2010. április 2. péntek

ápr. 2
0:09
Nap idézete: Sarko is beszáll (Kitekintő)
Nicolas Sarkozy
ápr. 2
5:18
"A Jobbik legszívesebben földbe taposná Szlovákiát" (168 Óra Online)
Robert Fico kormányfő csütörtökön ismét óvatosságra intett a magyarországi parlamenti választásokkal kapcsolatban. A Jobbik tegnapi komáromi koszorúzására is utalt.
ápr. 2
6:27
Fico: a Jobbik földbe taposná Szlovákiát (Kitekintő)
Robert Fico szlovák  kormányfő óvatosságra int a magyarországi parlamenti választások közeledte miatt.
ápr. 2
6:27
A húsvétra készül a világ (Metropol)
Tegnap kezdetét vette a nagyhét szent három napja. A keresztény hagyomány szerint nagycsütörtök az utolsó vacsora napja, amikor Jézus búcsút vett tanítványaitól és felkészült az áldozatra. Szenvedésének és feltámadásának napjai az utolsó vacsora miséjével kezdődtek.
ápr. 2
6:48
Azonosították a moszkvai merénylőket (Kripto Akadémia)
Azonosították a moszkvai metróban hétfőn elkövetett két robbantás öngyilkos merénylőjét - jelentette a lifenews.ru orosz honlap tegnap, bár a közlést lapzártánkig hivatalosan nem erősítették meg. Dmitrij Medvegyev elnök Dagesztánba látogatott.
ápr. 2
6:50
Cseh külügyminiszter: még dolgoznak a prágai csúcs programján (Kripto Akadémia)
Barack Obama talán valamelyest meghosszabbítja prágai tartózkodását, melynek során aláírja orosz kollégájával, Dmitrij Medvegyevvel az új START-szerződést - értesült a CTK cseh hírügynökség diplomáciai források nem hivatalos információjára hivatkozva.
ápr. 2
6:52
Esély az újrakezdésre az egyházban (Kripto Akadémia)
XVI. Benedek tegnapi, nagycsütörtöki prédikációjában nem tért ki az egyházban történt szexuális visszaélésekre, de megjegyezte,, hogy az embernek szembe kell szállnia az erőszakkal. A katolikus egyházban egyre több főpap véli úgy, hogy a pedofil-botrányok esélyt adnak az újrakezdésre. Ennek azonban az a feltétele, hogy bátran szembenézzenek a bűnökkel.
ápr. 2
7:03
Megegyeztek: a Daimler 185 millió dollárt fizet peren kívül (Infostart)
Jóváhagyta egy szövetségi bíró csütörtökön Washingtonban a peren kívüli egyezséget annak a keresetnek az ügyében, amely szerint a Daimler külföldi kormánytisztviselőket vesztegetett meg, hogy a német autógyár termékeit vásárolják meg.
ápr. 2
7:06
Megóv a csoki az infarktustól (Kripto Akadémia)
A csokoládétól nemcsak testesebbek leszünk és tönkreteszi a fogainkat. Akad pozitív tulajdonsága is.
ápr. 2
7:08
Forró szén a szájban (Kripto Akadémia)
Aki megkóstolja a Lincolnshire-ben termelt erőspaprikát, azonnal kórházi kezelésre szorul.
ápr. 2
7:10
Topolánek és a süllyedő hajó (Kripto Akadémia)
Csehországban szűk két hónap múlva rendezik a parlamenti választást. A kampány nem is a két nagy párt, a szociáldemokraták és a polgári demokraták (ODS) rivalizálása miatt marad emlékezetes, hanem azért, mert váratlanul háttérbe szorult a volt kormányfő, Mirek Topolánek, aki egy elképesztő kijelentése miatt tegnap kénytelen volt lemondani az ODS elnökségéről. A szociáldemokraták tíz százalékkal…
ápr. 2
7:21
Fidesz: Budapest kezében a „kék arany” (Kitekintő)
A vízpolitika lehet a magyar EU-elnökségnek arculatot adó prioritás. A Fidesz szakpolitikusai az Unió Víz Keretirányelvének (VKI) aktualizálását sürgetik, hogy csökkenjenek az aszály és a vízhiány okozta problémák. A várhatóan kormányzó párttá váló közép-jobb nagy lehetőséget lát a kék aranyban.
