2010. április 20. kedd

ápr. 20
5:00
Időjárás: végre egy jó hír! (168 Óra Online)
Kedden a napsütést csupán gomolyfelhők zavarják.
ápr. 20
5:18
Elrontották a Fidesz örömét (168 Óra Online)
Kövér László a hétfői VII. kerületi kampányolást, "standolást" úgy értékelte: megerősítette abban, hogy nagyon nehéz lesz. A Fidesz országos választmányának elnöke szerint az első forduló körüli "cirkusz, huzavona" elrontotta a felhőtlen örömüket.
ápr. 20
5:24
Daróczi halála: kényes kérdésekre is válaszolnia kell Claudiának a rendőrségen (ATV)
Hamarosan kihallgatják.
ápr. 20
5:26
Szíven szúrva indította be a láncfűrészt a családirtó? „Lehetséges” (ATV)
Nem csillapodnak az indulatok a március közepén történt tényői családirtás körül. A rendőrség még mindig nem zárta le a nyomozást, az egyik bulvárlap pedig azt írta, idegen eredetű lábnyomokat találtak a gyilkosság helyszínén. Az internetes fórumokon továbbra is a különböző összeesküvés-elméleteké a főszerep: van, aki úgy véli, a rendőrség elhallgatja a valódi tettes kilétét, és csak a választások…
ápr. 20
5:54
Kora délutánig 23 járatot indított Ferihegy (Metropol)
Ismét erősödik az izlandi vulkán hamukibocsátása, és a kilövellt hamu Nagy-Britannia felé tart. Bár a korábbinál kevesebb hamut lövell ki az izlandi vulkán, több európai országban a repülési tilalom továbbra is érvényben lesz. A magyar légtér azonban nyitva marad, s a Malév elindítja legtöbb járatát. A cikkben tájékozódhat arról, hogy egyes európai országokban meddig tart a légtérzár!
ápr. 20
6:00
Karácsony Gergely: "Amitől az MSZP nagyon fél, előbb vagy utóbb bekövetkezik" (Infostart)
Az MSZP nem alaptalanul tart a Fidesz kétharmados többségétől, észre kell venni, hogy "amitől az MSZP nagyon fél, előbb vagy utóbb bekövetkezik" - mondta az LMP kampányfőnöke. Karácsony Gergely szerint, ha a szocialista párt jobban kormányzott volna, nem így alakul a választás. A Budai Liberális Klub hétfői rendezvényén Karácsony arról is beszélt, hogy bár pártja "nem tekinthető virtigli…
ápr. 20
6:12
Mesterházy: az MSZP összefogáspárti lesz a parlamentben (Alternatív Energia)
Mesterházy Attila szerint az MSZP az ország és a nemzet érdekében együtt fog működni a Fidesszel a következő Országgyűlésben.
ápr. 20
6:14
Lassú az apadás a megáradt folyókon (Alternatív Energia)
Megkezdődött az apadás az észak-magyarországi folyókon, ám 125 kilométer hosszúságban még mindig tart az árvízvédelmi készültség. Legsúlyosabb a helyzet a Bódva mentén, a folyó szinte állóvízként viselkedik: két nappal ezelőtti tetőzése óta csupán 15 centimétert apadt. A tegnap lehullott csapadék tovább rontott a helyzeten, a szakembereknek ráadásul már a belvíz ellen is védekezniük kell.
ápr. 20
6:16
Miskolc élhető város lett (Alternatív Energia)
Csalódott az első forduló eredménye miatt Káli Sándor polgármester, aki Miskolcon a kereszténydemokrata Nagy Kálmán mögött végzett az első fordulóban. A most hétvégén a második helyről induló szocialista politikus szerint a fideszes cunami után a második fordulóban már inkább arról döntenek a választók, hogy ki tudja majd legjobban képviselni a város érdekeit a következő években a parlamentben.
ápr. 20
6:18
Pénzért osztott ételt a fideszes jelölt (Alternatív Energia)
Többször is kampányrendezvénnyel egybekötött kedvezményes ételakciót tartott a közelmúltban Illés Zoltán, a Fidesz-KDNP VI. kerületi egyéni képviselőjelöltje. Az MSZP és Verók István szocialista polgármester is felhívta ugyanakkor a figyelmet az akció egy "szépséghibájára".
