2010. április 13. kedd

ápr. 13
0:30
Gratuláltak a Fidesznek a sógorok (Kripto Akadémia)
A legtöbb osztrák parlamenti párt üdvözölte hétfőn a magyarországi parlamenti választások kimenetelét.
ápr. 13
1:24
Irán szerint nem is voltak terrortámadások Amerikában (Kripto Akadémia)
Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök, aki korábban "vaskos hazugságnak" nevezte a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli merényleteket, hétfőn közzétett levelében kérte Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt, hogy vizsgálják ki ezeket a támadásokat.
ápr. 13
5:54
Célponttá válhat, aki pirosat hord (168 Óra Online)
Figyelmeztette a hétvégén több ázsiai ország az állampolgárait, hogy kerüljék el Bangkokot, ahol a kormányellenes tüntetők és a katonák összecsapásaiban több mint 20-an haltak meg a hétvégén. - közölte hétfőn az AFP francia hírügynökség. Dél-Korea, Hongkong, Tajvan és Japán kormányhivatalai felszólították a thaiföldi fővárosba készülő turistákat, hogy ne menjenek Bangkokba.
ápr. 13
5:54
Fellépnek a nukleáris terrorizmus ellen (Kripto Akadémia)
Washingtonban tegnap nukleáris biztonsági értekezlet kezdődött, s ezzel folytatódott Barack Obama nukleáris fegyverzetcsökkentési kampánya. Az amerikai elnök 46 ország állam- és kormányfőit, illetve az ENSZ és az Európai Unió képviselőit hívta meg a tanácskozásra. Irán és Észak-Korea nem kapott meghívót.
ápr. 13
5:56
Szombaton temetik Lech Kaczynskit (Kripto Akadémia)
Szombaton lesz az oroszországi repülőszerencsétlenségben elhunyt Lech Kaczynski lengyel elnök temetése - közölte weboldalán a Gazeta Wyborcza című lengyel napilap. A gyászszertartást a varsói Pilsudski téren rendezik - közölte az államfői teendőket ellátó Bronislaw Komorowski, a törvényhozás elnöke.
ápr. 13
7:24
Demokrácia helyett stabilitás kell? (Kitekintő)
Az oroszok jelentős többsége - 72%-a, a stabilitást és a rendet részesíti előnyben inkább a demokráciával szemben - derül ki az Orosz Közvéleménykutató Intézet legújabb felméréséből.
ápr. 13
7:24
Kitart felesége mellett (Kripto Akadémia)
Ismét gyógyszerelvonóra kíséri Antonio Banderas a feleségét.
ápr. 13
7:42
Folytatódik Karadzsics pere Hágában (Metropol)
Csaknem fél éves szünet után kedden Hágában folytatódik a boszniai szerbek egykori vezetőjének, Radovan Karadzsicsnak a pere a volt Jugoszláviában elkövetett háborús bűnökről ítélkező Nemzetközi Törvényszéken.
ápr. 13
7:44
Kigyulladt a sanghaji tévétorony (Metropol)
Kigyulladt Sanghaj egyik legismertebb nevezetessége, a Keleti Gyöngy tévétorony kedd hajnalban, sérülésekről nem érkezett jelentés.
ápr. 13
7:46
Sme: Orbán feltűnően tartózkodó (Metropol)
Magyarországon továbbra is nyitott a legfontosabb kérdés: hogyan fogja Orbán Viktor kezelni az ország legfontosabb problémáit. Egyelőre mindent megtesz azért, hogy minél később kelljen erre válaszolnia - írta a Sme című liberális szlovák napilap kedden.
ápr. 13
8:00
Börtönbüntetésre ítéltek egy pedofil rabbit (Metropol)
Harminckét év börtönbüntetésre ítéltek hétfőn New Yorkban egy rabbit, aki többször is molesztált egy 16 éves fiút - közölte a brooklyni ügyészség.
