2010. május 3. hétfő

máj. 3
6:12
Sok szülő már a járókába is könyvet tesz a gyermekének (Infostart)
Magyarországon 10 milliárd forintot tesz ki a gyermekkönyvek egyre bővülő piaca - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Móra Könyvkiadó elnök-vezérigazgatója.
máj. 3
6:45
Akinek rúzsból van a keresztje (Spa Trend Online)
Május 6-án jelenik meg a Budapest Bár produkcióból jól ismert Frenk szólólemeze, a Nagyvárosi éjszakák; a dobosból lett énekes-dalszerző, "akinek rúzsból van a keresztje", csütörtökön a West-Balkánban mutatja be rockos bulizenéjét
máj. 3
6:47
Vígmajális - együtt a színház és a rajongói (Spa Trend Online)
Víg, színes és fergeteges volt a Vígmajális idén is, a Vígszínház művészei színes műsorral álltak ki a közönségük elé idén is.
máj. 3
6:49
Krétakör majális (Spa Trend Online)
Rég nem azt fájlalom, hogy Pécs nem tudta befejezni a beruházásait idénre, amikor is ő tölti be Európa Kulturális Fővárosa megtisztelő posztját.
máj. 3
7:45
Mexikóban agyontapostak öt embert egy koncerten (Metropol)
Öt embert tapostak agyon Mexikóban egy koncerten, ahol egy eldördült lövés miatt támadt emberéleteket követelő riadalom.
máj. 3
8:03
Szörényi Levente búcsút int a koncertezéseknek (Metropol)
A Hattyúdal című szólófellépésen az idén 65 éves művész 3 részes műsorban teljes életművéből villant fel részleteket.
máj. 3
8:15
A sanzonéneklés megteremtője 125 éve született (Spa Trend Online)
Százhuszonöt éve, 1885. május 3-án született Medgyaszay Vilma Kossuth-díjas színésznő, kiváló művész, a magyar sanzonéneklés megteremtője.
máj. 3
8:21
A titok, ami világos (Metropol)
A William Shakespeare körüli vitás kérdésekről forgat mozit Roland Emmerich, a katasztrófafilmjeiről ismert rendező.
máj. 3
12:15
Ősszel Budapesten játszik a Placebo (Metropol)
Nemrég jelent meg a brit együttes hivatalos honlapján, hogy szeptember 15-én a Papp László Budapest Sportarénában lépnek fel. Tavaly jelent meg hatodik stúdióalbumuk Battle for the Sun címmel.
máj. 3
13:45
Kikapcsolják az iTunes-rivális zeneszolgáltatást (Metropol)
Május végén végleg kikapcsolják Lala.com online (streaming) zenei szolgáltatót, amelyet sokan az Apple zenei áruháza, az iTunes riválisának tekintettek.
máj. 3
14:15
Freddy Krueger megunhatatlan (Spa Trend Online)
A Rémálom az Elm utcában "újrafilmje" háromszor annyi nézőt vonzott a hét végén az észak-amerikai mozikba, mint az Így neveld a sárkányodat című 3D-s kalandmese. A világ más tájain viszont a Vasember 2 hódított, amely Amerikában csak május 7-én debütál.
máj. 3
15:51
Antonioni-hét az Örökmozgóban (Metropol)
A vetítéssorozaton a világhírű olasz rendező olyan alkotásait is láthatja a közönség, amelyeket korábban még nem mutattak be Magyarországon.
máj. 3
16:03
Elhunyt a rekorder sorozatsztár (Spa Trend Online)
Elhunyt Helen Wagner amerikai színésznő, aki több mint fél évszázadon át volt az As the World Turns című tévésorozat szereplője.
máj. 3
16:21
Antonioni-hét az Örökmozgóban (Spa Trend Online)
Antonioni-hét kezdődik szombaton a budapesti Örökmozgó Filmmúzeumban: a vetítéssorozaton a világhírű olasz rendező olyan alkotásait is láthatja a közönség, amelyeket korábban még nem mutattak be Magyarországon.
máj. 3
16:39
Művészettel a diszkrimináció ellen a Tűzraktérben (Spa Trend Online)
Művészettel a diszkrimináció ellen címmel rendez májusban kulturális programsorozatot a Tűzraktér, a cél a hátrányos megkülönböztetés elutasításával szolidaritást és egyetértést ébreszteni az emberekben.
máj. 3
16:57
Mit csináljon ma a szegény ember legkisebb gyermeke? (Spa Trend Online)
A VI. magyar Gyermekirodalmi Fesztivál és Vásár három napon át tartott, és tegnap fejeződött be a Művészetek Palotájában, ahol még a zászlótérnek nevezett csarnokrészben is mese szólt.
máj. 3
17:51
Mediawave: kedden indul a hivatalos vetítés (Spa Trend Online)
Kedden indulnak a Mediawave filmes versenyprogramjának hivatalos vetítései - idén összesen 8 játék-, 18 kisjáték-, 22 animációs, 12 kísérleti és 12 dokumentumfilm esélyes a díjakra.
máj. 3
18:45
Havel "Távozása" (Spa Trend Online)
Václav Havel világhírű cseh drámaíró, volt államfő személyesen viszi filmre Távozás című legutóbbi drámáját. Ez lesz az első eset, hogy Havel a filmes szakmában próbál szerencsét.
máj. 3
19:27
Meghalt Lynn Redgrave (Metropol)
A Redgrave család bő egy éven belül harmadik tagját veszítette el, tavaly Vanessa Redgrave lánya, Natasha Richardson hunyt el, a közelmúltban pedig Lynn és Vanessa fivére, Corin távozott.
máj. 3
20:36
Sri Chinmoy festménylenyomatok a győri kórházban (Infostart)
A bengáli anyanyelvű, de évtizedeken át New York-ban alkotó Sri Chinmoy negyven festménylenyomatát adományozta a művész nevét viselő alapítvány hétfőn a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szülészeti osztályának.

Keresés