2010. május 23. vasárnap

máj. 23
0:48
Vissza a természeteshez (HáziPatika)
Bio-, öko-, natur-, organikus termékek hihetetlen választékát kínálják a biopiacok, a drogériák, a szakboltok és a hipermarketek. Mit érdemes tudnia ezekről?
máj. 23
3:09
Fiatal létemre fáj a derekam! - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Fiatal férfi vagyok, és mostanában reggelente, hajnalban sokat fáj a derekam, néha a hátam is. Később napközben, ha bejáratódik, akkor csökkennek a panaszaim. Mitől lehet ez? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 23
4:48
Úti tippek diabéteszeseknek (Blikk)
A nyaralás sokszor megnezehíti a cukorbetegek életét, az utazás során nem könnyű egyensúlyban tartani a vércukorszintet
máj. 23
6:18
Májrák - Férfiak nagyobb veszélyben? (WebBeteg)
Nemi hormonjuk miatt nagyobb a kockázata a hepatitisz B-vel fertőzött férfiaknak, mint nőknek arra, hogy májrák alakul ki náluk - állapították meg tajvani kutatók. Mint a Science tudományos magazinban szerdán közzétett tanulmányukban a kutatók írták, a hepatitisz B vírusa az androgén férfi nemi hormon receptoraihoz kapcsolódik, mielőtt a májat károsítja, és rákot okoz.
máj. 23
8:06
Mobillal mentenék a gorillákat (Infostart)
Mobiltelefonos alkalmazással is igyekszik segíteni a kihalás szélén álló hegyi gorillákon a Virunga Nemzeti Park. Aki megvásárolja a programot, nyomon követheti több, a park területén élő főemlős életét.
máj. 23
8:24
Depresszió és koraszülés (WebBeteg)
Nemcsak az anyáknál, hanem az apák jelentős részénél is előfordul depresszió az újszülött érkezésekor - állapította meg egy kedden közzétett tanulmány.
máj. 23
8:42
A nagy orrnak is vannak előnyei (Infostart)
Bár a nagy orr esztétikailag nem szép, amerikai kutatók szerint előnye is lehet, ugyanis megakadályozhatja a baktériumok bejutását a szájba.
máj. 23
9:00
Kövér test - kisebb agy (Infostart)
A túlsúly és az agytérfogat csökkenése közti összefüggést fedeztek fel amerikai kutatók idős embereket tanulmányozva.
máj. 23
9:36
Ólommérgezés álhat a rossz iskolai teljesítmény hátterében (Infostart)
Nem biztos, hogy a diákok gyatra tudását kell okolni gyenge teljesítményük miatt - derült ki egy amerikai felmérésből, amely arra világított rá, hogy a gyerekek szervezetébe került ólom komolyan befolyásolhatja az iskolai eredményüket.
máj. 23
10:12
Alattomos kór a legelterjedtebb nemi betegség (Infostart)
Több mint huszonötféle, nemi úton terjedő betegséget ismerünk, amelyek közül az egyik legelterjedtebb a Chlamydia trachomatis. A fertőzés a nők 70, a férfiak 50 százalékánál rejtőzködik, és sok esetben semmiféle tünetet nem okoz. Ha azonban nem kezeltetjük, súlyos következményekhez vezethet, akár meddőséget is okozhat.
máj. 23
10:30
Nő a cukorbeteg gyermekek száma (WebBeteg)
Világtendencia, hogy 15 éves életkor alatt ugrásszerűen növekszik a friss diabéteszes esetek száma. Ami a leginkább megdöbbentő, hogy a legnagyobb emelkedés ezen belül a 0-4 éves korcsoportban tapasztalható.
máj. 23
12:00
Tovább árad a Bodrog és a Tisza (Infostart)
Tovább árad a Bodrog és a Tisza, de a Sajó, a Hernád és Bódva mentén lassan stabilizálódik a helyzet - közölte az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi osztályvezetője. Csont Csaba az InfoRádióban azt mondta: továbbra is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei települések állapota a legkritikusabb.
máj. 23
12:02
Egy hónappal hosszabb lesz az idei nyár (Infostart)
Hosszú, forró nyárra számítanak a brit meteorológusok. Az előrejelzések szerint a meleg és a szárazság egészen szeptember közepéig fog tartani.
