2010. április 12. hétfő

ápr. 12
0:24
Radikális jobbratolódásról beszélnek a német televíziók (Kripto Akadémia)
Radikális jobbratolódásról, a Fidesz földcsuszamlásszerű győzelméről beszéltek vasárnap késő esti híradásaikban a német közszolgálati televíziók. Mind a ZDF, mind az ARD budapesti tudósításában kiemelte, hogy a parlamentbe ezúttal először bejutott a "szélsőjobboldali" Jobbik pártja is.
ápr. 12
5:18
"Orbán mindig játszani fog a kisebbségi kártyával" (168 Óra Online)
Vladimír Mečiar, a HZDS elnöke nem tart attól hogy radikalizálódni fognak a kapcsolatok Szlovákia és Magyarország közt a magyar parlamenti választások után.
ápr. 12
6:09
Pokolgép robbant Észak-Írországban (Infostart)
Autóban elhelyezett pokolgép robbant mára virradóra az észak-írországi Holywood városban, Belfast mellett, a brit belső elhárítás épülete közelében.
ápr. 12
6:27
Tischler János: Kaczynskit nem látták szívesen Moszkvában (Infostart)
A lengyel államfőt szállító, szombaton lezuhant repülőgépen azért nem volt ott a miniszterelnök, mert a két politikus eltérően képzelte el a lengyel-orosz viszonyt, így tárgyalásaikat is külön folytatták - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Tischler János, az 1956-os Intézet munkatársa.
ápr. 12
6:48
Árulással vádolja Szász Tőkést (Kripto Akadémia)
A Magyar Polgári Párt (MPP) Országos Tanácsának (OT) hétvégi gyergyószentmiklósi ülésén kizárták a pártból a belső ellenzék valamennyi hangadóját, majd újra Szász Jenőt választották pártelnökké.
ápr. 12
6:50
Egyenlőtlen esélyek Szlovákiában (Kripto Akadémia)
A közszolgálati Szlovák Televízióban (STV) tegnap kezdődött a választási kampány. Hat vasárnapon át egy-egy párt mutathatja be programját, de a politológusok és egyes politikusok is úgy vélik, hogy a szelektálás kivételezéses alapon, igazságtalanul történik. Az STV ugyanis csak a parlamenti pártoknak ad lehetőséget - csak ők mutatkozhatnak be most az STV-ben, új vitapartner nélkül.
ápr. 12
6:52
Véres utcai harcok Bangkokban (Kripto Akadémia)
A vasárnapra virradó éjjel a vörösinges tüntetők és a rendőrök között lezajlott bangkoki összecsapásokban 18 ember vesztette életét, miközben az ellenzék immár nem elégszik meg Abhiszit Veddzsadzsiva miniszterelnök azonnali lemondásának követelésével. Azt hangoztatják, hogy a kormányfő az országot is hagyja el. Egy ellenzéki vezető már a nagy tiszteletnek örvendő, de öreg és beteg Bhumibol…
ápr. 12
7:24
Semmit sem tud fia haláláról Kaczynski anyukája (Kitekintő)
A súlyos állapotban kórházban fekvő Jadvig Kaczynski, a tragikus repülőgép-balesetet szenvedett lengyel elnök anyukája semmit sem tud még fia haláláról
ápr. 12
8:18
Pokolgép robbant az észak-ír Hollywoodban (Metropol)
Autóban elhelyezett pokolgép robbant hétfőre virradó éjszaka az észak-írországi Holywood városban, Belfast mellett, a brit belső elhárítás (MI5) épülete közelében.
ápr. 12
8:18
Sme: Magyarországon megkezdődik a "viktoriánus korszak" (Kripto Akadémia)
Magyarországon megkezdődik "a viktoriánus korszak" - írta a Sme című szlovák napilap hétfői kommentárjában.
ápr. 12
8:36
Megkezdődött a háború (Kitekintő)
Május 6-án tartják a 2010-es brit választásokat. A küzdelem kiélezett, a feszültség tapintható, a tét pedig óriási.
