2010. június 5. szombat

jún. 5
0:18
Válogatott: már 45 ezer jegy elkelt az amszterdami vendégjátékunkra (She)
Már több mint 45 ezer jegyet eladtak a holnap 14 órakor kezdődő Hollandia–Magyarország felkészülési mérkőzésre, és a szervezők még több szurkolóra számítanak az amszterdami ArenA-ban.
jún. 5
1:12
Légióssors: Priskin Tamás létszámfelettivé válhat az Ipswich Townnál (She)
A csalódást jelentő tizenötödik helyen zárta az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságot (Championship) az Ipswich Town. A klub tulajdonosa, Marcus Evans azt az utasítást adta ki Simon Clegg ügyvezetőnek, hogy az erősítéseket a mostani keret átalakításából, tehát eladásokból oldja meg. Az ügylet érintheti a tavaszi szezonban kölcsönben futballozó Priskin Tamást is
jún. 5
6:54
NHL: a Philadelphia egyenlített a Chicago elleni fináléban (She)
Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) fináléjának első két meccsét elveszítette a Philadelphia a Chicago ellen, viszont a következő kettőt megnyerte. A magyar idő szerint szombat hajnalban rendezett negyedik összecsapáson 5–3-ra győzött a Flyers, ezzel 2–2-re alakította az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcot.
jún. 5
7:12
Nyíregyháza: Honma Kazuo nem követi csapatát a másodosztályba (She)
Minden valószínűség szerint távozik az élvonaltól búcsúzó Nyíregyháza labdarúgócsapatától Honma Kazuo.
jún. 5
7:42
Prukner érkezett, Berki távozott (Behaviour)
Prukner László a Kaposvár kispadját hagyta ott a fővárosi klubbért. Szerződése három évre szól, és elmondása szerint teljesen más stílust fog képviselni, mint elődei. "A Ferencvárosnak mindig dominálnia kell a pályán, erőt kell sugároznia." - mondta a szakember. A tréner pénteki bemutatása mellett, váratlanul bejelentette lemondását Berki Krisztián az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.
jún. 5
7:44
"A Ferencvárosnak erőt kell sugároznia" (Behaviour)
Hivatalosan is szentesítette a Ferencváros az új edző, Prukner László kinevezését pénteken, ám a sajtótájékoztató nem csak az annyira vágyott dicső jövőről szólt, hanem egy távozásról is. A szeánsz végén Berki Krisztián, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója váratlanul bejelentette, hogy lemond.
jún. 5
7:46
Dragon ob: egy nap után német vezetés (Behaviour)
A Dirk Oldenburg, Ulli Libor, Uwe Mares felállású német egység vezet az Európa-bajnokságot felvezető balatonkenesei országos dragon bajnokságon.
jún. 5
7:48
Nadal visszavághat Söderlingnek (Behaviour)
A férfiaknál az esélyesek hozták a formájukat, így a holnapi döntőben Rafael Nadal és tavalyi legyőzője, a svéd Robin Söderling játszhat a Muskétások Kupájáért. Előbbi simán, utóbbi ötszettes csatában jutott el a végső siker kapujába. A mai női fináléban a két meglepetésember, az ausztrál Samantha Stosur és az olasz Francesca Schiavone néz egymással farkasszemet.
jún. 5
8:24
MTK: Szántai Leventének lejár a szerződése, távozni szeretne (She)
Lejár a szerződése, ezért ingyen igazolható Szántai Levente, az MTK labdarúgócsapatának 27 esztendős kapusa.
jún. 5
8:36
Egyenlített a Philadelphia az NHL-döntőben (Metropol)
A Philadelphia Flyers izgalmas meccsen 5-3-ra legyőzte a vendég Chicago Blackhawks együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének negyedik mérkőzésén, és így az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc 2-2-re áll.
jún. 5
10:12
DVSC: megtartanák Feczesint, aki Olaszországba vágyik (She)
A DVSC labdarúgócsapata tavaly egy évre kölcsönvette az olasz másodosztályú Bresciától Feczesin Róbertet, és most szeretnék megtartani, ám a támadót visszavágyik Olaszországba.