ápr. 20
6:18
Schiffer András senkivel sem lát lehetőséget az együttműködésre (Infostart)
Schiffer András, a Lehet Más a Politika listavezetője olyan ügyekben működne együtt az Országgyűlés többi pártjával, amelyek elutasítása bármelyik politikai erőnek kockázatot jelentene. AZ LMP listavezetője az InfoRádió Aréna című műsorában azt hangsúlyozta: a két nagy párt programját ismerve egyikkel sem lát lehetőséget az együttműködésre. Schiffer Andrást aggodalom tölti el, amikor kisebb…
ápr. 20
6:20
Gyanúsítják a fideszes képviselőt (Alternatív Energia)
A Fidesz gyöngyösi önkormányzati képviselőjét orgazdasággal gyanúsítja a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. "Április 11-ről április 12-re virradó éjszaka folyamán ismetetlen tettes egy gyöngyösi lakóépülethez tartozó pince ajtaját kifeszítve oda behatolt és különböző szerszámgépeket tulajdonított el egymillió forint értékben" - tájékoztatott Soltész Bálint rendőrségi szóvivő.
ápr. 20
6:22
Gyárfásék cáfolják Medveczky nyilatkozatát (Alternatív Energia)
A nagyon komplikált jogi helyzet sommás, és talán ezért a tényeknek sok mindenben ellentmondó összefoglalása - így reagált Bánáti János ügyvéd Medveczky Balázs Magyar Hírlapban megjelent nyilatkozatára.
ápr. 20
6:24
Már az ügyészség is beismeri a négymilliárdos vádemelést (Alternatív Energia)
Bár pénteken még cáfolta az ügyészség, ma közleményben erősítették meg azt, amit a Népszava tegnap elsőként közölt: vádat emeltek a négymilliárdos ipari kémkedés ügyében.
ápr. 20
6:26
A Fidesznek kampányolnak az újpalotai templomban (Alternatív Energia)
Elismerte Repcsik Gyula káplán a Népszavának, hogy nem áldoztatta meg a hétvégén Hetyei László szocialista képviselőjelöltet, de ennél többet nem volt hajlandó elárulni az esettel kapcsolatban.
ápr. 20
6:28
BKV-ügy: Demszkyt még nem hallgatták meg (Alternatív Energia)
Keveset hallani hivatalos forrásból arról, hogy vajon a rendőrség ellenőrzi-e már a BKV-ügy érintettjeinek híváslistáit. A hatóság ennek kapcsán azt közölte: a folyamatban lévő ügyről az eddigieknél többet nem árulnak el.
ápr. 20
6:48
Tagadott a vádlott (Alternatív Energia)
Sem a gyilkosságot, sem az erőszakos közösülést nem ismerte be a kiskunlacházai H. Nóra megölésével vádolt P. József az ügy tegnap kezdődött tárgyalásán. Az ügyész aljas indokból elkövetett emberöléssel, erőszakos nemi közösüléssel és kifosztással vádolja a 26 éves férfit. A per holnap folytatódik a Pest Megyei Bíróságon.
ápr. 20
6:54
Légtérzár: eddig egymilliárd dollár a repülőtársaságok kára + videó (ATV)
Sokba kerül az ötödik napja tartó európai légtérzár. A Nemzetközi Légiszállítási Szövetség szerint eddig 1 milliárd dollár a repülőtársaságok kára. 750 ezer ember nem ért célba, és még mindig közel félmillióan várnak arra, hogy haza juthassanak. Az Európai Unió közlekedési miniszterei videokonferenciát tartanak arról, hogyan lehetne enyhíteni a korlátozásokon.
ápr. 20
7:12
Horn szerint Retkes amortizálta le az SZDSZ-t + videó (ATV)
Úgy véli, hivatalosan is ki kellene mondani a párt végét.
ápr. 20
7:14
Egyre többen utálják a magyar műsorvezetőt: kiakadt és perel (ATV)
Már ötezren csatlakoztak az őt cikiző Facebook-csoporthoz.
ápr. 20
7:24
Kövér ül Orbán székébe? (168 Óra Online)
Az RTL Híradó úgy tudja, a második forduló után új elnöke lehet a Fidesznek, Orbán Viktor ugyanis lemond. A pártelnöki posztra Pokorni Zoltán és Kövér László esélyes.
ápr. 20
7:24
Kisiklott egy villamos, heten megsérültek (Metropol)
Kedden kora reggel kisiklott egy villamos, miután összeütközött egy szemetes autóval a fővárosban a Róbert Károly körút és a Gidófalvy Lajos utca kereszteződésében. Helyreállt a villamosközlekedés az 1-es vonalán kedd kora délelőtt.
ápr. 20
7:30
Hamvába holt szállásadói tervek - lapszemle (Infostart)
Összesen már nagyjából 300 millió forintos veszteség érte a budapesti szállodákat a teljes légtérzár bevezetése óta - írja a Népszabadság.
