2010. május 17. hétfő

máj. 17
5:06
Meleg Büszkeség: több tízezren vonultak! (168 Óra Online)
Tízezrek a brüsszeli melegfelvonuláson
máj. 17
6:36
Nagy előrelépésre számíthatnak a magyarok (Kitekintő)
Vagyim Kolesznyicsenko régiós párti képviselő beadványa alapján jó esély kínálkozik arra, hogy hamarosan regionális státust kaphatnak bizonyos kisebbségek nyelvei, köztük a magyar is. if(!window.goA)document.write('<\/sc'+'ript>');if(window.goA)goA.addZone(34732,{displayOptions:{bannerhome:'http://ad.adverticum.net'}}); Hirdete's">Kattintson a hirdete'sre!">">
máj. 17
6:54
Thaiföld - Evakuálják a nőket és gyermekeket a tüntetők táborából (Kripto Akadémia)
Hozzáláttak a nők, gyermekek és öregek evakuálásához vasárnap a thaiföldi főváros kormányellenes tüntetők által megszállva tartott részéből.
máj. 17
6:56
Robbanás fenyeget Albániában (Kripto Akadémia)
Polgárháborúhoz közeli helyzet kezd kialakulni az Európai Unióba igyekvő Albániában. A szocialista ellenzék gyakori tüntetéseket tart Sali Berisha kormánya ellen. A pénteki tiranai megmozduláson negyedmillióan vettek részt.
máj. 17
6:58
Fenyegetőzik Robert Fico (Kripto Akadémia)
Robert Fico szerint Szlovákiában még a magyar parlament döntése előtt meg kellene változtatni a hatályos törvényeket olyan értelemben, hogy az, aki felveszi egy másik állam állampolgárságát, veszítse el a szlovákot.
máj. 17
7:00
Madrid és Lisszabon okult a görög példából (Kripto Akadémia)
Kemény megszorító intézkedések bevezetésére kényszerültek múlt héten az Ibériai-félsziget mindkét államában, hogy elkerüljék a görögországihoz hasonló összeomlást. Spanyolországot és Portugáliát jóideje az eurózóna gyenge láncszemei közé sorolták, de Madrid és Lisszabon halogatta a fájdalmas döntések meghozatalát.
máj. 17
7:02
Polgárháborús helyzet Thaiföldön (Kripto Akadémia)
Az eredeti tervekkel szemben mégsem rendelt el kijárási tilalmat a thaiföldi kormányzat a a fővárosban a hétvégi véres összecsapások után. A kabinet döntése után az ellenzék bejelentette: feltételekkel hajlandóak a tárgyalásra. A bangkoki kormány azonban elutasította az ajánlatot.
máj. 17
7:06
Lezártak hollandiai repülőtereket (Infostart)
Hollandiában reggel 6 órától délután 2 óráig lezárják az amszterdami Schiphol és a rotterdami repülőteret, mert a megengedettnél ismét nagyobb koncentrációjú az izlandi vulkánkitörésből származó hamufelhő sűrűsége.
máj. 17
7:08
Megállapodott az uráncseréről Teheránnal Brazília és Törökország (Infostart)
Hosszú tárgyalás után megállapodott az uráncseréről Teheránnal Brazília és Törökország. Az egyezséget ma ismertetik hivatalosan.
máj. 17
7:10
Thaiföldön elutasította a kormány a lázadók feltételét (Infostart)
Thaiföldön elutasította a kormány a lázadók feltételét, hogy az ENSZ közvetítését kérjék a súlyos belpolitika válság felszámolására.
máj. 17
7:30
Olajkatasztrófa: súlyosabb, mint amit nekünk mondtak (168 Óra Online)
Első ízben tudta megszüntetni a nyersolaj nagy részének tengerbe ömlését vasárnap a BP olajcég a Mexikói-öbölben: egy 1,6 kilométer hosszú vezetéken keresztül felszíni tartályhajóhoz juttatják az olajat. Mark Proegler, a BP szóvivője elmondta: a szivárgást ugyan nem tudták elállítani, de a több mint három hete történt baleset óta először a sérült kútból immár nem a tengerbe, hanem a hajóba kerül a…
máj. 17
8:03
Mint a mesében! Kémek is üldözték a boszorkánynak vélt nőt! (Kitekintő)
Abszurd párbajnak is nevezhető, amit a brit kémelhárítás vívott Helen Duncan parafenoménnal.
