2010. június 5. szombat

jún. 5
5:18
Ilyen is van: megelőztük az Európai Uniót (168 Óra Online)
Ha a megszorításoknak elkeresztelt takarékossági intézkedések valóban szükségtelen, csupán az emberek megnyomorítását szolgáló, ördögtől való dolgok, akkor bejelenthetjük, hogy az Európai Unió tagországainak jelentős részében a kényszer pontosan ilyen „ördögi” módszerek felé viszi a túlköltekező kormányokat. Most már abból se csinál senki titkot, hogy – Bajnai Gordont idézve – ami következik,…
jún. 5
6:45
A volt pénzügyminisztert jelöli pártja az új kormányfőnek (Kitekintő)
A várakozásokhoz képest is sikerült gyorsan megszavazni az új japán kormányfőjelöltet. A kormányzó Demokratapárt ma reggeli kongresszusán egyhangú többséggel Naoto Kan, jelenlegi pénzügyminisztert választotta a párt delegátusa kormányfőjelöltnek.
jún. 5
6:48
Pandora útlevele (Kripto Akadémia)
A The Economist című brit gazdasági hetilap legújabb száma Pandora útlevele címmel a kiéleződött magyar-szlovák viszonyról közölt cikket.
jún. 5
7:06
Két hét a cseh kormányalakításra (Kripto Akadémia)
Két hetet adott Petr Necasnak, a Polgári Demokratikus Párt (ODS) vezetőjének Václav Klaus az új kormány megalakítására.
jún. 5
7:08
Kan Naoto az új japán kormányfő (Kripto Akadémia)
Három év alatt az ötödik új miniszterelnököt választották meg tegnap Japánban. Kan Naoto az eddigi pénzügyminiszter a hét közepén váratlanul leköszönt Hatojama Jukiót váltotta fel.
jún. 5
7:10
Szöul nem akar BT-határozatot (Kripto Akadémia)
Dél-Korea átadta az ENSZ Biztonsági Tanácsának Észak-Korea által elsüllyesztett hadihajója ügyét - közölte pénteken Li Mjung Bak dél-koreai elnök.
jún. 5
7:12
Obama New Orleansba indult (Kripto Akadémia)
Harmadszor indult tegnap a Mexikói-öböl térségébe Barack Obama, hogy felmérje a Deepwater Horizon olajkút katasztrófája nyomán keletkezett károkat. Az amerikai elnök még tervezett külföldi útját is elhalasztotta, váratlanul bejelentette, hogy nem utazik el Ausztráliába és Indonéziába.
jún. 5
8:18
Illegális tömegsírt találtak Mexikóban (Metropol)
Illegális tömegsírra bukkantak Mexikóban, az ország déli részén lévő Guerrero szövetségi államban: a tömegsírban legalább 37 holttest van.
jún. 5
8:18
Kihantoltatják a Ceausescu-házaspárt (168 Óra Online)
Kihantolhatják Nicolae és Elena Ceausescu volt román kommunista diktátor-házaspár feltételezett holttestét, DNS-vizsgálattal megállapíthatják, hogy valóban ők nyugszanak-e a bukaresti temetőben.
jún. 5
8:18
Szigorítanák a brit fegyvertartást? (Kripto Akadémia)
David Cameron tegnap Cumbria térségébe látogatott, ahol egy taxisofőr, Derrick Bird szerdán 12 embert megölt, 13 másikat megsebesített.
jún. 5
8:20
Izraeliek körbevettek egy ír segélyhajót (Metropol)
Az akcióra a Földközi-tengeren, 55 kilométerre Gáza partjaitól került sor. A szóvivő szerint több izraeli hajó vette körül a segélyszállítót, s megakadályozták, hogy elérje a Gázai övezetet. Ehelyett vagy Asdod izraeli kikötőbe, vagy máshova akarják kísérni
jún. 5
8:33
Bukarest: kormányátalakítás egy hónapon belül (Kitekintő)
Június végéig vagy július elejéig kormányátalakításra kerül sor Romániában – jelentette ki pénteken Ioan Oltean, a Demokrata Liberális Párt (PD-L) alelnöke. Azt is elmondta, hogy ha a kabinet megbukik a bizalmatlansági indítvány elfogadása nyomán, Emil Boc nem lesz ismét miniszterelnök.