ápr. 20
7:42
Kevesebb hatáskör az önkormányzatoknak (Metropol)
A Népszabadság úgy tudja, hogy az új Fidesz-kormány megerősíti a megyéket, az önkormányzatoktól pedig elvonja az államigazgatási feladatokat.
ápr. 20
7:42
A töredékszavazat elveszik a második fodulóban (Alternatív Energia)
Az országgyűlési képviselő-választás második fordulójában az a jelölt nyeri a mandátumot, aki a legtöbb szavazatot kapja, a többi jelöltre adott szavazatok már nem csúsznak fel az országos listákra, azok "elvesznek", ellentétben az első fordulóval.
ápr. 20
7:48
Szombaton temetik Dragon Pált (Infostart)
Szombaton helyezik végső nyugalomra Dragon Pált, az MDF szombaton elhunyt Pest megyei elnökét, a párt országgyűlési képviselőjét - közölte a szentendrei önkormányzat hétfőn.
ápr. 20
7:48
A plébános eltiltotta az áldozástól az MSZP-s politikust + videó (ATV)
A pap szerint azért, mert nem gyónt.
ápr. 20
8:00
Bicikliutak európai pénzből (Metropol)
Csaknem 26 milliárd forintot költhetünk új kerékpár utakra országszerte a 2007–2013-as időszakban, az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, európai uniós támogatással.
ápr. 20
8:06
Így kampányolnak a pártok a második forduló előtti finisben (Infostart)
A Fidesz a kétharmados kormánytöbbségért, a többi párt pedig ez ellen kampányol az országgyűlési választás két fordulója között. A szocialisták várhatóan nevet változtatnak, a Jobbik ötven tagú frakcióról álmodik, az LMP pedig nem alkuszik senkivel.
ápr. 20
8:18
Négy fontos törvényt módosítana a Fidesz (168 Óra Online)
Kevés olyan kétharmados törvény van, amelyet okvetlenül módosítani szeretne kormányon a Fidesz - mondta hétfőn Kövér László, aki szerint e néhány közé tartozik a választójogi törvény, az önkormányzati törvény, a médiatörvény, valamint a határon túli magyarok állampolgárságának kérdését rendező jogszabály-módosítás.
ápr. 20
8:18
Szombaton temetik Dragon Pált (Metropol)
Szombaton helyezik végső nyugalomra Dragon Pált, az MDF szombaton elhunyt Pest megyei elnökét, a párt országgyűlési képviselőjét.
ápr. 20
8:24
Több mint másfélszáz magyar vesztegel külföldön a hamufelhő miatt (Infostart)
Legalább száz-százötven magyar állampolgár maradt külföldön az izlandi vulkánkitörés után elrendelt légtérzárak miatt. A Külügyminisztérium szóvivője szerint a helyi konzulok minden segítséget megadnak a kint rekedteknek.
ápr. 20
8:36
"Öngól lenne a kemény elszámoltatás" (168 Óra Online)
A lengyel származású Agata Dabrowska az USA egyik legjelentősebb nemzetközi politikai és gazdaságelemző cégének (Medley Global Advisors) a vezető tanácsadója, Kelet-Európa-szakértője. A 168 Órának a választások első fordulója után a lengyel–magyar párhuzamról beszélt, valamint arról: Orbán Viktor számolhat azzal, hogy a Jobbik hangneme, akciózásai tovább durvulhatnak a jövőben, s ezt elsősorban a…
ápr. 20
8:42
2 700 000 000 forintot költött el a Fidesz (ATV)
10 millió a nagyvállalkozói rekordadomány.
ápr. 20
9:00
Földrengés miatt ürítették ki a legnagyobb ausztrál aranybányát (ATV)
Fél évszázada nem volt ilyen erős rengés Ausztrália nyugati részén.
ápr. 20
9:18
Itthon tarthatja a szakma krémjét a kutatóegyetemi cím (Infostart)
Segítheti a tehetséges szakemberek itthon maradását az kutatóegyetemi cím, amelyet több másik intézmény mellett nyert el a Semmelweis Egyetem. A mostani nyertesek a három év múlva következő esedékes pályázatnál előnybe kerülhetnek azokkal a fejlesztésekkel és kutatási eredményekkel, amelyeket a címmel járó 3 milliárd forintból valósítanak meg - mondta el az InfoRádiónak SOTE általános…
ápr. 20
9:18
Szemetes autót borított fel a villamos (ATV)
Kisiklott egy villamos, miután összeütközött egy szemetes autóval kedden korán reggel a fővárosban, az autó felborult. Heten sérültek meg a balesetben, közülük hárman súlyosan. A baleset helyszínére igyekvő egyik tűzoltódaru is karambolozott.
