2010. május 4. kedd

máj. 4
6:06
Kihallgatták a volt román pártelnököt (Kripto Akadémia)
Válaszolt a korrupcióellenes ügyészek kérdéseire hétfőn Mircea Geoana, a román Szociáldemokrata Párt (PSD) korábbi elnöke az előzetes letartóztatásban lévő Catalin Voicu szenátor ügyében.
máj. 4
6:08
Választási kampány Szlovákiában (Kripto Akadémia)
A szlovákiai Magyar Koalíció Pártja (MKP) négy fontos törvény elfogadását jelölte meg célul választási programjában.
máj. 4
6:12
Ők a sajtó fő ellenségei (Kitekintő)
A Riporterek Határok Nélkül és a Freedom House kritizálja a posztszovjet térség vezetőit.
máj. 4
6:36
Először vallotta be Washington, pontosan mennyi atomfegyvere van (Infostart)
Az Egyesült Államok első ízben hivatalos adatot közölt atomarzenálja teljes méretéről: 5113 töltettel rendelkezik. A védelmi minisztérium korábban ezt soha nem hozta nyilvánosságra, ez szigorúan titkos adatnak minősült. A Pentagon az atomsorompó-szerződés New York-i utókonferenciájának hétfői nyitónapján közölte a számot.
máj. 4
6:54
Pakisztáni származású férfit gyanúsítanak a New York-i merényletkísérlettel (Infostart)
Egy pakisztáni származású férfié az a terepjáró, amelyben pokolgépet találtak szombat este a New York-i Times Square-en - közölték névtelenül nyilatkozó rendőrségi illetékesek, hozzátéve, hogy az illetőt a merényletkísérlet "potenciális gyanúsítottjaként" kezelik a hatóságok. A CNN gyorsjelentése szerint a férfit már le is tartóztattak.
máj. 4
7:18
Magyar kitüntetettek Ausztriában (Kripto Akadémia)
Magyarokat is kitüntettek az Unruhe osztrák magánalapítvány szociális jellegű magánpályázatán.
máj. 4
7:20
Húszezer méh a ruhaszárítón (Kripto Akadémia)
Váratlan látvány tárult egy ausztrál nő szeme elé.
máj. 4
7:36
Egy pakisztánié a Nissan terepjáró (Metropol)
Egy pakisztáni származású férfié az a terepjáró, amelyben pokolgépet találtak szombat este a New York-i Times Square-n. Őrizetbe vettek egy férfit a New York-i merényletkísérlettel kapcsolatban.
máj. 4
7:36
Részben lezárják a brit és az észak-ír légteret az izlandi vulkánkitörés miatt (Kripto Akadémia)
Részben lezárják kedden Nagy-Britannia, illetve Észak-Írország légterét az izlandi vulkánkitöréstől származó hamufelhő miatt - közölte kedden a brit polgári repülési hatóság (CAA).
máj. 4
7:42
Autonómiamozgalom indult (Kitekintő)
Megalakult a Partium Autonómia Mozgalom Kezdeményező Testület a romániai  Érmihályfalván tartott autonómiafórumon. A testület célja a gyakorlatba ültethető autonómiaformák kidolgozása.
máj. 4
7:48
Részben lezárják a brit és az észak-ír légteret - törölték a Malév dublini járatát (Infostart)
Részben lezárják kedden Nagy-Britannia, illetve Észak-Írország légterét az izlandi vulkánkitöréstől származó hamufelhő miatt - közölte kedden a brit polgári repülési hatóság (CAA). Az ír légtér zárlata miatt törölték a Malév Dublinból délben érkező járatát - jelentette be Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője.
máj. 4
7:54
Törölték a Malév dublini járatát (Metropol)
Részben lezárják kedden Nagy-Britannia, illetve Észak-Írország légterét az izlandi vulkánkitöréstől származó hamufelhő miatt - közölte kedden a brit polgári repülési hatóság (CAA). Törölték a Malév dublini járatát. Mindezek ellenére keddre szinte teljesen helyreáll az európai légi forgalom.