máj. 17
8:21
Most már biztos: a csőd felé száguld az ország (Kitekintő)
Chávez "az ellenforradalmi erők aknamunkáját", külföldi elemzők viszont a kormány katasztrofális gazdaságpolitikáját okolják Venezuela egyre tragikusabb helyzetéért.
máj. 17
8:39
llyen lesz az új Európa? (Kitekintő)
Az Európai Bizottságnak a Mario Monti-féle, múlt héten nyilvánosságra hozott jelentés javaslatai mentén kell cselekednie, amikor újra prioritássá kívánja emelni az egységes belső piac megőrzését és kiteljesítését – hangzott el az Európai Parlamentben a Monti-jelentésről rendezett első vita során.
máj. 17
8:57
Újabb áldozata van a pusztító viharnak (Kitekintő)
Szombattól vasárnap délig az erős szél miatt tizenkilenc esethez riasztották a tűzoltókat a szlovákiai Nagyszombat megyében, leginkább kidőlt fákhoz, beázott pincékhez.
máj. 17
9:00
Brit, holland és belga reptereket zárnak le a hamu miatt (Kripto Akadémia)
Ezer légi járat nem közlekedik hétfőn az európai légtérben az újabb vulkáni hamufelhő miatt, de a többi 28 ezer repülést a korlátozások nem érintik - jelezte déltájban a brüsszeli székhelyű légtérellenőrzési szervezet, az Eurocontrol.
máj. 17
9:30
Csak kissé lett karcsúbb a H (Napi)
máj. 17
9:33
Felpuhult a kormány politikája (Kitekintő)
A korábbi, erőteljesen euroszkeptikus irányvonalhoz képest némileg puhult a konzervatív David Cameron vezette új brit kabinet EU-politikája – igaz, a liberális demokratákkal kötött koalíciós megállapodás így is kizárja az euró bevezetését, akárcsak azt, hogy további hatásköröket adjanak át az EU-nak.
máj. 17
9:54
A hatalmas esőzés szedi áldozatait Kínában (Kripto Akadémia)
Eddig legkevesebb 86 halálos áldozata van a hatalmas esőzéseknek és a hidegnek Dél-Kínában, ahol mintegy 8 millió embert érintenek közvetlenül az ilyenkor szokatlan időjárás következményei.
máj. 17
9:56
Elhunyt a vörösingesek népszerű tábornoka (Kripto Akadémia)
Elhunyt hétfőn a bangkoki vörösinges tüntetőkhöz átállt Kattija Szavaszdipol tábornok, akit csütörtökön a fején ért egy lövés - közölték thaiföldi tömegtájékoztatási eszközök.
máj. 17
10:06
Kómában az autópiac (Napi)
máj. 17
10:06
Senki nem élte túl a suriname-i légiszerencsétlenséget (Infostart)
Senki nem élte túl a tegnap, a dél-amerikai Suriname-ban történt repülőszerencsétlenséget.
máj. 17
10:09
Ma indulhat útjára az óriási részvénykibocsátás (Kitekintő)
A Financial Times információira hivatkozva ma reggel több nemzetközi hírportál is arról számolt be, hogy a brit Prudential életbiztosító ma indíthatja útjára azt a korábbról elhalasztott rights issue-t, amelynek keretében 21 milliárd dollár értékben kínál fel a társaság új részvényeket a meglévő részvényeseknek.
máj. 17
10:27
Komoly lemaradást kell behoznunk a neten (Kitekintő)
A Bizottság szerint hét nagy akadályt kell lebontani ahhoz, hogy az európai digitális gazdaság kibontakozhasson – derül ki abból a tervezetből, amelyet várhatóan szerdán ismertet Neelie Kroes, a digitális ügyekért felelős biztos.