máj. 23
12:04
Egyre kevesebbszer riasztják a tűzoltókat az árvízkárok miatt (Infostart)
Egyre kevesebbszer riasztják a tűzoltókat az árvízkárok miatt, de egy átlagos naphoz képest még mindig kétszer annyiszor kell vonulniuk - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
máj. 23
14:24
Még nem mindenki tudott hazatérni Sátoraljaújhelyen (Infostart)
Három család még mindig nem tudott visszatérni otthonába a zempléni Sátoraljaújhelyen, ők továbbra is rokonoknál vészelik át a Ronyva-patak áradása miatt kialakult nehéz napokat; a város utcái már járhatóak, a fertőtlenítés megkezdődött - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen járva vasárnap.
máj. 23
15:36
Holnap a vasárnapi menetrend szerint járnak a vonatok (Infostart)
Pünkösd miatt ma az ünnepnapi, holnap a vasárnapi menetrend szerint járnak a vonatok. A MÁVInform sajtóügyeletese elmondta: igények szerint több járművel közlekednek a szerelvények.
máj. 23
15:38
Gamma-globulin oltás az árvizes térség lakóinak (Infostart)
Gamma-globulin oltást ajánl a tisztiorvosi szolgálat az árvíz sújtotta térségek lakóinak, az ÁNTSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe eljuttatott már 1000 milliliter gamma-globulint, május 25-ig újabb 1000 millilitert szállít ki - tette közzé honlapján a népegészségügyi szolgálat.
máj. 23
15:40
Biciklisút omlott le Siófokon (Infostart)
Beszakadt a Sió burkolt medre Siófok belterületénél, emiatt le kellett zárni a mellette haladó biciklisutat, mert az 152 méter hosszan megrepedt, és több mint 60 méteren leomlott - tájékoztatta a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság balatoni kirendeltségének ügyletese.
máj. 23
15:45
Napozás - Tanácsok A-tól Z-ig (WebBeteg)
Most már visszavonhatatlanul megjelentek az erősebb tavaszi napsugarak, amelyek sokakat napozásra csábítanak. A védelem azonban már ilyenkor is elengedhetetlen. A témában felmerülő kérdésekre dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa válaszol.
máj. 23
16:12
Gyengébb lehet az UV-sugárzás az idei hűvösebb nyáron (Infostart)
Ha hűvösebb nyarunk lesz, akkor kisebb lehet a káros ultraibolya sugarak mennyisége. Ezt valószínűsítette az InfoRádiónak nyilatkozó légkörfizikus, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, hozzátéve, hogy nincs előrejelzésük az idei nyár UV-sugárzására vonatkozóan.
máj. 23
17:06
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a 20. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták:
máj. 23
18:18
A tököli repülőtér közelében öten megsérültek (Infostart)
A tököli repülőtér közelében öten megsérültek, amikor délután árokba borult egy autó. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a jármű előzésbe kezdett, majd miután a szembe jövő sávban jött egy gépkocsi, félrerántotta a kormányt, és az árokba hajtott.
máj. 23
18:20
A Tisza-hídról a folyóba ugrott férfit mentettek ki vízirendőrök Szolnokon (Infostart)
Vízirendőrök mentették ki a megáradt folyóból vasárnap azt a férfit, aki a belvárosi Tisza-hídról vetette magát a vízbe Szolnokon - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense
máj. 23
18:22
Halálos motoros baleset Miskolcnál (Infostart)
Motoros karambolozott Miskolctól nem messze, az M30-as autópálya fölüljárója közelében; az elsődleges adatok szerint a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel haladt - tájékoztatta a rendőrség
máj. 23
19:12
Baleset a Budaörsi úton (Infostart)
Baleset történt délután a Budaörsi úton: egy motoros és egy kerékpáros is megsérült. A kerékpár az ütközéstől átrepült a buszmegállón.
máj. 23
19:57
Furcsa szagú hüvelyváladék - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Előfordul,hogy hagyma szagú a hüvelyváladékom. Mi okozhatja ezt, mert egyéb panaszom nincsen?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 23
20:06
Sokat apadt a Bódva Szalonna és Szendrő térségében (Infostart)
Láthatóan sokat apadt a Bódva a Borsod megyei Szalonna és Szendrő térségében, ahol bár vannak még hatalmas elöntött területek, de lassan húzódik vissza a medrébe a folyó.
máj. 23
21:00
Furcsa lény bukkant fel Kanadában (Infostart)
Furcsa állati tetemet vetett partra a víz Kanadában. A bizarr kinézetű állatról azonnal megindultak a találgatások az interneten, több blogger úgy véli, a chupacabra nevű mitikus, vérszívó lény bukkant fel újra - adta hírül a News.com.
máj. 23
23:06
Prizmás szemüveg használata - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Huszonkét éves éves vagyok, most kaptam prizmás szemüveget. Alig tudok menni, nagyon bizonytalannak érzem magam." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Keresés