2010. április 15. csütörtök

ápr. 15
0:12
Az al-Kaida vezérét nem lehet élve elfogni (Kripto Akadémia)
Nem valószínű, hogy az al-Kaida terrorszervezet vezérét élve el lehet fogni, Oszama bin Laden ugyanis olyan utasításokat adott közeli társainak, hogy ezt elkerülje - mondta az amerikai igazságügy-miniszter szerdán egy washingtoni kongresszusi meghallgatáson.
ápr. 15
1:06
Már a szabadkőművesek is bekavarnak Rózsa-ügyben (Kripto Akadémia)
Egy titkos szabadkőműves páholyt is megvádoltak Bolíviában azzal, hogy a helyi oligarchák védelmében támogatta azt a terrorizmussal gyanúsított csoportot, amelyet az egy éve agyonlőtt Rózsa Flores Eduardo vezetett - jelentették a szerdai lapok.
ápr. 15
2:18
Izrael szerint Szíria Scud-rakétákat szállít a Hezbollahnak (Kripto Akadémia)
Izraeli védelmi tisztségviselők feltételezése szerint Szíria Scud-rakétákat szállít a Hezbollahnak, amelyekkel a libanoni síita szervezet a zsidó állam egész területére csapást mérhet.
ápr. 15
6:03
Minden ötödik cég tervez munkaerő-felvételt - Franciaországban (Infostart)
A francia cégek idén 1,7 új dolgozót fognak alkalmazni - legalábbis erre számít kedden ismertetett jelentésére hivatkozva a francia munkaügyi hivatal. "Gyakorlatilag minden ötödik vállalat, azaz közel 525 ezer társaság tervez munkaerő-felvételt" - jellemezte a folyamatot a hivatal elnöke, aki szerint az is optimizmusra ad okot, hogy a munkáltatók fele határozatlan idejű, 24 százalékuk pedig hat…
ápr. 15
6:12
Több száz halott, ezrek a romok alatt Kínában (Kripto Akadémia)
Megközelítette a hatszázat az északnyugat-kínai Csinghaj (Qinghai) tartományban szerda reggel bekövetkezett 7,1-es erősségű földrengés halálos áldozatainak a száma, mintegy 10 ezer a sérült - jelentették hivatalos források.
ápr. 15
6:14
Nem tart a kettős állampolgárságtól a volt nagykövet (Kripto Akadémia)
Stefan Markus, Szlovákia egykori magyarországi nagykövete a pozsonyi Pravdának adott interjújában a kettős állampolgársággal kapcsolatban úgy vélekedett, hogy szerinte bevett gyakorlatról és európai jogi normáról van szó. Hozzáfűzte ugyanakkor azt is, szlovák részről felmerülhetnek olyan aggályok, hogy a kettős állampolgárság a területi autonómiára való felkészülést jelenti.
ápr. 15
6:16
Milliókat várnak a torinói lepelhez (Kripto Akadémia)
Tíz év múltán újra kiállították a torinói leplet. Ismert közéleti személyiségek és politikusok özönlöttek a Keresztelő Szent János székesegyházba. Megjelent például a FIAT első embere, Sergio Marchionne. "Krisztus szenvedései a világ szenvedéseit tükrözik" - mondta Severino Poletto torinói érsek.
ápr. 15
6:18
Veszélyben az izraeli turisták (Kripto Akadémia)
Az izraeli terrorelleni bizottság felszólította az izraeli turistákat, sürgősen hagyják el a Sinai-félszigetet, mert emberrablás áldozataivá válhatnak, illetve terrorveszély fenyegeti őket.
ápr. 15
6:30
Az USA véget vethetne a rezsimnek, de nem akar (Kitekintő)
Az Obama-adminisztráció néhány tagja szerint, az USA-nak támogatnia kellene a szudáni ellenzéket és a Basir-kormány leváltását.
ápr. 15
6:30
"Undorító egy alak!“ – Keményen beszóltak a magyar politikusnak (168 Óra Online)
Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke Csáky Pált támadta, aki hétfőn azt mondta, hogy az SNS-t izolálni kellene a politikai színtéren.