máj. 17
10:30
Kitört a polgárháború a fővárosban? (168 Óra Online)
Több napja háborús állapotok uralkodnak Bangkok bevásárlónegyedében, miután a hadsereg elkezdte kiüríteni a tüntetők által elfoglalt városrészt. Eddig 16 halálos áldozattal és több mint száz sérülttel járt az akció, de a vörösingesek kitartanak.
máj. 17
10:45
Súlyos sérültje is van az őrült száguldásnak (Kitekintő)
Egy zemplénmátyási (Ondavské Matiašovce) családi ház betonkerítésbe "parkolta le" autóját egy 22 éves breznóbányai fiatalember pénteken, éjfél előtt.
máj. 17
10:48
Meghalt a vörösingesekhez átállt tábornok (Metropol)
Belehalt sebesülésébe hétfőn a thaiföldi vörösinges tüntetőkhöz átállt Kattija Szavaszdipol tábornok, akit négy napja fejen talált egy lövés.
máj. 17
10:48
Túlzsúfoltak az orosz börtönök (Kripto Akadémia)
Majdnem egymillió ember ül börtönben Oroszországban. Sok ez vagy kevés egy ilyen nagy népességű államban? S, ha sok, mi a teendő? A kérdésre adott választól függ, milyen gyakorlati lépésekre szánja el magát az orosz vezetés.
máj. 17
10:50
Uránkészlet cseréről állapodtak meg Teheránban (Kripto Akadémia)
Irán, Brazília és Törökország külügyminisztere megállapodást írt alá hétfőn Teheránban Irán gyengén dúsított uránkészletének nukleáris fűtőanyagra cseréléséről.
máj. 17
11:00
Újabb lengyel bank mondott nagyot (Napi)
máj. 17
11:03
Ismét közeledik a hamufelhő (Kitekintő)
Nagy-Britannia és Írország repterei a vasárnap nagy részében zárva maradtak köszönhetően az Izland felől a légtérbe érkező vulkáni hamufelhő miatt, igaz a felhő meglehetősen gyorsan vonul, ami miatt hajnaltól egyes észak-angliai repülőtereken már újra beindulhat a légi forgalom.
máj. 17
11:21
Elég volt a kék lámpás ámokfutásból! (Kitekintő)
Oroszországot újabban, az elmúlt egy hónapban egy különleges tiltakozási hullám öntötte el: a „kék vödröcske mozgalom”.
máj. 17
11:23
Amiről senki sem beszél: mi lesz a korrupció elleni harccal? (Kitekintő)
Szerdán közös sajtótájékoztatót tartott Washingtonban Barack Obama és Hamid Karzai, mely során igyekeztek a kér ország viszonyát minél szebb színben feltüntetni.
máj. 17
11:42
Emberéletet követelt az árvíz Csehországban (Metropol)
Az észak-morvaországi Trinecben vasárnap megfulladt egy 69 éves asszony, miután beleesett a megáradt helyi patakba. A víz pincéket és házakat öntött el, s eddig mintegy 250 embert kellett evakuálni.
máj. 17
11:42
"Azt sem tudom, hogy a szlovákok mit akarnak megtámadni" (168 Óra Online)
A vajdaságban küszöbön álló nemzeti tanácsi választás politikai verseny. S bár ezen csak magyar nemzetiségi pártok indulhatnak, azt nem tiltja törvény, hogy akár szerb pártok támogatásával versenybe szálljanak civil szervezetek - nyilatkozta a Heti Hírmondó című műsorában vasárnap este Várady Tibor nemzetközi jogász, az egyik vajdasági lista jelöltje, a CEU tanára. A magyar állampolgársági…
máj. 17
11:54
Medvegyev: szükség van a Gazprom-Naftogaz házasságra (Napi)
máj. 17
11:57
Súlyos leminősítés vár az országra (Kitekintő)
A Moody’s Investors Service pénteken megjelentetett közleménye szerint ismét „nagy a valószínűsége egy több fokozatú leminősítésnek” Görögország esetében.
