2010. június 29. kedd

jún. 29
3:36
Robben nyolc közé vezette csapatát (Blikk)
DURBAN ‒ Először lépett kezdőként a pályára a labdarúgó világbajnokságon Arjen Robben (26) és máris a holland válogatott nyerőembere lett. A Bayern München futballistájának a Szlovákia elleni nyolcaddöntőben mindössze 18 percre volt szüksége ahhoz, hogy gólt szerezzen. Hollandia így eddigi valamennyi mérkőzését megnyerte a dél-afrikai tornán. A tegnapi győzelemmel pedig mondhatni Robben…
jún. 29
3:40
Ronaldo a legértékesebb vb-csapat ellen (Blikk)
FOKVÁROS — Mi történik akkor, ha a világ legdrágább játékosa megmérkőzik a legértékesebb csapattal? A kérdésre választ kapunk ma este, hiszen a Cristiano Ronaldo (25) által vezetett Portugália az Európabajnok spanyolokkal csap össze a dél-afrikai vébé nyolcaddöntőjében.
jún. 29
7:12
Barcelona: Yaya Touré is elhagyja a klubot, követheti bátyját (She)
A Barcelona labdarúgócsapatának hétfő este nyilvánosságra hozott közleménye szerint nemcsak a francia Thierry Henry, hanem az elefántcsontparti Yaya Touré is elhagyja a klubot.
jún. 29
8:03
Átverés és feketepiac (Metropol)
Ha most jönne meg a kedve ahhoz, hogy a vb egyik meccsét megnézze, de még nincs jegye, nem kell aggódnia. De ha van... abból baj is lehet.
jún. 29
8:05
Schmeichel: Maradona a kedvencem (Metropol)
Peter Schmeichel ötszörös angol bajnok a Manchester Uniteddel, de a dánokkal Európa-bajnok is volt. Foci-vb-interjú.
jún. 29
9:18
Görögország: Fernando Santos lesz Otto Rehhagel utódja (She)
Egybehangzó médiaértesülések szerint a portugál Fernando Santos lehet Otto Rehhagel utódja a görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján.
jún. 29
9:33
Henry otthagyja Barcelonát (Infostart)
Közös megegyezéssel szerződést bontott az FC Barcelona labdarúgócsapatával Thierry Henry - jelentette be a katalán klub.
jún. 29
9:35
Angel di Maria a Real Madridban folytatja (Infostart)
Hatéves szerződést kötött a Real Madrid labdarúgócsapata Angel di Mariával, az argentin válogatott középpályásával - jelentette be a klub.
jún. 29
10:09
Henry távozott Barcelonából (Metropol)
Közös megegyezéssel szerződést bontott az FC Barcelona labdarúgócsapatával Thierry Henry – jelentette be a katalán klub.
jún. 29
10:30
Vb 2010: paraguayi-japán és spanyol-portugál meccs - program (She)
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság keddi játéknapján sem maradunk érdekes események nélkül: előbb Japán próbálja megszakítani az ázsiai világbajnoki átkot a dél-amerikaiakkal szemben Paraguay ellen, majd az Európa-bajnok Spanyolország csap össze Portugáliával, várhatóan parázs mérkőzésen.
jún. 29
10:48
Vb 2010: Van Persie a helyzetei miatt szólalkozott össze a kapitánnyal (She)
Robin van Persie, a holland labdarúgó-válogatott csatára elégedetlenül nyilatkozott saját teljesítményéről a Szlovákia ellen 2–1-re megnyert nyolcaddöntőt követően.
jún. 29
11:21
A FIFA újra tárgyal a videóbíróról (Metropol)
Joseph Blatter elnök kedden bejelentette, hogy már a jövő hónapban újra napirendre tűzik a videóbíró bevezetésének kérdését a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) illetékes bizottságánál.
jún. 29
11:57
Real Madrid: az Inter Xabi Alonsót is belevenné a Maicon-ügyletbe? (She)
Olasz lapértesülés szerint az Inter a Real Madridban szereplő Xabi Alonsót venné bele a Maicon-ügyletbe.
