2010. április 7. szerda

ápr. 7
6:45
Diafilmből politikai krimi (Spa Trend Online)
Első, nagysikerű színházi rendezése alapján forgatja harmadik tévéfilmjét Török Ferenc rendező. A Csányi Sándor, Gazsó György, Szervét Tibor, Csomós Mari főszereplésével készülő játék alapja a tavaly a Radnóti Színházban bemutatott Apacsok, amely a hatvanas évek sajátos magyar indián-mozgalmába vezet el, s a képernyőn oknyomozásos kémhistóriaként, politikai krimi formájában jelenik majd meg…
ápr. 7
6:47
Tragikus és engesztelő családtörténet (Spa Trend Online)
A Müchner Kammerspiele méltán nemzetközi rangú színház. Erről már a Budapesti Őszi Fesztiválon is megbizonyosodhattunk, akkor Elfriede Jelinek Rechnitz-Az öldöklő angyal című művét adták valóságfeltáró szenvedéllyel.
ápr. 7
7:03
Fogkefe és vécépumpa a Titanicon (Spa Trend Online)
Elérkezett a filmkülönlegességek kedvelőinek ünnepe: ma este az Urániában zártkörű vetítéssel egybekötött nyitóünnepség indítja el az idei, 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált.
ápr. 7
7:05
Filmjeink a világban (Spa Trend Online)
Magyar film kapta a michigani Ann Arborban 48. alkalommal megrendezett filmfesztivál legjobb külföldi filmjének járó trófeát.
ápr. 7
7:07
Mik a tények? (Spa Trend Online)
Gyakran nehéz megmondani a TV2-őn látható Tények című műsorról, hogy mi is a műfaja? Eredetileg mintha a hírek fontossági sorrendjét betartó híradó lett volna.
ápr. 7
10:00
Whitney Houston kórházba került (Metropol)
Whitney Houstont kórházban ápolják Párizsban krónikus gégegyulladás és fertőzés miatt, amelynek oka egyelőre még nem ismert.
ápr. 7
10:39
Alig heverte ki lánya halálát, újra gyászolhat a sztár (Spa Trend Online)
Elhunyt Corin Redgrave, a híres brit színészdinasztia sarja, Vanessa és Lynn Redgrave testvére.
ápr. 7
14:48
Búskomorság ellen Füles (Spa Trend Online)
Bolondok napján Fülesnek, akit hetven évvel ezelőtt az anyakönyvbe pont úgy jegyeztek be, mint vendéglős édesapját, Tóth József, jubileumi fotókiállítása nyílt a Mai Manóban. Háromnegyed hatkor a Nagymező utcai Magyar Fotográfusok Házában hatalmas tömeg hömpölygött, s a meghívottakat egyszerre két Tóth József Füles fogadta: egy kalapos, mely szoborként vigyorgott, s egy hús-vér igazi, aki azt…
ápr. 7
15:06
Százmillió dollár kultúrára (Spa Trend Online)
Művészeti és kulturális intézmények új nemzedékének támogatására százmillió dollárt ajánlott fel a Ford Alapítvány a következő egy évtizedre az Egyesült Államokban.
ápr. 7
15:08
Kék-lila nyár és Tóték az Újszegedi Szabadtéri Színpadon (Spa Trend Online)
A Jávor Pál életéről szóló Kék-lila nyár című darab ősbemutatójával és Örkény István Tóték című drámájával várja a közönséget idén az Újszegedi Szabadtéri Színpad, ahol a hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Szegedixie-gálát.
ápr. 7
15:24
Kézművescsúcs Zalaegerszegen (Spa Trend Online)
A kézműves alkotóházak gondjaira szeretnék ráirányítani a figyelmet és közös megoldást keresnek a házak további működtetésére annak az országos konferenciának a résztvevői, amely pénteken kezdődik Zalaegerszegen.
ápr. 7
15:26
Énekeslegenda Budapesten (Spa Trend Online)
Harmadszor lép fel Budapesten Jarboe, az amerikai underground zene történetének egyik meghatározó alakja, a Swans egykori énekesnője. A kísérletező kedvéről és meghökkentő énekstílusáról ismert művész vasárnapi koncertje előtt e-mailen válaszolt az MTI kérdéseire.
ápr. 7
16:00
Közel 3 millióról indul - még licitálhat! (Spa Trend Online)
Online kalapács alá kerül Michael Jackson portréja az eBay.com árverési oldalon.
ápr. 7
16:18
James Levin és Pierre Boulez is fellép Berlinben (Spa Trend Online)
Kiváló műsorral kívánja kárpótolni a berlini közönséget az operaigazgató Daniel Barenboim amiatt, hogy az operaház felújítása miatt kisebb helyen játszanak a következő évadban.
ápr. 7
16:54
Krimi forgatását tervezi Stone és DiCaprio (Metropol)
Oliver Stone filmrendező és Leonardo DiCaprio amerikai színész is részt vesz a Travis McGee című krimi munkálataiban.
ápr. 7
17:12
Elektronika és szimfonikus metál Hegyalján (Metropol)
A brit elektronikus zene két fontos szereplője, a Groove Armada és Goldie, valamint a holland Epica is fellép július 14. és 18. között Tokajban.
ápr. 7
17:48
Jön Jerry Lee Lewis (Spa Trend Online)
A rock and roll ördöge, a 75. születésnapját idén ünneplő Jerry Lee Lewis július 20-án koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában.
ápr. 7
17:48
Jerry Lee Lewis fellép Budapesten (Metropol)
A rock and roll ördöge, a 75. születésnapját idén ünneplő Jerry Lee Lewis július 20-án koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában.
ápr. 7
18:42
Fringe fesztivál ezúttal Pécsett (Metropol)
A pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programhoz kapcsolódva idén a baranyai megyeszékhelyen rendezik meg péntektől vasárnapig a Budapesti Tavaszi Fesztivál öt éve sikerrel zajló kísérőrendezvényét, a Fringe-et.
ápr. 7
20:30
Nem éppen lányregény (Metropol)
A dán Lone Scherfig a kékharisnyának cseppet sem nevezhető angol újságírónő, Lynn Barber életéből Nick Hornby segítségével kerekített másfél órás érzelmi hullámvasutat.
ápr. 7
21:06
Megkezdődött a Titanic filmfesztivál (Metropol)
A fantasztikus Róka úr című, Oscar-díjra is jelölt animációs film magyarországi premierjével szerdán este kezdetét vette a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapesten.
ápr. 7
22:18
Klasszikus darabok is feltűnnek Jeff Beck új albumán (Metropol)
Többek között Puccini- és Benjamin Britten-darabokat is feldolgoz Jeff Beck angol rockgitáros áprilisban megjelenő Emotion and Commotion című albumán.

Keresés