máj. 4
8:12
Obama meghosszabbította a Szíria elleni szankciókat (Metropol)
Barack Obama amerikai elnök hétfőn egy évvel meghosszabbította a Szíria elleni szankciókat, azzal vádolva Damaszkuszt, hogy terrorista csoportokat támogat, rakétaprogramokat folytat és tömegpusztító fegyvereket fejleszt, ami rendkívüli veszélyt jelent az Egyesült Államokra nézve.
máj. 4
8:12
Örömhír: magyarok a nyertesek között! (168 Óra Online)
Május 1-jén, az egyébként is gazdag bécsi program immár hagyományosan egy különleges eseményt is tartalmazott: ezen a napon vehették át a pénzjutalommal kísért elismerést az Unruhe magánalapítvány vezetőitől azok, akiknek szociális célú projektje egyben innovatívnak és kreatívnak is minősül. A 2000 óta a bécsi Moser házaspár jóvoltából működő alapítvány csakis az ilyen erényeket (is) felmutató…
máj. 4
8:14
Erős földrengés Chilében (Metropol)
Erős földrengés rázta meg helyi idő szerint hétfőn Chile középső partvidékét, de áldozatokról, károkról, illetve szökőárveszélyről nem érkeztek hírek.
máj. 4
8:16
Tűz egy kínai munkásszálláson (Metropol)
Legalább tíz ember halt meg kedden egy vasutas munkásszálláson keletkezett tűzben a kínai Belső-Mongólia autonóm terület székvárosában, Kukuhotóban (Hohhot) - közölte kedden a helyi tűzoltóság.
máj. 4
8:36
Hatalmas üzlet! Megoldódhat a gázprobléma (Kitekintő)
Az orosz és ukrán miniszterelnökök, Vlagyimir Putyin és Nyikolaj Azarov pénteken találkoztak Szocsiban, hogy gazdasági kérdéseket vitassák meg. A találkozó során Vlagyimir Putyin váratlan ajánlattal fordult kollégájához: az orosz Gazprom és az ukrán Naftogaz egyesítését javasolta.
máj. 4
8:42
Precízen teljesít a legnagyobb svájci bank (Napi)
máj. 4
8:54
Cigányozó hackerek védik a nemzetet (Kitekintő)
Egy magát Román Nemzetbiztonságnak hívó hackercsapat harcba szállt a nyugat-európai sajtóval. A román média vagy ünnepel, vagy semleges. Szégyellhetné magát.
máj. 4
9:12
Szökésben a terrorista (Kitekintő)
Nem találják azt az ETA terroristát, aki 1987 és 2008 között börtönben ült tizenegy merényletben való részvétel miatt. A baszk férfit másfél éve engedték szabadon, azóta Észak-Írországban élt feleségével, egy hónapja azonban senki nem tud róla semmit.
máj. 4
9:30
Konyhakéssel fenyegette az élettársát! (Kitekintő)
Dunaszerdahelyi járás – A szokásos lopási eseteken túl életveszélyes fenyegetés, garázdaság és testi sértés, fiatalkorúak erkölcsi nevelésének veszélyeztetése jogcímén kezdeményezett büntetőeljárást legutóbb a rendőrség ebben a térségben.
máj. 4
9:36
A futball-vb erősíti az Adidast (Napi)
máj. 4
9:42
Már keresik a New York-i merényletkísérlet elkövetőjét (Kripto Akadémia)
A New York-i merényletkísérlettel összefüggésben a hatóságok egy 40 éves fehér férfit keresnek, akinek mozgását a helyszín közelében lévő térfigyelő kamera rögzítette - erősítette meg hétfőn Janet Napolitano belbiztonsági miniszter a CNN-nek nyilatkozva.