jún. 5
10:30
Férfi vízilabda: Kiss Gergelyék másodszor is kikaptak a Herceg Novitól (She)
A montenegrói bajnokság döntőéjének második mérkőzését is a Jadran Herceg Novi nyerte meg, miután a címvédő 1–6-ról fordított a két magyar játékost is foglalkoztató, tavaly ezüstérmes Primorac Kotor otthonában, s végül 8–6-ra győzött, és már csak egy sikerre van a bajnoki aranytól.
jún. 5
11:42
Vb 2010: újabb Chelsea-klasszis dőlt ki, Mikel sem játszhat a tornán (She)
Nigéria labdarúgó-válogatottja is lemondhat egyik legnagyobb csillagáról a dél-afrikai világbajnokság előtt: John Obi Mikel térdsérülés miatt nem vehet részt a tornán.
jún. 5
12:00
Újpest FC: újabb fiatal labdarúgó érkezhet Békéscsabáról a Megyeri útra (She)
A hajralilak.hu információi szerint az Újpest FC a korábban szerződtetett Szokol Zsolt és Kovács Dániel után újabb labdarúgót szerződtethet a másodosztályú Békéscsabától.
jún. 5
12:48
Kaká készen áll a rá váró feladatra (Metropol)
A 2007-ben az év játékosának megválasztott és aranylabdás Kaká készen áll arra, hogy megoldja a rá váró nehéz feladatot, s egyik vezéregyénisége legyen a világbajnoki címre törő brazil labdarúgó-válogatottnak.
jún. 5
13:12
Valentino Rossi eltörte a lábát (Infostart)
Jobb lábában a sípcsont és a szárkapocscsont is eltörött Valentino Rossinak, amikor hatalmasat esett a szombati szabadedzésen Mugellóban, a gyorsaságimotoros-világbajnokság negyedik futamának, az Olasz Nagydíjnak a színhelyén.
jún. 5
13:30
Válogatott: Priskin, Torghelle támadóduó - kezdőcsapatok (She)
A 14 órakor kezdődő Hollandia–Magyarország felkészülési mérkőzés előtt Erwin Koeman és Bert van Marwijk is kijelölte kezdőcsapatát.
jún. 5
13:48
Ökölvívás: a szakírók szerint Manny Pacquiao lett az évtized bokszolója (She)
Az Amerikai Bokszszakírók Szövetsége Manny Pacquiaót választotta az elmúlt évtized legjobb bokszolójának, miután a fülöp-szigeteki ökölvívó harmadszor is megkapta a szervezettől az év legjobbjának járó díjat.
jún. 5
13:50
Vb 2010: az újonc Ideye Brown került be Mikel helyére a nigériai keretbe (She)
Lars Lagerbäck, a nigériai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Sochaux újoncát, Ideye Brownt hívta be a világbajnokságra készülő keretbe a sérülten kidőlt John Obi Mikel helyére.
jún. 5
14:18
Mikel John Obi nem játszhat a vb-n (Metropol)
Mikel John Obi személyében újabb Chelsea-játékos dőlt ki a sorból, s lesz kénytelen kihagyni nemzeti együttesének tagjaként a pénteken kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságot.
jún. 5
14:20
Két csatár és Fülöp Koeman kezdőcsapatában (Metropol)
Priskin Tamás és Torghelle Sándor személyében ezúttal két vérbeli csatár szerepel a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatában a hollandok ellen 14 órakor kezdődő barátságos mérkőzésen.
jún. 5
14:42
Videó: Dzsudzsák Balázs gyönyörűen csavart a hollandok kapujába (She)
Dzsudzsák Balázs már a hatodik percben megszerezte a vezetést a magyar labdarúgó-válogatottnak a Hollandia elleni felkészülési mérkőzésen. Íme, a gól videón!
jún. 5
15:18
Roland Garros: Babos Tímea bajnok párosban a junioroknál (Infostart)
A magyar Babos Tímea és az amerikai Sloane Stephens kettőse nyerte a juniorkorú lányoknál a párizsi nyílt teniszbajnokság párosversenyét.
jún. 5
15:30
Magyar siker a Roland Garroson (Metropol)
A magyar Babos Tímea és az amerikai Sloane Stephens kettőse nyerte a juniorkorú lányoknál a párizsi nyílt teniszbajnokság párosversenyét.
