2010. június 17. csütörtök

jún. 17
0:15
Török vizsgálat a gázai flottilla ügyében (Kripto Akadémia)
Törökország saját bizottságot állított fel a gázai segélyflottillát ért izraeli támadás kivizsgálására - jelentette be az ankarai külügyminisztérium szerdán.
jún. 17
5:21
"Itt valami szörnyű nemzetárulás történt!" (168 Óra Online)
A szlovákiai választásokat Robert Fico nyerte. De vélhetően mégsem ő alakít kormányt, hanem a jobbközép pártok koalíciója. Ennek tagja lehet a Bugár Béla vezette Híd-Most, amely több mint nyolc százalékot ért el. Kiesett a parlamentből Mečiar, de Orbán Viktor határon túli szövetségese, az MKP is. Hunčík Péter, a dunaszerdahelyi író-pszichiáter, a Híd-Most egyik szellemi atyja arról is beszél: az…
jún. 17
5:39
Csapdába kerültek a kirgizisztáni menekültek (Kripto Akadémia)
Nem csillapulnak a kirgiz-üzbég ellentétek Kirgizisztán déli részén. A zavargások által leginkább sújtott Os városában tegnapra virradóra is folytatódtak a tűzpárbajok. S hogy ezek veszteségekkel is járnak, azt a hivatalos közlemények is megerősítik. Ezek szerint a majd egy hete tartó zavargásoknak már 189 halálos áldozatuk van - ez mintegy hússzal több az előző napi adatoknál -, a sebesültek…
jún. 17
5:57
Obama haditervet hirdetett (Kripto Akadémia)
Barack Obama megígérte az amerikaiaknak, mindent lehetségest megtesz a Mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa következményeinek elhárítására. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a 44. elnök hivatalba lépése óta első alkalommal szólt a nemzethez az Ovális Irodából. Obama tegnap a válság kitörése óta először találkozott a BP elnökével, Carl Henric-Svanberggel, aki ma tanúskodik a washingtoni kongresszusban.
jún. 17
5:59
Ahmadinezsád feltételeket támaszt (Kripto Akadémia)
Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök egy televíziós nyilatkozatában azzal reagált az Európai Unió tárgyalási javaslatára, hogy országa kész elfogadni azt, de nem feltételek nélkül. Hogy mik ezek a feltételek, azt nem közölte, de kilátásba helyezte: hamarosan meg fogja nevezni őket.
jún. 17
6:18
Gašparovič húzza az időt? (Kitekintő)
Fígeľ szerint Gašparovič kész fogadni a születőben levő négypárti koalíció vezetőit, de azt nem mondta meg, mikor...
jún. 17
6:54
Halálos baleset történt a fővárosban (Kitekintő)
Halálos közúti baleset történt szerdán kora délután Pozsonyban: a  Rádiová utca és a Bulharská utca kereszteződésében autós gázolt el egy 54 éves kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette.
jún. 17
7:09
Robbie Williams a focit választotta kedvese helyett (Kripto Akadémia)
Kisebb válságba került Robbie Williams és az amerikai színésznő, Ayda Field kapcsolata.
jún. 17
7:11
Gisele Bündchen visszatért (Kripto Akadémia)
Fél évvel gyermeke megszületése után a brazil szupermodell, Gisele Bündchen ismét divatbemutatón vett részt.
jún. 17
7:12
Uniós segítséget sürgetnek az árvízvédelemnek (Infostart)
Az Európai Unió anyagi segítségét, illetve a nemzeti árvízvédelmi rendszerek hatékonyabbá tételét is sürgették az Európai Parlament Strasbourgban, a közép-európai árvizek következményeiről és tapasztalatairól rendezett vitában.
jún. 17
7:12
Kiszolgáltatottabbá válhat Európa? (Kitekintő)
A FAO és OED közös jelentése szerint a fejlődő gazdaságok, valamint Oroszország és Ukrajna a következő 10 év folyamán komoly fejlődést érhetnek el az agrárszektorban, míg a legtöbb nyugat-európai importőrök saját termelése stagnálni fog.
jún. 17
7:14
További áldozatokat szedett Mianmarban a pusztító időjárás (Infostart)
Legalább negyvenhat ember életét vesztette Mianmar északnyugati részén a heves esőzések okozta áradásokban és földcsuszamlásokban - jelentette a helyi média.
jún. 17
7:27
A BP újabb olajgyűjtő rendszere (Metropol)
Újabb szivattyúrendszert helyezett üzembe a BP olajvállalat a Mexikói-öböl mélyéről feltörő kőolaj összegyűjtése érdekében szerdán - közölte maga a társaság.
jún. 17
7:30
Izrael lazítani fog a gázai blokádon (Kitekintő)
A gázai blokádon lazító intézkedéseket fontolgat Izrael, melyek több segélyszállítmány bejutását engedélyeznék a palesztinok lakta övezetbe - adta hírül a Háárec izraeli napilap.