jún. 29
11:57
Kiesett a tavalyi döntős Wimbledonban (Behaviour)
Az ötödik helyen kiemelt Andy Roddick öt szettes mérkőzésen kapott ki a világranglista 82. helyén álló Lu Jen-hszüntől. Az amerikai 38 ászt ütött a mérkőzésen, de a remekül szerváló tajvani végig meccsben tartotta magát. Federer, Nadal és Murray is simán jutott tovább a negyeddöntőbe.
jún. 29
11:59
Vb 2010: Guus Hiddink szerint Özil német útlevele hamis (She)
Az augusztus 1-től a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó Guus Hiddink állítása szerint Mesut Özilnek hamis a német útlevele.
jún. 29
12:01
Vb 2010: Brazília most már a döntőig menetel - Kaká (She)
A Chile elleni nyolcaddöntőben győztes Brazília a döntőig menetel majd a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, legalábbis Kaká, az együttes aranylabdás középpályása szerint.
jún. 29
12:03
Vb 2010: Domenech ott akarta hagyni a vb-t, Cissé fogta v issza (She)
A France Football információi szerint a francia futballisták elhíresült dél-afrikai sztrájkja után Raymond Domenech szövetségi kapitány azonnal haza akart térni a világbajnokságról, csupán Djibril Cissé bocsánatkérése bírta rá a maradásra.
jún. 29
12:15
Mallorca: a Barcelona korábbi edzője lett a klub tulajdonosa (She)
Megvásárolta a Real Mallorca labdarúgóklub többségi tulajdonrészét az együttes korábbi vezetőedzője, Llorenc Serra Ferrer által irányított befektetőcsoport.
jún. 29
12:15
Kaká: most már a döntőig menetelünk (Metropol)
A Chile elleni nyolcaddöntőben győztes Brazília a döntőig menetel majd a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, legalábbis Kaká, az együttes aranylabdás középpályása szerint.
jún. 29
12:15
Di Maria a Realhoz igazolt (Behaviour)
A Real Madrid labdarúgó csapata hivatalosan is bejelentette, hogy hat évre leszerződtette az argentin Ángel Di Mariát.
jún. 29
12:17
Napoli: a klub ajánlatott tett a svájci válogatott Inlerért (She)
Olasz lapértesülés szerint a Napoli ajánlatot tett az Udinese svájci válogatott középpályásáért, Gökhan Inlerért.
jún. 29
12:33
Vb 2010: Portugália szuper, nem vagyok optimista - Aragonés (She)
A spanyol labdarúgó-válogatottal 2008-ban Európa-bajnokságot nyerő Luis Aragonés félti a selecciónt a Portugália elleni világbajnoki nyolcaddöntő előtt.
jún. 29
12:33
Utolsó Tourjára készül Armstrong (Metropol)
Az idén indul utoljára a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen a hétszeres győztes amerikai Lance Armstrong.
jún. 29
12:35
Zalaegerszeg: Rudnevs ügye még nyitva áll, Sluka igényei túl magasak (She)
A Zalaegerszeg labdarúgócsapatának vezetői eddig nem jutottak egyezségre a Lech Poznan képviselőivel Artjoms Rudnevs ügyében, így a lett támadó ügye továbbra is nyitva áll – nyilatkozta Dézsi Attila ügyvezető a zalai klub honlapjának.
jún. 29
12:37
Debrecen: 28 éves német védővel erősített a Loki (She)
A Debreceni VSC-TEVA labdarúgócsapata leigazolta a horvát származású, de Németországban született védőt, Dajan Simacot. A felek a mai napon három évre szóló szerződést írtak alá – olvasható a klub sajtóközleményében.
jún. 29
12:51
Wolfsburg: Dieter Hoeness szerint Edin Dzeko nem megy sehova (She)
A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Wolfsburg vezérigazgatója elhárított minden felreppenő értesülést, mely szerint klubja bosnyák válogatott támadója, Edin Dzeko távozik.
jún. 29
13:09
Vb 2010: Hiddink szerint Özil rossz útlevél mellett döntött (She)
Guus Hiddink szerint Mesut Özil rosszul választott, amikor úgy döntött, hogy a török helyett a német labdarúgó-válogatottban akar szerepelni.