jún. 5
16:24
Kiütéses holland győzelem Amszterdamban (Metropol)
A magyar labdarúgó-válogatott megalázó, 6-1-es vereséget szenvedett szombaton a világbajnokságra készülő hollandoktól Amszterdamban. Erwin Koeman szövetségi kapitány nem mond le.
jún. 5
16:48
Megalázó vereség: 6-1-re kapott ki a magyar válogatott Hollandiától (Infostart)
A magyar labdarúgó-válogatott megalázó, 6-1-es vereséget szenvedett szombaton a világbajnokságra készülő hollandoktól Amszterdamban.
jún. 5
16:48
Vb 2010: a Peléről elnevezett amerikai két gólt lőtt az ausztráloknak (She)
A labdarúgó-világbajnokságra készülő, immár Dél-Afrikában tartózkodó két válogatott szombat délutáni felkészülési mérkőzésén az Egyesült Államok 3–1-re legyőzte Ausztráliát.
jún. 5
17:06
Vb 2010: Robbenre vizsgálatok várnak, nem utazik az oranjéval Dél-Afrikába (She)
A magyar labdarúgó-válogatott elleni 6–1-es győztes meccsen elszenvedett sérülése miatt Arjen Robben nem tud elutazni a holland együttessel együtt Dél-Afrikába. A szélsőre további vizsgálatok várnak.
jún. 5
17:18
Rossi nyílt lábtörést szenvedett (Metropol)
Jobb lábában a sípcsont és a szárkapocscsont is eltörött Valentino Rossinak, amikor hatalmasat esett a szombati szabadedzésen Mugellóban, a gyorsaságimotoros-világbajnokság negyedik futamának, az Olasz Nagydíjnak a színhelyén.
jún. 5
17:24
Francesca Schiavone nyerte a Roland Garrost (Infostart)
Az olasz Francesca Schiavone nyerte a francia nyílt teniszbajnokság női egyesét, miután a szombati döntőben 6:4, 7:6 (7-2)-re győzött az ausztrál Samantha Stosur ellen.
jún. 5
17:24
Női kézilabda: Norvégiával, Franciaországgal és Szlovéniával kerültünk egy csoportba az Eb-n (She)
A magyar női kézilabda-válogatott Norvégiával, Franciaországgal és Szlovéniával került egy csoportba a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon.
jún. 5
17:26
Ökölvívás: Bacskai pontozással ment tovább a moszkvai Eb-n (She)
Pontozásos győzelemmel mutatkozott be Bacskai Balázs a moszkvai ökölvívó Európa-bajnokságon. A szombati nap első felében érdekelt másik két magyar – a papírsúlyú Lakatos István és az 57 kilogrammos Ráth Miklós – búcsúzott az Európa-bajnokság további küzdelmeitől.
jún. 5
17:54
Nehéz ellenfeleket kaptak Görbiczék (Metropol)
A magyar női kézilabda-válogatott a norvég, a szlovén és a francia csapattal szerepel majd azonos csoportban a decemberi dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon.
jún. 5
17:54
Hol landol a Koeman-csapat? (Behaviour)
Jobbtól tanulni nem szégyen - hangoztatják futballvezetők, amikor a magyar válogatott számára ellenfelet keresnek barátságos mérkőzésekre. A tanulással nincs baj, önként azonban nem feltétlenül örömteli a guillotine alá hajtani a fejünket, egy 90 perces "kivégzésnek" pedig pozitív pedagógiai hatásai erősen megkérdőjelezhetőek. A vb-résztvevő holland válogatott elleni (14 óra), amszterdami…
jún. 5
19:12
Manchester City: német válogatott védővel erősítettek a kékek (She)
A Manchester City csapata szerződtette a Hamburg és a német labdarúgó-válogatott hátvédjét, Jerome Boatenget.
jún. 5
19:14
Videó: így ütötte ki Szlovákia Costa Ricát felkészülési találkozón (She)
Szlovákia jó úton halad a világbajnoki felkészüléssel. Északi szomszédunk három góllal simán legyőzte Costa Ricát.
jún. 5
19:16
Öttusa: Demeter Bence hatodik, Németh Róbert a 29. a berlini világkupán (She)
Demeter Bence a hatodik, Németh Róbert pedig a 29. helyen végzett az öttusázók idei ötödik világkupa-versenyén, Berlinben.