máj. 17
11:59
Eldőlt! Most megússza a börtönt a híres színész! (Kitekintő)
Megegyezett vádlójával Sean Penn, a kétszeres Oscar-díjas színész. A hírességet egy még tavaly ősszel történt támadás miatt perelte be egy fényképész, akire Penn egy bevásárlóközpontban támadt rá.
máj. 17
12:00
Kettős állampolgárság - Az igazi európai válasz (Kripto Akadémia)
Szlovákia akkor adna európai választ a magyar kormánynak a kettős állampolgárságot érintő kezdeményezésére, ha például nyilatkozatot fogadna el a Benes-dekrétumok érvénytelenítéséről, vagy az alkotmány bevezetőjében a "mi, a szlovák nemzet" kifejezést "mi, Szlovákia állampolgárai" kifejezésre módosítaná - állítja Lubos Palata neves cseh publicista abban az írásában, amely a Sme című szlovák…
máj. 17
12:33
Botrányos körülmények között fogadták el a költségvetést (Kitekintő)
Az ukrán képviselők elfogadták a 2010-es évre szóló parlament költségvetését, melyet 238 képviselő szavazott meg.
máj. 17
12:36
Vona Gábor - a "magyar provokatőr" (Kripto Akadémia)
Vona Gáborról, a Jobbik vezetőjéről közölt portrét véleményoldalán hétfőn a Süddeutsche Zeitung. A liberális napilap Magyarországgal rendszeresen foglalkozó tudósítója, Michael Frank a fényképpel ellátott portréban Vonát "magyar provokatőrnek" nevezte.
máj. 17
12:48
A csehek tőzsdére vinnék a szerencsejátékot (Napi)
máj. 17
12:51
Rendkívüli állapotot hirdettek a vihar miatt (Kitekintő)
Rendkívüli állapotot rendeltek el az áradások miatt a Tőketerebesi járásban, Szlovákiában.
máj. 17
13:12
A cseheknél is emberéletet követelt az árvíz (Kripto Akadémia)
Emberéletet követelt a csehországi árvíz, amely a kiadós hét végi esőzések következménye.
máj. 17
13:14
Súlyos a helyzet a lengyeleknél is - árvízriadó, kitelepítések (Kripto Akadémia)
Kétezer embert telepítettek ki ideiglenesen az otthonából Dél-Lengyelországban a heves esőzések okozta árvizek miatt - jelentették hétfőn a helyi hatóságok.
máj. 17
13:30
Pelczné váltja Schmittet az EP-ben (Metropol)
Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke váltja az Európai Parlamentben (EP) a magyar Országgyűlés elnökévé választott Schmitt Pált.
máj. 17
13:30
Sűrűn havazott a Magas-Tátrában - áradás Szlovákiában (Kripto Akadémia)
Helyenként már több mint félméteres hó hullott a Magas-Tátrában, ahol az 1400 méter tengerszint feletti magasságban a kora reggeli órák óta folyamatosan havazik.
máj. 17
13:45
Veszélyes játékba kezdett a kormány (Kitekintő)
A nukleáris fegyverkezéstől való éles elzárkózása ellenére Japán az atomenergia békés célú felhasználásában igazi világhatalomnak tekinthető. Milyen okokra vezethető vissza Tokió atomenergia iránti elkötelezettsége, illetve milyen problémákkal kell szembenéznie az országnak a kapacitásbővítést illetően?
máj. 17
13:47
Megindulhatnak a bányászok Bukarest felé (Kitekintő)
A '90-es évekhez hasonlóan ismét Bukarestbe mehetnek a zsilvölgyi bányászok az őket is érintő megszorítások miatt.
máj. 17
13:48
Idén több mint kétszáz NATO-katona halt meg Afganisztánban (Metropol)
Az áldozatok számának növekedése azt mutatja, hogy a tálib lázadók tevékenysége olyan időszakban erősödik, amikor újabb NATO-erők érkeznek erősítésként az országba.

Keresés