2010. április 24. szombat

ápr. 24
0:27
Emo és extrém metál a Hegyalja fesztiválon (Spa Trend Online)
Most először jön Magyarországra a walesi emo rockbanda, a Funeral for a Friend, fellép az extrém metál úttörője, a svéd Meshuggah, és koncertet ad a Texas in July is - tájékoztatták a szervezők a július 14. és 18. közötti tokaji Hegyalja fesztivál biztossá vált új résztvevőiről pénteken az MTI-t.
ápr. 24
7:03
Szombattól látható a Munkácsy-trilógia Pécsett (Spa Trend Online)
Szombaton délelőtt tizenegy órakor nyílik a Munkácsy Mihály három legjelentősebb bibliai témájú festményét bemutató kiállítás Pécsett: az Ecce Homo, a Golgota és a Krisztus Pilátus előtt című alkotások együtt először és feltehetően utoljára láthatóak a baranyai megyeszékhelyen.
ápr. 24
7:21
Kossuth Kiadó: startol a médiapláza (Spa Trend Online)
A gyakorlatias gyönyörűségek sorával rukkolt elő idén a könyvfesztiválra a Kossuth.
ápr. 24
7:23
"Hiszek a sorsban" (Spa Trend Online)
Tornyi Ildikó nemrégiben vette át Desdemona szerepét az Othelloban a Vígszínházban. A fiatal színésznő jelenleg tizenegy darabban játszik a Szent István körúti teátrumban, illetve a Pesti Színházban. Boldog, hogy ennyiféle szerepben kipróbálhatja magát.
ápr. 24
9:39
Szólólemezt készített Slash (Metropol)
Ki hinné: első szólólemezét készítette el Slash, a Guns n' Roses extagja, akit csaknem negyedszázada a világ egyik legjobb gitárosaként tartanak számon; a fekete cilinderéről, sötét napszemüvegéről és göndör fürtjeiről is híres zenész korongja valóságos sztárfelvonulás.
ápr. 24
10:03
Még egy hétig csodálhatjuk a Szépművészeti kiállítását (Spa Trend Online)
Csak jövő hét vasárnap, május 2-án zár a Szépművészeti Múzeum Degas-tól Picassóig című kiállítása - jelentette be az intézmény.
ápr. 24
11:09
Menjen színházba online! (Metropol)
Ezentúl a számítógép vagy a mobiltelefon képernyőjén is követhetőek lesznek a netszinhaz által közvetített színházi előadások, kulturális események.
ápr. 24
11:33
Netszínház: élő közvetítések a világhálón (Spa Trend Online)
Ezentúl a számítógép vagy a mobiltelefon képernyőjén is követhetőek lesznek a netszinhaz.com által közvetített színházi előadások, kulturális események.
ápr. 24
13:33
Néhány héten belül indulhat a Márai Program (Metropol)
A következő hetekben elindulhat a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) nagyszabású könyvszakmai projektje, a Márai Program - közölte Venyigéné Makrányi Margit, az NKA könyvtári szakkollégiumának vezetője a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) által rendezett szombati beszélgetésen.
ápr. 24
14:27
Éjszakai nyitva tartással búcsúztatják a különleges kiállítást (Infostart)
Egy héttel tovább, jövő vasárnapig látható a Szépművészeti Múzeum Degas-tól Picassóig című kiállítása.
ápr. 24
14:45
Magyar filmek Los Angeles-ben (Metropol)
Az elmúlt évek sikeres fesztiváljai után, 2010-ben tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Los Angeles-i Magyar Film Fesztivál. Az idei, jubileumi rendezvényt 2010. november 11-18. között rendezik meg, s a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Magyar Köztársaság Los Angeles-i főkonzulátusa teljeskörűen támogatja.
ápr. 24
15:21
Ufószerű főzőgépek és baristák - a kávéfőzés történetéről nyílt kiállítás (Infostart)
A fekete leves - A kávéfőzés története címmel nyílt meg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum legújabb kiállítása. A kávéillatú tárlat egészen október 23-ig várja a látogatókat.
ápr. 24
17:09
Rudolf Péter: gazdagabb egy magyar színész, mint egy amerikai sztár (Infostart)
Bármilyen furcsán hangzik, meggyőződésem, hogy szakmai értelemben gazdagabb életet él egy foglalkoztatott magyar színész, mint egy amerikai sztár - nyilatkozta az InfoRádiónak Rudolf Péter. A színművész elmondta: legszívesebben vérbeli népszínházat csinálna, ahol kényes az egyensúly a szórakoztatás és az elitizmus között. Hangsúlyozta: a művészet lényege nem stiláris jegyekben, hanem a morális…
ápr. 24
18:39
Nehéz évre számítanak a könyvkereskedők (Metropol)
A válság elhúzódására, üzletileg nehéz évre számít a négy legnagyobb könyvkereskedelmi hálózat vezetője - derült ki a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon szombaton tartott konferencián.

Keresés