2010. április 26. hétfő

ápr. 26
5:15
A Kaláka nem egy stílus, hanem egy műfaj, mint énekelt vers (Spa Trend Online)
"Minden beleolvadt a zenénkbe" - mondja Gryllus Dániel, a Kaláka Együttes vezetője, akinek tegnap nagyszabású koncerttel ünnepelték a hatvanéves születésnapját a Millenárison, amit kibővített formában június tizenkettedikén megismételnek. A több mint negyvenéves Kaláka Együttesnek közel ezerkétszáz dala van és huszonöt lemeze.
ápr. 26
5:33
Budapesti Nyári Fesztivál (Spa Trend Online)
A Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpad idén is könnyed, és szórakoztató előadásokkal várja az érdeklődőket a Budapesti Nyári Fesztivál három hónapja alatt.
ápr. 26
5:35
Műhelyek és titkok (Spa Trend Online)
A kopaszra nyírt frizura vajon jelent-e mindent eldöntő századmásodpercnyivel jobb időt a vízben?
ápr. 26
5:37
Mundruczó Kornél filmje Cannes-ban versenyez (Spa Trend Online)
Mundruczó Kornél legújabb filmjét meghívták a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába, így a Szelíd teremtés - A Frankenstein terv a világ filmtermésének élvonalában küzd az Arany Pálmáért a május 12-én kezdődő nagyszabású fiesztán.
ápr. 26
5:39
"Magyar vagy zsidó írónak tartja magát?" (Spa Trend Online)
A XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon elképesztő érdeklődés kísért egy vékonyka, mindössze 154 oldalas könyvet. Az interjúkötetet az ötvennégy éve Amerikában élő irodalmár, Marianna D. Birnbaum készítette, a címe: Esterházy, Konrád, Spiró Jeruzsálemben. A könyvben az első interjú avval a kérdéssel kezdődik, hogy magyar vagy zsidó írónak tartja magát Spiró György.
ápr. 26
7:03
A könyvfesztiválon nem érződött a gazdasági válság (Infostart)
A gazdasági válság az idei könyvfesztivál során nem éreztette hatását - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének igazgatója, aki elmondta azt is, hogy megoldódtak a Márai-programmal összefüggő, korábban jelzett problémák.
ápr. 26
7:24
El vagyok ragadtatva (Metropol)
Meat Loaf tizenegyedik stúdióalbumát adta ki nemrég: a 63 éves zenésznek neves muzsikusok segítettek.
ápr. 26
8:33
Öt éves a berlini Holokauszt Emlékmű (Spa Trend Online)
Most tavasszal ünnepli felavatásának ötödik évfordulóját a Denkmal für die ermordeten Juden Europas.
ápr. 26
10:06
Lady Gaga Budapesten (Metropol)
A jelenkor egyik legizgalmasabb és innovatív előadója a teltházas európai turnéjának őszi bővítését jelentett be. The Monster Ball Tour starring Lady Gaga elnevezésű koncertsorozat az elsöprő fogadtatásra való tekintettel a turné ősszel visszatér Európába, és október 13-tól egy újabb szériát láthat a közönség.
ápr. 26
10:08
Presser Gábor New Yorkban (Metropol)
Nyugati parti nagyvárosok után az Egyesült Államok keleti partján is fellépett 36 évvel első amerikai útja után Presser Gábor, aki a New York-i magyar főkonzulátuson zsúfolásig megtelt nézőtér előtt adott nagy sikerű koncertet.
ápr. 26
12:09
New York-ban is sztár Presser (Spa Trend Online)
Nyugati parti nagyvárosok után az Egyesült Államok keleti partján is fellépett 36 évvel első amerikai útja után Presser Gábor, aki a New York-i magyar főkonzulátuson zsúfolásig megtelt nézőtér előtt adott nagy sikerű koncertet.
ápr. 26
12:27
Lady Gaga Budapesten! (Spa Trend Online)
Újabb dátumokkal bővült Lady Gaga európai turnéja: az amerikai énekesnő november 7-én a Papp László Budapest Sportarénában is fellép - közölte a koncertet szervező Live Nation hétfőn az MTI-vel.
ápr. 26
12:48
SuBo a pápának énekelhet (Metropol)
A 48 éves Susan Boyle társadalmi munkában egy templomban dolgozott egészen addig, amíg 2009 áprilisában fel nem fedezték a Britain's Got Talent című televíziós tehetségkutató verseny válogatásán.
ápr. 26
15:45
Mark Knopfler is fellép az idei Montreux-i Jazz Fesztiválon (Spa Trend Online)
Az idén is neves fellépők érkeznek a montreux-i zenei fesztiválra Svájcba - ígérte az esemény alapítója, Claude Nobs, aki egyelőre csak Mark Knopflert, a neves brit gitárost nevezte meg a fellépők közül.
ápr. 26
16:21
Dühöngő élet Miskolcon (Spa Trend Online)
Elena Kats-Chernin ausztrál zeneszerző Dühöngő élet (The Rage of Life) című vadonatúj operáját hívta meg a miskolci operafesztiválra Bátor Tamás fesztiváligazgató. A darab világbemutatóját szombaton tartották a belgiumi Antwerpenben.

Keresés