ápr. 13
8:18
Iránról tárgyalt az amerikai és a kínai elnök (Metropol)
Megállapodott az amerikai és a kínai elnök hétfőn Washingtonban arról, hogy együttműködnek az Irán elleni szankciók kidolgozásában - közölte a Fehér Ház.
ápr. 13
8:18
Erre senki sem számított: Obama színt váltott! (168 Óra Online)
A múlt hétig az Egyesült Államok volt a világ egyetlen olyan állama, amely tilalom alá helyezte az olaj- és gázkutatást, illetve -fúrást parti vizein, az úgynevezett kontinentális talapzaton. Ennek vége. Barack Obama elnök, aki demokrata szenátorként többször is még e tilalom meghagyása mellett érvelt a kongresszusban, most színt váltott. Legalábbis részben. Indítványa tudniillik, hogy az atlanti…
ápr. 13
8:18
Ciszjordánia: okmány nélkül kitoloncolás? (Kripto Akadémia)
Egy új izraeli katonai rendelet értelmében kitoloncolás vagy börtönbüntetés vár Ciszjordániában mindazokra, akik illegálisan, a megfelelő okmányok nélkül tartózkodnak a térségben. Jogvédők szerint az intézkedés több tízezer palesztint sújthat.
ápr. 13
8:20
New York Times: Orbán elhatárolódott a Jobbiktól (Kripto Akadémia)
Orbán Viktor, a jövendő magyar miniszterelnök elhatárolódott a Jobbiktól, közölve, hogy nem örül a szélsőjobboldali párt választási előretörésének - tudatta olvasóival a The New York Times.
ápr. 13
8:36
Ki menti meg az eladósodott kormányt? (Kitekintő)
Szerbia egyszerre két vasat tart a tűzben. Oroszország újra pénzzel tömi tele kistestvérnek üres zsebeit, de emelIett az IMF-től még jelentősebb összegek érkeznek.
ápr. 13
8:36
Tovább nőtt a kínai bányabaleset megtalált áldozatainak száma (Metropol)
Harminchatra emelkedett a március végi észak-kínai bányabaleset megtalált áldozatainak száma, még két embert keresnek - jelentette a mentők központja Sanhszi (Shanxi) tartományból kedden reggel.
ápr. 13
8:38
Ban Ki mun Bécsben (Kitekintő)
A terítéken az atomprogramok és Bécs bűnmegelőzésben betöltött szerepe.
ápr. 13
8:38
Leszaladt a kifutópályáról egy indonéz gép (Metropol)
Leszállás közben leszaladt a kifutópályáról, és egy sekély folyóban állt meg kedden Indonéziában egy utasszállító repülőgép, a balesetben legalább húszan megsérültek - közölte az indonéz polgári repülés hivatalának vezetője.
ápr. 13
8:54
Eltérített pilótasztrájk, elégedetlen légiirányítók (Kitekintő)
Se sztrájk, se megállapodás a Lufthansánál.
ápr. 13
9:06
Brazília legyőzi Németországot (Napi)
ápr. 13
9:12
Borzalom! Rendkívüli fájdalmak györtik a sztárt! (Kitekintő)
Amy Winehouse arra a diagnózisra vár, amely megmondja azt, hogy el kell-e távolítani mellimplantátumait.
ápr. 13
9:24
Vasárnap temetik a lengyel államfőt (Infostart)
Bronislaw Komorowski ügyvezető lengyel elnök felülvizsgálja a katonatisztek utazásairól szóló szabályzatot Lech Kaczynski elnök tragédiája után. A hét végén elhunyt államfő temetési szertartása két napos lesz: az állami szertartásra szombaton kerül sor, míg az elnöki párt vasárnap temetik - jelentette be Varsóban Jacek Sasin, az elnöki hivatal helyettes vezetője.
ápr. 13
9:30
Leszámolás a Polgári Pártban (Kitekintő)
Újraválasztották az ellenjelölt nélkül induló Szász Jenőt az elnöki tisztségbe, és kizárták a pártból az ellenzék hangadóit a Magyar Polgári Párt (MPP) Gyergyószentmiklóson tartott Országos Tanácsán.
