2010. május 16. vasárnap

máj. 16
0:06
Hogyan lesz valaki alkoholista? (HáziPatika)
A kialakult alkoholizmus visszaesésekkel gyógyuló betegség. Megelőzni fokozatos kialakulása és a velejáró problématagadás miatt nagyon nehéz. A prevenciót nehezíti, hogy mi, magyarok - sajnos - alkoholizáló társadalomban élünk.
máj. 16
6:09
Amikor kóros a sportolás - exorexia (WebBeteg)
Az exorexia leggyakrabban hétköznapi, az egészséges életmódra való törekvéssel indul, ám valahol öngerjesztő folyamatként az edzés válik az élet értelmévé, az egyént meghatározó tevékenységgé.
máj. 16
9:03
Természetes módszerek a vérnyomás csökkentésére (Infostart)
Magyarországon a felnőttek 16-20 százaléka, a 60 éven felüliek több mint fele magas vérnyomás betegségben szenved, ám sokan alig tudnak valamit a problémáról. Pedig a betegség nem csak a genetikai hajlamtól függ, hanem még inkább a kockázati tényezőktől - vagyis attól, mennyire vigyázunk magunkra.
máj. 16
9:18
Elváltozások a bőrön - Mire utalnak a gömbök, csomók, kitüremkedések? (WebBeteg)
A bőrön megjelenő kisebb-nagyobb csomók, növedékek meghatározása olykor nehéz, javasolt szakember tanácsát kérni, illetve bőrgyógyász szakorvoshoz fordulni, aki a diagnózis felállítása után javaslatot ad a képletek megfelelő eltávolítására és kezelésére.
máj. 16
9:21
Kilépett a medréből a Dera-patak (Infostart)
Kilépett a medréből a Dera-patak a Pest megyei Pilisszentkeresztnél.
máj. 16
9:39
Víz alatt a 11-es út egy része (Infostart)
Mintegy 2 kilométer hosszan víz alá került az éjjel a 11-es út Dunabogdány és Tahi közötti szakasza, és több autó elakadt - közölte a szentendrei tűzoltók szóvivője.
máj. 16
9:57
Nem közlekednek a vonatok a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon (Infostart)
Nem közlekednek a vonatok a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon a sínekre dőlt fák miatt. Balatonaliga és Balatonszentgyörgy között autóbuszok viszik az utasokat.
máj. 16
9:59
A Balaton-part zalai szakaszán fákat csavart ki a szél (Infostart)
Zala megyében reggelig 50 alkalommal riasztották a tűzoltókat a viharkárok elhárításához. A legtöbb segélykérés Balatongyörök, Gyenesdiás és Keszthely térségéből érkezett.
máj. 16
10:01
Megáradt folyók és patakok, valamint a viharos erejű szél okoztak gondot (Infostart)
Országszerte a heves esőzés miatt megáradt folyók és patakok, valamint a viharos erejű szél okozott gondot a tűzoltóknak és a katasztrófavédőknek.
máj. 16
10:03
Így pusztított az elszabadult víz Pest megyében - képekkel (Infostart)
Országszerte csaknem 350 helyre kellett kivonulniuk a tűzoltóknak és a katasztrófavédőknek a viharos szél és az eső okozta károk elhárításához. Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: Budapesten 73, Somogy megyében 54, Veszprém megyében 51 és Komárom-Esztergom megyében 46 helyre riasztották a szakembereket. A tűzoltóknak legtöbb esetben a kidőlt fákat…
máj. 16
10:15
A modern technika boldoggá tesz (Infostart)
A modern technikai eszközökhöz való hozzáférés és a boldogság között összefüggés van, főleg a nők esetében - állítják kutatók.
máj. 16
11:24
Ultrahang, mint férfi fogamzásgátló? (WebBeteg)
Tudósok azt vizsgálják, vajon az ultrahang hatásos, visszafordítható fogamzásgátló lehet-e a férfiaknál.
máj. 16
11:27
Német turisták szorultak a Szent István-bazilika liftjébe - képekkel (Infostart)
Kilenc német turista szorult szombat este hét óra után a budapesti Szent István-bazilika liftjébe, kimentésükre a tűzoltók segítségére volt szükség.
máj. 16
11:45
Halott férfi utazott másfél órán át a 30-as buszon - képekkel (Infostart)
Egy 46 éves férfi holttestére bukkantak a 30-as jelzésű autóbuszon szombat este - tájékoztatta az MTI-t a BRFK sajtóügyeletese.
máj. 16
12:57
Már halálos áldozata is van itthon az ítéletidőnek (Infostart)
Egy férfi meghalt Miskolcon a Pacsirta utcai házánál az esőzés miatt vasárnap késő délelőtt.
máj. 16
13:33
Tízezreket érintett áramkimaradás a Dél-Dunántúlon (Infostart)
Fogyasztók tízezreit érintette rövidebb-hosszabb idejű áramkimaradás szombat este óta a Dél-Dunántúlon, jelenleg 12 településen 1850 emberhez nem jut el az elektromos energia - közölte az E.ON.
