2010. május 23. vasárnap

máj. 23
5:36
"A család jövőjéért, a perverzek ellen" (168 Óra Online)
Nem rendezik meg a pozsonyi szivárványos menetet, miután a rendezők - a gyenge rendőri biztosításra hivatkozva - lefújták az akciót. Délben a Szlovák Testvériség aktivistái támadtak rá a résztvevőkre.
máj. 23
7:06
Afganisztánba utaztak az új kormány miniszterei (Kitekintő)
Szombaton Afganisztánba látogatott több brit miniszter is, ahol találkoztak Hamid Karzai elnökkel és a brit egységekkel is.
máj. 23
8:36
Lajčák etnikai alapú határmódosítástól tart (Kitekintő)
Az Európai Uniónak figyelmesen kell értékelnie azokat a körülményeket, melyek etnikai vagy kisebbségi feszültségekhez vezetnek, mondta Miroslav Lajčák szlovák külügyminiszter.
máj. 23
8:42
Támadás egy NATO-támaszpont ellen (Infostart)
Afganisztánban megtámadtak tegnap este egy NATO támaszpontot a lázadók.
máj. 23
8:44
Irán kihátrálhat a nukleáris fűtőanyag cseréjéről kötött megállapodásból (Infostart)
Irán kihátrálhat a nukleáris fűtőanyag cseréjéről a Brazíliával és Törökországgal kötött megállapodásból, ha az egyezséget nem támogatják a nagyhatalmak.
máj. 23
8:46
Támogatják a szomáliai átmeneti kormányt (Infostart)
A szomáliai átmeneti kormányt támogató nyilatkozatot írtak alá a kelet-afrikai ország megsegítésére tartott nemzetközi konferencia résztvevői Isztambulban. Az ENSZ égisze alatt megrendezett értekezleten részt vevő 55 ország és 12 nemzetközi szervezet képviselői közös nyilatkozatban hangsúlyozták az átmeneti kormány megerősítésének fontosságát.
máj. 23
8:48
Chilében őrizetbe vettek egy gyanús pakisztáni férfit (Infostart)
Chilében mégis elrendelték annak a pakisztáni férfinak az őrizetbe vételét, akin a múlt héten találtak robbanószer-nyomokat az Egyesült Államok santiagói nagykövetségén.
máj. 23
8:50
Bangkokban meghosszabbították a kijárási tilalmat (Infostart)
Thaiföld fővárosában keddig meghosszabbították az éjszakai kijárási tilalmat. A rendelkezést a kormány távozását és új parlamenti választások kiírását követelő tömegmegmozdulások miatt vezették be.
máj. 23
8:52
Afganisztánban megöltek egy holland és egy francia katonát (Infostart)
Afganisztán déli részén egy francia és egy holland katonát megölt, négy másikat megsebesített egy robbanószerkezet. A katonák járőrözés közben találtak rá a házi készítésű pokolgépre Uruzgán tartományban, és a helyszínre hívtak egy aknamentesítő csapatot, hogy hatástalanítsák a szerkezetet. Feltehetően a felfedezett robbanószerkezet közelében egy másik pokolgép is volt, és az lépett működésbe,…
máj. 23
9:12
Tucatnyi politikust ölnének meg! (Kitekintő)
Az elmúlt héten pénzintézetet robbantott Ottawában egy intézményellenes csoport. A merénylet mintegy előrejelzi azt, ami a következő egy hónapban várható, aminek a végén Kanada egyszerre két világeseménynek is otthont ad.
máj. 23
9:30
Megváltoztak az uniós munkanélküli ellátás szabályai (Metropol)
Megváltoztak az európai uniós munkanélküli ellátás szabályai, így május elseje óta azok a magyar állampolgárok, akik egy másik tagállamban végeztek munkát, ugyanolyan feltételek mellett jogosultak a munkaviszony megszűnése után ellátásért folyamodni az adott tagállamban, mint annak állampolgárai - hívja fel a figyelmet az Állami Foglalkoztatási Szolgálat.
