2010. május 31. hétfő

máj. 31
5:18
Mohamed nagy! Nincs többé Facebook! (168 Óra Online)
A bangladesi hatóságok átmenetileg letiltották a Facebook internetes közösségi oldalt, mivel Mohamed-karikatúrák, illetve a többségben muzulmánok lakta ország vezetőit ábrázoló, sértő képek jelentek meg rajta. A bangladesi távközlési hatóság helyi idő szerint vasárnap este tiltotta meg a Facebookhoz való hozzáférést azzal az indokkal, hogy az internetes oldal sérti az ország muzulmán lakosainak…
máj. 31
5:36
A kérdés csak az volt, hogy a mai miniszterelnök megalkuszik-e (168 Óra Online)
Még márciusban történt, hogy a thaiföldi „vörösingesek”, az elűzött Thakszin miniszterelnök hívei saját vérüket gyűjtötték korsókba, majd szétfolyatták a kormányzati és hatalmi intézmények bejárata előtt. Abhiszit kormányfőnek a vérnyomokon kellett áthaladnia ahhoz, hogy bejusson a hivatalába. „Életünket, de legalábbis vérünket azért, hogy változás legyen” – ez volt a tett szimbolikus üzenete. Nem…
máj. 31
5:54
A Legjobb Párt győzött Reykjavíkban (Kripto Akadémia)
Az izlandi politikai állapotok kifigurázására létrehozott, a pénzügyi válság után alakult Legjobb Párt szerezte meg a többséget a helyhatósági választásokon Reykjavíkban.
máj. 31
5:56
Izrael bojkottálja a határozatot (Kripto Akadémia)
Izrael egyoldalúnak és rossznak tartja az ENSZ határozatot, amely minden ország atomlétesítményeire (képünkön az izraeli dimonai komplexum műholdfelvétele) kiterjesztené az ellenőrzést.
máj. 31
5:58
Csütörtököt mondott a BP kísérlete (Kripto Akadémia)
Kudarccal végződött a BP olajtársaságnak a hét közepén kezdett kísérlete az olajszivárgás elfojtására a Mexikói-öbölben: a nehéziszap és cement pumpálása nem hozta meg az eredményt, ezért új módszerrel fognak kísérletezni - jelentette be közép-európai idő szerint vasárnapra virradóra Doug Suttles operatív igazgató.
máj. 31
6:00
Tudósváros épül Oroszországban (Kripto Akadémia)
Épül a tudomány és a technikai innováció városa a Moszkvához közeli Szkolkovóban. Az amerikai hetilap terjedelmes elemzésben méltatja Dmitrij Medvegyev elnök gigantikus elképzelését egy új tudósváros koncepciójáról.
máj. 31
6:02
Ma kezdődik a négymilliárdos ipari kémkedés tárgyalása (Kripto Akadémia)
Akár nyolc éves szabadságvesztést is kaphatnak azok a vádlottak, akik a hazai bűnügyi történelem legnagyobb ipari kémkedése miatt kerültek bíróság elé. A ma kezdődő tárgyaláson egy diganosztikai cég két volt vezetőjének kell számot adnia arról, miért kívánták Moszkvába juttatni vállalatuk titkait. Az eljárás során minden gyanúsított, illetve a konkurens cég vagyonát is zárolták - milliárdos…
máj. 31
6:45
Lemondott a brit pénzügyminiszter-helyettes (Kitekintő)
Újabb költségtérítési botrány az Egyesült Királyságban, melyet lemondás követett.
máj. 31
6:48
Veszteség a választások után: lemondott a szoci elnök (168 Óra Online)
Jirí Paroubek, a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) vezetője lemondott pártelnöki tisztségéről - ezt maga Paroubek jelentette be a párt szűkebb vezetőségének ülése után szombaton este. Paroubek lemondásának oka, hogy bár pártja megnyerte a képviselőházi választást, az eredmény mesze elmaradt a várttól. Hangsúlyozta: saját döntéséről van szó. A leadott szavazatok 98,81 százalékának összeszámlálása…
máj. 31
7:21
Az alkohol súlyosan károsítja az Ön és a környezetében élők egészségét?! (Kitekintő)
Egy frissen közzétett brit kutatás szerint a felnőtt lakosság többsége nem bánná, ha az alkoholt tartalmazó italokon a dohánytermékekhez hasonló figyelmeztető címkéket helyeznének el.