máj. 4
10:06
Elhúzódhat az olajfolt elleni harc (Kitekintő)
Bár a három lyuk közül egyet már ma lezárhatnak, a megoldás még több, mint egy hétig tarthat a szivárgás leállításában.
máj. 4
10:08
Nyugalmat akar a kislányt erőszakoló rendező (Kitekintő)
Roman Polanski megtörte a hallgatást a 33 évvel ezelőtt történt ügyével kapcsolatban, mikor is megerőszakolt egy 13 éves lányt.
máj. 4
10:12
Lehagyta a Ford a Toyotát (Napi)
máj. 4
10:18
Elhunyt 114 évesen a világ legidősebb embere (Metropol)
Elhunyt a világ legidősebb embere, a japán nőt egy héttel 115. születésnapja előtt érte a halál Okinaván.
máj. 4
10:18
Sme: a nemzetiségi jogok terén a Fico-kormány nem tartotta be ígéreteit (Kripto Akadémia)
A szlovák kormány nem tartotta be ígéretét, miszerint a nemzeti kisebbségi jogok terén megtartja azt a szintet, amelyet 2006-ban elődjétől örökölt - vélekedik a Sme című szlovák liberális napilap keddi elemzésében.
máj. 4
10:36
Nem baleset miatt süllyedt el a dél-koreai hadihajó (Kripto Akadémia)
Ri Mjong Bak dél-koreai elnök elrendelte kedden a hadsereg készültségének felülvizsgálatát, mert szerinte nem "egyszerű baleset" volt egy dél-koreai hadihajó elsüllyedése március végén a Sárga-tengeren.
máj. 4
10:42
Választási plakátharc Csehországban (Kitekintő)
Dúl a választási kampány Csehországban is, Prága belvárosát ellepték a parlamentbe igyekvő pártok plakátjai. A jobbközép ODS egymaga több plakáttal van jelen, mint az összes többi párt.
máj. 4
10:44
Megkeserítenék a magyar munkások életét is (Kitekintő)
A szigetország szélsőjobboldali, nyíltan rasszista pártja az EP választáson elért sikerek után a nemzeti parlamentbe való bejutásért küzd. A Kitekintő brit választásokról szóló sorozatának legújabb részében a BNP programját elemezzük.
máj. 4
11:00
A magyar példával biztatják a görögöket (Kitekintő)
A 110 milliárd eurós pénzügyi mentőcsomag másfél évig esernyőt tart majd Görögország feje fölé, ám a remények szerint Athénnek Budapesthez hasonlóan végül nem lesz szüksége a teljes hitelkeret lehívására.
máj. 4
11:12
Tengeri hadgyakorlatot tart Irán (Metropol)
Tengeri hadgyakorlatra készül Irán a Perzsa- és az Ománi-öbölben - közölte kedden az állami televízió.
máj. 4
11:12
A szélsőjobboldal magyarországi áttörése nem csupán regionális jelenség (Kripto Akadémia)
A magyarországi szélsőjobboldali előretörés olyan kihívást jelez, amellyel egész Európa szembesül, és nem az új demokráciák szerencsétlen működési hibájáról van szó - írta az MTI brüsszeli tudósítójához eljuttatott elemzésében Joerg Forbrig, a transzatlanti kapcsolatokra összpontosító, washingtoni székhelyű German Marshall Alapítvány (GMF) közép- és kelet-európai kutatásokkal foglalkozó…
máj. 4
11:18
Erőfeszítéseket követel a békefolyamat (Kitekintő)
A közel-keleti békefolyamat Izrael, a palesztinok, az Arab Liga és az Egyesült Államok részéről egyaránt erőfeszítéseket követel majd - jelentette ki Ehud Barak izraeli védelmi miniszter.
máj. 4
11:24
Jóval kevesebb autót adnak el Németországban (Napi)
máj. 4
11:30
Rácáfolt Morvai szavaira a Hamasz (168 Óra Online)
Régi hagyomány Izraelben, hogy az önállóság napján az emberek az ablakukba, a kocsijuk tetejére kitűzik a kék-fehér színű nemzeti lobogót. Hogy ebben segítsenek nekik, a kormány, az önkormányzatok, de olykor valamelyik újság is a napi postaküldeményhez csatol egy ilyen zászlót. Yehuda Lahav írja Tel-Avivból.
