2010. május 1. szombat

máj. 1
7:45
"Túlságosan vakmerőek vagyunk" (Metropol)
Régi popdalok, modern hip-hop, népzene, sláger, dzsessz, broken etno: a műfajokon és stílusokon át ugrándozó Zuboly most megjelent második lemezén.
máj. 1
8:03
Megkezdődött a Mediawave Szombathelyen (Metropol)
A huszadik, jubileumi fesztiválnak először ad otthont a vasi megyeszékhely, a filmszemle versenyprogramjába a 81 országból beérkezett 1173 nevezés közül végül 72 alkotás, játék-, kisjáték-, animációs-, kísérleti és dokumentumfilm került be, de az érdeklődők megtekinthetik az elmúlt 20 év legjobbnak ítélt fesztiválfilmjeit is.
máj. 1
11:48
Megkezdődött a Mediawave fesztivál Szombathelyen (Spa Trend Online)
Megkezdődtek a Mediawave nemzetközi film- és zenei fesztivál eseményei pénteken este Szombathelyen.
máj. 1
12:24
Műfajokon átívelő, új Zuboly album (Spa Trend Online)
Régi popdalok és a modern hip-hop "fájdalommentes" vegyítése, népzene, sláger, dzsessz, broken etno vagy akár agrár hip-hop: a műfajokon és stílusokon át ugrándozó Zuboly most megjelent második lemezét május 15-én a szentendrei MűvészetMalomban, egy héttel később a fővárosi Dürer-kertben mutatja be.
máj. 1
13:27
Ridley Scott a Robin Hooddal tér vissza Cannes-ba (Metropol)
Az Oscar-díjas filmrendező 33 éve nyerte el a Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma-díját a Párbajhősök című kosztümös drámájáért. Negyven filmmel a háta mögött már nem a művészi bemutatkozás porondját keresi a francia Riviérán - mondta el a 72 esztendős rendező, akinek új filmje nyitja a nagy presztízsű májusi filmmustrát.
máj. 1
13:45
Rozsdaálló Vasember-folytatás (Metropol)
Nem a Vasember-franchise második része az első olyan film idén, amelyet nagy várakozás előzött meg (elég csak a nagyon várt, aztán méretes csalódást okozó Titánok harcára gondolni) – ez azonban talán az első olyan idei, sikerre ítélt film, amely be is váltotta a hozzá fűzött várakozásokat.
máj. 1
14:42
A Gundel-örökség a magyar idegenforgalom fontos tényezője (Infostart)
A mai, 21. századi konyhában is fellelhető a gundeli örökség - mondta az InfoRádiónak Gundel János, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátói és Idegenforgalmi Kar docense.
máj. 1
16:09
Kaszákkal biciklizett a nyugdíjas artista (Metropol)
Kaszákkal felszerelt kormány nélküli biciklivel tette meg a Pécshez közeli Árpádtető és Mánfa közötti 10 kilométeres utat Farkas Árpád nyugdíjas artista szombaton, hogy így tisztelegjen a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program előtt.
máj. 1
18:15
Jönnek a gengszterek Budapestre (Metropol)
Elkészült a friss Dreadzone album, az Eye on The Horizon első klipje. A világhírű brit zenekar május 8-án a Gödör Klubban lép fel a The Carbonfools kíséretében.