jún. 5
9:18
Az ír segélyszállító hajó továbbra is Gáza felé tart (Infostart)
A Gázai övezetnek szánt segélyt szállító ír hajó nem engedelmeskedett az útvonalváltoztatási utasításnak, és továbbra is a blokád alá vont övezet felé tart - erősítette meg szombat délelőtt az izraeli hadsereg.
jún. 5
9:27
Nagyot hibázott a kormány! Most mentik a menthetőt (Kitekintő)
Evo Morales bolíviai elnök a hét elején jelentette be a kétoldalú kapcsolatok felélesztését az Egyesült Államokkal, amely ellen még az előző napon heves kirohanást intézett.
jún. 5
9:30
Az olajfolt elérte Floridát (Metropol)
A leginkább sújtott Louisiana, valamint Mississippi és Alabama után ez a negyedik öbölmenti állam, amelyet elért az egyre terjedő olajfolt. Péntekig összesen 225 kilométernyi partszakasz szennyeződött be.
jún. 5
9:48
Az újabb szállítmányt is feltartoztatta Izrael (Kripto Akadémia)
Izraeli hadihajók körbevették szombaton hajnalban a Gázai övezetbe tartó segélyt szállító ír hajót - közölte a hajó útját szervező csoport szóvivője.
jún. 5
10:03
Trianon: lépjünk inkább tovább (Kitekintő)
A valóság az, hogy egyre többen kezdjük otthon érezni magunkat határon innen. Trianon revíziója, de még részleges felülvizsgálata is elképzelhetetlen, és ma már teljesen értelmetlen is.
jún. 5
10:12
Az olajfolt elérte Floridát (Infostart)
Az olajszennyeződés a Mexikói-öbölben elérte Floridát; kátránydarabokat és ragacsos olajat sodort partra a víz pénteken az északnyugati Pensacola üdülőparadicsomának hófehér homokú strandjainál.
jún. 5
10:39
Igazság Srebrenicáról: sokkoló tárlat elkövetőkről és áldozatokról (Kitekintő)
1995-ben a boszniai szerb hadsereg több mint hétezer muzulmán férfit és fiút mészárolt le egy kelet-boszniai kisváros, az ENSZ által védett, biztonságos övezetnek nyilvánított Srebrenica környékén.
jún. 5
10:57
Árvizi heyzet: mintegy 1500 lakost evakuáltak (Kitekintő)
Kassa | Mintegy másfélezer kassait kellett evakuálni az éjszaka folyamán. Téhányról 280, a Dzsungelből 120, Észak lakótelepről 350, Krasznáról 826 embert kellett kitelepíteni.
jún. 5
11:00
Rakétával lőtték Izraelt (Kripto Akadémia)
A Gázai övezetből indított rakéta csapdóott be szombat reggel dél-izraeli területre, anélkül, hogy áldozatot követelt volna - közölte az izraeli hadsereg.
jún. 5
11:15
Döbbenetesen sokat veszített Magyarország (Kitekintő)
Bár az első világháború után több kezdeményezés is született egy esetleges közép-európai összefogásra, azok közül egyiket sem sikerült megvalósítani. A Magyar Tudományos Akadémián összegyűlt professzorok nemcsak a tartalmukat, hanem az eredménytelenség okát is a nagyközönség elé tárták.
jún. 5
12:18
Lengyelországban több ezer embert telepítenek ki az árvíz miatt (Infostart)
Dél-Lengyelországban háromezer embernek kell elhagynia otthonát, mert a Visztula szombaton 20 méter szélességben átszakította a gátját, és több falut elöntéssel fenyeget.
jún. 5
12:27
A legtöbb szegény továbbra is szegény marad (Kitekintő)
Az EurActiv úgy értesült, lejjebb teszi a mércét Európa a szegénység csökkentése terén, miután a kelet- és nyugat-európai EU tagállamok között, hónapok óta tartó viták valószínűtlenné teszik, hogy az eredeti mutatók teljesüljenek.
