamaicai születésű vágtázó hét olimpián indult, szülőhazájának kilenc olimpiai és 14 világbajnoki érmet nyert, 2002 óta szlovén színekben versenyez.
jún. 4
8:44
FTC: Szász András szerint csak jövőre kezdődhet el a stadionrekonstrukció (She)
Minden jel arra utal, hogy csak jövőre kezdődhet el a ferencvárosi stadionrekonstrukció: a tulajdonost képviselő Szász András elárulta, jó ideig még biztosan nem szerepelhet a felújított arénában a labdarúgócsapat.
jún. 4
8:46
Videoton: több mint 30 év után felújítják a gyepszőnyeget (She)
Több mint 30 év után teljesen felújítják a székesfehérvári Sóstói Stadion centerpályájának gyepszőnyegét – olvasható a Videoton labdarúgócsapatának hivatalos honlapján.
jún. 4
8:54
Mihajlovic lett a Fiorentina edzője (Metropol)
A szerb Sinisa Mihajlovic lett az olasz élvonalban szereplő Fiorentina labdarúgócsapatának vezetőedzője - jelentette be a firenzei klub csütörtökön este.
jún. 4
9:00
Inter: megvolt az első kapcsolatfelvétel Benítezzel - lapértesülés (She)
Az olasz La Gazzetta dello Sport mai száma arról számolt be, hogy a tegnapi nap folyamán megtörtént az első kapcsolatfelvétel az Internazionale és a Liverpooltól távozó Rafa Benítez között.
jún. 4
9:36
Olimpia: fegyveres támadást élt túl a paraguayi bizottság elnöke (She)
Fegyveres támadást élt túl Ramón Zubizarreta, a Paraguayi Olimpiai Bizottság elnöke.
jún. 4
9:48
Huszonhat éve nyertek utoljára a magyarok (Metropol)
Szombaton 14 órától Amszterdamban 13. alkalommal találkozik egymással a magyar és a holland labdarúgó-válogatott.Az eddigi összecsapásokon mindkét gárda öt-öt sikert könyvelhetett el a két döntetlen mellett.
jún. 4
10:30
Alpesi sí: 2015-ben az Egyesült Államokban lesz a világbajnokság (She)
A coloradói Beaver Creek és Vail adhat otthont a 2015-ös alpesisí-világbajnokságnak. Az amerikaiak a svájciakat és az olaszokat előzték meg a rendezési jogért folyó versengésben.
jún. 4
11:06
Ferencváros: Prukner László szakmai igazgatóként fog dolgozni (She)
Az FTC Zrt. az Albert-stadionban tartott sajtótájékoztató keretében mutatta be a labdarúgócsapat új vezetőjét, Prukner Lászlót, aki  szakmai igazgatóként fog dolgozni a zöld-fehéreknél.
jún. 4
11:24
Hat év után távozott Benitez (Infostart)
A Liverpool Football Club hivatalos közleményben tudatta a szurkolókkal, hogy Rafael Benitez közös megegyezéssel felbontotta a szerződését a klubbal, és hat év után távozik az Anfield Roadról.
jún. 4
11:26
Lemondott Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója (Infostart)
Bejelentette lemondását Berki Krisztián, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.
jún. 4
11:54
Szigeti Sportvarázs péntektől vasárnapig a Margitszigeten (Metropol)
Olimpiai bajnokok részvételével kerül sor az idei Szigeti Sportvarázs elnevezésű szabadidősport-rendezvényre, amely pénteken 14 órakor kezdődik a Margitszigeten.
jún. 4
12:18
Női vízilabda világliga: az első körben Budapesten selejteznek (She)
Szerdától vasárnapig a margitszigeti Széchy uszoda ad otthont a női vízilabda világliga európai 1–es csoportja első, budapesti selejtezőkörének, amelyben a magyar válogatott házigazdaként találkozik az oroszok, az olaszok, a németek és a britek legjobbjaival.
jún. 4
12:30
Dulakodással indult az NBA döntője (Behaviour)
A 2008-as döntő legjobbjává (MVP) választott Paul Pierce, illetve Ron Artest dulakodásával és technikai hibájával rajtolt az Észak-Amerikai Profi Kosárlabdaliga (NBA) nagydöntőjének első mérkőzése, amit aztán kemény, de magabiztos játékkal 102-89-ra nyert a Los Angeles Lakers.
jún. 4
13:06
Benizet egymilliárddal lép le (Behaviour)
2005-ben Bajnokok Ligája győzelemig vezette a "vörököset" a spanyol szakember, ám azóta megromlott a viszonya a klub vezetőivel és az idei csalódást keltő hetedik hely után távozik az edző. Minden bizonnyal Olaszországba.
