2010. április 27. kedd

ápr. 27
0:15
Nap idézete: a süllyedő hajó kapitánya (Kitekintő)
Jorgosz Papandreou, görög miniszterelnök
ápr. 27
6:33
Katonák lőttek rá a tüntetőkre (Kitekintő)
Szombaton az IDF katonái palesztin tüntetők tucatjaira nyitottak tüzet, akik megprobálták megközelíteni Izraelt a Gázai-övezettől elzáró drótkerítést.
ápr. 27
6:45
Földanya segíthet a világnak (Kripto Akadémia)
A Föld jogainak védelmére Földanya Minisztériumot szeretne létrehozni Bolíviában Evo Morales. Az indián származású elnök erről a múlt héten rendezett környezetvédelmi konferencia zárónapján beszélt. Tervei között szerepel egy nemzetközi bíróság megalapítása is, amely azokat az államokat büntetné, amelyek nem teljesítik a károsanyag kibocsátás csökkentésére vonatkozó kötelezettségüket.
ápr. 27
6:51
Hatéves kislányt akart megerőszakolni (Kitekintő)
A 31 éves munkácsi járásban lakó, ittas állapotban lévő Viktor egy tábla csokoládéval becsalta házába a hatéves Janát. Levetkőztette, meg akarta erőszakolni a kislányt.
ápr. 27
7:03
Ezt várják a Fidesz-kormánytól (168 Óra Online)
„Szlovákia kész, hogy azonnali és célratörő kommunikációt kezdjen az új kormánnyal” – jelentette ki a magyar választások eredményével kapcsolatban a szlovák a szlovák külügyminiszter.
ápr. 27
7:03
Szereti apja képeit Nicolas Sarkozy (Kripto Akadémia)
Nicolas Sarkozy jobban szereti apja képeit, mint az önéletrajzát. Legalábbis ezt állította a francia elnök magyar származású édesapja, Sárközy Pál, akinek a napokban nyílt meg önálló digitális tárlata Párizsban.
ápr. 27
7:05
A Smert választja az MKP? (Kripto Akadémia)
A szlovák-magyar alapszerződést újból meg kell nyitni és át kell értékelni - hangsúlyozta a Szlovák Televízió vitaműsorában Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke. Véleménye szerint a most érvényben lévő törvény már 15 éves, és nem teljesíti küldetését, vagyis a kölcsönös problémák tompítását, illetve azok megoldását.
ápr. 27
7:21
Nigériában évente mintegy 300 ezer gyermek hal meg maláriában (Infostart)
Az ENSZ Gyermekalapja szerint Nigériában évente mintegy 300 ezer gyermek hal meg maláriában. Az UNICEF vezető kommunikációs képviselője elmondta: a betegség továbbra is a legfőbb közegészségügyi probléma az afrikai országban.
ápr. 27
7:21
Whitney majdnem lemaradt saját koncertjéről (Kripto Akadémia)
Korábbi turnéján, Franciaországban kórházba került egy fertőzés miatt, és manchesteri koncertjét sem tudta megtartani.
ápr. 27
7:23
Ahmadinezsád: az ENSZ BT a sátán találmánya (Infostart)
A sátán találmányának nevezte az iráni elnök az ENSZ Biztonsági Tanácsát és 5 állandó tagjának vétójogát. Mahmúd Ahmadinezsád úgy véli: az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Kína és Oroszország vétójoga elpusztítja az emberiség valódi természetét.
ápr. 27
7:25
Kiadta Franciaországnak Manuel Noriegát az Egyesült Államok (Infostart)
A volt panamai diktátort pénzmosás vádjával akarják bíróság elé állítani. A francia igazságügyi minisztérium szóvivője megerősítette, hogy a volt diktátor már útban van Franciaország felé.