máj. 31
7:24
Mélyponton a japán kormány népszerűsége (Metropol)
Megalakulása - tavaly szeptember - óta nem volt ilyen népszerűtlen a japán kormány: Hatojama Jukio kormányfő kabinetjének tetszési indexe 17 százalékosra zuhant a legújabb felmérések szerint.
máj. 31
7:26
Izraeli támadás a gázai segélyflottilla ellen (Metropol)
Izraeli kommandósok ostromolták meg hétfő reggel a Gázai övezetbe segélyrakományt szállító önkéntes flottillát, egyes hírek szerint a támadásban közel 15-en haltak meg és több tucat sebesültje van a katonai akciónak.
máj. 31
7:57
Ma végleg eldől az ország sorsa (Kitekintő)
Kolumbia történelmének eddigi legszorosabb választási küzdelmét éli, már a kampányt is a botrányok és meglepetések övezték. Uribe hagyatéka és a változás lehetősége forog most kockán.
máj. 31
8:00
Hurrikán - Emelkedhet az olaj ára (Kripto Akadémia)
A leghevesebb hurrikánszezon várható 2005 óta az Atlanti-óceán térségében ebben az évben - közölte a Nemzeti Óceán- és Légkörügyi Hivatal (NOAA).
máj. 31
8:18
Tizenöt halottja is lehet a segélyflottilla elleni izraeli támadásnak (Kripto Akadémia)
Izraeli kommandósok ostromolták meg hétfő reggel a Gázai övezetbe segélyrakományt szállító önkéntes flottillát, egyes hírek szerint a támadásban közel 15-en haltak meg és több tucat sebesültje van a katonai akciónak.
máj. 31
8:24
Nem biztos az ázsiai AIG-üzlet, alkudozik a vevő (Napi)
máj. 31
8:36
"Az értelmiségnek mennie kellett vagy vitték, mint például 1944-ben" (168 Óra Online)
Határon innen és túlról érkezett vendégek, szakemberek részvételével rendeztek szakmai konferenciát a minap Beregszászban, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán. A tanácskozáson jelen voltak a kárpátaljai magyar iskolák vezetői, az egyházi tanintézmények igazgatói.
máj. 31
8:42
Nincs megállás, öt bankcsőd egy nap alatt (Napi)
máj. 31
9:09
Szlovák Cipollák (Kitekintő)
A magyarok kettős állampolgársága ellen vívott szlovák politikai harc két főszereplője, Fico és Slota könyörtelenül ellenzi azt. Párhuzamosságok a két szlovák politikus, és a Thomas Mann-i hipnotizőr, Cipolla között.
máj. 31
9:27
Újrafogalmazzák a szegénységet (Kitekintő)
A jövedelemszint mellett két további szempontot is figyelembe kívánnak venni az EU tagállamai, amikor a jövő heti tanácsülésen 2020-ig elérendő konkrét szegénységcsökkentési célokat kívánnak rögzíteni.
máj. 31
9:30
Holttestek egy elhagyatott mexikói ezüstbányában (Metropol)
Több mint húsz holttestre - feltehetően drogbandák összecsapásainak áldozataira - bukkantak egy elhagyatott mexikói ezüstbányában.
máj. 31
9:30
Hadgyakorlatot kezdett Dél-Korea az északi határnál (Kripto Akadémia)
Több ezer dél-koreai katona részvételével, harci helikopterek támogatásával nagyszabású hadgyakorlat kezdődött hétfőn az észak-koreai határ térségében.
máj. 31
9:32
Chávez tagadja, hogy lánya lesz utódja (Metropol)
Hugo Chávez venezuelai államfő vasárnap cáfolta, hogy idősebb leánya, María követhetné őt az elnöki bársonyszékben, miután jelöltetné magát a következő elnökválasztásokon.