ápr. 15
6:39
Még hetekig egyeztetnek az Irán elleni szankciókról (Infostart)
Megkezdte második tárgyalási fordulóját az Irán elleni esetleges újabb szankciókról az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja és Németország szerdán New Yorkban. Diplomáciai értékelések szerint az egyeztetések még hetekig fognak tartani.
ápr. 15
6:57
Tűzijátékkal demonstrálta "kimeríthetetlen szellemi erejét" Észak-Korea (Infostart)
Tűzijátékkal és lézerbemutatóval ünnepelték meg Észak-Koreában az országalapító, Kim Ir Szen születésnapját - jelentette az észak-koreai hivatalos állami média.
ápr. 15
7:06
Megbüntetik a renitenseket (Kitekintő)
A tagállami költségvetések előzetes megvitatása, a stabilitási és növekedési paktum rendelkezéseinek szigorúbb alkalmazása és egy állandó válságkezelési mechanizmus létrehozása – ezek azok az új elképzelések, amelyeket az Európai Bizottság mérlegel.
ápr. 15
7:06
Három üveg sör munkaidőben (Kripto Akadémia)
Sztrájkolnak a dániai Carlsberg munkatársai.
ápr. 15
7:24
Véres leszámolás Acapulcóban (Metropol)
Öt ember életét vesztette helyi idő szerint szerdán Acapulcóban egy fegyveresek és rendőrök között kirobbant tűzpárbajban.
ápr. 15
7:26
Ünnepség Kim Ir Szen születésnapján (Metropol)
Az országalapító kilencvennyolc éve, 1912. április 15-én látta meg a napvilágot, 1994-ben halt meg, és halálakor az ország "örökös elnökének" nyilvánították. Születésnapja az egyik legfontosabb nemzeti ünnep a világtól hermetikusan elzárkózó országban.
ápr. 15
7:28
Erős földrengés volt Kínában (Metropol)
Hatszáz fölé emelkedett az északnyugat-kínai Csinghaj tartományban történt, a Richter-skála szerinti 7,1-es erősségű szerdai földrengés halálos áldozatainak a száma. Már túlélők százait sikerült kimenteni, első osztályú szükségállapot van érvényben.
ápr. 15
7:42
Izraeli atomtitkokat leplezne le Obama (Kitekintő)
Netanjahu távol maradt az értekezlettől, nehogy kiderüljenek nukleáris titkai, Obama azonban komolyan veszi az új amerikai atom-politikát.
ápr. 15
7:42
A magyar rovásírásról szóló film a japán tévé sztárja (Metropol)
Tíz nap alatt minden idők legnézettebb rovásírás-témájú videójává lépett elő az interneten az a kisfilm, melyet a japán közszolgálati televízió (NHK) készített hazánkban a székely-magyar rovásírásról.
ápr. 15
7:44
Mexikóban lezuhant egy teherszállító repülőgép (Metropol)
Autóútra zuhant egy teherszállító repülőgép Mexikó északi részén. A balesetben hat ember meghalt. A gép teljes személyzete, öt fő életét vesztette, a hatodik halott az az ember, akinek az autóját a repülőgép összezúzta.
ápr. 15
8:36
Új pártvezér áll a jobboldal élére! (Kitekintő)
Petr Necas volt miniszter hivatalosan is átvette a csehországi jobbközép ODS pártjának vezetését Mirek Topolánek előző elnöktől. A párt prominensei abban bíznak, hogy a "megtisztulási folyamat" javíthat a párt jelenleg mélyponton álló támogatottságán.
ápr. 15
8:36
Százezrek maradtak hajlék nélkül Indiában (Metropol)
Indiában több százezer ember maradt hajlék nélkül azon a területen, ahol két nappal ezelőtt hatalmas trópusi szélvihar söpört végig. A pusztításában legalább 116 ember meghalt.