ápr. 27
7:27
Lenin továbbra is népszerű (Kitekintő)
Mindössze az orosz lakosság 8 százaléka látja őt negatívan
ápr. 27
7:27
Barack Obama csalódott (Infostart)
Washingtonban elutasította a bankok működési szabályait szigorító törvénytervezet plenáris vitára bocsátását a szenátus. Barack Obama amerikai elnök közleményében csalódottságának adott hangot a reform akadályozása miatt.
ápr. 27
7:29
Letartóztattak egy főmaffiózót Olaszországban (Infostart)
Olaszországban őrizetbe vették a leghatalmasabbnak tartott maffia, a ,Ndrangheta egyik vezetőjét. A 70 éves Giovanni Teganót, aki az ország harminc legveszélyesebb, szökésben lévő bűnözője között tartottak nyilván, 17 éve körözték.
ápr. 27
7:39
Terrorista-kiképzésről mutatott videót az ABC amerikai csatorna (Infostart)
Videofelvételt mutatott be az ABC amerikai tévécsatorna annak a nigériai fiatalembernek a terrorista kiképzéséről, aki tavaly karácsonykor megpróbált felrobbantani egy Amszterdamból Detroitba tartó utasszállító repülőgépet 289 emberrel a fedélzetén. Egy amerikai hírszerzési tisztségviselő közölte: a képsorok első vizsgálata alapján a felvétel hiteles, de azt nem tudni, hogy mikor és hol készült.
ápr. 27
7:39
Őrizetbe vették a calabriai maffia egyik „keresztapját” (Metropol)
Őrizetbe vette a rendőrség a leghatalmasabbnak tartott olasz maffia, a 'Ndrangheta egyik vezetőjét, akit az ország harminc legveszélyesebb, szökésben lévő bűnözője között tartottak nyilván.
ápr. 27
7:39
Kiadta a diktátort az USA (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok kiadta Manuel Noriegát Franciaországnak, ahol pénzmosás vádjával bíróság elé akarják állítani a volt panamai diktátort - közölték az amerikai hatóságok.
ápr. 27
7:41
Oroszország katonai műholdat bocsátott fel a világűrbe (Metropol)
Katonai műholdat bocsátott fel a világűrbe kedd reggel Oroszország - jelentették orosz hírügynökségek.
ápr. 27
7:57
Obama nyitna a muzulmán világ felé (Infostart)
Az Egyesült Államok és a muszlim világ közötti üzleti-kereskedelmi, valamint oktatási kapcsolatok erősítését ígérte az amerikai elnök a Washingtonban megnyílt muzulmán gazdasági konferencián. A kétnapos értekezletre 5 földrész 50, muzulmán többségű országából 250 üzletembert hívtak meg.
ápr. 27
7:57
Videofelvétel a karácsonyi repülőgépes merénylő kiképzéséről (Kripto Akadémia)
Videofelvételt mutatott be az ABC amerikai tévécsatorna annak a nigériai fiatalembernek a terrorista kiképzéséről, aki tavaly karácsonykor megpróbált felrobbantani egy Amszterdamból Detroitba tartó utasszállító repülőgépet 289 emberrel a fedélzetén.
ápr. 27
8:03
Ilyen még nem volt! Fegyvert ragadtak a politikusok! (Kitekintő)
Április 26-án került sor a paintball-mérkőzésre, melyet a Híd ifjúsági csoportja, a Ponte kezdeményezett.
ápr. 27
8:05
Így lendíthetjük fel újra a gazdaságot? (Kitekintő)
Míg az Európai Unió lakosságának 67 százaléka úgy gondolja, hogy Európának kellene a világ vezető technológiai hatalmának lennie, szinte ugyanennyien gondolják azt is, hogy a tehetséges kutatók elhagyják Európát a jobb megélhetés érdekében.
ápr. 27
8:15
A hamufelhő elűzheti az Ericssont Észtországból (Napi)
ápr. 27
8:15
Leállították a bangkoki magasvasutat a tüntetők (Metropol)
Több órára megbénították egy bangkoki magasvasút közlekedését a thaiföldi kormány lemondását követelő tüntetők a kedd reggeli csúcsforgalom idején.