jún. 4
13:42
Párizs: a meglepetések Grand Slamje (Behaviour)
Másfél hete kész őrültnek tartották volna azt az embert, aki azt jósolta volna, hogy mind a férfiak, mind pedig a nők versenyének első négy kiemeltje közül csak a szerb Jelena Jankovics és a spanyol Rafael Nadal éli túl a negyeddöntőket. Az már biztos, hogy a hölgyeknél olyan bajnokot avatnak, aki eddig még Grand Slam-torna fináléjának közelében sem járt.
jún. 4
13:48
MTK: biztos, hogy Garami József marad a csapat vezetőedzője (She)
Biztossá vált, hogy a következő szezonban is Garami József irányítja az MTK labdarúgócsapatát. A szakmai igazgató szerint komolyabban fel sem vetődött a távozása, így június 14-től sorozatban a hetedik, összességében pedig a kilencedik szezonjára készülhet a kék-fehérekkel.
jún. 4
13:50
Dortmund: Hajnal Tamás csapatát is hírbe hozták Quaresmával (She)
A lisszaboni A Bola című sportlap értesülései szerint a német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Borussia Dortmund nyári kiszemeltjei között ott található Ricardo Quaresma is.
jún. 4
15:48
Veszélyben Drogba vb szereplése (Metropol)
Veszélybe került Didier Drogba szereplése az egy hét múlva kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, miután az elefántcsontparti támadó pénteken, a japánok elleni felkészülési mérkőzésen eltörte a kezét.
jún. 4
15:54
Válogatott: az ellenünk készülő Van Marwijk bizakodva várja a vb-t (She)
Két szabadnap után pénteken ismét összegyűlt a holland labdarúgó-válogatott kerete, hogy lejátssza a magyarok elleni, szombaton 14 órakor kezdődő amszterdami felkészülési mérkőzését, majd utána közvetlenül repülőgépre szálljon és elinduljon Dél-Afrikába, a jövő pénteken kezdődő világbajnokság helyszínére.
jún. 4
16:12
Veszélybe került Didier Drogba és Rio Ferdinand vb-szereplése (Infostart)
Két világklasszis is megsérült a labdarúgó-világbajnokságra készülve. Veszélybe került Didier Drogba és Rio Ferdinand vb-szereplése.
jún. 4
16:12
NSO Tv: Prukner László feladta a kötődését a Ferencvárosért! (She)
Az FTC Zrt. az Albert-stadionban tartott sajtótájékoztató keretében mutatta be a labdarúgócsapat új vezetőjét, Prukner Lászlót, aki  szakmai igazgatóként fog dolgozni a zöld-fehéreknél. Stábunk a frissen beiktatott trénerrel beszélgetett a szerződés aláírását követően.
jún. 4
16:48
Roland Garros: Söderling maratoni mérkőzésen győzte le Berdychet (She)
A Roland Garros férfi egyesének elődöntőjében az ötödikként rangsorolt svéd Robin Söderling majd’ három és fél órás mérkőzésen győzte le a 15. helyen kiemelt cseh Tomás Berdychet, így bejutott a fináléba.
jún. 4
17:06
Roland Garros: Babosék gálázva jutottak a páros döntőjébe (She)
A Roland Garros junior lány párosversenyének elődöntőjében a Babos Tímea, Sloane Stephens kettős lemosta a pályáról a Mai Grage, Cseng Szaj-szaj duót, így bejutott a fináléba.
jún. 4
17:18
Olasz Nagydíj: Talmácsi 10. az első szabadedzésen (Metropol)
Talmácsi Gábor a 10. helyen végzett pénteken a Moto2 kategória első szabadedzésén a gyorsaságimotoros-világbajnokság negyedik futamán, az Olasz Nagydíjon, Mugellóban.
jún. 4
17:24
Roland Garros: a Williams nővérek nyerték meg a női párost (She)
A francia nemzetközi teniszbajnokság női párosának döntőjében az első helyen kiemelt Serena Williams, Venus Williams duót két sima szettben verte a tizenkettedikként rangsorolt Kveta Peschke, Katarina Srebotnik kettőst.
jún. 4
17:36
Roland Garros: Söderling a döntőben (Metropol)
A tavaly is döntős svéd Robin Söderling jutott be elsőként a párizsi nyílt teniszbajnokság férfi egyesének fináléjába, miután pénteken öt játszmában legyőzte a cseh Tomas Berdychet.