máj. 23
10:06
Megduplázódott a korengedményes nyugdíjazást igénylők száma (Kitekintő)
Az utóbbi egy hónapban megduplázódott a korengedményes nyugdíjazást igénylők száma. Több száz közalkalmazott sietett benyújtani igényléseit a korengedményes nyugdíjazásra a Traian Basescu román államelnök által bejelentett megszorító intézkedések életbe lépése előtt.
máj. 23
10:24
Meghosszabbított kijárási tilalom Bangkokban (Metropol)
A thai fővárosban, Bangkokban május 25-ig kiterjesztik a négy napja hatályban lévő éjszakai kijárási tilalmat - jelentette be a miniszterelnök vasárnap.
máj. 23
11:00
Neonácik támadtak a melegfelvonulásra (Kitekintő)
Nem rendezik meg a pozsonyi szivárványos menetet, miután a rendezők - a gyenge rendőri biztosításra hivatkozva - lefújták az akciót. Délben a Szlovák Testvériség aktivistái támadtak rá a résztvevőkre.
máj. 23
11:00
Vegyvédelmi ruhás férfi támadott meg egy családot (Metropol)
Különös bűncselekmény történt vasárnapra virradóra Ercsiben: egy vegyvédelmi felszerelést viselő férfi a település egyik portáján vegyszerrel lefújta az ott élő család több tagját, majd a kialakult dulakodásban életét vesztette.
máj. 23
11:18
Robert Fico kezében a detonátor (Kitekintő)
Újabb nap, újabb finomságok telítik meg a webet. Robert Fico sem volt rest az utóbbi napokban, hetekben. Először is valami fura megérzésből a SMER botrányt elegánsan kikerülve kardot rántott és nekiesett Orbánnak, az új magyar kormánynak, meg a nyelvtörvénynek. Szinte túszként kezdem magam érezni ebben az álamban, ezzel az emberrel az élén.
máj. 23
11:18
Az ultranacionalista erők megkísérlik majd megtámadni az Országgyűlés szándékát (168 Óra Online)
Az új magyar országgyűlés az elsők között készül elfogadni a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló törvényt. Egyelőre azonban még senki nem tudja pontosan mit fog ez jelenteni, milyen jogosítványokkal fogja felruházni azokat, akik egyéni kérelmük alapján megkapják a magyar állampolgárságot. Természetesen nincs még kidolgozva az állampolgárság igénylésének mechanizmusa sem.
máj. 23
11:18
Kuba segítene a politikai foglyokon (Kripto Akadémia)
A kubai hatóságok lépéseket tesznek, hogy a politikai foglyok jobb körülények közé kerüljenek. Néhányukat átviszik a lakóhelyükhöz közeli börtönbe, és gondoskodnak a beteg rabok kórházi ellátásáról.
máj. 23
11:36
Terroristákat fogtak! Az egyikük vezér lehet (Kitekintő)
A francia és a spanyol rendőrség közös akciója során újabb négy feltételezett terroristát tartóztatott le. Egyikőjük a baszk szervezet katonai vezetője lehetett.
máj. 23
12:12
Gigászi küzdelmet hozott az elődöntő (Kitekintő)
Gigászi küzdelmet hozott a jégkorong világbajnokság elődöntője, melynek végén Oroszország örülhetett.
máj. 23
12:30
Legalább 40 halott Kínában (Kripto Akadémia)
Több mint negyvenen meghaltak és több tucatnyian megsérültek vasárnap reggel Kínában két súlyos közlekedési balesetben.
máj. 23
12:48
Turnézni szeretne a mellrákot is leküzdő énekesnő (Képpel!) (Kitekintő)
Kylie Minogue szeretne turnézni jövőre új Aphrodite című albumával- minderről a angryagape.com weboldal adott először hírt. „Nagy valószínűséggel jövőre turnéra indulok. Szívesen elmennék Dél-Amerikába, Brazíliába. A fellépések mindig energiával töltenek fel” - nyilatkozta az ausztrál énekesnő.
máj. 23
13:06
Iraki kurdok: összefogva támadták őket (Kitekintő)
Törökország és Irán összehangolt támadásban "sértette meg Irak szuverenitását".
máj. 23
13:06
Obama - rövidesen megismerhető az új nemzetbiztonsági stratégia (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok nem cselekedhet a saját szakállára nemzetközi téren - hangoztatta az amerikai elnök szombaton, amikor kormánya új nemzetbiztonsági stratégiáját körvonalazta, megerősítve a szakítást elődje egyoldalú megközelítésen alapuló felfogásával.