máj. 16
13:48
Minden második magyar halálát okozza (WebBeteg)
Hazánkban, ahol a szív- és érrendszeri megbetegedések jelentik az első számú halál- és rokkantsági okot - minden második magyar halálát okozzák -, e betegségeknek legalább a fele magas vérnyomás következménye.
máj. 16
14:27
Katasztrófa-helyzet Diósgyőrben és környékén (Infostart)
Több embert kell kimenekíteni Miskolcon, a lehullott nagy mennyiségű eső, a megáradt Szinva-patak és egyéb vízfolyások miatt. Katasztrofális a helyzet egyes városrészekben, elsősorban a dél-kiliáni lakótelepen, ahol helyenként több mint félméteres víz hömpölyög a mélyebben fekvő utcákon. Házak állnak vízben, többen a játszóterek homokozójából lapátolják zsákokba a homokot. Önkénteseket várnak az…
máj. 16
14:29
Nincs hajó, nincs libegő (Infostart)
Az erős szél miatt nem közlekednek a BKV hajójáratai és a Libegő sem jár - közölte a fővárosi közlekedési társaság.
máj. 16
15:03
Négy embert mentettek ki a Balatonból (Infostart)
Három felnőttet és egy gyereket mentettek ki az este Zamárdi közelében egy, a viharos Balatonon hánykolódó hajóból a vízimentők. Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának kommunikációs igazgatója közölte: azt nem lehet tudni, hogy mit kerestek az orkán erejű széllökésekkel kísért viharban a vízen a vitorlás utasai, akiket rendkívül kimerült állapotban segítettek partra.
máj. 16
15:05
Összedőlt egy ház Budafokon - fényképekkel (Infostart)
A budafoki Péter-Pál utcában összedőlt egy ház a heves esőzés következtében.
máj. 16
17:48
Veszprém megyében több tucat fát döntött ki a vihar délután egy telephelyen (Infostart)
Veszprém megyében több tucat fát döntött ki a vihar délután az ajkai Kontext Kft. telephelyén; senki nem sérült meg, de az anyagi kár több millió forint - közölte a cég ügyvezetője.
máj. 16
19:18
Árad a Bódva is (Infostart)
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ismét elzárta az áradó Bódva vize Tornaszentandrást és a vele szomszédos Tornabarakonyt.
máj. 16
19:20
A szakminiszter szerint veszélyhelyzetet rendelhetnek el a Sajónál (Infostart)
A környezetvédelmi és vízügyi miniszter szerint nagy valószínűséggel veszélyhelyzetet rendelnek el hétfőn a Sajó térségére.
máj. 16
19:22
Kiönthet a Cuhai-Bakony-ér Mezőőrsnél (Infostart)
Tíz centire van a part tetejétől Mezőőrsnél a Cuhai-Bakony-ér, és emelkedik a vízszint - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelem ügyeletese.
máj. 16
19:24
Túláradt egy tó, lezárták a 8-as főutat Herendnél (Infostart)
Túláradt egy tó a rendkívüli esőzés miatt vasárnap délután, s a víz elárasztotta a közelben lévő 8-as számú főutat, amelyet le kellett zárni a forgalom elől - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.
máj. 16
19:26
A Tarnán is harmadfokú az árvízvédelmi készültség (Infostart)
Elrendelte a Tarnán a harmadfokú árvízvédelmi készültséget vasárnap este 6 órától az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) - közölte az igazgatóság árvízvédelmi osztályának vezetője az MTI-vel.
máj. 16
19:54
Megdőlt az országos napi csapadékrekord (Infostart)
Megdőlt az országos napi csapadékrekord, eddig 1906-ban mérték ezen a napon a legtöbb csapadékot, 80,7 millimétert Veresegyházán, de most a Baranya megyei Sellyén egy nap alatt 98,6 milliméter esett. Az átlagos májusi csapadékmennyiség kétszerese esett le az elmúlt 48 órában Magyarország egyes területein - mondta Csonka Tamás meteorológus
máj. 16
19:56
Több vonat nem közlekedik hétfőn a Dunántúlon (Infostart)
Módosította több hétfői dél-balatoni járatának menetrendjét a rendkívüli időjárás miatt a MÁV-START Zrt. - közölte vasárnap este a Mávinform.
máj. 16
20:06
Visszanőhet az eltávolított mandula? (WebBeteg)
Az emberi szervezetbe jutó táplálékot és levegőt egy, a garatban gyűrűszerűen elhelyezkedő immunszerv, az ún. Waldeyer-féle gyűrű szűri meg a potenciális kórokozóktól, baktériumoktól, vírusoktól.
máj. 16
21:27
Homeopátiás gyógyszer - Alapfogalmak és előállítás (WebBeteg)
Hahnemann saját maga készítette betegeinek szánt gyógyszereit, de évtizedeken keresztül követői is hasonlóan jártak el. A homeopátia népszerűsödésével azonban egyre többen használták a homeopátiás szereket, ezért egyre több gyógyszert kellett készíteni.
máj. 16
22:36
A hatoslottó nyerőszámai (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 19. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták:

Keresés