2010. május 2. vasárnap

máj. 2
10:54
Szöulban vendégszerepel a Vígszínház (Spa Trend Online)
A budapesti Vígszínház Othello című előadása szeptemberben Szöulban vendégszerepel, míg Eszenyi Enikő, a teátrum igazgatója nemrég nemzetközi szakmai konferencián vehetett részt a dél-koreai fővárosban.
máj. 2
18:15
Szovjet háborús filmek a YouTube-on (Metropol)
A Moszfilm orosz filmstúdió és a YouTube videomegosztó portál klasszikus szovjet háborús filmeket mutat be ingyenesen a második világháborúban aratott győzelem 65. évfordulója alkalmából. A YouTube-on a filmek május 15-ig teljes terjedelemben, ingyenesen tekinthetők meg.
máj. 2
18:24
Világhírű rendezők Panahi szabadon bocsátásáért küzdenek (Spa Trend Online)
Világhírű amerikai rendezők - többek közt Steven Spielberg, Martin Scorsese és Francis Ford Coppola - írták alá azt a petíciót, amelyben Iránban bebörtönzött kollegájuk, a díjnyertes Dzsafar Panahi szabadon bocsátását követelik.
máj. 2
20:12
Klasszikus szovjet háborús filmek a YouTube-on (Spa Trend Online)
A Moszfilm orosz filmstúdió és a YouTube videomegosztó portál klasszikus szovjet háborús filmeket mutat be ingyenesen a második világháborúban aratott győzelem 65. évfordulója alkalmából.

2010. május 3. hétfő

máj. 3
6:12
Sok szülő már a járókába is könyvet tesz a gyermekének (Infostart)
Magyarországon 10 milliárd forintot tesz ki a gyermekkönyvek egyre bővülő piaca - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Móra Könyvkiadó elnök-vezérigazgatója.
máj. 3
6:45
Akinek rúzsból van a keresztje (Spa Trend Online)
Május 6-án jelenik meg a Budapest Bár produkcióból jól ismert Frenk szólólemeze, a Nagyvárosi éjszakák; a dobosból lett énekes-dalszerző, "akinek rúzsból van a keresztje", csütörtökön a West-Balkánban mutatja be rockos bulizenéjét
máj. 3
6:47
Vígmajális - együtt a színház és a rajongói (Spa Trend Online)
Víg, színes és fergeteges volt a Vígmajális idén is, a Vígszínház művészei színes műsorral álltak ki a közönségük elé idén is.
máj. 3
6:49
Krétakör majális (Spa Trend Online)
Rég nem azt fájlalom, hogy Pécs nem tudta befejezni a beruházásait idénre, amikor is ő tölti be Európa Kulturális Fővárosa megtisztelő posztját.
máj. 3
7:45
Mexikóban agyontapostak öt embert egy koncerten (Metropol)
Öt embert tapostak agyon Mexikóban egy koncerten, ahol egy eldördült lövés miatt támadt emberéleteket követelő riadalom.
máj. 3
8:03
Szörényi Levente búcsút int a koncertezéseknek (Metropol)
A Hattyúdal című szólófellépésen az idén 65 éves művész 3 részes műsorban teljes életművéből villant fel részleteket.
máj. 3
8:15
A sanzonéneklés megteremtője 125 éve született (Spa Trend Online)
Százhuszonöt éve, 1885. május 3-án született Medgyaszay Vilma Kossuth-díjas színésznő, kiváló művész, a magyar sanzonéneklés megteremtője.
máj. 3
8:21
A titok, ami világos (Metropol)
A William Shakespeare körüli vitás kérdésekről forgat mozit Roland Emmerich, a katasztrófafilmjeiről ismert rendező.
máj. 3
12:15
Ősszel Budapesten játszik a Placebo (Metropol)
