2010. június 1. kedd

jún. 1
5:54
Jótékony gesztus (Spa Trend Online)
Kocsis Zoltán 1991 óta a születésnapján minden évben leül a zongorához és játszik. Teszi ezt nem öncélúan, hanem jótékonyságból. A hangverseny bevételét ugyanis a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára ajánlja fel.
jún. 1
6:12
50 ezer forint egyetlen szóért! (Spa Trend Online)
Az Ünnepi Könyvhét még el sem kezdődött, ám tegnap délelőtt az Írók Boltjában megtartott Vegyen egy jó szót! sajtótájékoztatóján egy szó máris elkelt.
jún. 1
6:14
Letöltő plaza (Spa Trend Online)
Ma kezdi meg működését a Kossuth Kiadó internetes letöltőközpontja, a www. multimediaplaza.com címen.
jún. 1
8:00
Coppola-bora Burdonnek (Metropol)
A szervezők úgy tudják, nem Eric Burdon akarja meginni az egyenesen Francis Ford Coppola borászatából érkező nemes nedűt.
jún. 1
10:06
Nick Hornby: nincs Oscar, de ez nem baj (Metropol)
A Meztelen Juliet Nick Hornby 6. bestsellere. Rock and roll, szerelem és szenvedély – a ti­pi­kus Hornby-témákról olvashatunk tavalyi könyvében.
jún. 1
10:42
Homer Simpson a legjobb (Metropol)
A sörvedelő és fánkimádó családfőt nevezték meg az utóbbi két évtized legjobb televíziós és filmes karakterének.
jún. 1
11:00
Meghalt a 98 éves szobrásznő (Metropol)
Louise Bourgeois alkotásaiban a férfi és női testhez kötődő témák kerültek előtérbe, de igyekezett ábrázolni a düh, az árulás, de még a gyilkosság érzelmeit is.
jún. 1
12:12
Salman Rushdie már nem tart a fatvától (Metropol)
Salman Rushdie brit-indiai író mindennapi életére már nincs hatással a fundamentalista iráni vezetés által 1989-ben kihirdetett fatva, ám az ügy még mindig nem a múlté.
jún. 1
12:36
Elhunyt Andrej Voznyeszenszkij orosz költő (Infostart)
Elhunyt Andrej Voznyeszenszkij orosz költő életének 78. évében, hosszú, súlyos betegség után - közölte orvosi forrásokra hivatkozva az Interfax orosz hírügynökség.
jún. 1
13:42
Hétszáz órát ült New Yorkban egy szerb művész (Metropol)
Befejezte egyedülálló performanszát New Yorkban Marina Abramovic szerb művész, aki összesen hétszáz órát töltött azzal, hogy a Modern Művészetek Múzeumában (MoMA) ülve bámult az emberekre.
jún. 1
14:36
Impresszionista fesztivál Franciaországban (Spa Trend Online)
Az első impresszionista fesztivállal emlékezik Normandia arra a fontos szerepre, amelyet több mint 130 éve játszott a művészeti irányzat keletkezésében.
jún. 1
14:54
Jön az új Bon-Bon lemez (Spa Trend Online)
Új lemezzel ünnepli 15. születésnapját a Bon-Bon: a minap megjelent, Mindig úton című stúdióalbumon a zenekartól megszokott dallamos, popos rockzene szól.
jún. 1
15:30
Színház a városházán (Metropol)
Július 16-tól öt hétvégén át rendezik meg a kecskeméti városháza udvarán a nyári színházi estéket, melyeket idén már a város teátruma szervez - közölte Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója kedden.
jún. 1
16:42
Megvan a rádió drámapályázatának nyertese (Spa Trend Online)
Gabnai Katalin A jó élet című színdarabja nyerte a Magyar Rádió (MR) 4,5 millió forint összdíjazású drámapályázatát, melynek legjobb darabjait ősszel hallhatja a közönség - jelentették be a rádió vezetői kedden Budapesten.
jún. 1
17:00
Több száz újdonság a Könyvhéten (Metropol)
Mintegy négyszáz újdonsággal várják a kiadók a közönséget a 81. Ünnepi Könyvhét és a 9. Gyermekkönyvnapok rendezvényén, amelyet Borbándi Gyula Széchenyi-díjas történész, író, a nyugati magyar irodalom egyik kiemelkedő alakja nyit meg csütörtökön a budapesti Vörösmarty téren.

Keresés