ápr. 15
8:38
Tiltott drogokat árulnak a boltokban (Kitekintő)
Ismét kinyitottak Kolozsváron azok az üzletek, amelyek hallucinogén szereket forgalmaznak.
ápr. 15
8:45
Szárnyalt a gyógyszeróriás (Napi)
ápr. 15
8:47
Jöhet az új bankadó? (Napi)
ápr. 15
8:54
A jobb importálta a balt: a Jobbik szubkultúrája (Kitekintő)
Egy generációnyi szavazó kihalt, az újak a Fideszt is unják. Nekik teremtett szubkultúrát a Jobbik. A magyar jobboldalt vizslatjuk Szilágyi-Gál Mihály filozófia-történésszel.
ápr. 15
8:56
Skinheadekkel barátkozik a pártelnök? (Kitekintő)
Az ORF kisfilmjében az Osztrák Szabadság Párt elnöke skinhead-szimpatizánsként tűnik fel. A történtekért felelőst nem találtak, a politikus hecckampányra gyanakszik.
ápr. 15
9:03
Szlovákiában az OTP a legengedékenyebb (Napi)
ápr. 15
9:12
Kiemelték a tengerből a dél-koreai hadihajó tatrészét (Kripto Akadémia)
Kiemelték a tengerből csütörtökön a március végén egy titokzatos robbanás következtében elsüllyedt dél-koreai hadihajó tatrészét.
ápr. 15
9:30
Vajdaság: új nyelvhasználati törvényre lenne szükség (Kitekintő)
A hivatalos nyelv- és íráshasználatról szóló törvénymódosítási javaslatról is tárgyalt kedden  a szerbiai parlament, számol be róla a Pannon RTV.
ápr. 15
9:39
Lezárják a brit légteret az izlandi vulkánkitörés miatt (Infostart)
A Brit Légügyi Hatóság úgy döntött, hogy magyar idő szerint délután 1 órától este 7 óráig a teljes brit légtérben repülési tilalmat rendel el a térségbe sodródott vulkáni hamu miatt. Ferihegyről délelőtt kilenc járatot töröltek.
ápr. 15
9:48
Megdöbbentő videó a lengyel elnök légibalesetéről (Kitekintő)
A lezuhant gép égő roncsai és haláli csend - így festett a lengyel elnöki repülőgép hétvégi szerencsétlenségének helyszíne néhány perccel a tragédia után.
ápr. 15
9:57
Jól hozott a joghurt a konyhára (Napi)
ápr. 15
10:06
Elvágták a torkát, aztán lelőtték a vállalkozót! Megvan a gyanúsított! (Kitekintő)
A 24 éves pozsonyi Tomáš K.-t vádolható azzal, hogy vasárnap a szlovák fővároshoz közeli Erzsébetmajor (Miloslavov) községben meggyilkolta a 47 éves Marián P. vállalkozót.
ápr. 15
10:15
Egyre olcsóbbak a szállodai szobák (Napi)
ápr. 15
10:24
Ezrek veszíthetik el az állásukat egy törvénytervezet miatt (Kitekintő)
Kaliforniában novemberben nemcsak kormányzóválasztást tarthatnak. Ha a két olajvállalat megszerzi a népszavazáshoz szükséges aláírásokat, megvétózhatják a nagyszabású környezetvédelmi törvényt.
ápr. 15
10:24
Baleset a Red Bull Air Race edzésén (Metropol)
Balesetet szenvedett a perth-i viadal csütörtöki edzésén, és kisebb sérülésekkel kórházba szállították Adilson Kindelmannt, a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő világbajnoki sorozat brazil versenyzőjét.
ápr. 15
10:42
Kirgizisztán továbbra is szívesen látja az amerikaiakat (Kitekintő)
Manasz: Kirgizisztán nem akadályozza az amerikai sereg afganisztáni jelenlétét.
ápr. 15
10:44
Nagy bajba került Pamela Anderson (Képpel!) (Kitekintő)
Pamela Andersonnnak 439 ezer dollár adóhátraléka van – állítják kaliforniai hivatalok. A szilikoncsoda ott van azon 250 ember között, akik több mint 150 ezer dollár adóval tartoznak.