Nemrég jelent meg a brit együttes hivatalos honlapján, hogy szeptember 15-én a Papp László Budapest Sportarénában lépnek fel. Tavaly jelent meg hatodik stúdióalbumuk Battle for the Sun címmel.
máj. 3
13:45
Kikapcsolják az iTunes-rivális zeneszolgáltatást (Metropol)
Május végén végleg kikapcsolják Lala.com online (streaming) zenei szolgáltatót, amelyet sokan az Apple zenei áruháza, az iTunes riválisának tekintettek.
máj. 3
14:15
Freddy Krueger megunhatatlan (Spa Trend Online)
A Rémálom az Elm utcában "újrafilmje" háromszor annyi nézőt vonzott a hét végén az észak-amerikai mozikba, mint az Így neveld a sárkányodat című 3D-s kalandmese. A világ más tájain viszont a Vasember 2 hódított, amely Amerikában csak május 7-én debütál.
máj. 3
15:51
Antonioni-hét az Örökmozgóban (Metropol)
A vetítéssorozaton a világhírű olasz rendező olyan alkotásait is láthatja a közönség, amelyeket korábban még nem mutattak be Magyarországon.
máj. 3
16:03
Elhunyt a rekorder sorozatsztár (Spa Trend Online)
Elhunyt Helen Wagner amerikai színésznő, aki több mint fél évszázadon át volt az As the World Turns című tévésorozat szereplője.
máj. 3
16:21
Antonioni-hét az Örökmozgóban (Spa Trend Online)
Antonioni-hét kezdődik szombaton a budapesti Örökmozgó Filmmúzeumban: a vetítéssorozaton a világhírű olasz rendező olyan alkotásait is láthatja a közönség, amelyeket korábban még nem mutattak be Magyarországon.
máj. 3
16:39
Művészettel a diszkrimináció ellen a Tűzraktérben (Spa Trend Online)
Művészettel a diszkrimináció ellen címmel rendez májusban kulturális programsorozatot a Tűzraktér, a cél a hátrányos megkülönböztetés elutasításával szolidaritást és egyetértést ébreszteni az emberekben.
máj. 3
16:57
Mit csináljon ma a szegény ember legkisebb gyermeke? (Spa Trend Online)
A VI. magyar Gyermekirodalmi Fesztivál és Vásár három napon át tartott, és tegnap fejeződött be a Művészetek Palotájában, ahol még a zászlótérnek nevezett csarnokrészben is mese szólt.
máj. 3
17:51
Mediawave: kedden indul a hivatalos vetítés (Spa Trend Online)
Kedden indulnak a Mediawave filmes versenyprogramjának hivatalos vetítései - idén összesen 8 játék-, 18 kisjáték-, 22 animációs, 12 kísérleti és 12 dokumentumfilm esélyes a díjakra.
máj. 3
18:45
Havel "Távozása" (Spa Trend Online)
Václav Havel világhírű cseh drámaíró, volt államfő személyesen viszi filmre Távozás című legutóbbi drámáját. Ez lesz az első eset, hogy Havel a filmes szakmában próbál szerencsét.
máj. 3
19:27
Meghalt Lynn Redgrave (Metropol)
A Redgrave család bő egy éven belül harmadik tagját veszítette el, tavaly Vanessa Redgrave lánya, Natasha Richardson hunyt el, a közelmúltban pedig Lynn és Vanessa fivére, Corin távozott.
máj. 3
20:36
Sri Chinmoy festménylenyomatok a győri kórházban (Infostart)
A bengáli anyanyelvű, de évtizedeken át New York-ban alkotó Sri Chinmoy negyven festménylenyomatát adományozta a művész nevét viselő alapítvány hétfőn a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szülészeti osztályának.