jún. 5
12:30
Elfoglalták a segélyszállítót az izraeli katonák (Kripto Akadémia)
Az izraeli katonák szombaton felszálltak a Gázai övezet felé tartó, segélyt szállító ír hajóra, s nem ütköztek ellenállásba - jelentette be az izrali hadsereg.
jún. 5
12:36
Az EU szerint túlzás magyar államcsődről beszélni (Infostart)
Elutasította az esetleges magyar államcsődről szóló kijelentéseket szombaton Olli Rehn, az Európai Unió gazdasági és pénzügyi biztosa, s kijelentette, hogy megkezdődött a magyar gazdaság talpraállása.
jún. 5
12:48
IMF: a magyar misszióvezető Budapestre jön (Metropol)
A Nemzetközi Valutaalap pénteken megerősítette: a Magyarországért felelős új misszióvezető a jövő héten Budapestre látogat, hogy az új kormány tisztviselőivel egyeztessen.
jún. 5
12:48
Ma ér Gáza partjaihoz az ír hajó (Kripto Akadémia)
Gáza felé tart a segélyt szállító ír hajó, a Rachel Corrie, amely várhatóan szombaton éri el a palesztin enklávé partjait - erősítette meg a segélyt összeállító írországi szervezet az egyik utastól telefonon kapott információk alapján.
jún. 5
13:03
Különleges elbánásban részesülhet a Balkán (Kitekintő)
Catherine Ashton, az EU külpolitikai főképviselője alaposan átszervezheti az uniós különleges megbízottak jelenleg tizenegy fős csapatát.
jún. 5
13:06
Kilakoltatások Kassán is (Kripto Akadémia)
Több mint 1500 személyt lakoltattak ki szombatra virradóra a kelet-szlovákiai Kassán, amelynek négy lakótelepét veszélyeztette a Hernád.
jún. 5
13:24
"A kulturális nemzetek létezése tény" (Kripto Akadémia)
A kulturális nemzetek létezése tény, a kulturális nemzet koncepciójának elfogadása minden bizonyal hozzájárulna az európai stabilitáshoz - hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök szombaton a Velencei Bizottság megalakulásának 20. évfordulója alkalmából a testületnek nevet adó olasz városban rendezett ünnepségen.
jún. 5
13:39
Szörnyű baleset! Tűz a kórházban (Kitekintő)
SZERBIA  A mitrovicai kórházban tűz ütött ki. Először a nemrégen kiépített sebészeti osztály tetője fogott lángot, majd a tűz innen átterjedt az épület harmadik és negyedik emeletére. A pácienseket és a kórház alkalmazottait sikerült evakuálni.
jún. 5
14:15
Brutális! Kétszer kínozták meg naponta, elhallgatták (Kitekintő)
Az egykori amerkai elnök bevallotta, ha szükséges lenne, újra alkalmazná a fullasztásos módszert Khalid Sheikh Mohammed esetében.
jún. 5
14:18
Európában útlevél kell a kutyának (Metropol)
Európában, a schengeni övezeten belül ugyan már nincsenek határellenőrzések, azt azonban jó, ha minden utazó tudja, hogy mit vihet magával, főleg, ha négylábú "családtagjával" utazik.
jún. 5
14:24
Nem ütköztek ellenállásba az izraeli katonák az ír segélyhajón (Infostart)
Az izraeli katonák szombaton felszálltak a Gázai övezet felé tartó, segélyt szállító ír hajóra, s nem ütköztek ellenállásba - jelentette be az izraeli hadsereg.
jún. 5
14:42
Merkel és Medvegyev egyetért az Irán elleni szankciók szükségességében (Infostart)
Németország és Oroszország egyetért abban, hogy az iráni atomprogram miatt Teheránnal szemben nemzetközi szankciókra lehet szükség.
jún. 5
14:51
Kimúlt a világ legrondább kutyája (Kitekintő)
Meghalt a világ legrondább kutyája, csütörtökön szenderült örök álomba, a 2009-ben az Animal Planet szavazásán első helyezést ért a csúnya ebek között.