máj. 23
13:24
Újra bajba kerülhetnek a devizahitelesek (Kitekintő)
A görögöknek a falovon felül is vannak még trükkjei, mikor hadügyekről van szó.
máj. 23
13:42
Ellopták a kártyáját, pénzt emeltek le a számlájáról (Kitekintő)
Ismeretlen tettes 470 eurót vett ki lopott bankkártyával egy 58 éves kassai nő számlájáról.
máj. 23
14:00
Áttörte a gátat a Visztula Varsónál (Metropol)
Áttörte a gátat és kiöntött a Visztula folyó a lengyel főváros, Varsó egyik negyedében vasárnap; az országban eddig 12 halottja van az áradásoknak.
máj. 23
14:18
Tanácskozás a magyar nyelv hivatalos használatáért (Kitekintő)
Nyolcadik alkalommal szervezik meg Palicson a Magyar nyelv használata a közigazgatási szervekben és az igazságszolgáltatásban elnevezésű szakmai tanácskozást.
máj. 23
14:24
Varsóban kiöntött a Visztula (Infostart)
Varsóban áttörte a gátat és kiöntött a Visztula, elárasztva a lengyel főváros egyik lakatlan negyedét. A mentőalakulatok és önkéntesek homokzsákokból próbálnak ideiglenes védőgátat emelni.
máj. 23
14:36
Focivébé: nagy robbanás jöhet - több ezer halottal... (168 Óra Online)
Irakban nemrég elfogtak egy, az al-Kaidát támogató terroristát, aki már eltervezte, hogy megtámadja a holland ás a dán focicsapatot a júniusban kezdődő foci világbajnokságon. Ez megkondította a vészharangot: a vébé könnyen a terroristák célpontjává válhat, annak ellenére, hogy a dél-afrikai hivatalos források szerint a mérkőzések biztonságosak.
máj. 23
14:42
Nagy védelmi gyakorlat kezdődött Izraelben (Infostart)
Izraelben az eddigi legnagyobb polgári védelmi gyakorlat kezdődött ma "Fordulópont-4" fedőnéven.
máj. 23
14:54
Természeti csapások Kárpátalján is (Kitekintő)
Kárpátalján több mint száz porta és mezőgazdasági területek kerültek víz alá a térségben az elmúlt hét végén s az azóta lehullott nagy mennyiségű csapadék következtében.
máj. 23
14:54
Fordulópont Izraelben (Kripto Akadémia)
Izrael történetének legnagyobb polgári védelmi gyakorlata kezdődött "Fordulópont-4" fedőnévvel.
máj. 23
15:30
Döbbenet! 13 éves fiú jutott fel a világ tetejére (Kitekintő)
A 13 éves Jordan Romero a világ legfiatalabb hegymászója, aki valaha feljutott a Mount Everestre. Az amerikai tinédzser már csak egy lépés választja el attól, hogy teljesítse álmát: megmássza mind a hét világrész legmagasabb hegyét.
máj. 23
15:32
Örök beszédtéma: az időjárás (Kitekintő)
Legyen hideg, meleg, extrém vagy átlagos, a briteknek szinte mindegy. A lényeg, hogy van miről beszélni. Legalábbis ez derül ki egy nemrég közzétett helyi felmérésből, amely szerint a ködös Albion állampolgárai nem kevesebb, mint fél évet szentelnek az életükből annak, hogy az időjárásról beszéljenek.
máj. 23
15:36
Burgenlandra figyel az osztrák belpolitika (Infostart)
Fontos hangulatmutatónak számít a május végi burgenlandi tartományi választás eredménye az osztrák belpolitikában.
máj. 23
16:06
Még egy 12 éves kislányt is megerőszakoltak! (Kitekintő)
Okinava lakói már nagyon várják, hogy eldőljön végre a Futenma katonai bázis sorsa. Az elmúlt évek során ugyanis, a rendfenntartó helyett, a rendbontó profilját kezdték felvenni az amerikai tengerészgyalogosok.
