2010. május 1. szombat

máj. 1
7:45
"Túlságosan vakmerőek vagyunk" (Metropol)
Régi popdalok, modern hip-hop, népzene, sláger, dzsessz, broken etno: a műfajokon és stílusokon át ugrándozó Zuboly most megjelent második lemezén.
máj. 1
8:03
Megkezdődött a Mediawave Szombathelyen (Metropol)
A huszadik, jubileumi fesztiválnak először ad otthont a vasi megyeszékhely, a filmszemle versenyprogramjába a 81 országból beérkezett 1173 nevezés közül végül 72 alkotás, játék-, kisjáték-, animációs-, kísérleti és dokumentumfilm került be, de az érdeklődők megtekinthetik az elmúlt 20 év legjobbnak ítélt fesztiválfilmjeit is.
máj. 1
11:48
Megkezdődött a Mediawave fesztivál Szombathelyen (Spa Trend Online)
Megkezdődtek a Mediawave nemzetközi film- és zenei fesztivál eseményei pénteken este Szombathelyen.
máj. 1
12:24
Műfajokon átívelő, új Zuboly album (Spa Trend Online)
Régi popdalok és a modern hip-hop "fájdalommentes" vegyítése, népzene, sláger, dzsessz, broken etno vagy akár agrár hip-hop: a műfajokon és stílusokon át ugrándozó Zuboly most megjelent második lemezét május 15-én a szentendrei MűvészetMalomban, egy héttel később a fővárosi Dürer-kertben mutatja be.
máj. 1
13:27
Ridley Scott a Robin Hooddal tér vissza Cannes-ba (Metropol)
Az Oscar-díjas filmrendező 33 éve nyerte el a Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma-díját a Párbajhősök című kosztümös drámájáért. Negyven filmmel a háta mögött már nem a művészi bemutatkozás porondját keresi a francia Riviérán - mondta el a 72 esztendős rendező, akinek új filmje nyitja a nagy presztízsű májusi filmmustrát.
máj. 1
13:45
Rozsdaálló Vasember-folytatás (Metropol)
Nem a Vasember-franchise második része az első olyan film idén, amelyet nagy várakozás előzött meg (elég csak a nagyon várt, aztán méretes csalódást okozó Titánok harcára gondolni) – ez azonban talán az első olyan idei, sikerre ítélt film, amely be is váltotta a hozzá fűzött várakozásokat.
máj. 1
14:42
A Gundel-örökség a magyar idegenforgalom fontos tényezője (Infostart)
A mai, 21. századi konyhában is fellelhető a gundeli örökség - mondta az InfoRádiónak Gundel János, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátói és Idegenforgalmi Kar docense.
máj. 1
16:09
Kaszákkal biciklizett a nyugdíjas artista (Metropol)
Kaszákkal felszerelt kormány nélküli biciklivel tette meg a Pécshez közeli Árpádtető és Mánfa közötti 10 kilométeres utat Farkas Árpád nyugdíjas artista szombaton, hogy így tisztelegjen a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program előtt.
máj. 1
18:15
Jönnek a gengszterek Budapestre (Metropol)
Elkészült a friss Dreadzone album, az Eye on The Horizon első klipje. A világhírű brit zenekar május 8-án a Gödör Klubban lép fel a The Carbonfools kíséretében.

Keresés