jún. 5
14:53
Szlovákia: üres az államkassza? (Kitekintő)
A legnagyobb szlovák ellenzéki párt, az  SDKÚ-DS szerint Robert Fico kormányfő a tartalékalapját labdarúgó- és hokipályákra költötte és a kormánynak nem maradt pénze az árvízhelyezt megoldására.
jún. 5
16:03
Bérgyilkosokkal ölette meg ellenfelét! 15 évet kapott (Kitekintő)
SZERBIA  Gyilkosságra való felbujtás bűnténye miatt tizenöt évi szabadságvesztésre ítélték csütörtökön Sreten Jocićot, más néven Joca Amsterdamot Belgrádban.
jún. 5
16:06
Német-orosz összefogás Irán ellen? (Kripto Akadémia)
Németország és Oroszország egyetért abban, hogy az iráni atomprogram miatt Teheránnal szemben nemzetközi szankciókra lehet szükség.
jún. 5
16:39
Okosabbak lettek a vállalkozók Fejérben (Kitekintő)
Lezárult az Európai KKV Hét. A magyar megyék közül Fejér tűnt ki a leginkább, számos rendezvényéből úgy tűnik, itt tanultak a legtöbbet a helyi kis- és középvállalkozások.
jún. 5
17:15
Nem bír magával Izrael! Ugyanazt a hibát másodszor követi el (Kitekintő)
Az izraeli haditengerészet szombat reggel figyelmeztetett egy újabb Gázába tartó segélyhajót, hogy ne próbálja meg áttörni a Gázai-övezet tengeri blokádját.
jún. 5
17:24
Az árvízzel küzdenek Dél-Kínában is (Infostart)
A dél-kínai Kuanghszi-Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm területen már ötven fölé emelkedett az esőzések, viharok, árvizek és földcsuszamlások áldozatainak a száma, 30-an eltűntek, 200 ezer embert kellett biztonságosabb helyre költöztetni - közölték helyi források.
jún. 5
17:33
Nagy fába vágta a fejszéjét az ismert énekesnő (Kitekintő)
Gwen Stefani nem csupán, mint énekesnőként ismert, hanem mint divattervezőként is, a L.A.M.B. nevű kollekció fut a neve alatt.
jún. 5
17:36
Isztambuli tüntetés Izrael ellen (Metropol)
Vagy ötezren tüntettek szombaton Isztambulban Izrael ellen, amiért annak haditengerészei hétőn lelőttek kilenc törököt egy, a Gázai övezet felé tartó segélyhajón.
jún. 5
17:51
Bugár: június 4. a szlovákiai magyarság születésnapja (Kitekintő)
A Híd szerint mindkét nemzet másképp viszonyul a történelmi tényhez, másrészt 1920. június 4-e a szlovákiai magyarság történelmének kezdetét is jelenti.
jún. 5
18:45
Két évre abbahagyhatják az autópálya építését (Kitekintő)
A romániai minisztériumok idén és jövőre csak a legfontosabb beruházásokat finanszírozhatják.
jún. 5
18:47
Döbbenetes baleset! Lezuhant egy vadászgép (Kitekintő)
SZERBIA  Csütörtökön Kraljevónál lezuhant a Szerb Hadsereg Orao típusú vadászgépe. A pilótának sikerült katapultálnia és túlélnie a légi szerencsétlenséget.
jún. 5
18:48
Obama új hírszerzési igazgatót nevezett ki (Metropol)
Az amerikai elnök James Clapper tábornokot, a Pentagon hírszerzési vezetőjét jelölte nemzeti hírszerzési igazgatónak. Az intézkedést maga az elnök, Barack Obama közölte szombaton a Fehér Ház kertjében.
jún. 5
19:21
Vidám temetést szeretne a milliárdos szupersztár (Kitekintő)
Susan Boyle, aki tavaly sokkolta teljesítményével, a brit tehetségkutató műsor, a Britain's Got Talent nézőit, kijelentette, nem szeretné, ha temetése szomorú lenne.

Keresés