ápr. 2
7:42
Lecsapna Iránra Nagy-Britannia és Németország (Kripto Akadémia)
Gordon Brown brit miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár határozottan támogatja az Irán elleni szankciókat - közölte a brit miniszterelnöki hivatal szóvivője a két politikus találkozója után.
ápr. 2
7:57
Kelendő a romániai termőföld (Kitekintő)
Futószalagon vásárolják fel a romániai szántóföldeket és erdőket a külföldi befektetők.
ápr. 2
8:00
Izraeli harci gépek a Gázai övezetet bombázták (Kripto Akadémia)
Izraeli harci repülőgépek és helikopterek péntekre virradóra legkevesebb hét rakétatámadást hajtottak végre a Gázai övezet ellen.
ápr. 2
8:15
"Keresztút a világ körül" - galéria (Kitekintő)
ápr. 2
8:18
Török és amerikai katonák kalózokat fogtak el (Kripto Akadémia)
Török kommandósok kilenc kalózt fogtak el az Ádeni-öbölben, amerikai haditengerészek pedig öt másikat az Indiai-óceánon - jelentette be közleményben a török hadsereg, illetve az amerikai haditengerészet.
ápr. 2
8:20
Életfogytiglant kapott az orvosgyilkos (Kripto Akadémia)
Életfogytiglani börtönre ítélte egy kansasi bíróság Scott Roedert, aki tavaly májusban agyonlőtt egy orvost, akinek klinikáján késői abortuszokat hajtanak végre.
ápr. 2
8:33
Megpecsételődött a jobboldal vezérének sorsa (Kitekintő)
A csehországi jobbközép ODS pártja szerint ha a szociáldemokraták választási programja és ígéretei megvalósulnának, akkor az államcsőddel is szembe kellene nézniük. A botrányairől elhíresült Mirek Topolánek eközben  – a kampány éléről való távozás után –  a párt vezetését is feladta.
ápr. 2
8:35
Helyezkedés és visszakozás Irakban (Kitekintő)
Úgy tűnik, Maliki belenyugszik a vereségbe, Muktada asz-Szadr pedig saját választóihoz fordult, hogy támogassa-e Alláwit. Továbbra is zajlik a koalícióépítés Irakban.
ápr. 2
8:36
Nem bírják a kritikát? - Betiltottak egy újságot (Kripto Akadémia)
Betiltott a bíróság egy, a hatalmat bíráló cikkeket megjelentető újságot Kirgizisztánban, az adórendőrség pedig elkobozta egy független videoportál berendezéseit.
ápr. 2
8:38
Eltűnt egy újságíró Afganisztánban (Kripto Akadémia)
Nyoma veszett Afganisztánban egy szabadúszó japán újságírónak, egy helyi idegenvezető szerint elrabolták a tálibok ellenőrzése alatt lévő területen.
ápr. 2
8:51
Elfogták a cipős rablót (Kitekintő)
Mezítláb kellett hazamennie Kassán januárban egy 22 éves férfinak, mivel rabló támadt rá, és elvette a cipőjét. A rendőrség elfogta a támadót, aki eddig négyszer volt büntetve.
ápr. 2
8:51
Szignifikáns elnevezésű fórumok is megtalálhatók, mint a "gonosz zsidó" (168 Óra Online)
Keresztény szélsőségesek bombamerényletet készültek elkövetni egy temetésen, melyhez a halottat is ők "szállították" volna - számolt be a .