máj. 23
16:06
Szlovák-magyar viszony: „Hátranézve nehéz előremenni” (Metropol)
Egy pozsonyi külügyi szakértő szerint a szlovák-magyar viszony legnagyobb akadálya az, hogy egyesek úgy akarnak előrehaladni, hogy állandóan hátrafelé néznek.
máj. 23
16:24
Brutális! Járdán gázolta halálra a lányt (Kitekintő)
Járdán közlekedő két fiatalt gázolt el egy férfi a Kassa-vidéki járásban, Hernádcsány (Čaňa) és Gecse (Geča) között.
máj. 23
16:42
A baloldaliak már nem okoznak több problémát a miniszterelnöknek (168 Óra Online)
A thai kormányfő vasárnap azt mondta, hogy a fővárosban, Bangkokban nyugalom van, az élet pedig lassan visszatér a megszokott kerékvágásba. A korábbi zavargások nyomait is igyekeznek eltüntetni. Abhiszit Veddzsadzsiva miniszterelnök azt ígérte, hogy hétfőn kinyitnak az iskolák és a kormányzati hivatalok.
máj. 23
16:42
Az egyház menedéket kínál a meghasonlott világnak (Kripto Akadémia)
XVI.Benedek pápa vasárnapi pünkösdi miséjén emlékeztette a hívőket arra, hogy az egyház az egység és az emberiesség mentsvára a meghasonlott világban.
máj. 23
17:00
Még egyszer a kettős állampolgárságról (Kitekintő)
Az új magyar országgyűlés az elsők között készül elfogadni a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló törvényt. Egyelőre azonban még senki nem tudja pontosan mit fog ez jelenteni, milyen jogosítványokkal fogja felruházni azokat, akik egyéni kérelmük alapján megkapják a magyar állampolgárságot.
máj. 23
17:00
Álarcos fegyveresek pusztítottak a gyermektáborban (Metropol)
Az ENSZ gázai segélyprogramjának vezetője szerint vasárnap hajnalban álarcos fegyveresek vandál pusztítást végeztek a világszervezet gázai nyári gyermektáborában.
máj. 23
17:06
Pórul járhat, aki Londonba készül (Napi)
máj. 23
17:06
Ötnapos sztrájkba kezdenek holnaptól a British Airways légi utaskísérői (Infostart)
Ötnapos sztrájkba kezdenek holnaptól a British Airways légi utaskísérői, miután a szakszervezet és a vállalatvezetés nem tudott megállapodni a vitás kérdésekben. Ezt a brit légitársaság 13 ezer légi utaskísérőjéből 12 ezret képviselő Unite szakszervezet képviselője mondta a BBC-nek.
máj. 23
17:08
Spanyolországban egynapos munkabeszüntetést hirdettek a vasutas szakszervezetek (Infostart)
Spanyolországban egynapos munkabeszüntetést hirdettek péntekre a vasutas szakszervezetek. Az érdekképviseletek amiatt tiltakoznak, hogy az állami vasúttársaság változtatni akar a dolgozók munkafeltételein.
máj. 23
17:10
Szlovák szakértő: hátranézve nehéz előremenni (Infostart)
Egy pozsonyi külügyi szakértő szerint a szlovák-magyar viszony legnagyobb akadálya az, hogy egyesek úgy akarnak előrehaladni, hogy állandóan hátrafelé néznek.
máj. 23
17:18
Szlovák szakértő: hátranézve nehéz előremenni (Kripto Akadémia)
Egy pozsonyi külügyi szakértő szerint a szlovák-magyar viszony legnagyobb akadálya az, hogy egyesek úgy akarnak előrehaladni, hogy állandóan hátrafelé néznek.
máj. 23
17:36
Magyarverők vagy vandálok? (Kitekintő)
Újabb olyan utcai konfliktusra került sor a napokban Kovászna megyében, amelyet több politikus – köztük Tőkés László – etnikai atrocitásnak minősít.
máj. 23
17:36
Áttörte a gátat a Visztula Varsónál (Kripto Akadémia)
Áttörte a gátat és kiöntött a Visztula folyó a lengyel főváros, Varsó egyik negyedében vasárnap. Az országban eddig 12 halottja van az áradásoknak.

Keresés