2010. május 4. kedd

máj. 4
1:12
Csak férfiaknak: gyógyszer nélkül is csökkenthető a koleszterinszint! (HáziPatika)
Az Iowa Állami Egyetem Táplálkozási és Jóléti Kutatóközpontjának munkatársai megállapították, hogy férfiak esetén a magas koleszterinszint gyógyszer nélkül kezelhető - ha nem restek a napi étrendjükbe a lenmagot felvenni.
máj. 4
1:16
A betegség, amely jobban sújtja a gazdagokat (HáziPatika)
Az asztma kialakulásában az arra való öröklött hajlamon kívül a környezeti hatások is szerepet játszanak: a légszennyezettség, a szaporodó allergének és irritáló anyagok, mellette pedig az immunrendszert egyre védtelenebbé tevő...
máj. 4
3:43
Hajlamosít-e a cukorbetegség fertőzések kialakulására? (WebBeteg)
Nem egységes a szakmai álláspont abban a tekintetben, hogy fogékonyabbak-e a cukorbetegek egyes fertőzések iránt vagy sem – mellette és ellene szóló adatok egyaránt ismertek –, bizonyos azonban, hogy a fertőző betegség cukorbetegséggel társulva nagyobb odafigyelést, intenzívebb kezelést igényel, mintha ugyanaz a megbetegedés nem cukorbetegnél lép fel.
máj. 4
7:54
Hat tévhit a gerincfájdalomról (WebBeteg)
"Fáj a derekam!" minden magyar elmondja ezt a mondatot életében legalább egyszer, de inkább többször. Egy kisebb szúró vagy húzódó fájdalom azonban teljesen normális és hamar elmúlik.
máj. 4
8:57
Tévézés és túlsúly - Van összefüggés! (WebBeteg)
Óvnia kell a szülőknek a kisgyerekeket a túl sok tévézéstől, mivel az hosszú távon passzivitáshoz és túlsúlyhoz vezethet - számoltak be kanadai tudósok.
máj. 4
9:06
Hogyan előzzük meg az ízületi fájdalmat? (Infostart)
Fiatalok és idősek körében egyaránt gyakran jelentkező panasz a nyak, derék, váll és térd fájdalma. Mit tegyünk, hogy megelőzzük a fájdalmat, hogyan tudjuk a táplálkozással befolyásolni a tünetek kialakulását?
máj. 4
9:42
Szívbajt okozhatnak a gyönyörű nők (Infostart)
A gyönyörű nők látványa már öt perc után káros a férfiak egészségére - derül ki egy kutatásból. Különösen a kishitű férfiak vannak veszélyben.
máj. 4
10:54
Asztmával is lehet sportolni (Infostart)
Az Asztma Világnap alkalmából a Kanadai Tüdő Szövetség felhívja a betegek figyelmét, hogy megfelelően beállított gyógykezelés mellett nem kell lemondaniuk a rendszeres testmozgásról.
máj. 4
12:06
Mélyfagyasztással a meddőség ellen (WebBeteg)
A meddőség kezelésében egyre nagyobb jelentősége van a mélyfagyasztásnak, amellyel ivarsejteket, embriókat és petefészekszövetet tárolnak úgy, hogy hosszú időn keresztül megőrizzék az életképességüket.
máj. 4
13:09
Hamis gyógyszerek és az online értékesítés (WebBeteg)
Több módosító javaslat mellett a gyógyászati programcsomag intézkedéseinek online gyógyszer-értékesítési felületekre történő kiterjesztését is elfogadta az Európai Parlament Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottsága (ENVI).
máj. 4
14:12
Melanoma - Könnyen felfedezhető, ám magas halálozású betegség (WebBeteg)
A Magyar Dermatológiai Társulat – éppen a melanoma aggasztó térhódítását figyelembe véve – ebben az évben még nagyobb erőfeszítéseket tesz a betegség leküzdésére.
máj. 4
16:18
Hogyan lehet kivédeni a csecsemőkori allergiát? (Infostart)
Legalább négy, de inkább hat hónapnyi szoptatással és probiotikumok fogyasztásával az édesanyák meg tudják előzni a csecsemőnél az allergia kialakulását - mondta az Országos Gyermekegészségügyi Intézet főorvosa. Réthy Lajos közölte: ma minden harmadik várandós számíthat arra, hogy gyermeke allergiás beteg lesz.
máj. 4
16:36
Apró trükkökkel az asztma ellen (Infostart)
Ma van az asztma világnapja. Magyarországon a gyerekek 5-8 százaléka szenved ebben a betegségben, azonban a modern életmód miatt egyre többen lesznek. Az Asztmás és Allergiás Gyerekek Magyarországi Egyesülete szerint apró trükkökkel javítható a beteg gyerekek életminősége.
máj. 4
18:06
Késnek a vonatok a Budapest-Szolnok-Debrecen vonalon (Infostart)
Késnek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen vonalon.
máj. 4
18:24
"Nagyon kínos: haspuffadás gyötör, mit tegyek?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Miért van az hogy sokszor alig eszek és akkora a hasam, mintha két hónapos terhes lennék. Roppant kínos, ha társaságban vagyok és a szélgörcsökkel kell küzdenem." A WEBBeteg Orvos válaszol rovatából.
máj. 4
19:27
Tüdőrák és melanoma - Egyszerű megelőzés? (WebBeteg)
Brit kutatókközel 23 ezer mutációt találtak a tüdőrákos sejtekben és több, mint 30 ezret a melanoma sejtekben, összehasonlítva az ugyanazon személyektől származó normális szövetek sejtjeivel.
máj. 4
19:54
Hiába vannak többen, mégis csúfolják őket (Infostart)
Noha egyre többen vannak, mégis a kövér kisiskolásokat csúfolják a leginkább, még akkor is, ha népszerűek és jó tanulók.
máj. 4
20:48
Bírósággal dobatják ki otthonról a gyereket (Infostart)
Egyre gyakrabban fordulnak bírósághoz az olasz szülők nagykorú gyermekeiknek a családi fészekből való eltávolítására. Jogi segítséget kérnek a mama szoknyájától elszakadni nem tudó óriásbébik is.
máj. 4
20:48
Mediterrán veszélyek (Metropol)
Hazánkban 1999-ben vezették be a kötelező jellegű, hepatitis B elleni védőoltást a 14 éveseknél, így aki 1985 előtt született, még nem vett részt a kampányban.
máj. 4
21:06
Új arcot kapott Rafael (Metropol)
Először jelent meg kedden a nyilvánosság előtt az a spanyol férfi, akin január 16-án részleges arcátültetést hajtottak végre. A Rafael néven bemutatott páciens köszönetet mondott a műtétet végrehajtó sebésznek és a donor családjának.
máj. 4
22:00
Orrfolyás, tüsszögés, viszkető szemek, nehézlégzés... (WebBeteg)
Az allergiás tünetekkel vívott harcban sokszor feladjuk a küzdelmet. Beletörődünk, hogy közérzetünk időszakosan, vagy akár egész évben gyógyszeres kezeléssel sem lesz tökéletes. Az autogén tréning segítségével azonban átvehetjük az irányítást és nem kell, hogy az allergia határozza meg az életünket.

Keresés