ápr. 27
8:15
Elkapták a keresztepát (Kripto Akadémia)
Őrizetbe vette a rendőrség a leghatalmasabbnak tartott olasz maffia, a Ndrangheta egyik vezetőjét, akit az ország harminc legveszélyesebb, szökésben lévő bűnözője között tartottak nyilván.
ápr. 27
8:21
Amiről mindenki hallgat: a legpiszkosabb kampánytrükkök (Kitekintő)
Hogyan kerül Elvis Presley vagy az egész Európát beborító izlandi vulkáni hamu a cseh választási kampányba? Kik harcolnak a keresztény hívők szavazataiért? A Kitekintő a csehországi kampány "furcsaságait" vette szemügyre.
ápr. 27
8:23
Jószomszédi párbeszédet várnak a Fidesztől (Kitekintő)
„Szlovákia kész, hogy azonnali és célratörő kommunikációt kezdjen az új kormánnyal” - jelentette ki a magyar választások eredményével kapcsolatban a szlovák diplomácia vezetője, Miroslav Lajčák.
ápr. 27
8:33
Katonai műholdat lőtt fel Oroszország (Kripto Akadémia)
Katonai műholdat bocsátott fel a világűrbe kedd reggel Oroszország - jelentették orosz hírügynökségek.
ápr. 27
8:51
Mindenkit meglepett a német nagybank (Napi)
ápr. 27
8:51
Csernobilban a természet vette át az irányítást (Metropol)
A legegzotikusabb helyszínek közé sorolta nemrégiben a Forbes magazin az ukrajnai Csernobil térségét. A gazdasági lap olyan helyeket sorolt a katasztrófaövezet mögé, mint Észak-Korea, Mongólia vagy éppen az Antarktisz.
ápr. 27
8:57
Gyanús zajra kelt, majd elkergette az óvatlan betörőt (Kitekintő)
Rosszuk kezdődött a szombatja egy 22 éves szőgyéni fiatalembernek Szlovákiában.
ápr. 27
9:09
Duplázott a BP (Napi)
ápr. 27
9:09
Muszlimokkal üzletelne Obama (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok és a muszlim világ közötti üzleti-kereskedelmi, valamint oktatási kapcsolatok serkentését ígérte Barack Obama amerikai elnök a Washingtonban megnyílt muzulmán gazdasági konferencián.
ápr. 27
9:27
A Sme szerint gyanús Orbán Viktor (Metropol)
A Sme című szlovák liberális lap szerint „gyanús”, hogy Orbán Viktor továbbra sem árult el semmiféle konkrétumot a Fidesz gazdasági terveiről.
ápr. 27
9:33
Fico kiüti az SNS hazafias törvényét (Kitekintő)
Módosítják az állami jelképekről szóló törvényt Szlovákiában; a miniszterelnök javaslatát a kormány már jóvá is hagyta, s az gyorsított eljárásban kedden a parlament elé kerül - közölték a kormány ülése után hétfőn Pozsonyban.
ápr. 27
9:45
Kiszabadultak az Afganisztánban elrabolt kínaiak (Metropol)
Kiszabadult Afganisztánban a tálibok fogságából az a két kínai állampolgár, akik az év elején estek emberrablók áldozatául - jelentették be kedden Pekingben.
ápr. 27
9:45
"Gyanús" a fideszes hallgatás (Kripto Akadémia)
A Sme című szlovák liberális lap szerint "gyanús", hogy Orbán Viktor továbbra sem árult el semmiféle konkrétumot a Fidesz gazdasági terveiről.