2010. május 4. kedd

máj. 4
7:00
Víg Pestiek- és Pesti Vígekről (Spa Trend Online)
Arató András fotókiállítása a Pesti Színházban.
máj. 4
7:02
Törőcsik ereje teljében (Spa Trend Online)
Vasárnap utoljára játszotta Törőcsik Mari Kaposváron a Naphosszat a fákon című, a világhíres Anatolij Vasziljev által rendezett produkcióban az anya szerepét. Egy olyan anyáét, aki a Távol-Keleten él, és hosszú évek után látogatóba érkezik a fiához Párizsba.
máj. 4
7:18
Duplázott a thrák kincs (Spa Trend Online)
Nagy sikerrel zárult a nagykanizsai kiállítás, mellyel a világon elsőként nálunk mutatkozott be a bolgár királysírokból származó legújabb leletegyüttes, a Trák Királyok Völgye című tárlat.
máj. 4
8:06
Celine Dion ismét 2 nyelven készít albumot (Metropol)
Celine öt évig estéről estére töltött meg egy koncerttermet a szórakoztatás fellegvárában, Las Vegasban.
máj. 4
8:42
Pécsre utazik a mobil klímairoda (Metropol)
Pécsre utaznak május elején a British Council klímanagykövetei, hogy Európa egyik kulturális fővárosában mobil klímairodájukkal egyszerre szórakoztassanak és informáljanak is.
máj. 4
9:00
Négy zenekar, hat koncert, egyedi hang (Metropol)
Négy zenekar, négy műfaj, hat koncert, egyenként háromórás egyedi zenei élménnyel: ma Veszprémben indul a Red Bull Mixtúra.
máj. 4
9:02
Már harmadszor lesz „alterfeszt” (Metropol)
Június 17–19. között ismét Fishing On Orfű fesztivál, mely két év alatt az ország egyik legkedveltebb zenei fesztiváljává nőtte ki magát.
máj. 4
10:30
Bartis Attilát két észt irodalmi fesztiválra is hívták (Metropol)
Két észtországi irodalmi fesztiválra, a tartuira és a tallinnira is meghívást kapott Bartis Attila író, akinek nemrég jelent meg észt nyelven A nyugalom című regénye Rahu címmel.
máj. 4
11:24
Két év múlva kerül mozikba a Batman 3. (Metropol)
2012 júliusáig kell még kibírniuk a Batman-rajongóknak, akkor kerül ugyanis a mozikba Gotham City megmentője történetének legújabb része - jelentette be a Warner stúdió.
máj. 4
14:06
Banderas húsz év után forgat újra Almodóvarral (Metropol)
Legutóbbi közös munkájuk után jó húsz évvel újra együtt dolgozik Pedro Almodóvar és Antonio Banderas.
máj. 4
15:00
Brazil zenei est a Cervantes Intézetben (Metropol)
Brazil zenei esttel várják az érdeklődőket a budapesti Cervantes Intézetben szerdán. Az est fellépője a brazil Duo Cappuccino, vagyis Mere Oliveira mezzoszoprán és a számos elismeréssel jutalmazott André Simao gitárművész.
máj. 4
15:48
Az Uriah Heepben még mindig lobog a szenvedély (Infostart)
Fennállásának negyvenéves évfordulóját ünneplő turnéja keretében a brit Uriah Heep rockzenekar kedd este a Petőfi Csarnokban ad koncertet. Az együttes a jubileum alkalmából új lemezt is megjelentetett, amelyen legnagyobb slágereit dolgozta fel újra, erről adott interjút a banda frontembere, Mick Box az InfoRádiónak.
máj. 4
16:06
Digitális tananyagot és tudásbázist hoznak létre Északkelet-Magyarországon (Infostart)
Digitális tananyagot és tudásbázist hoz létre informatikus hallgatóknak a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola és az egri Eszterházy Károly Főiskola. A 95 millió forintos projektet uniós forrásból finanszírozzák.
máj. 4
17:12
I. világháborús drámát rendez Spielberg (Spa Trend Online)
Steven Spielberg következő rendezésének egy első világháborús drámát választott - számolt be róla a variety.com.
máj. 4
17:30
Gidon Kremer Budapesten (Spa Trend Online)
Gidon Kremer, a Budapesten négy évtizede nagy népszerűségnek örvendő hegedűművész lesz a Nemzeti Filharmonikus Zenekar csütörtöki hangversenyének szólistája, az esten Sosztakovics II. hegedűversenyét szólaltatja meg Kocsis Zoltán vezényletével.
máj. 4
18:36
Betiltanák Elton Johnt Egyiptomban (Metropol)
Az egyiptomi zenészszövetség ellenzi, hogy Elton John megtarthassa a május 18-ra tervezett koncertjét ellentmondásos, a vallásokat támadó megjegyzései miatt.
máj. 4
19:30
Zenei fesztivál a tököli börtönben (Metropol)
Közel száz elítélt verseng a rangos zsüri által odaítélhető díjakért a május 6-án Tökölön, a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében rendezett első Hagyományőrző Autentikus Zenei Fesztiválon.

Keresés