ápr. 13
9:30
Letartóztatják a kirgiz elnököt? (Metropol)
A kirgiz átmeneti kormány elrendelte az elűzött államfő letartóztatását, és megfosztotta Kurmanbek Bakijevet mentelmi jogától azzal az indokkal, hogy polgárháborút akar kirobbantani az országban - közölte kedden a kirgiz átmeneti kormány igazságügyi és rendvédelmi szerveinek működéséért felelős illetékes.
ápr. 13
9:30
Letartóztatják a kirgiz elnököt (Kripto Akadémia)
A kirgiz átmeneti kormány elrendelte az elűzött államfő letartóztatását, és megfosztotta Kurmanbek Bakijevet mentelmi jogától, azzal az indokkal, hogy polgárháborút akar kirobbantani az országban - közölte kedden a kirgiz belügyminiszter.
ápr. 13
9:48
30 milliárd: Görögország mégis rászorul Európára? (Kitekintő)
Az eurózóna pénzügyminiszterei egy hatalmas, 30 milliárd euróra rúgó segélycsomagot fogadtak el vasárnap, ám a tagállamok hangsúlyozták, Athén egyelőre nem igényelte a támogatás aktiválását.
ápr. 13
9:48
Kétnapos lesz Kaczynski gyászszertartása (Metropol)
Kétnapos lesz a hét végén légikatasztrófában elhunyt Lech Kaczynski elnök temetési szertartása: az állami szertartásra szombaton kerül sor, míg az elnöki pár temetése vasárnap lesz - jelentette be Varsóban Jacek Sasin, az elnöki hivatal helyettes vezetője.
ápr. 13
10:06
Újabb tragédia az utakon (Kitekintő)
Halálos közlekedési baleset történt szombaton a Kassa-vidéki járásbeli Koksóbaksán (Kokšov - Bakša) Szlovákiában.
ápr. 13
10:18
Meglepő bejelentés, felvásárolna a Raiffeisen (Napi)
ápr. 13
10:36
Jönnek a Twitter-reklámok! (Napi)
ápr. 13
10:42
Az afgán parlament ultimátumot adott az elnöknek (Kitekintő)
Az afgán parlament alsóháza ismét kimutatta a foga fehérjét és szembeszállt Hamid Karzaival, eközben az Egyesült Államok igyekszik megfelelő szövetségesként feltüntetni az elnököt.
ápr. 13
10:42
Kigyulladt egy repülőgép Hongkongban (Metropol)
Kényszerleszállás közben a hongkongi repülőtéren kigyulladt egy Airbus A330-as repülőgép egyik kereke, a balesetben nyolcan megsérültek.
ápr. 13
10:54
Megint viszik a Louis Vuittont (Napi)
ápr. 13
11:00
Rosszul indult a jelentési szezon (Kitekintő)
Mint arról a korábbiakban már beszámoltunk, a mindenkori negyedéves gyorsjelentési szezon hivatalosan az Alcoa beszámolójával veszi kezdetét.
ápr. 13
11:36
Nem hajlandó repülni a bolgár elnök Tu-154-el (Kitekintő)
A bolgár elnök nem hajlandó olyan géppel utazni, amilyennel Lech Kaczynski repülőgép-szerencsétlenséget szenvedett.
ápr. 13
11:36
Izraeli-palesztin tűzharc a határon (Metropol)
Legkevesebb egy palesztin fegyveres meghalt és három másik megsebesült kedd reggel a Gázai övezetben, izraeli katonák és az Iszlám Dzsihád katonai szárnyának tagjai közti tűzpárbajban - közölték palesztin kórházi források és az izraeli hadsereg.
ápr. 13
11:36
Orbán erős hatalma nagy probléma Szlovákia számára (Kripto Akadémia)
Orbán Viktor erős hatalma nagy problémát jelent Szlovákia számára - írja a Pravda című független szlovák napilap. Úgy véli, hogy Szlovákiának ezzel összefüggésben háromféle problémával kell megküzdenie.