ápr. 2
8:54
Foci az űrben - Útnak indult a Szojuz (Kripto Akadémia)
Elindult a Szojuz TMA-18 űrhajó két orosz és egy amerikai űrhajóssal a fedélzetén a Nemzetközi Űrállomásra a kazahsztáni Bajkonur űrrepülőtérről pénteken, közép-európai idő szerint 6.04-kor.
ápr. 2
9:09
Olcsó BlackBerry-vel etetik a külföldöt (Napi)
ápr. 2
9:45
Tróncsaták a laptop-piacon (Napi)
ápr. 2
9:45
Csak jövőre tartanák az önkormányzati választásokat? (Kitekintő)
A Legfelsőbb Tanács az Alkotmánybíróság elé terjesztett egy törvénytervezetet, mely a helyhatósági választások időpontjának módosítását írja elő, valamint meghatározza a polgármesterek hivatali idejét.
ápr. 2
9:47
Újra népszerű a Lada (Napi)
ápr. 2
9:47
Újra feltűnt a rejtélyes vámpír (Kitekintő)
Újra feltűnt a vámpír férfi, aki a '80-as években arról híresült el, hogy kiszívta a romániai holtak vérét. A vámpír 1986-ban a konstancai hullaházban gourmandkodott, ahol ifjú holtak szívéből itta ki a vért.
ápr. 2
9:48
Itt a húsvét - Dugó lesz a határon (Kripto Akadémia)
Torlódásra lehet számítani a záhony-csapi magyar-ukrán határállomáson a várható húsvéti forgalomnövekedés miatt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken.
ápr. 2
10:06
Kínai bányatragédia: 19 halott (Kripto Akadémia)
Tizenkilencre nőtt a szerda esti közép-kínai bányaszerencsétlenség halálos áldozatainak a száma - közölték péntek reggel a helyi katasztrófavédelmi hatóságok.
ápr. 2
10:24
Embereket feszítettek keresztre a Fülöp-szigeteken (Kripto Akadémia)
A hagyományoknak megfelelően a keresztre feszítés vállalásával és saját testük korbácsolásával emlékeztek a Fülöp-szigeteken katolikus hívek nagypénteken Jézus Krisztus megfeszítésére.
ápr. 2
10:39
Megint kitör a háború? (Kitekintő)
A március 29-én, hétfő reggel történt moszkvai metrórobbantások nyomozása igen gyorsan halad, és csütörtökön eljutott abba a fázisba, hogy az FSZB bejelentette: tudja kik állnak a robbantások mögött.
ápr. 2
10:57
Elfogták a hírhedt keresztapát (Kitekintő)
Szlovákiában sikerült elfogni a "Vor v zakone" nevű orosz maffiacsoport egyik vezető tagját, a 48 éves Otari M.-et. A férfit több ország rendőrsége próbálta elfogni, sikertelenül.
ápr. 2
10:57
Krisztus szenvedéseire emlékeztek (Metropol)
Idén nagypénteken is több tucat férfi és nő feszítette keresztre magát a Fülöp-szigeteken. A rituálénak nagy múltja van a túlnyomórészt katolikus Fülöp-szigeteken. Az egyház ellenzi a szokást, de nem tesz sokat a véres látványosság megakadályozására.
ápr. 2
10:59
Legitim a kormánykoalíció Ukrajnában (Kitekintő)
Az Alkotmánybíróság szerdai zárt ülésen a jelenlegi koalíció legitimitására vonatkozóan tartottak egy  preferenciális szavazást, melynek eredménye szerint az Alkotmánybíróság 18 bírájából legalább 11 bíró tartja törvényesnek a jelenlegi parlamenti koalíciót.
ápr. 2
11:01
Botrányai ellenére is szárnyal a Toyota (Kitekintő)
2009. márciushoz képest 41%-kal több autót sikerült eladnia a japán Toyota-nak, az egyik legfontosabbnak vélt piacán, az Egyesült Államokban – derül ki az Autodata Corp. által közzétett márciusi statisztikából.