ápr. 20
9:20
Kirúgás? Pályakezdőket vesznek fel a magyar sztárok helyett! Mi történt? (ATV)
Bár már közel egy tucat pályakezdőt vettek fel, mióta őket vállalkozói formában foglalkoztatják, Csilla érzelmei nem változtak: nem érzi, hogy kirúgták volna, sőt, "a színház a szerelme".
ápr. 20
9:22
"A. Csaba meggyilkolt munkaadója holttestét a parázsló tűzbe húzta" (ATV)
Korábbi rendőrségi tájékoztatás szerint a 30 éves, ózdi A. Csaba alkalmi munkásként dolgozott a bőnyi állatmenhelyen, amelynek vezetője a 65 éves, magyar származású brit állampolgár, Eva Rhodes volt.
ápr. 20
9:48
Szivárognak a nevek: ő is miniszter lesz? (168 Óra Online)
Minden jel arra mutat, hogy az újabb Fidesz-kormányban ismét Pintér Sándoré lehet a belügyminiszteri poszt.
ápr. 20
9:54
Helyreállt a közlekedés az 1-es villamos vonalán - képek (Infostart)
Helyreállt a villamosközlekedés az 1-es vonalán kedd kora délelőtt - közölte a BKV fődiszpécsere.
ápr. 20
9:54
Pénzkidobás? Külön fizettek az ÁNTSZ-es vezetőknek (ATV)
A Fidesz szerint a szóban forgó feladatok az ÁNTSZ általános tennivalói közé tartoznak.
ápr. 20
10:06
Több utat megnyitottak Borsodban (Metropol)
Újra lehet közlekedni a Sajólád és Bőcs közötti útszakaszon, amelyet korábban a Hernád áradása miatt zártak le, valamint szintén járható már a Pere és Hernádszentandrás közötti út, illetve a Bódva árvize miatt korábban lezárt Edelény és Abod közötti szakaszt szintén megnyitották - tájékoztatott a közútkezelő társaság Borsod megyei ügyelete kedden.
ápr. 20
10:12
Júniusban már kormányozhat a Fidesz (Infostart)
Leghamarabb júniusban veheti át az ország irányítását az új kormány - mondta az Inforádiónak Lövétei István alkotmányjogász, aki szerint, ha a Fidesz kétharmados többséget szerez, akkor akár a házszabály módosításával is gyorsíthatja a kormányalakítást.
ápr. 20
10:12
„Amire Orbán készül, Afrika országaiban honos” + videó (ATV)
Mesterházy kíméletlenül számon fogja kérni az ígéreteket, de állítja: ez nem azt jelenti, hogy nem tudnának majd együttműködni fontos kérdésekben a leendő kormánnyal. Lendvai a kétharmados vallási törvényeket félti, Kovács szerint itt van Afrika.
ápr. 20
10:24
Árvíz - szabadulnak fel az utak Borsodban (Alternatív Energia)
Újra lehet közlekedni a Sajólád és Bőcs közötti útszakaszon, amelyet korábban a Hernád áradása miatt zártak le, valamint szintén járható már a Pere és Hernádszentandrás közötti út, illetve a Bódva árvize miatt korábban lezárt Edelény és Abod közötti szakaszt szintén megnyitották.
ápr. 20
10:30
Mi dől el a második választási fordulóban? (Infostart)
Az országgyűlési képviselő-választás második fordulójában az a jelölt nyeri a mandátumot, aki a legtöbb szavazatot kapja, a többi jelöltre adott szavazatok már nem csúsznak fel az országos listákra, azok "elvesznek", ellentétben az első fordulóval. Ott ugyanis töredékszavazatként hasznosulnak a vesztes jelöltekre leadott szavazatok, az országos listáról ezek alapján e jelöltek pártjai mandátumot…
ápr. 20
10:30
Hamis pénzzel fizettek háromszázezret egy szarvasmarháért (ATV)
Hamis ötezer és tízezer forintos címletű bankjegyekkel vásároltak meg egy szarvasmarhát egy 62 éves nőtől Jászszentlászlón - közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.
ápr. 20
10:32
Megölték az al-Kaida két vezetőjét, állítják a hatóságok (ATV)
Az amerikai hadsereg közleménye szerint a két férfi halála a legnagyobb siker az iraki lázadás kezdete óta.
ápr. 20
10:42
Kettős baleset kora reggel - heten megsérültek (Alternatív Energia)
Kisiklott egy villamos, miután összeütközött egy szemetes autóval kedden korán reggel a fővárosban, az autó felborult.

Keresés