ápr. 13
11:54
Gondjai lehetnek a nagybanknak (Kitekintő)
Elmaradhat az előző negyedévitől a JP Morgan idei első három hónapos eredménye, amelyet holnap tesz közzé a második legnagyobb eszközállománnyal rendelkező amerikai hitelintézet.
ápr. 13
12:12
Egy szál késsel rabolta ki a kávéházat (Kitekintő)
Kiraboltak egy kávéházat Pozsonyban vasárnap este. A támadó 20:44-kor lépett a Robotnícka utcai kávéházba, és késsel fenyegetőzve követelt pénzt a pincértől.
ápr. 13
12:30
Véresre verték a kisebbségi vezetőt (Kitekintő)
Hétfőn megtámadták Ahmet Türk kurd vezetőt az észak-törökországi Szamszun városában. A vérző fejű politikust kórházba kellett szállítani.
ápr. 13
12:30
Ne utazzon egy gépen a politikai elit (Kripto Akadémia)
A lengyel légikatasztrófa után német politikusok olyan szabályozást sürgetnek, amely szerint nem utazhatnának egy gépen az állami vezetők.
ápr. 13
12:48
Egyre jobb az OTP helyzete (Kitekintő)
A márciusban érkező sorozatos céláremeléseket követően tegnap a Bank of America/Merrill Lynch elemzői gondolták úgy, hogy itt az ideje megemelni a legnagyobb magyar bankra kiadott célárat.
ápr. 13
12:48
Csehországban a hét végén kétnapos gyász lesz (Metropol)
Csehországban szombaton és vasárnap állami gyász lesz a tragikusan elhunyt Lech Kaczynski lengyel köztársasági elnök és a múlt heti repülőszerencsétlenség többi áldozatának emlékére - döntött a cseh kormány kedden.
ápr. 13
12:48
Belpolitikát fölzaklató "magánügyek" (Kripto Akadémia)
Megszólalt, aki eddig hallgatott, aki miatt kirobbant a francia köz-, és magánéletnek talán egyik legnagyobb botránya. A téma az államfői házaspár - Sarkozy elnöknek és hitvesének, Carla Bruninak - állítólagos elhidegülése, a hír, hogy kölcsönösen csalják egymást.
ápr. 13
12:50
Április 11. a költészet napja (Kitekintő)
A költészet napján számos helyszínen jobbnál-jobb programok várják az érdeklődőket. Kulturális körképünkből azonban azt is megtudhatja, hogy milyen zenés, táncos események történtek még a héten.
ápr. 13
13:06
Szenzáció! Itt a vakoknak szóló pornóújság! (Kitekintő)
Tapintható pornóújságot adott ki egy kanadai laptulajdonos vakoknak és gyengén látóknak.
ápr. 13
13:06
Végvárklaszter - várőrzők a szlovák-magyar határ mentén (Kripto Akadémia)
A várak régészeti feltárása és műemléki felújítása Honttól Zemplénig a határ két oldalán címmel rendeznek nemzetközi konferenciát a szlovákiai Füleken csütörtökön és pénteken.
ápr. 13
13:24
Terjed a gyerekek rituális feláldozása Ugandában (Metropol)
Szaporodnak a rituális gyilkosság formájában végrehajtott emberáldozatok Ugandában: leggyakrabban gyerekeket ölnek meg, akiknek szerveit vagy levágott testrészeit kuruzsláshoz és varázsláshoz használják fel.
ápr. 13
13:42
Újabb részletek a miniszterelnök és a maffia titkos kapcsolatáról (Kitekintő)
A kormányfőt bírálják az európai vezetők, a sajtóorgánumok, az ország nagy része és az igazságszolgáltatás, de az olaszok valahogy mégsem tudnak rá haragudni. Folytatódik a Berlusconi-sztori.

Keresés