ápr. 12
8:48
Külföldi katonák tüzet nyitottak egy civileket szállító buszra Afganisztánban (Infostart)
Afganisztánban 4-en meghaltak, 18-an megsebesültek, amikor külföldi katonák tüzet nyitottak egy civileket szállító buszra Kandahár városban.
ápr. 12
8:50
A gyanú szerint Phenjannak kémkedett egy dél-koreai férfi (Infostart)
Őrizetbe vettek egy dél-koreai férfit azzal a gyanúval, hogy Phenjan javára kémkedett és Kínába szökött észak-koreaiak után nyomozott - jelentette be a szöuli központi ügyészség.
ápr. 12
8:52
Az ENSZ segítségét kérte a korábbi kirgiz elnök (Infostart)
ENSZ békefenntartók segítségét kérte Kirgizisztán hatalomból elmozdított elnöke.
ápr. 12
8:54
Folytatódik a gyilkos műsorvezető pere (Kitekintő)
Közlekedési szakértők meghallgatásával folytatódik hétfőn a Markíza televízió emberöléssel, és testi sértéssel vádolt egykori műsorvezetőjének, Rastislav Žitnýnek a pere.
ápr. 12
8:56
Enyhítenek Mexikó vízumkényszerén (Kitekintő)
Új rendszert dolgozott ki a kanadai kormány, hogy megkönnyítsék fontos kereskedelmi partnerük, Mexikó üzletembereinek beutazását az országba.
ápr. 12
9:06
Az utóbbi évek legnagyobb profitja a svájci nagybanknál (Napi)
ápr. 12
9:08
A nyersanyagárak emelkedése akadályozhatja a fellendülést (Napi)
ápr. 12
9:12
Beperelték a magyar kormányt (Kitekintő)
Az Európai Bíróságnál támadta meg az Európai Bizottság a Tanács azon döntéseit, amelyek több országnak, így hazánknak is engedélyezték, hogy a határidő lejárta után is több évig állami támogatást nyújtsanak a termőföld vásárlásához.
ápr. 12
9:30
Nagyobb pénzügyi kontrollt akar a külügyi szolgálat fölött az EP (Kitekintő)
Mind nagyobb politikai és pénzügyi ellenőrzés megszerzésére törekszik az újonnan létrehozandó európai külügyi szolgálat felett az Európai Parlament. A képviselők sok tekintetben nem elégedettek a Catherine Ashton által előterjesztett elképzelésekkel, és a hatáskörök meghatározásánál egyértelműbb helyzetet akarnak.
ápr. 12
9:42
Thaiföldön nem tartanak előrehozott választásokat októberben (Infostart)
Thaiföldön nem tartanak előrehozott választásokat októberben - közölte a kormányszóvivő két nappal a kormányellenes tüntetők és a rendfenntartó erők 21 halálos áldozatot követelő összecsapása után. A harcokban 863-an sebesült meg, köztük mintegy 200 katona. A "vörösök" azzal vádolják a rendfenntartó erőket, hogy védtelen civilekre lőttek, de szemtanúk láttak lőfegyvert használó tüntetőket.
ápr. 12
9:48
Radikális jobbratolódásról írnak a német lapok (Kripto Akadémia)
A Fidesz földcsuszamlásszerű győzelméről és radikális jobbratolódásról írtak a magyarországi választásokról szóló tudósításaikban a hétfői német lapok. Az újságok többsége kiemelte, hogy a "szélsőjobboldali" Jobbik első ízben jutott be az Országgyűlésbe.