máj. 31
9:45
Megpróbálták áttörni a gázai blokádot (Kitekintő)
Palesztin-barát aktivisták több ezer tonna segélyszállítmányt próbáltak meg bejuttatni az Izrael által blokád alatt tartott Gázai-övezetbe.
máj. 31
9:48
Heroin, thai lányok és a focivébé (168 Óra Online)
21 thai nőt mentett ki egy bordélyházból a dél-afrikai rendőrség különleges kommandója - közölte vasárnap a testület, Hawks nevű speciális bűnüldöző egységének szóvivője. Paul Ramaloko szerint a rendőrség azt gyanítja, hogy a megmentett nő emberkereskedők áldozatai lehetnek, és a foci világbajnokság miatt hozták be őket az országba.
máj. 31
10:06
Rendkívüli ülést tart az ENSZ BT - az izraeli fellépést vizsgálják (Kripto Akadémia)
Az Európai Unió vizsgálatot követel a Gázai övezetbe segélyrakományt szállító önkéntes flottilla hajóin történt halálesetek ügyében, és felszólította Izraelt: adjon szabad utat a segélyszállítmányoknak.
máj. 31
10:12
Politikai földrengés történt Csehországban Klaus szerint (Infostart)
A cseh államfő politikai földrengésnek minősítette az idei képviselőházi választásokat, amelyek szerinte gyakorlatilag tönkretették az eddigi nagy pártokat, s új, ismeretlen tömörüléseket helyeztek előtérbe.
máj. 31
10:21
Ezrek az utcán az új bevándorlási törvény miatt (Kitekintő)
Arizonában elfogadták az állam új törvényét, amely sokkal szigorúbb szankciókat léptet életbe az illegális bevándorlás csökkentésére. Több más államban is az utcákra vonultak az emberek, hogy tiltakozzanak ez ellen.
máj. 31
10:24
Nagyszabású hadgyakorlatot kezdett Dél-Korea (Metropol)
Több ezer dél-koreai katona részvételével, harci helikopterek támogatásával nagyszabású hadgyakorlat kezdődött hétfőn az észak-koreai határ térségében.
máj. 31
10:24
Micsoda? Legyen 2020-ig gyógyszermentes a parlament! (168 Óra Online)
A Best (Legjobb) nevű párt nyerte a vasárnap az izlandi főváros önkormányzati választását. A pártot egy Jon Gnarr nevű komikus alapította, és kampányvideójában a Best jelöltjei Tina Turner slágerét, a "Simply The Best"-et énekelték - írta a Független Hírügynökség.
máj. 31
10:24
Klaus: politikai földrengés történt Csehországban (Kripto Akadémia)
A cseh államfő politikai földrengésnek minősítette az idei képviselőházi választásokat, amelyek szerinte gyakorlatilag tönkretették az eddigi nagy pártokat, s új, ismeretlen tömörüléseket helyeztek előtérbe.
máj. 31
10:30
Katasztrófára készülnek a BP-nél (Napi)
máj. 31
10:32
Meglepő Raiffeisen profit (Napi)
máj. 31
10:39
Sokkoló hír: újabb tragikus baleset történt (Kitekintő)
A Mexikói-öböl mellett kevés nyilvánosságot kap egy másik olajszennyezés: Szingapúr partjainál is küzdenek az elemekkel.
máj. 31
10:48
Kisebb lesz a Sanoma (Napi)
máj. 31
10:57
Hátborzongató baleset az Indy500-on (Videóval!) (Kitekintő)
Mike Comway örülhet, hogy megúszta egy lábtöréssel, nézd meg videón.
máj. 31
11:15
Politikai válság robbant ki Japánban (Kitekintő)
Politikai válságot robbantott ki Japánban, hogy az országot irányító Yukio Hatoyama, miniszterelnök megegyezett az Egyesült Államokkal az Okinava szigetén állomásozó amerikai katonai támaszpont meghosszabbított mandátumáról.
máj. 31
11:33
Irán részt vesz a tálibok kiképzésében (Kitekintő)
Stanley McChrystal, a NATO és amerikai csapatok afganisztáni főparancsnoka vasárnapi nyilatkozatában Iránt vádolta a tálibok kiképzésében és felfegyverzésében való részvétellel.