jún. 29
13:09
Ketten is távoznak Barcelonából (Behaviour)
Három év spanyolországi légióskodás után Thierry Henry elhagyja a Barcelona labdarúgó csapatát. A francia játékosnak még egy évig élő szerződése volt a katalán csapattal, de a felek végül közös megegyezéssel váltak el egymástól. A hírt Joan Oliver, a Barcelona igazgatója is megerősítette.
jún. 29
13:11
Marseille: Deschamps hosszabbított, és megvenné Luís Fabianót (She)
Kedden a francia élvonalban szereplő Olympique Marseille vezetői bejelentették, hogy az angol Liverpoollal hírbe hozott Didier Deschamps vezetőedző a napokban egy évvel meghosszabbította a szerződését.
jún. 29
13:27
Overdose nem indul a Magyar Derbyn (Infostart)
Vasárnap a Kincsem Parkban rendezik a 88. Magyar Derbyt, amelynek egyik előfutamában a tervek szerint elindult volna Overdose, a veretlen magyar csodaló, de végül az ötéves mént felkészítő szakmai stáb úgy döntött, nem áll rajthoz, mert még nincs megfelelő formában a versenyzéshez.
jún. 29
13:27
Vb 2010: a francia politika nem avatkozhat be a futballba - Blatter (She)
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke kedden arra figyelmeztette a francia politikusokat, hogy ne avatkozzanak be a helyi futballszövetség ügyeibe, mert a FIFA ezért felfüggesztheti a szervezet tagságát.
jún. 29
13:27
Blatter elnézést kér és fenyeget (Behaviour)
Joseph Blatter FIFA elnök kedden bejelentette, hogy már a jövő hónapban újra napirendre tűzik a videóbíró bevezetésének kérdését. Erre azután volt szükség, hogy a dél-afrikai világbajnokságon súlyos bírói tévedések születtek, különösen a vasárnapi nyolcaddöntőkben.
jún. 29
13:29
Wimbledon: Babos és Fucsovics is sikerrel vette a második fordulót (She)
A juniorok között induló Babos Tímea és Fucsovics Márton is bejutott a harmadik fordulóba a wimbledoni tenisztornán.
jún. 29
13:45
Hegyikerékpár: Kusztor Péter is rajthoz áll a Duna Maratonon (She)
Hétfőn jelentette be a szervezőknél Kusztor Péter olimpikon országúti kerékpáros, hogy rajthoz áll július 4-én Visegrádon, a T-Mobile Top Maraton-sorozat második állomásán, az UNIQA Duna Maraton hosszú távján.
jún. 29
13:45
Overdose nélkül a 88. Magyar Derby (Metropol)
Vasárnap a Kincsem Parkban rendezik a 88. Magyar Derbyt, amelynek egyik előfutamában a tervek szerint elindult volna Overdose, a veretlen magyar csodaló, de végül az ötéves mént felkészítő szakmai stáb úgy döntött, nem áll rajthoz, mert még nincs megfelelő formában a versenyzéshez.
jún. 29
14:03
Ökölvívás: Akárkit megverek nehézsúlyban! - Tyson Fury (She)
Tyson Fury, az angolok nehézsúlyú reménysége a múlt hétvégén John McDermott ellen kiköszörülte pályafutásának eddigi egyetlen csorbáját. A bunyós, miután a kilencedik menetben megállította McDermottot, önbizalomtól duzzadóan nyilatkozott.
jún. 29
14:03
Blatter: a francia politika nem avatkozhat be a futballba (Metropol)
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke kedden arra figyelmeztette a francia politikusokat, hogy ne avatkozzanak be a helyi futballszövetség ügyeibe, mert a FIFA ezért felfüggesztheti a szervezet tagságát.
jún. 29
14:05
Svédországból erősít a Videoton (Metropol)
Két svéd játékost szerződtetett a legutóbbi bajnoki szezonban ezüstérmes Videoton FC labdarúgóklub: a csatár Martin Kaynogo-Mutumba és a középpályás Bojan Djordjic az AIK Stockholmtól érkezett a fehérvári együtteshez.
jún. 29
14:21
Olaszország: Behrami visszatérne Rómába, a „farkasokhoz” (She)
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő West Ham United svájci válogatott szélsőhátvédje, Valon Behrami visszatérne Rómába, ám nem korábbi csapatához, a Lazióhoz, hanem legnagyobb riválisához, az AS Romához.
