2010. április 12. hétfő

ápr. 12
5:39
Egy asszony egy lányról (Metropol)
Sokkal kevésbé tűnik áldozatnak a könyvbéli lány, Lynn – egy erős, karakteres, tehetséges és humoros nő portréja rajzolódik ki a visszaemlékezések mentén.
ápr. 12
6:48
Költészet napja József Attila szülőházában (Spa Trend Online)
Bizonyára a ferencvárosi Gát utca 3. volt az ország leglátogatottabb szavazóköre tegnap. Igaz a költészet napi megemlékezésen nem pártokra, hanem magyar költőkre lehetett szavazni.
ápr. 12
6:50
Budapest Fashion Week 2010 (Spa Trend Online)
A látogató közönség három napon keresztül ismerkedhet meg közel 20 hazai divattervező legújabb, tavaszi-nyári kollekciójával.
ápr. 12
9:51
Borkóstoló az ELTE-n (Metropol)
A borkóstolás mellett koncerteken és szakács mesterkurzuson is részt vehet a közönség április 23-án a Tokaj Nyitány 2010 elnevezésű rendezvényen a Gólyavárban Budapesten.
ápr. 12
14:21
Mácsait és Méhes Lászlót színházigazgatónak javasolják (Metropol)
Méhes Lászlót a József Attila Színház igazgatójának, Mácsai Pált pedig az Örkény István Színház igazgatójának javasolja a Főpolgármesteri Kabinet a kinevezésekről határozó Fővárosi Közgyűlés számára.
ápr. 12
14:57
Dublin Oscar Wilde-ot olvas (Metropol)
Bár már 110 éve halott, Oscar Wilde ír születésű író még mindig gondoskodik az olvasóközönség szórakoztatásáról: a dubliniak ebben a hónapban Wilde műveit olvassák.
ápr. 12
16:06
Ritka Munch-képre licitálhatnak a gyűjtők (Spa Trend Online)
Edvard Munch kevés, még magánkézben lévő festményeinek egyikét árverezi el május 4-én a Christie's aukciósház New Yorkban.
ápr. 12
16:08
Kiállítás az impresszionisták Szajnájáról (Spa Trend Online)
Az impresszionista művészek Szajnáról festett képeiből rendeznek kiállítást nyáron egy normandiai fesztivál keretében; a tárlat a korszak zenéjét, irodalmát, színházi és filmművészetét is bemutatja.
ápr. 12
17:00
Igazi ritkaság Szekszárdon (Spa Trend Online)
A Magyarországon kevéssé ismert osztrák kortárs szerző, Friedrich Christian Zauner Ó istenem, miért pont én? című komédiáját viszi színre szerdán a szekszárdi Magyarországi Német Színház (Deutsche Bühne Ungarn - DBU) Bernd von Bömches rendezésében.
ápr. 12
17:02
Versmaratont rendeztek Székesfehérváron (Spa Trend Online)
Szóljon a vers! címmel versmaratont rendeztek hétfőn a költészet napja alkalmából Székesfehérváron, a Szabadművelődés Házában kétszáznál is többen mondtak el vagy olvastak fel egy-egy költeményt.
ápr. 12
17:18
Könnyekre fakadt a hírtől a sztár (Spa Trend Online)
Újabb rangos elismerésben részesült Meryl Streep, akit az Amerikai Művészeti Akadémia (American Academy of Arts and Letters) tiszteletbeli tagjává fogadtak.
ápr. 12
17:39
Viharsziget Di Caprión túl (Metropol)
Feszültség-keltésből és történet-mesélésből ezen regénye alapján egészen biztosan ötösre vizsgázik a szerző.
ápr. 12
18:30
"Nem egy Tarantino-mozi" (Spa Trend Online)
A húszas évek német némafilmjei, Murnau és Lang alkotásai ihlették a finn Jukka-Pekka Valkeapaa Látogató című filmjét, amelyet a Titanic fesztivál versenyprogramjában kedden mutatnak be Budapesten.
ápr. 12
19:06
Restaurálják A Nibelungok című némafilmet (Spa Trend Online)
Hamarosan bemutatják a berlini Német Operában A Nibelungok című némafilm-klasszikus restaurált változatát.
ápr. 12
19:09
A Vatikán már nem haragszik a Beatlesre (Metropol)
A Vatikán végre teljesen megbékélt a Beatles együttessel, és úgy véli, az hogy a zenekar tagjai kábítószereztek, "helytelen életmódot" folytattak, és azt állították, hogy még Jézusnál is hatalmasabbak, már mind a múlté, zenéjük azonban tovább él.
ápr. 12
21:12
Két kuruc beszélget (Spa Trend Online)
Hubay Miklós Kossuth-díjas író és Csillaghy András, az udinei egyetem irodalomtörténész professzora mutatja be közös könyvét, a Két kuruc beszélget című kötetet kedden a budapesti Olasz Kultúrintézetben.
ápr. 12
22:24
Megvan Pécs legszebb verse (Spa Trend Online)
Meliorisz Béla Makárhegyi versek című művét választották "a legszebb pécsi költeménynek" a baranyai megyeszékhelyen.
ápr. 12
22:42
Újabb problémák az Orosz Filmművészek Szövetségében (Spa Trend Online)
Az Orosz Filmművészek Szövetségében szakadás várható: számos neves rendező és más alkotó ki akar válni a Nyikita Mihalkov vezette szövetségből és új szervezetet szándékozik létrehozni.

Keresés