2010. április 27. kedd

ápr. 27
7:03
Csorba László: A hagyományt meg kell újítani (Spa Trend Online)
Csorba László történész majd száz napja áll a Magyar Nemzeti Múzeum élén. Interjúnkban a főigazgató elmondja, az intézmény feladata az is, hogy beszéljen a trianoni sokkhatásról, a "kádárizmus" lélektanáról vagy éppen a magyarországi romák jelenlegi helyzetének történeti gyökereiről.
ápr. 27
7:05
Nyizsinszkij után szabadon (Spa Trend Online)
Duda Éva Harangozó-díjas koreográfus nevéhez fűződik a 2010-es Táncfórum egyik legígéretesebb bemutatója: a Faun. A darab látványvilága megkapó, de zenéje és mozdulatvilága már sokkal több agressziót hordoz, mely a címszereplőre irányul mássága miatt.
ápr. 27
7:07
Hatvanezren voltak a könyvfesztiválon (Spa Trend Online)
Sikeresnek értékelte a vasárnap befejeződött XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált Barna Imre, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöke, az Európa Kiadó igazgatója.
ápr. 27
7:09
Sokkoló, óriási veszteségek (Spa Trend Online)
Új játszóhelyet avatott a Nemzeti Színház, Martin Sperr Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című darabját a közönség által eddig nem ismert épületrészben a hatodik emeleti festőműhelyben játsszák Alföldi Róbert rendezésében, Perczel Enikő fordításában.
ápr. 27
8:18
Jean-Paul Jaud: Élet, mérgezett ételekkel (Metropol)
Jean-Paul Jaud évek óta harcol az életünket megmérgező vállalatok ellen. A Vigyázat, ehető! – A francia bio-forradalom című filmje már a hazai mozikban.
ápr. 27
13:24
Illés Márton operabemutatója Münchenben (Metropol)
Münchenben tartják Illés Márton operája, A fehér hercegnő ősbemutatóját szerdán. A mű Rainer Maria Rilke azonos című (Die Weisse Fürstin) drámai költeménye nyomán született.
ápr. 27
14:36
XVI. Lengyel Filmtavasz Budapesten (Metropol)
Fiatal farkasok II. alcímmel rendezik meg május 6. és 14. között Budapesten, majd Pécsett a XVI. Lengyel Filmtavaszt, melynek középpontjában idén az ifjú filmesek legsikeresebb alkotásai állnak.
ápr. 27
14:51
Vége az ingyen filmezésnek New Yorkban (Spa Trend Online)
New York ezentúl 300 dolláros díjat szedne a metropolisban filmezőktől. Az engedély eddig ingyenes volt, a városháza új forráshoz kíván jutni költségvetési hiányának pótlására.
ápr. 27
19:42
Malacmúzeum nyílik Stuttgartban (Metropol)
Dugóhúzók, nyakkendőtűk, babák és természetesen malacperselyek - disznómúzeum nyílik szombaton a stuttgarti régi vágóhídon.

Keresés