ápr. 12
10:06
Öt százalékos kamattal hiteleznének Görögországnak (Kitekintő)
Az Európai Bizottság és az Európai Központi Bank vasárnap megkapta a mandátumot az euróövezet pénzügyminisztereitől a Görögországnak nyújtandó pénzügyi támogatási csomag feltételeinek véglegesítésére. Az eurózóna tagjai egy évre összesen maximum 30 milliárd eurónyi kölcsönt készek nyújtani körülbelül 5 százalékos kamattal Athénnak, az aktuális piaci feltételeknél ugyan kedvezőbben, mégis magasabb…
ápr. 12
10:24
Lelőttek egy bírót Moszkvában (Metropol)
Lelőtték a moszkvai városi bíróság egyik bíráját hétfőn, amint munkába indulva kilépett a ház kapuján.
ápr. 12
10:42
Olasz lapok: a Jobbik „rasszista, cigányellenes, antiszemita és antikommunista párt” (168 Óra Online)
Valamennyi olasz lap egyetértett abban: a választások eredménye nem meglepetés. A baloldali Il Manifesto szerint a magyar jobb-közép már jó ideje – Forma 1-es kifejezéssel – „pole positionban” volt, így rajt-cél győzelmet aratott. A lap egyúttal a Jobbikot „rasszista, cigányellenes, antiszemita és antikommunista pártként” jellemezte.
ápr. 12
10:54
Szombaton lesz Lech Kaczynski temetése (Infostart)
Szombaton temetik az oroszországi repülőszerencsétlenségben elhunyt Lech Kaczynskit. A Gazeta Wyborcza úgy tudja: a szertartáson Dmitrij Medvegyev orosz elnök is részt vesz. Lengyelországban egyhetes nemzeti gyászt hirdettek ki. A magyar kormány döntése értelmében Magyarországon is gyásznap lesz a lengyel államfő temetésének napja.
ápr. 12
10:54
Egyre többen támadják a Facebookot (Napi)
ápr. 12
11:00
Súlyos baleset az erdőben (Kitekintő)
Válságos az állapota annak a 48 éves favágónak, aki pénteken Teplicska (Liptovská Teplička, Poprádi járás) kataszterében sérült meg Szlovákiában.
ápr. 12
11:02
Retteghetnek a korrupt miniszterek (Kitekintő)
A Bojko Boriszov vezette bolgár kormány lehet, hogy kezd túllőni a tavaly indított anti-korrupciós kampánnyal, mivel Nyikolaj Csonev volt védelmi minisztert már letartóztatásakor "abszolút bűnözőnek" titulálta Szófia főügyész-helyettese. A kormányfő saját kormányát sem kíméli.
ápr. 12
11:04
Minden gyanúsítottnak jár majd az ingyenes tolmácsolás (Kitekintő)
A gyanúsítottaknak a külföldi büntetőeljárás valamennyi szakaszában, a kihallgatástól egészen a fellebbezés lezárultáig joguk lesz ahhoz, hogy tolmács vagy fordító segítségét vegyék igénybe. A tervezetet még az EP plenárisának és a Tanácsnak is jóvá kell hagynia.
ápr. 12
11:18
A svájci bankokat nem érinti a válság (Kitekintő)
A 2010. május 4-én közölt első negyedéves beszámolót megelőzően, illetve néhány nappal a társaság éves rendes közgyűlése előtt a UBS ma reggel bejelentette, hogy a 2010-es első negyedévre 2.5 milliárd svájci frankos adózás előtti eredményt vár a társaság.
ápr. 12
11:30
Halálos vonatbaleset Tirol olaszországi részén - egyelőre hét áldozatról tudnak (Infostart)
Kisiklott egy vonat hétfőn Dél-Tirolban, az olasz média híradásai szerint legalább heten meghaltak, és többen megsérültek.
ápr. 12
11:48
Pesten és Budán is terjeszkedik a Nordsee (Napi)
ápr. 12
11:54
Nagyobb empátiát várnak a FIDESZ-től a kárpátaljai magyarok (Kitekintő)
A konzervatív erők meghatározó fölényű győzelméről számolnak be az ukrajnai hírügynökségek a magyarországi választások részeredményei ismeretében.