ápr. 27
9:47
Bíznak Orbánékban Romániában (Kripto Akadémia)
A megizmosodott hátországgal maga mögött a második Orbán-kormánynak minden eszköze megvan arra, hogy életbe léptesse a Magyarország kilábalásához, fellendítéséhez szükséges gazdaságpolitikai intézkedéseket - írja keddi számában a Krónika. Az Új Magyar Szó (ÚMSZ) cikke Traian Basescu román államfővel hasonlítja össze Orbán Viktort.
ápr. 27
9:51
Felháborító! Bántalmazta volt férje a valóságshow sztáját! (Kitekintő)
Kim Kardashian amerikai tévésztárt volt férje kínozta házasságuk alatt. Damon Thomas figyelte neje minden lépését, nem egyszer bántó szavakkal illette őt.
ápr. 27
10:03
Zentai-ügy: ügyvédje szerint nem adható ki (Metropol)
Az Ausztráliában élő, háborús bűncselekménnyel vádolt Charles Zentai (Zentai Károly) nem adható ki Magyarországnak, mert nem emeltek vádat ellene - mondta kedden a perthi szövetségi bíróságon Zentai ügyvédje, Malcolm McCusker az AAP ausztrál hírügynökség jelentése szerint.
ápr. 27
10:03
"Nincs kifogás a győztes számára" (Kripto Akadémia)
A magyar választással foglalkozik a Der Standard.
ápr. 27
10:09
Részvényekkel üzletel a kormány (Kitekintő)
Az amerikai pénzügyminisztérium hétfőn megtette az első lépéseket azon a hosszú úton, melynek során értékesíteni kívánja a Citigroup-ban meglévő 27%-os részesedését.
ápr. 27
10:21
Tömeggyilkosság szervezésével vádolják Bakijevet (Metropol)
Kurmanbek Bakijev megbuktatott kirgiz elnök ellen tömeggyilkosság szervezése a vád - jelentette ki keddi sajtóértekezletén az átmeneti hatóságok egyik vezetője.
ápr. 27
10:21
A kétharmad sem véd az IMF ellen? (Kripto Akadémia)
Bár a Fidesznek kétharmados többsége van a magyar parlamentben, Orbán Viktor jövendő kormányának gazdaságilag meglehetősen szűk lesz a mozgástere, mivel az ország a Nemzetközi Valutaalap (IMF) "szigorú felügyelete" alatt áll, ugyanakkor a jövendő új miniszterelnök meg akar szabadulni a nemzetközi pénzügyi intézmény "diktátumától" - ezt a gondolatot fejtik ki a keddi román napilapok.
ápr. 27
10:23
Tényleg radikális változást akartunk? (Kripto Akadémia)
Két országos német napilap kommentárban foglalkozott kedden a magyarországi választások eredményével.
ápr. 27
10:39
Tiltakoztak a hazafiassági törvény elfogadása ellen a szlovákiai magyarok (Infostart)
Számos dél-szlovákiai településen tiltakoztak a hazafiassági törvény elfogadása ellen a szlovákiai magyarok.
ápr. 27
10:39
Tömeggyilkosságot szervezett a kirgiz elnök? (Kripto Akadémia)
Kurmanbek Bakijev megbuktatott kirgiz elnök ellen tömeggyilkosság szervezése a vád - jelentette ki keddi sajtóértekezletén az átmeneti hatóságok egyik vezetője.
ápr. 27
10:45
Bajban a kormánypárt: eljött a számonkérés ideje (Kitekintő)
Egyre hevesebben követeli egy átfogó bevándorlási törvény elfogadását az Egyesült Államok legnagyobb kisebbségi csoportja. A demokratákkal elégedetlen spanyolajkú lakosság kiábrándultsága akár a novemberi választás végeredményét is eldöntheti.
ápr. 27
10:47
"Magyarország a bűnösöket jobboldaliakra váltotta fel" (Kitekintő)
A magyar választások után sem tartanak a kapcsolatok romlásától az orosz elemzők
ápr. 27
10:57
A franciák az EU-val szembe mennek (Napi)

Keresés