jún. 17
7:48
Bankfelügyeleti reformot és bankadóztatást ígér London (Napi)
jún. 17
7:48
Most már biztos: elvált a sztár! Gyerekeit is alig láthatja! (Kitekintő)
Charlie Sheen hivatalosan is elvált harmadik nejétől, Brooke Muellertől - olvasható a hír a TMZ oldalán, akik megszerezték a pár válási papírjait.
jún. 17
8:24
Vegyi anyag süllyedt a tengerbe egy japán hajóval (Infostart)
Elsüllyedt a japán partok közelében egy vegyi anyagot szállító japán hajó, miután összeütközött egy teherhajóval. A balesetben senkinek nem esett baja, és a parti őrség szerint a környezet sem károsodott.
jún. 17
8:24
Történelmi deviza-lépésre készül Oroszország (Napi)
jún. 17
8:24
Semmit sem érnek már az állampapírok (Kitekintő)
Több mint hétmilliárd euróval tartozik a görög állam a délkelet-európai ország kórházainak. Az orvosok szerint ez már nem tartható tovább, ezért az utóbbi napokban csak alapellátást biztosítottak a legtöbb egészségügyi intézményben. Görögország kormánya igyekszik rendberakni a helyzetet.
jún. 17
8:26
Kolumbia választ: vért vagy életet? (Kitekintő)
Anatas Mockus a kolumbiai Zöld Párt elnökjelöltje
jún. 17
8:28
Budapest támogatta Tőkés megválasztását (Kitekintő)
Tőkés Lászlót, egy határon túli magyart választottak tegnapelőtt az Európai Parlament alelnökévé. Budapest támogatta a döntést. Az EurActiv Románia közreműködött a cikkben.
jún. 17
8:39
Olajgyűjtőt helyezett üzembe a BP (Kripto Akadémia)
Újabb szivattyúrendszert helyezett üzembe a BP olajvállalat a Mexikói-öböl mélyéről feltörő kőolaj összegyűjtése érdekében szerdán - közölte maga a társaság.
jún. 17
8:42
Jönnek a Toshiba-Fujitsu mobilok (Napi)
jún. 17
8:42
Millió dolláros informátori jutalom Kolumbiában (Infostart)
Csaknem 1,3 millió dollár jutalmat fizet a kolumbiai kormány annak az informátornak, aki hozzásegítette a hadsereget ahhoz, hogy a minap kiszabadítsa a FARC szélsőbaloldali gerillaszervezet négy túszát - jelentette be a dél-amerikai ország szárazföldi hadseregének főparancsnoka.
jún. 17
8:57
Flottilla - A titkosszolgálat figyeli ezentúl a segélyszervezetet (Kripto Akadémia)
Izrael ezentúl terrorista szervezetnek tekinti az IHH palesztinbarát török segélyszervezetet, amely május végén megpróbált segélyszállítmányt eljuttatni az izraeli zárlat alatt lévő Gázai övezetbe - jelentette az izraeli közszolgálati televízió.
jún. 17
9:00
Frontálisan ütköztek a vonatok! 13 halott (Kitekintő)
Legalább tizenhárman meghaltak, amikor összeütközött két vonat még kedden reggel Mexikóban.
jún. 17
9:02
Az ellenzék szerint további megszorítások várhatók (Kitekintő)
Még nagyobb megszorítások és adónövelések következnek Romániában – nyilatkozta a Nemzeti Liberális Párt elnöke. Crin Antonescu szerint, a jelenlegi megszorítási csomag csak a kezdet.
jún. 17
9:18
Riadókészültség Izrael több nagyvárosában (Infostart)
Riadókészültségbe helyezték az izraeli rendőrséget, mert a délutáni órákban két helyszínen ortodox zsidók várhatóan tömegesen tüntetnek - jelentette be Miki Rózenfeld rendőrségi szóvivő.
jún. 17
9:18
Bugár már Gašparovičcsal egyeztet (Kitekintő)
A görögöknek szánt szlovák kölcsön, az árvízhelyzet, a szlovák-magyar viszony volt a témája Ivan Gašparovič köztársasági elnök és Bugár Béla, a Híd elnöke szerdai egyeztetésének.
jún. 17
9:33
Ha a haladás győzelem, az USA nyerésre áll (Kripto Akadémia)
Védelmébe vette David Petraeus tábornok, az Irakban és Afganisztánban állomásozó amerikai erők parancsnoka szenátusi meghallgatásán az afganisztáni csapatkivonás tervét, jóllehet az iszlamista felkelőkkel harcoló alakulatai afgán földön időnként kudarcokat szenvednek.
jún. 17
9:36
Bugár Béla: A Híd képviselői kiállnak a kisebbségekért (Infostart)
Bugár Béla biztos abban, hogy az általa vezetett Híd párt parlamenti képviselői kiállnak a nemzeti kisebbségek mellett, és méltóan fogják képviselni a szlovákiai magyarság érdekeit is.