ápr. 12
11:54
A szlovák államfő párbeszédet akar Orbánnal (Kripto Akadémia)
Ivan Gasparovic szerint Szlovákia készen áll arra, hogy "tisztességes és őszinte párbeszédet" folytasson a választások eredménye alapján felálló új magyar kormánnyal.
ápr. 12
11:56
Süketek párbeszéde a Duna felett (Kripto Akadémia)
A magyar-szlovák viszonyról és a magyar választások utáni alakulásáról írt elemzést ezzel a címmel a Le Figaro. A konzervatív francia napilap emlékeztetett arra, hogy a két ország között a rendszerváltás óta feszült viszony az elmúlt időben tovább romlott.
ápr. 12
12:12
Hihetetlen száguldásba kezdett a high-tech részvény (Kitekintő)
Komoly rali bontakozott ki pénteken az amerikai Palm részvények piacán, miután felvásárlási pletykák kaptak szárnyra a társaság körül.
ápr. 12
12:12
Kisiklott egy vonat Dél-Tirolban (Metropol)
Kisiklott egy diákokat és ingázókat szállító vonat hétfőn Dél-Tirolban, a helyi tűzoltók tájékoztatása szerint legalább tizenegyen meghaltak, és többen megsérültek.
ápr. 12
12:24
Jön a vállalati feketelista (Napi)
ápr. 12
12:48
Ismét megrongálták a vereckei emlékművet (Kitekintő)
Alig több mint egy év után ismét meggyalázták a vereckei honfoglalási emlékművet – adta hírül a hétvégén megjelent számában az Ungváron megjelenő Kárpáti Igaz Szó című lap.
ápr. 12
12:48
Még tart a vasutassztrájk Franciaországban (Kripto Akadémia)
Hatodik napja nehezíti hétfőn sztrájk a vasúti közlekedést Franciaországban.
ápr. 12
12:50
Leállítják a bolgár elnök Tu-154-es különgépét (Kripto Akadémia)
Átmenetileg nem szállhat fel Georgi Parvanov bolgár elnök Tu-154-es típusú különgépe, amely azonos típusú a Lech Kaczynski lengyel államfővel és küldöttségével Oroszországban lezuhant géppel - közölte hétfőn Szófiában a közlekedési tárca illetékese.
ápr. 12
13:00
Kevesebbe került a bankmentés (Napi)
ápr. 12
13:02
Beindulhat a tech-szektor (Napi)
ápr. 12
13:06
Újabb áldozatot szedett a Magas-Tátra (Kitekintő)
A Téry-menedékházhoz tartó hazai turisták délelőtt riasztották a hegyimentő-szolgálatot, hogy az általuk is használt ösvény közelében egy férfi élettelen testére bukkantak.
ápr. 12
13:08
45 milliárd eurós segélyt kap a kormány (Kitekintő)
Az eurózóna pénzügyminiszterei a hétvégén telefonkonferencia keretében döntést hoztak Görögország pénzügyi kimentésének feltételeiről.
ápr. 12
13:36
Vasutassztrájk Franciaországban (Infostart)
Franciaországban hatodik napja sztrájkolnak a vasutas szakszervezetek; a közlekedési fennakadások elsősorban a belföldi járatokat érintik.
ápr. 12
13:36
A Sharp is beszállt a 3D-tévék versenyébe (Napi)
ápr. 12
13:38
Gasparovic kész az őszinte párbeszédre (Infostart)
Szlovákia készen áll, hogy tisztességes és őszinte párbeszédet folytasson a választások eredménye alapján felálló új magyar kormánnyal - közölte a szlovák államfő.
ápr. 12
13:42
Megváltozhat-e ennyire a nép? (Kitekintő)
Happy enddel végződhet a muszlim társadalmak átalakulása, a politikai és emberi jogok befogadási hajlandósága nőni fog - a volt iraki védelmi miniszter volt a Közép-európai Egyetem vendége.

Keresés