máj. 31
11:54
"Felróják a Fidesznek, miért alakítják itt ki a félelem légkörét" (168 Óra Online)
Jugoszláviában is így kezdődött - üzeni a szélsőséges párt, hozzátéve: ők csak a bajt akarják megakadályozni, amíg nem késő.
máj. 31
11:54
A Krím után Kárpátalja is "meglép"? (Kripto Akadémia)
Magyarország állampolgárságot ad a "határon túli diaszpóra" tagjainak, de Ukrajna eddig nem dolgozott ki egyértelmű stratégiát az ukrajnai magyarokkal való bánásmódot illetően - írja legfrissebb számában az Ukrajina Moloda című ukrán lap.
máj. 31
12:09
Olcsóbbá válhat az autók szervizelése (Kitekintő)
Véget vet az Európai Bizottság az autógyártók azon gyakorlatának, hogy az új gépkocsik vásárlásakor adott garanciákat a járműtulajdonosok csak akkor érvényesíthetik, ha a kötelező időközi felülvizsgálatokat és olajcseréket kizárólag erre felhatalmazott szakszervizekben végeztetik el – jóval drágábban, mint máshol.
máj. 31
12:12
Ukrán és szerb lap a magyar kettős állampolgárságról (Metropol)
Magyarország állampolgárságot ad a "határon túli diaszpóra" tagjainak, de Ukrajna eddig nem dolgozott ki egyértelmű stratégiát az ukrajnai magyarokkal való bánásmódot illetően — írja legfrissebb számában az Ukrajina Moloda című ukrán lap.
máj. 31
12:27
Csehország: választási eredményváró a Zöldeknél (Kitekintő)
Csehországi választások: nagyon drukkoltak a Zöldek, hogy bejussanak a parlament alsóházába. Ez nem sikerült nekik. A Kitekintő képriportja a helyszínről.
máj. 31
12:45
Hullanak a fejek a választások után (Kitekintő)
Több pártvezér is bejelentette távozását a csehországi választások nem hivatalos végeredményének kihirdetése után, a legnagyobb név kétségtelenül Jirí Paroubek szociáldemokrata pártelnöké. Eközben a hírek szerint jobboldali koalíció alakulhat a közép-európai országban.
máj. 31
12:48
Fico: képviselőink nem szolgálhatják a Magyar Köztársaságot (Kripto Akadémia)
Robert Fico szlovák miniszterelnök, a Smer-Irány párt elnöke szerint Iveta Radicová, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKÚ) alelnöke, a párt listavezetője tavaly még másképpen viszonyult Orbán Viktorhoz, mint most, amikor elutasítja a magyar állampolgársági törvény módosítását.
máj. 31
12:50
Eladósodnak a szlovákiai pártok a választási kampányban (Kripto Akadémia)
Hitelekből és a képviselőjelöltek adományaiból, kölcsöneiből fedezik a szlovákiai pártok a választási kampányukat - derül ki kötelezően leadott előzetes jelentéseikből. A legtöbb pénzt a Szlovák Nemzeti Párt használta fel február 1. és május 13. között a kampányban.
máj. 31
13:03
Nem élte túl a balesetet a kisodródott autó sofőrje (Kitekintő)
Halálos áldozatot követelt egy Nagymihály és Rebrény (Zemplínska Široká) közötti közúti baleset vasárnap este 18 óra körül.
máj. 31
13:12
Folytatódik a sztrájk a British Airwaysnél (Napi)
máj. 31
13:21
Egyre rosszabb a spanyol helyzet (Kitekintő)
Rendesen megkavarta a péntek délutáni piacot, hogy a Fitch Ratings váratlanul egy fokozattal „AAA” –ról” AA+”-ra rontotta le Spanyolország adósságállományának besorolását.
máj. 31
13:23
Elképesztő! Férfival csókolózott James Bond! (Kitekintő)
Daniel Craigről, James Bond jelenlegi alakítójáról azt állítja néhány ember, hogy a színész biszexuális.

Keresés