2010. május 13. csütörtök

máj. 13
1:06
Szakíts, ha bírsz (HáziPatika)
A sport fél egészség - tartja a mondás. De a túlzásba vitt sportolás, valamint a felkészületlen és bemelegítetlen szervezet növeli a sérülésveszély kialakulását. Kövessünk el mindent, hogy csökkentsük a sportbalesetek számát!
máj. 13
5:39
Vastagbél-tükrözés (colonoscopia, béltükrözés) (WebBeteg)
Jelenleg még mindig a vastagbél-tükrözés a legmegbízhatóbb a bélbetegségek megítélésében, a diagnosztika mellett terápiás lehetőséget is ad, így az egyéb vizsgálómódszerek alkalmazása során észlelt eltérések is colonoscopia elvégzését teszik szükségessé.
máj. 13
6:00
Nem tesz jót a szívünknek a túlórázás (Infostart)
Azoknál, akik napi 10-11 órát dolgoznak, jelentősen megnő a szívproblémák kialakulásának a kockázata - figyelmeztetnek kutatók.
máj. 13
6:54
Elsőfokú árvízvédelmi készültség a Sajón (Infostart)
Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Sajón az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügy Igazgatóság.
máj. 13
7:15
Nyerj energiát! (NLC)
Mit csinálsz az ébredés utáni egy órában? Ha jól választod meg a reggeli tevékenységeidet, egész nap sokkal energikusabb leszel, sőt, még az anyagcserédet is magasabb fokozatba kapcsolhatod.
máj. 13
7:30
Mintegy 100 alkalommal riasztották a tűzoltókat (Infostart)
Mintegy 100 alkalommal riasztották a tűzoltókat tegnap a keleti országrészen átvonult viharzóna okozta károk elhárításához. Az országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádióban elmondta: elsősorban Békés, Bács-Kiskun és Pest megyében kellett segítséget nyújtani.
máj. 13
7:45
Gyermekkori védőoltások (WebBeteg)
A védőoltások az úgynevezett aktív immunizálás eszközei. Ez azt jelenti, hogy az élő, legyengített kórokozót, elölt kórokozót vagy a kórokozó valamely alegységét tartalmazó oltás beadása után a szervezet saját immunválasza hozza létre a védő hatású immunoglobulinokat.
máj. 13
8:06
Tihanyban ma este ültetik el a világ legidősebb szőlőtőkéjéről származó vesszőt (Infostart)
Tihanyban ma este ültetik el a világ legidősebb szőlőtőkéjéről származó vesszőt; a növényt a szlovéniai Maribor adományozta a Falvak Kultúrájáért Alapítványnak.
máj. 13
8:09
Soma Mamagésa: Párhuzamos tisztulás (NLC)
Oké, azt elfogadom, hogy egy idő után a negatív gondolatok nyomot hagynak a testben is, ami viszont izgat, hogy ezt vajon lehet-e tudatosan sztornózni, és ha igen, hogyan? Hiszen ha a testnek van tisztulása, lehet a léleknek is.
máj. 13
8:21
Hőszigetelés nyáron (Metropol)
A napsugárzás a hosszú nyári napokon átmelegíti a hőszigeteletlen falakat, és még este is visszasugározzák a meleget.
máj. 13
8:48
Hatékony a szegény országok betegségek elleni közdelem (WebBeteg)
Komoly javulást mutatnak az ENSZ egészségüggyel kapcsolatos, a világ 193 országából származő fejlesztési adatok. A fejlesztési célok elérését 2015-re tűzte ki a világszervezet, de már most biztató a tendencia.
máj. 13
9:51
Hatékony a szegény országok betegségek elleni küzdelme (WebBeteg)
Komoly javulást mutatnak az ENSZ egészségüggyel kapcsolatos, a világ 193 országából származő fejlesztési adatok. A fejlesztési célok elérését 2015-re tűzte ki a világszervezet, de már most biztató a tendencia.
máj. 13
9:53
Leukémiát okozhat a hennafestés (WebBeteg)
Közvetlen összefüggést találtak a leukémia kialakulásának kockázata és a henna testfestés között. A megbetegedés közvetlen okozója - a feltételezések szerint - a testfesték oldószere, a benzol - írja a The Daily Telegraph című brit napilap.
máj. 13
10:33
Szex nélkül: Kiderült, miért tűnik el a vágy (NLC)
A legújabb kutatások szerint alacsonyabb azoknak a nőknek a libidója, akik hormontartalmú fogamzásgátlókat – tablettát vagy bőrtapaszt – használnak.
máj. 13
11:06
A Sajón már másodfokú a készültség (Infostart)
Újabb árhullámok indultak el az észak-magyarországi folyókon az elmúlt napos esőzései után; a Sajón már másodfokú a készültség.
máj. 13
11:57
Ölelés helyett elég egy anyai telefonhívás (WebBeteg)
A gyerekek megnyugtatására közel annyira alkalmas egy anyai telefonhívás, mint az ölelés. A kötődést kiváltó oxitocin hormon nemcsak fizikai érintés hatására termelődik a szervezetben fel, hanem beszéd és hangok által is.