ápr. 15
11:00
Az Apple elhalasztotta az iPad nemzetközi piacra dobását (Kitekintő)
Az Apple tegnap arról tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket és a fogyasztókat, hogy el kell halasztania az új iPad termékének a nemzetközi piacra dobását, mivel a társaság egyelőre az amerikai piacról érkező keresletet is csak nehezen tudja kielégíteni.
ápr. 15
11:09
Karadzic-per: a mellkasára vésett kereszttel mutatta be a szerbek kegyetlenkedéseit a tanú (Infostart)
Több hónapos késlekedés után kedden megkezdődött a vád tanúinak meghallgatása Radovan Karadzic volt boszniai szerb vezető perében. Az első tanú a mellkasára vésett kereszttel bizonyította a hágai törvényszéknek, hogy milyen kínzásoknak volt kitéve a szerbek fogságban.
ápr. 15
11:18
Bizonytalan lábakon áll a koppenhágai egyezség (Kitekintő)
Megfelelő alap a tavaly decemberi Koppenhágai Egyezség az ENSZ keretében zajló éghajlatvédelmi tárgyalások folytatására; aminek változnia kell, az elsősorban a fejlett országok klímadiplomáciája.
ápr. 15
11:18
Vulkánkitörés Európában! – Budapesti járatokat is töröltek (168 Óra Online)
Szinte teljesen összeomlott csütörtökön délelőtt Nagy-Britannia légi közlekedése egy izlandi tűzhányó kitörése miatt. Több budapesti járatot is törölni kellett. Az ország fölé sodródott vulkáni hamu - amely súlyos károkat okozhat a repülőgépek hajtóműveiben - már az éjszaka folyamán is fennakadásokat okozott, de délelőttre teljesen lezárták a három legnagyobb skóciai város, Edinburgh, Glasgow és…
ápr. 15
11:18
Kaczynski gépének alig volt esélye a leszállásra (Kripto Akadémia)
A Lech Kaczynski lengyel államfőt szállító repülőgép leszállásának időpontjában a körülmények nem csak egyszerűen nehezek, hanem szélsőségesek voltak, és ilyen időjárási viszonyok között a katasztrófa esélye igen nagy volt - mondta el a Kommerszant című orosz lapnak a vizsgáló bizottság egyik tagja.
ápr. 15
11:27
Még nem tudni, mi lesz a Népszabadsággal (Napi)
ápr. 15
11:36
Nem kapott Pulitzert a szennyest teregető bulvárlap (Kitekintő)
A National Enquirer főszerkesztője szerint, John Edwards szenátor magánéleti botránya Pulitzer-díjat érdemelt volna.
ápr. 15
11:36
Hatalmas sorok Kaczynski ravatalánál (Kripto Akadémia)
Lengyelek ezrei álltak sorba szerdára virradó éjjel a varsói elnöki palotánál, hogy leróják tiszteletüket a légi katasztrófában elhunyt Lech Kaczynski államfő és felesége ravatalánál. A várakozási idő a hét órát is meghaladta. Egyes értesülések szerint a légiirányítók és a pilóta közti kommunikációs zavar vezethetett a tragédiához.
ápr. 15
11:45
Kelendőbbek a pc-k világszerte (Napi)
ápr. 15
11:54
A portugálok miatt borúlátó az Európai Bizottság (Kitekintő)
Egy, az Európai Bizottság (EB) által tegnap kiadott értékelés szerint komoly aggályok merültek fel a portugál deficitcsökkentő terv teljesíthetőségével illetve hatékonyságával kapcsolatban.
ápr. 15
11:54
A Hamász kivégzett két palesztint (Metropol)
A Hamász palesztin iszlamista mozgalom kivégzett két palesztin férfit, akit egy gázai katonai bíróság bűnösnek talált Izraellel való együttműködésben.

Keresés