2010. április 20. kedd

ápr. 20
6:48
Játszd újra, János! - Gálvölgyi új könyve a show-k születéséről (Spa Trend Online)
"Ez a kötet a maga módján kordokumentum is, a történetek, amiket leírtam benne, sok mindent elárulnak azokról az évekről, amelyekről szólnak " - Gálvölgyi János mutatta be ezekkel a szavakkal a Jaffa kiadó gondozásában megjelent Jókedvet adj! című könyvét. Magyarázatul még hozzá teszi: 42 év van mögötte.
ápr. 20
7:51
Don Cheadle: Tudtam, hogy ez az én filmem (Metropol)
A Brooklyn mélyén című krimit csütörtöktől játsszák a hazai mozik. A Hotel Ruanda című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték. Filmbéli partnerei többek között Richard Gere és Ethan Hawke.
ápr. 20
9:48
Madame Pompadour a Budapesti Operettszínházban (Spa Trend Online)
A Budapesti Operettszínház és a Szentpétervári Zenés Komédia Színház közös előadásaként mutatják be a jövő hét végén Szinetár Miklós rendezésében Leo Fall operettjét, a Madame Pompadourt.
ápr. 20
10:42
Egymilliónyi hangszert ér a Presser dal előadása (Spa Trend Online)
Idén ismét megrendezik a Hangfoglaló Hétfő című versenyt általános és középiskolai diákok számára: május 10-én 11 órakor Presser Gábor Neked írom a dalt című szerzeményét kell előadni, később rögzíteni és feltölteni a netre. A győztes egymillió forint értékben hangszert, hangtechnikai eszközt vásárolhat.
ápr. 20
10:51
Susan Boyle életrajzi kötet ír (Metropol)
Egy éve még alig ismerték, most viszont már életrajzi kötetének megjelentetésére készül Susan Boyle, az egyik brit tehetségkutató versenyben feltűnt skót énekesnő.
ápr. 20
12:48
Online felületen is elérhető a Rolling Stone magazin (Spa Trend Online)
Internetre került a Rolling Stone zenei magazin teljes, 43 évet felölelő kiadása, amely az átalakított online megjelenéssel együtt havidíjas szolgáltatásként érhető el.
ápr. 20
14:45
Új helyszínen indul a Mediawave (Metropol)
Három hétvégét ölel fel az április 30. és május 16. között tartandó 20. Mediawave fesztivál, amelynek az idén először Szombathely, Őriszentpéter és az ausztriai Rudersdorf ad otthont.
ápr. 20
15:12
A Zelnik-gyűjteményből árverez a Belvedere (Spa Trend Online)
Kelet-ázsiai műtárgyakat árverez Zelnik István gyűjteményéből szombaton a Belvedere Galéria; a 118 tételes aukciós anyagban szép számmal találhatók egzotikus ritkaságok, múzeumi darabok.
ápr. 20
16:15
Picassónak még mindig vannak titkai (Metropol)
A spanyol mester mintegy 300 művét felvonultató retrospektív kiállítás nyílt a New York-i Metropolitan Múzeumban. A kiállításon szereplő képek közül számos eddig rejtett és ismeretlen információkkal szolgált az alapos vizsgálódás nyomán – ezeket is megosztják a nagyközönséggel.
ápr. 20
16:42
Kaposváron pénteken búcsúznak Schwajda Györgytől (Spa Trend Online)
A hétfőn elhunyt Schwajda György író, dramaturg hamvasztás utáni - szertartás nélküli - búcsúztatását péntek délelőtt 10 órakor tartják Kaposváron a Keleti temető ravatalozójában.
ápr. 20
17:36
Két festmény már Pécsre ért a Munkácsy-trilógiából (Spa Trend Online)
Két festmény már megérkezett Debrecenből Pécsre a Munkácsy-trilógiából: az Ecce Homo és a Golgota című képet kedden csomagolták ki, a Krisztus Pilátus előtt című alkotást pedig csütörtökre várják a szombaton nyíló kiállítás helyszínére, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumába.
ápr. 20
17:45
Szavazás az épülő Tisza-híd nevéről (Metropol)
A nagyközönség május 14-ig szavazhat az M43-as autópálya nyomvonalán épülő Tisza-híd nevére.
ápr. 20
18:03
Két festmény már Pécsre ért a Munkácsy-trilógiából (Metropol)
Két festmény már megérkezett Debrecenből Pécsre a Munkácsy-trilógiából: az Ecce Homo és a Golgota című képet kedden csomagolták ki, a Krisztus Pilátus előtt című alkotást pedig csütörtökre várják a szombaton nyíló kiállítás helyszínére, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumába.
ápr. 20
18:05
Döntő szakaszba érkezett az Aranykönyv szavazás (Metropol)
Döntő szakaszába érkezett az Aranykönyv voksolás: a közönség az évtized legnépszerűbb műveiről szavazhat május 2-ig. Két forduló után minden kategóriában tíz-tíz könyv maradt versenyben.
ápr. 20
19:24
Picassónak még mindig vannak titkai (Spa Trend Online)
Picassónak még mindig vannak titkai - ezeket fedi fel a spanyol mester mintegy 300 művét felvonultató retrospektív kiállítás a New York-i Metropolitan Múzeumban.
ápr. 20
20:45
Róma születésnapját ünnepli (Metropol)
Róma városa alapításának 2763. évét ünnepli április 21-én. A legenda szerint az ikerpár Romulus és Remus Kr. e. 753-ben ezen a napon alapította Rómát.

Keresés