máj. 4
11:36
Letették az esküt a Bizottság tagjai (Kitekintő)
Az Európai Bizottság elnöke és a testület tagjai hétfőn hivatalosan is letették az esküt az Európai Bíróság előtt.
máj. 4
11:54
Elkerülnék a kettős adóztatást (Kitekintő)
Legalább kétféle módon lehetne enyhíteni a határokon átnyúló kockázati tőkealapok tevékenységét leginkább akadályozó kettős adóztatás veszélyét –állapítja meg pénteken közzétett jelentésében az Európai Bizottság.
máj. 4
12:00
Bíróság elé idézik az Apple-t (Napi)
máj. 4
12:24
New York-i merényletkísérlet - őrizetbe vettek egy férfit (Kripto Akadémia)
Őrizetbe vettek egy férfit a New York-i merényletkísérlettel kapcsolatban - jelentette be kedden Eric Holder amerikai igazságügy-miniszter.
máj. 4
12:26
Pozsony már várja Orbánt (Kripto Akadémia)
Orbán Viktor és a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) képviselői várhatóan május végén találkoznak - közölte a pozsonyi TASR hírügynökséggel Csáky Pál, az MKP elnöke kedden.
máj. 4
12:30
Rendőrkézen a kórházi tolvajok (Kitekintő)
Hét, 15 és 23 év közötti fiatal tört be a kassai repülőkórház raktárába április 3-án. A raktárból különböző tárgyakat loptak el, főként szerszámokat.
máj. 4
12:32
Jön az alig másfélmillió forintos autó? (Kitekintő)
A Dacia pitesti boszorkánykonyhájában máris gőzerővel dolgoznak a román autógyár új modelljén, amely a márka első városi kisautója lesz, írja a német AutoBild magazin.
máj. 4
12:42
A toryk „a győzelem küszöbén” (Metropol)
Az abszolút többség megszerzésének küszöbén áll a csütörtöki választások előtt két nappal a brit Konzervatív Párt, a kormányzó Munkáspárt ugyanakkor „taktikai szavazásra”, egyes helyeken a liberálisok támogatására szólította fel híveit a toryk győzelmének megakadályozására.
máj. 4
13:00
A toryk "a győzelem küszöbén" (Kripto Akadémia)
Az abszolút többség megszerzésének küszöbén áll a csütörtöki választások előtt két nappal a brit Konzervatív Párt, a kormányzó Munkáspárt ugyanakkor "taktikai szavazásra", egyes helyeken a liberálisok támogatására szólította fel híveit a toryk győzelmének megakadályozására.
máj. 4
13:06
Megfogták a New York-i merénylőt? (Kitekintő)
Letartóztattak egy pakisztáni származású amerikai férfit a hétvégi New York-i merénylettel kapcsolatban. Faisal Shahzadot a gépkocsija leplezte le.
máj. 4
13:08
Elképesztő, hova küldik a katonákat (Kitekintő)
A világ csendőre nem bírja abbahagyni a terror elleni küzdelmet, a "War on Terror" kilencedik évében újabb hadszínterek nyílnak.
máj. 4
13:12
Nagyot zuhant a Merck profitja (Napi)
máj. 4
13:12
Hosszú évekig tarthat az olajkatasztrófa egészségkárosító hatása (Infostart)
Más kontinensek partjait is elérheti az a nyersolaj, amelyből naponta ötezer hordó ömlik a Mexikói-öböl vizébe a British Petroleum elsüllyedt kútjából - mondta az InfoRádió által megkérdezett tengerbiológus. Németh Szabolcs szerint a szennyeződés már eddig is óriási pusztítást végzett a tenger élővilágában.

Keresés