ápr. 2
11:15
Helmut Kohl 80 éves (Metropol)
Angela Merkel kancellárral az élen egész sor jelenlegi és volt német, illetve külföldi vezető köszöntötte születésnapja alkalmából Helmut Kohlt. A német egység kancellárjának nevezett Kohl szombaton tölti be 80. életévét.
ápr. 2
11:18
Nyolcvan éves Európa egyesítője (Kripto Akadémia)
Angela Merkel kancellárral az élen egész sor jelenlegi és volt német, illetve külföldi vezető köszöntötte születésnapja alkalmából Helmut Kohlt. A német egység kancellárjának nevezett Kohl szombaton tölti be 80. életévét.
ápr. 2
11:33
Képeslapok Obamának az Ötök kiszabadításáért (Kitekintő)
A "Kubai Ötök" kiszabadítása érdekében létrehozott nemzetközi bizottság tájékoztatása szerint Barack Obama több ezer képeslapot kapott a foglyok szabadlábra helyezését kérve.
ápr. 2
11:36
"Ne tologassák ide-oda az erdélyi magyarságot!" (Kripto Akadémia)
Az erdélyi magyarságot nem lehet ideológiai alapon ide vagy oda taszítani a magyarországi pártkapcsolatokban - mondta a bukaresti Új Magyar Szónak (ÚMSZ) adott interjújában Markó Béla.
ápr. 2
11:51
Két éves csúcson a részvények! (Kitekintő)
Európa legnagyobb fapados légitársasága, a Ryanair Holdings tegnap közzétette a 2010. április 1-ével záruló 12 hónap nettó eredményét, amely szerint a profit az említett időszakban „nem lehetett kevesebb, mint 310 millió euró”.
ápr. 2
11:54
Keresztény zarándokok sereglettek össze Jeruzsálemben (Kripto Akadémia)
A Jézus megfeszíttetéséről megemlékező keresztény zarándokok és papok népes csoportjai sereglettek össze nagypénteken a jeruzsálemi óvárosban.
ápr. 2
12:27
Újabb országok ismerhetik el Abháziát (Kitekintő)
A nemzetközi közösség által Grúzia szakadár tartományának tekintett Abházia kormánya jelezte: arra számít, hogy hamarosan Bolívia és Ecuador is elismeri az apró ország függetlenségét.
ápr. 2
12:30
Visszatérhet a demokrácia Pakisztánba (Kripto Akadémia)
A pakisztáni kormány alkotmánymódosítást terjesztett be pénteken a törvényhozásnak, miszerint az ázsiai országban helyreállítanák a parlamenti rendszert, amely a Pervez Musarraf vezette 1999-es katonai puccs előtt érvényben volt.
ápr. 2
12:32
Atom bármi áron - Irán nem fél a Nyugattól (Kripto Akadémia)
Irán az esetleges szankciók ellenére is folytatni fogja atomprogramját - tudatta Szaid Dzsalili, a nukleáris ügyek iráni főtárgyalója pénteken Pekingben azt követően, hogy találkozott Jang Csie-cse (Yang Jiechi) kínai külügyminiszterrel, aki pedig "több rugalmasságot" kért az érintett felektől Irán ügyében.
ápr. 2
12:45
Leminősítették a Magyar Telekomot (Kitekintő)
Tartásról csökkentésre módosította a Raiffeisen tegnap a Magyar Telekom részvényekre kiadott ajánlását, ezzel párhuzamosan pedig csökkentette az osztalékpapír célárfolyamát is, igaz, utóbbi mértéke elenyésző volt.
ápr. 2
12:47
Hanyag szülei miatt halt meg a csecsemő (Kitekintő)
Szerda reggel meghalt egy egyhónapos csecsemő a losonci járásbeli Ragyolcon (Radzovce). A kisfiút valószínűleg elhanyagolták szülei.
ápr. 2
13:06
Betiltaná a szcientológiát Bajorország (Kripto Akadémia)
A bajor tartományi belügyminiszter ismét síkraszállt a szcientológia egyház németországi működésének betiltásáért.

Keresés