jún. 5
19:30
NB II, Nyugati csoport: a ZTE II kikapott a Budapest Honvéd II-től (She)
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjának 29. fordulójában a Honvéd II 3–1-re nyert a ZTE II vendégeként.
jún. 5
20:00
Talmácsi a hetedik (Behaviour)
Talmácsi Gábor a hetedik helyen végzett a gyorsaságimotoros-világbajnokság negyedik futama, az Olasz Nagydíj szombati időmérő edzésén, Mugellóban. A Moto2 leggyorsabbja az olasz Andrea Iannone volt.
jún. 5
20:06
NB II, Keleti csoport: kikapott a Vác a DEAC-tól, így a Szolnok feljutott (She)
A Dunakanyar-Vác 3–1-re kikapott a DVSC-DEAC-tól hazai pályán az NB II Keleti csoportjának utolsó előtti fordulójában, így biztossá vált, hogy a Szolnok feljut az élvonalba, mivel már csak a debreceniek zárhatnak a szolnokiak előtt.
jún. 5
20:18
Robben megsérült, kétséges a vb-részvétel (Metropol)
Arjen Robbent vasárnap megvizsgálják, s annak eredménye alapján derül ki, hogy a magyarok ellen 6-1-re megnyert felkészülési meccsen megsérült labdarúgó szerepelhet-e a jövő pénteken kezdődő világbajnokságon.
jún. 5
20:20
Ökölvívó Eb: felemás kezdés (Metropol)
Öt magyar közül Bacskai Balázs győzött, Szellő Imre, Lakatos István, Ráth Miklós és Harcsa Norbert ugyanakkor kikapott és kiesett a moszkvai ökölvívó Európa-bajnokság szombati nyitónapján.
jún. 5
20:24
Ökölvívás: egy győzelem és négy vereség a moszkvai Eb napi mérlege (She)
Egy győzelemmel és négy vereséggel fejezték be ökölvívóink a moszkvai Európa-bajnokság első napját.
jún. 5
20:36
Robben egyelőre nem megy Dél-Afrikába (Behaviour)
Arjen Robbent vasárnap megvizsgálják, s annak eredménye alapján derül ki, hogy a magyarok ellen 6-1-re megnyert felkészülési meccsen megsérült labdarúgó szerepelhet-e a jövő pénteken kezdődő világbajnokságon.
jún. 5
20:42
Férfi kosárlabda: Horváth Ákos a Szolnoki Olajban folytatja pályafutását (She)
Horváth Ákos, aki az elmúlt szezonban az Atomerőmű csapatával ezüstérmet szerzett a férfi kosárlabda-bajnokságban, a Szolnoki Olajban folytatja pályafutását.
jún. 5
20:44
Úszás: Gyurta Dániel bronzérmes a Mare Nostrum első állomásán (She)
Gyurta Dániel bronzérmes lett 200 m mellen a Mare Nostrum elnevezésű sorozat első, szombati állomásán.
jún. 5
20:54
Jérome Boateng a Manchester Cityé (Metropol)
A Hamburg labdarúgócsapatától a Manchester Cityhez szerződött a német válogatott Jérome Boateng. A dél-afrikai világbajnokságra nevezett 21 esztendős védő öt évre kötelezte el magát.
jún. 5
21:36
Vb 2010: Drogba műtétje jól sikerült, az orvosok szerint „hamar visszatérhet" (She)
Az Elefántcsontparti Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján számolt be arról, hogy jól sikerült Didier Drogba műtétje, akinek a singcsontja tört el a Japán elleni felkészülési mérkőzésen.
jún. 5
21:38
Vb 2010: a hondurasiak súlyos vereséget szenvedtek Romániától (She)
A június 11-én kezdődő világbajnokságra készülő hondurasiak a Romániától elszenvedett súlyos, 3–0-s szombat esti vereséggel fejezték be ausztriai edzőtáborozásukat.
jún. 5
22:12
Vb 2010: Gerrard nem Benítezre, hanem a vb-re figyel - Capello (She)
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya meg van győződve arról, hogy Steven Gerrard nem foglalkozik azzal, hogy klubcsapatának menedzsere, Rafael Benítez távozik posztjáról. A középpályás minden idegszálával a válogatottra és a dél-afrikai világbajnokságra figyel.

Keresés