jún. 4
17:38
Nem lehet megállítani a Williams-nővéreket (Metropol)
Sorozatban negyedik Grand Slam-diadalát aratta párosban Serena és Venus Williams a párizsi nyílt teniszbajnokságon.
jún. 4
18:00
Röplabda: az olimpiai címvédő asszisztált Oroszországnak (She)
Lejátszották a világliga-sorozat idei első mérkőzéseit, mindkettőn hazai siker született.
jún. 4
18:30
Németh Krisztián nem játszhat a válogatottban (Metropol)
Eldőlt, hogy bordasérülése miatt nem léphet pályára a hollandok elleni mérkőzésen Németh Krisztián, a magyar labdarúgó-válogatott támadója.
jún. 4
18:36
Real Madrid: Kaká örül Mourinhónak és örülne Maicon szerződtetésének (She)
A dél-afrikai világbajnokságra készülő brazil labdarúgó-válogatott egyik kiválósága, Kaká kifejezetten örülne, ha a nyártól honfitársával, Maiconnal egy klubcsapatban szerepelhetne.
jún. 4
19:30
Chelsea: Essien 2015-ig hosszabbított a londoni „kékekkel” (She)
Az angol bajnok Chelsea pénteken szerződést hosszabbított Michael Essiennel, aki sérülés miatt nem lehet ott a ghánai csapatban a jövő pénteken kezdődő labdarúgó-világbajnokságon.
jún. 4
19:32
Roland Garros: Rafael Nadal lesz Robin Söderling ellenfele a fináléban (She)
Másodikként Rafael Nadal jutott be a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének fináléjába, miután három játszmában, 6:2, 6:3, 7:6-ra legyőzte a meglepetésre az elődöntőbe jutó osztrák Jürgen  Melzert. Nadal így vasárnap visszavághat a svéd Robin Söderlingnek tavalyi emlékezetes vereségéért.
jún. 4
19:48
Roland Garros: Most esélyesebbek vagyunk, mint tavaly - Babos (She)
Már csak egy lépés hiányzik Babos Tímeának, hogy az amerikai Sloane Stephensszel az oldalán megnyerje a junior párosok között a Roland Garrost. Ahogy arról beszámoltunk, a magyar, amerikai egység az elődöntőben mindössze egy játékot veszítve diadalmaskodott.
jún. 4
20:00
Lemarad a tornáról a sérült Rio Ferdinand (Metropol)
Nem vehet részt a jövő pénteken kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon az edzés közben megsérült Rio Ferdinand.
jún. 4
20:02
Roland Garros: Söderling-Nadal döntő lesz (Metropol)
A sorozatban négyszeres bajnok Rafael Nadal lesz Robin Söderling ellenfele a párizsi nyílt teniszbajnokság férfi egyesének vasárnapi fináléjában, miután pénteken három játszmában legyőzte az osztrák Jürgen Melzert.
jún. 4
20:06
Vb 2010: sokkoló francia vereség, Kína legyőzte 2006 ezüstérmesét (She)
A labdarúgó-világbajnokságon mindössze egyetlen alkalommal szereplő Kína péntek este Réunion szigetén 1–0-ra legyőzte a dél-afrikai tornára készülő francia válogatottat.
jún. 4
20:24
Söderling-Nadal döntő lesz a Roland Garroson (Infostart)
A sorozatban négyszeres bajnok Rafael Nadal lesz Robin Söderling ellenfele a párizsi nyílt teniszbajnokság férfi egyesének vasárnapi fináléjában, miután pénteken három játszmában legyőzte az osztrák Jürgen Melzert.
jún. 4
20:42
Vb 2010: Diego Milito bokasérülés miatt vonult le a pénteki edzésről (She)
Kisebb bokasérülést szenvedett, de azért biztonsági okokból félbehagyta a munkát a pénteki edzésen Diego Milito, a dél-afrikai világbajnokságra készülő argentin labdarúgó-válogatott jó formában lévő támadója.
jún. 4
21:18
Juventus: az udinei Simone Pepe 12 millióért érkezik a torinóiakhoz (She)
Megvan a Juventus labdarúgócsapatának első nyári igazolása, a „zebrák” vezetősége mindenben megegyezett az Udinese labdarúgójával, Simone Pepével, akiért 12 millió eurót fizet a torinói klub.
jún. 4
21:36
Férfi kézilabda: Andjelkovics Toulouse-ban folytatja pályafutását (She)
Nagy a jövés-menés az évad végén a Pick-Szegednél, amelyből szerződése lejártával távozik Danijel Andjelkovics, akinek a helyére a válogatott irányító Lékai Máté (PLER) érkezhet.

Keresés