máj. 13
12:54
Bontják az autópálya töltését az alvállalkozók (Infostart)
Bontják az épülő M43-as autópálya töltését a 10-es kilométerszelvénynél, Szeged határában a ki nem fizetett alvállalkozók. Az M43 autópálya beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) felbontja a második szakasz kivitelezőjével, a Tisza M-43 konzorciummal kötött szerződést - közölte Fazakas Orsolya, cég kommunikációs vezetője.
máj. 13
13:00
Négy nappal a mandulaműtét után meghalt (WebBeteg)
Több, életmentő beavatkozás ellenére négy nappal mandulaműtéte után meghalt egy négyéves gyermek Nagykanizsán. Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház orvos-igazgatója a hatósági boncolás elvégzéséig hírzárlatot rendelt el.
máj. 13
13:30
Az ajánlott védőoltásokat kevés szülő adatja be gyerekének (Infostart)
A szülők mindössze 10 százaléka oltatja be gyermekét a nem kötelező, ám ajánlott védőoltásokkal; ezek többségért vakcinánként tíz-húszezer forintot is kérhetnek. Az átoltottság ebben a tekintetben nagyjából megegyezik az európai átlaggal - hangsúlyozta az ÁNTSZ főosztályvezetője. Ócsai Lajos azt mondja: kevés az olyan szülő, aki - a szövődményektől tartva - megtagadja a kötelező oltások…
máj. 13
15:06
Vigyázzon! Növeli a reflux kockázatát! (WebBeteg)
Számos jó oka van annak, hogy leszokjunk a dohányzásról. Nem csak a rossz leheletre lehet gyógyír, de a leszokással csökken a rákos megbetegedések, szív-és tüdőbetegségek kockázata is. Azonban egy újabb okot is hozzáadhatunk a hosszú listához: a dohány – nem csak a cigaretta, hanem a szivar, vízipia, nikotinos rágó és dohányrágás is- gyomorégést okozhatnak.
máj. 13
15:54
Hatalmas vihar csap le az országra (Infostart)
Narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a Közép-Dunántúl területére. Az előrejelzés szerint felhőszakadás várható, pár óra alatt akár 50 milliméternél nagyobb eső is előfordulhat.
máj. 13
17:12
"Tanulhatnánk a gyerekektől" - Interjú Csákányi Eszterrel (WebBeteg)
Csákányi Eszter szülei példáján megtapasztalta, hogy egy súlyos betegség mennyire eltávolíthatja egymástól, vagy milyen közel hozhatja egymáshoz a családtagokat.
máj. 13
17:57
Melyik utazási irodában vakáció a nyaralás lefoglalása? (Infostart)
A Kosár magazin tesztelő párosa nyakába vette a fővárost, hogy megtudja, melyik irodában vakáció, s melyikben tortúra egy üdülés lefoglalása. Összesen 14 utazásszervezőnél és 4 utazásközvetítőnél jártak: az eredmény felemás.
máj. 13
18:51
Kitiltják a mobilt és a Blackberryt (Infostart)
Tilos a mobiltelefonok és a Blackberryk - vagyis az email-üzenetek olvasására és továbbítására is alkalmas zsebkészülékek - használata az új brit kormány ülésein. David Cameron konzervatív párti miniszterelnök a csütörtökön tartott első kabinetülésen hirdette ki a tilalmat.
máj. 13
19:21
Rákkeltő csomagolások és használati tárgyak (WebBeteg)
Rákkeltő és hormonhatású anyagot tartalmaznak a cumisüvegek, üdítőitalos- és ásványvizes palackok, illetve mikrohullámú sütőben használható műanyag edények gyártására használt polikarbonát műanyagok. Forró folyadék, hosszú ideig tárolt víz, illetve a mikrózás és a napsütés hatására bioszfenol-A oldódik ki a műanyag tárolóedényekből.
máj. 13
20:03
Már egy kávéskanálnyi cukor is enyhíteti a csecsemők fájdalmát (Infostart)
El akarja kerülni, hogy kisgyereke hisztériás rohamot kapva üvöltsön az orvosnál, mielőtt az beadja neki az injekciót? Kutatók szerint nem kell mást tenni, mint beadni nekik egy kanálnyi cukrot.
máj. 13
20:24
Alexitímia, az érzelmi analfabetizmus - Meglepő tünetek (WebBeteg)
Interperszonális, személyközi helyzetben – a családban, ismerősök között, társaságban - többnyire felszabadultan viselkedünk, szabadon tudunk érzelmet nyilvánítani, az öröm, a bánat, a félelem, a harag kontroll nélkül kifejezhető.
máj. 13
22:30
Mandulatműtét - Evés és ivás a beavatkozás után (WebBeteg)
Legendák keringenek arról, hogy milyen ételeket és italokat szabad/kell/tilos enni mandulaműtét után.
máj. 13
23:33
A horkolás: komoly betegség tünete is lehet (WebBeteg)
A horkolás igazi rémálom lehet mind a horkoló, mind pedig az örökké kialvatlan párja számára. Egy új kutatás szerint azonban nemcsak a kapcsolatokra veszélyes, hanem sokkal komolyabb egészségügyi kockázatot jelenthet, mint azt eddig gondoltuk.

Keresés