jún. 29
14:21
Nem voltak egy súlycsoportban (Behaviour)
Az ötszörös világbajnok Brazília bejutott a legjobb nyolc közé a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, miután hétfőn a nyolcaddöntőben 3-0-ra győzött Chile ellen. A selecao már az első félidőben 2-0-ás vezetést szerzett, amihez még eggyet lőtt a második félidőben. A brazilok pénteken a negyeddöntőben a hollandokkal találkoznak.
jún. 29
14:23
Európa-liga: Győrben fogadja a Videoton a Maribort (She)
Győrben, az ETO Parkban fogadja a Videoton az Európa-liga második selejtezőkörének első mérkőzésén az NK Maribort – írja a fehérvári klub hivatalos honlapja.
jún. 29
14:23
Van Persie nincs megelégedve magával (Behaviour)
A holland válogatott csatára, Robin van Persie saját magát okolja gólszerzési lehetőségeinek elpuskázása miatt. A csatár mindössze egy találatot szerzett eddig a világbajnokságon, pedig Hollandia már a negyeddöntőben van.
jún. 29
14:25
Inter: Santon Prandelli csapatába vágyik, Balotelli jövője bizonytalan (She)
Az Internazionale két fiatal olasz játékosa, Davide Santon és Mario Balotelli nemrégiben sikeres érettségi vizsgát tett, amely után ismét csak a labdarúgásra koncentrálnak.
jún. 29
14:39
Debrecen: a volt kaposvári Nemanja Obrics próbajátékra érkezett (She)
Korábbi kaposvári futballista érkezett próbajátékosnak a Debrecen labdarúgócsapatához – olvasható a dvsc.hu-n.
jún. 29
14:57
Vb 2010: Ortigoza és Benítez is a paraguayi kezdőben (She)
Kijelölte kezdőcsapatát a két szövetségi kapitány a ma délutáni Paraguay–Japán világbajnoki nyolcaddöntőre. A paraguayiak szakvezetője, Gerardo Martino kezdőként szavazott bizalmat a középpályán Néstor Ortigozának, a csatársorban pedig Edgar Beníteznek. Kollégája, Okada Takesi nem változtatott az előzetesen megadott kezdőcsapatán, így a japánok a már megszokott összeállításukban futhatnak ki a…
jún. 29
14:59
Vb 2010: Del Bosque helyében Ön kivel helyettesítené a sérült Xabi Alonsót? (She)
A dél-afrikai világbajnokság nyolcaddöntőjének záró felvonásán ibériai derbit rendeznek, Spanyolország Portugáliával csap össze. Képzelje magát a szövetségi kapitányok helyébe! Vicente del Bosque helyében Ön kivel helyettesítené a megsérült Xabi Alonsót? Carlos Queiroz helyében kiket állítana be, hogy rohamozák Iker Casillas kapuját? Állítsa össze ön a kezdőcsapatokat!
jún. 29
15:01
Barcelona: Zlatan Ibrahimovic nem hagyja el a katalán csapatot (She)
Zlatan Ibrahimovic ügynöke szerint védence nem szerződik a nyár folyamán Milánóba, mindenképpen Barcelonában szeretne maradni.
jún. 29
15:03
Tenisz: Balázs Attila győzelemmel kezdte az aradi challengertornát (She)
Ezúttal kihasználta jó sorsolását első számú férfiteniszezőnk, Balázs Attila, aki az aradi challengertorna nyitó fordulójában megverte szlovák ellenfelét.
jún. 29
15:05
Vb 2010: két eltiltás és még több sérülés okoz gondot Ghánának (She)
Kevin-Prince Boateng erős combfájdalma, valamint három védő kisebb sérülése okoz gondot a ghánai labdarúgó-válogatottnak, amely pénteken világbajnoki negyeddöntőt vív Uruguayjal.
jún. 29
15:15
Győr: Supicsot, Zámbót és Molnárt is kölcsönadja az ETO (She)
A Győri ETO több labdarúgóját kölcsönadja a következő idényben – számolt be a klub hivatalos honlapja. Az érintett játékosok közül senki sem számít alapembernek a csapatban, legtöbbjük az elmúlt idényben is más együttest erősített.

Keresés