jún. 17
9:51
Bugár nem lesz a Fidesz vazallusa (Kripto Akadémia)
Bugár Béla, a szlovákiai Híd elnöke szerint pártja nem zárkózik el a Fidesszel való együttműködés elől, de miután a nagyobbik magyar kormánypárt a választások előtt egyértelműen a Magyar Koalíció Pártját támogatta (MKP), elvárja, hogy az első lépést a Fidesz tegye meg.
jún. 17
9:54
Spanyol náthától tüsszögnek Európa börzéi (Napi)
jún. 17
9:54
Infarktusa volt Michael Jackson testvérének (Kitekintő)
Michael Jackson testvérének, Randy Jacksonnak infarktusa volt tegnap, kórházba kellett őt szállítani. a kaliforniai Huntington Memorialba, Pasadenába.
jún. 17
10:12
Mégis kellene egy spanyol mentőcsomag? (Napi)
jún. 17
10:12
Most már tényleg jöhetnek a gazdasági reformok (Kitekintő)
A hétköznapi tűzoltásban beállt pillanatnyi lélegzetvételi szünetet kihasználva a gazdasági és pénzügyi rendszer megerősítésének és a tartós növekedés feltételei megteremtésének szentelhetik figyelmüket csütörtökön tartandó csúcstalálkozójukon a 27 uniós tagország állam- és kormányfői.
jún. 17
10:30
Leminősítették az Unilevert (Napi)
jún. 17
10:30
Szerbia már jövőre EU-tagjelölt lenne (Kitekintő)
Szerbia célja, hogy 2011 közepéig, vagyis legkésőbb a magyar EU-elnökség lezárultáig az Európai Unió hivatalos tagjelöltjévé váljon – jelentette ki a szerb kormány EU-integrációért felelős alelnöke a hétfői belgrádi lapok jelentése szerint.
jún. 17
10:45
Hatalmas viharra ébredt Peking - Több száz járatot töröltek (Kripto Akadémia)
Hatalmas viharra, kiadós esőre ébredt a kínai főváros lakossága csütörtökön, ami lehűtötte ugyan a levegőt, de komoly fennakadásokat okozott a közúti közlekedésben, és légi járatok százait törölték.
jún. 17
10:48
Skodába ülnek a kínaiak (Napi)
jún. 17
10:48
Fel akart vágni barátai előtt, de halálos baleset lett a vége (Kitekintő)
Fel akart vágni barátai előtt az a fiatal brit tanulóvezető, aki szülei autójával okozott halálos balesetet.
jún. 17
11:06
Veszélyzónában van Magyarország (Kitekintő)
Veszélyzónában van Magyarország a gazdaság fenntarthatósága szempontjából –állapítja meg legújabb tanulmányában az European Policy Center. Az államháztartás helyzetére és a versenyképességre koncentráló elemzés szerint a legjobb helyzetben e szempontból az EU-n belül az északi tagállamok vannak.
jún. 17
11:21
Kormányzásra tör a szlovák ellenzék (Kripto Akadémia)
Élni kívánnak azzal a bizalommal, amely a választók részéről a múlt heti választásokon irányukban megnyilvánult és egymáshoz közeli programjaikból kiindulva kormánykoalíciót kívánnak létrehozni - áll abban a közös nyilatkozatban, melyet kedd esti megbeszélésük után a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKÚ), a Szabadság és Szolidaritás (SaS), a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH), valamint a…
jún. 17
11:23
Vihar előtti csend - Riadókészültségben Izrael (Kripto Akadémia)
Riadókészültségbe helyezték csütörtökön az izraeli rendőrséget, mert a délutáni órákban két helyszínen ortodox zsidók várhatóan jelentős számban fognak tüntetni - jelentette be Miki Rózenfeld rendőrségi szóvivő.
jún. 17
11:24
Sokba kerül a Hondának a sztrájk (Napi)
jún. 17
11:24
A legmagasabb körökre is végzetes lehet ez a botrány (Kitekintő)
A szexbotrányok hatására alaposan megrendült a bizalom az anyaszentegyházban, mialatt a reformokat sürgető hangok egyre követelőzőbbek. Eközben a Vatikán feltűnően hallgat.
jún. 17
11:26
Két év börtön jár a szovjet bűntettek tagadásáért (Kitekintő)
Litvánia módosította a Büntető Törvénykönyvet
jún. 17
11:39
Autóba rejtett pokolgép okozta a NATO katona halálát (Kripto Akadémia)
Autóba helyezett pokolgépet robbantott fel csütörtök reggel egy öngyilkos merénylő Afganisztánban az egyik kerületi rendőrkapitányság épülete előtt. A merényletben négy rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen. A NATO egy újabb katonája haláláról számolt be.
jún. 17
11:42
Újabb pofont kaptak a CHF-hitelesek (Napi)
jún. 17
11:42
Még egy színész bukott le ittas vezetés közben! (Kitekintő)
Ittas vezetés vádjával szerdán letartóztatták Chris Kleint, az Amerikai Pite című film sztárját.

Keresés